Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40
 

Tuica din tescovina

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
BobaFett

BobaFett

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 27.11.2004
Salut,
Am nevoie sa ma ajutati, cei care va pricepeti, cu cateva sfaturi referitoare la tuica obtinuta din tescovina.
Dupa ce am stors strugurii si am obtinut mustul (pus in butoaie la fermentat) cantitatea de pielite de struguri este pusa in alte butoaie, tot la fermentat.
Intrebarile mele sr fi:
- se adauga apa sau nu in tescovina? Daca da, in ce cantitate? Cam cati litri raportati la cantitatea de boasca?
- se adauga zahar?
- butoaiele cu tescovina se inchid ermetic? Daca se inchid ermetic, de unde stim si cum verificam daca boasca este fermentata?
- se adauga sau nu drojdie?
Afara sunt in jur de 22-23 de grade, cam cat ar trebui lasata la fermentat?

Multumesc.

Edited by BobaFett, 20 September 2021 - 10:52.


#2
Stefi_R

Stefi_R

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 19.09.2005
Prietene, salut! Nu sunt specialist - departe de mine, mai degraba amator. La noi, in depresiunea Transilvaniei, din strugurii care sunt si care se coc, cat se coc, nu fac nicio treaba nici cu vinul, nici cu tescovina, daca nu pun zahar - stiu, sacrilegiu, dar asta e. Am facut/baut si vin, si am distilat si tescovina, dar cu zahar. Daca vreti sa ma criticati, ziceti-i bors si durere-de-cap, nu-mi pasa... am beut, mi-o placut. Dupa ce am presat boabele zdrobite, ce ramane e cam uscat, deci zic eu - trebe apa si oleaca de zahar, ca sa iasa ceva. Am bidoane de plastic (da, stiu) de 20-30L pentru asta, cu capac cu filet. Pun boasca, incalzesc niste apa in care dizolv zaharul si o torn peste, stiu si eu - la un bidon de 30L, daca e pana pe aproape de jumate boasca semi-uscata, cam adaug apa+zahar cam inca pe-atata, ca s-ajunga la vreo palma de capac, ca se cam umfla cand incepe sa fiarba. Cam cand s-o terminat de fiert vinul din alte recipiente (sa zic ca tot de plastic?) se termina si fiertul la materialul de rachie de tescovina, la mine vreo 3-4 saptamani, intr-o camera de bloc neincalzita. Butoiul cu capac cu filet nu inchide ermetic, cam zilnic cu o paleta de plastic amestec si imping ce e la suprafata in jos. Cand vad ca e lichid la suprafata si restul s-a scufundat, apreciez ca s-a cam incheiat fermentarea, si trec la distilat - totul artizanal si neprofesionist. Apai altii te-or invata mai stiintific, io atata stiu. Numa' bine!

LE- c-am vazut c-ai intrebat de drojdie, nu adaug nicio drojdie - doar ca nu spal strugurii inainte, si iese ce iese ;)

Edited by Stefi_R, 20 September 2021 - 12:09.


#3
Club27

Club27

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 20.02.2020
Dacă adugi apă indulcită la tescovină,
vei obține un vin surogat, pe care ulterior
îl poți distila.

În nici un caz să nu pui tescovina curată în alambic.

#4
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
Apa se adaugă doar pentru tescovina bine scursă (se pune la ochi, amestecul să să fie de consistența unui nămol) dar în cazul acesta adaosul de zahăr devine obligatoriu. Dacă tescovina este mai puțin scursă și mustul are o cantitate corectă de zahăr atunci nu se mai pune apă și nici zahăr.
Nu se închid ermetic pentru că fermentația este asemănătoare mustului, sunt șanse mari să bubuie. Nu se pune drojdie, va fermenta natural.
Ținând cont că fermentația este asemănătoare vinului, se gustă și când are gust de tulburel se distilează. Întârzierea distilării va scădea cantitatea de alcool. 10 zile sunt suficiente la temperaturi de 20-22°.
Pentru a diminua gustul pregnant de tescovină trebuie să o distilezi și a doua oară, nici o filtrare, nici o altă metodă nu te va scăpa de gustul specific.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate