Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

Struguri de vin

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
viorel24v

viorel24v

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 16.02.2010
Salutare ! Pentru că a venit sezonul de umblat după struguri de vin  prin Piața Pucheni,și pentru că m-am săturat de "BOSS" și "SEFULE", vorbeam cu prietenii de pe unde am putea să luăm direct de la producător.
Știți podgorii in jurul Bucureștiului, sau plus maxim 200 km ?

#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
https://www.google.c...eștiului

https://www.restogra...ati-in-romania/

Quote

Crama Lacerta
[ https://restograf.ro/wp-content/uploads/2015/07/crama-lacerta-1024x685.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Crama Lacerta e pe un domeniu superb in judetul Buzau, la doar 100 de km de Bucuresti. Are un salon de degustare, 2 terase pentru momente de relaxare intr-un peisaj de vis, o pivnita cu multe vinuri si o curte in care incap aproximativ 200 de persoane. Crama Lacerta poate fi inchiriata pentru diverse evenimente, dar poate fi si vizitata in baza unei programari. Vizitele includ plimbari prin crama si podgorie si recomandari de la somelierul casei. Preturile pentru vizitarea cramei Lacerta si pentru degustarile de la locatie incep de la 29 de lei si ajung la 49 de lei. Detalii aici.

Crama Bauer
[ https://restograf.ro/wp-content/uploads/2015/07/crama-bauer.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Crama Bauer este in zona viticola Oltenia, in podgoria Dragasani, zona unde turismul oenologic este insotit de peisaje frumoase si de experiente captivante pentru pasionatii de vin. Bauer functioneaza dupa sloganul „Creativitate naturala”, proprietarii avand telul de a redescoperi si de a arata potentialul uimitor al soiurilor romanesti. Vinurile Bauer cauta acele soiuri rare de stuguri sau nedescoperite inca si cu aceasta pornesc apoi intru arta vinificatiei. Crama Bauer poate fi vizitata in orice sezon, cu programare, si puteti degusta vinuri la care sa faceti paring cu anumite preparate, sa asistati la activitati culturale, ba chiar sa va programati si vizite la niste puncte turistice emblematice din zona. Preturile pentru aceste vizitate cu extra activitati incep de la 40 de lei si ajung la 210 lei. Mai multe.

Crama S.E.R.V.E
[ https://restograf.ro/wp-content/uploads/2015/07/crama-serve-1024x573.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Crama S.E.R.V.E este proiectul unui conte francez, producator de vinuri si proprietarul unui teren de 50 de hectare de vie in Corsica. Contele Guy a venit in Romania intr-o zona binecuvantata pentru vita de vie, in Dealu Mare, acolo unde pamanturile au parte de mai mult soare decat in alte zone ale Romaniei. Turul cramei alaturi de degustari si vin cadou costa de la 40 pana la 100 de lei, toate insotite si de niste gustari potrivite. Detalii despre program si pachetele de vizitare.

Crama Avincis
[ https://restograf.ro/wp-content/uploads/2015/07/crama-avincis.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Crama Avincis inseamna 40 de hectare de vie intr-o zona de origine controlata, ca la francezi. Crama Avincis a fost proiectata cu ajutorul unui mare oenolog pentru ca proprietarii sa se asigure ca via lor va fi una speciala. Avincis e la aproximativ 200 de km de Bucuresti, in judetul Valcea pe dealurile Dragasanilor. Pe langa vizitarea cramei si degustarile de vin, la Avincis va puteti caza in Vila Dobrusca, multe dintre camere avand chiar o priveliste de ansamblu asupra domeniului verde. Vizitele sunt 45 si 67 de lei in functie de cate vinuri vreti sa degustati, iar cazarile incep de la 357 de lei cu mic-dejun inclus. Detalii.

Crama Girboiu
[ https://restograf.ro/wp-content/uploads/2015/07/crama-girboiu.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Crama Girboiu este o afacere de familie infiintata in anul 2005, 200 de hectare in comuna Cotesti, judetul Vrancea, unde solul e bogat in minerale – unic in partea de sud-est a Romaniei. Patrimoniul viticol al cramei Girboiu este format din vite de vie autohtone, precum Sarba, Plavaie, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Feteasca Neagra si cateva internationale. Crama poate fi vizitata si puteti cere si degustari de vinuri, de la 3 tipuri pana la 8. In functie de ce alegeti, pachetul va costa intre 35 si 60 de lei. Detalii.

Crama Stirbey
[ https://restograf.ro/wp-content/uploads/2015/07/crama-stirbey.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Crama Stirbey este un loc cu traditie, vinurile familiei princiare avand o istorie de peste 300 de ani. De pe site-ul oficial citite: „crama de vinificatie a domeniului Stirbey din Dragasani, in dimensiunea sa actuala, a fost conceputa de Printul Barbu Alexandru Stirbey la inceputul secolului XX, pentru prelucrarea strugurilor dintr-o suprafata de aprox. 20 hectare de vie, sau 70-80.000 litri de vin pe an”. Vizitele la crama din podgoria Dragasani includ si degustarea vinurilor Stirbey alaturi de specialitati oltenesti. Pachetele incep de la 60 de lei si ajung la 185 de lei pentru degustarea a 5 vinuri si un meniu cu specialitati ale zonei. Detalii.

Crama Villa Vinea
[ https://restograf.ro/wp-content/uploads/2015/07/crama-villa-vinea-1024x683.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Crama Villa vinea e o constructie noua cu inspiratie de la vechile turnuri din satele transilvanene. Crama este la 60 de km de Sighisoara, vizita aici putand fi completata si de plimbari prin orasul cetate. Turul cramei include si degustari de vin, dar puteti solicita si diverse gustari specifice zonei, preturile incepand de la 20 de lei si ajungand la 75 de lei. Detalii.

Crama Cotnari
[ https://restograf.ro/wp-content/uploads/2015/07/crama-cotnari.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Crama Cotnari e locul unde vinul adus de pe cele 1700 de hectare din Podisul Moldovei e adus la imbatranit. Vinoteca de la Cotnari e una dintre cele mai impresionante din Romania, avand peste 1 milion de sticle de vin, unele vechi de cand lumea. Turismul viticol de la Cotnari include vizita cramei, degustari de vin, dar si un meniu de pranz sau cina. Pachetele turistice sunt detaliate aici.

Cramele Recas
[ https://restograf.ro/wp-content/uploads/2015/07/cramele-recas.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Si la Cramele Recas, un alt mare jucator pe piata vinurilor din Romania, puteti face vizite speciale la crama. Veti pasi intr-o zona banateana in care legenda spune ca aici s-a nascut si a copilarit insusi Bachus, zeul vinului. Vizitele includ urmatoarele „obiective”: vizita in plantatia de vita de vie cu prezentarea tehnologiei de cultura; vizita complexului de vinificatie cu prezentarea fluxului tehnologic; vizita hrube – prezentarea procesului de baricare si prezentarea expozitiei de vinuri imbuteliate. La final, degustarea vinurilor cu prezentarea tehnicii de degustare plus posibilitatea de a alege si un meniu de mancare sau o gustare. Detalii.
Gata bagajul, sunati sa programati o vizita la podgoriile si cramele din Romania? #restograf
sursa informatii: site-urile cramelor + revino.ro


https://www.bloguluo...turism-viticol/

Quote

OLTENIA – PODGORIA DRĂGȘANI, crame situate la 175 km distanță de București (între Râmnicu Vâlcea, Slatina și Craiova). Zona este cunoscută pentru trei soiuri locale: Crâmpoșie selecționata, Negru de Drăgășani și Novac. Mai mult detalii gasiti AICI.
Crama AVINCIS – probabil cea mai spectaculoasă cramă de la noi, ne duce înapoi în 1927, când un ofițer al armatei române a cumpărat aici un conac în stil neoromânesc, înconjurat de vii. 80 de ani mai târziu, strănepoata acestuia, Cristiana, și soțul ei Valeriu Stoica s-au reîntors pe acest domeniu unde au avut revelația vinului. Din 2011, domeniul Vila Dobrușa și-a deschis porțile pentru public. Astfel, conacul, crama AVINCIS și cele 40 de hectare de viță-de-vie pot fi vizitate azi de oricine. Din soiurile româneşti, la AVINCIS se cultivă Crâmpoşia selecţionată, Tămâioasa românească, Fetească regală, Fetească albă, Negru de Drăgăşani, Novac şi Fetească neagră.

Crama Bauer
Tot în zona Drăgășaniului, de partea cealaltă a dealului, îl vei găsi pe Oliver Bauer. Proprietar și enolog al cramei Bauer, care locuiește în România din 2004, s-a mutat aici pentru a face performanță în vinificație. Spune că nu trebuie să vorbim despre potențialul vinurilor românești, pentru că acesta este evident, ci mai degrabă despre imaginea și valoriile proprii, care ne pot reconstrui reputația și despre investiții în educație și cercetare. Vinurile lui Oliver Bauer sunt de nișă, foarte populare în rândul celor care caută ceva nou.

Crama Știrbey
Domeniul viticol din podgoria Drăgășani aparține familiei princiare Știrbey de peste 300 de ani. Proprietarii de astăzi, baroana Ileana Kripp-Costinescu și soțul ei Jakob Kripp și-au propus să continue tradiția vinurilor nobile din soiuri locale precum Novac, Crâmpoșie sau Negru de Drăgășani și să ducă mai departe amintirea strămoșilor. Vizitatorii care trec pragul cramei, concepută de Barbu Știrbey la începutul secolului al XX-lea și restaurată, pot vedea etichete de vin de acum 100 de ani, meniuri de restaurante, arborele genealogic impresionant și istoria familiei într-o serie de fotografii de epocă. Enolog este același Oliver Bauer, care, în acest caz, nu mai experimentează și nu se abate de la metodele clasice, reușind să scoată la iveală caracterul fiecărui soi în parte.


https://wineful.ro/v...le-din-romania/

Edited by waterman, 17 September 2021 - 11:56.


#3
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,005
  • Înscris: 28.10.2006
Du-te in Vrancea, direct la sursa.
Este criza de muncitori si propietarii lasa strugurii neculesi. Li se ofere 80 bani-1 leu per Kg si prefera sa-i manance graurii decat sa le faca altora .... mare cu munca lor!
Sa nu cumperi la saci, preambalati, ca ce e la fund nu e must, e putin must si multa apa, sa atarne la greutate.
Te duci cu sacii tai de plastic, versi din ladite in sacii tai.
Sau daca ai dubita, 2-3-5 butoaie de plastic de 2-300 L si ii versi acolo. Depinde cati struguri cumparati.
Parerea mea!

#4
dreaQ

dreaQ

    I'm too old for this shit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,382
  • Înscris: 02.06.2005
In perioada asta e plin OLXul de anunturi. Acum ceva ani am cumparat de la cineva aproape de Calarasi, am fost foarte multumit. Anunt luat de pe OLX ca respectivii producatori atata stiu...

#5
viorel24v

viorel24v

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 16.02.2010
Mulțumesc waterman !

@viceroy56 In Vrancea,direct la sursa...este o chestie in mare. Mă interesează să nu bâjbâi o zi întreagă , să mă trimită care mai de care pe cine știe ce coclauri, și să mai vin și cu mana goala.
Direct din sac nu am cumpărat niciodată...știu ce se întâmplă.

@dreaQ Așa este. Dar dacă dai pe anunțurile celui care vinde, vezi că mai are încă 20 cu vând struguri. Plus că are 8,9 soiuri.
Ce ai găsit tu, poate fi 1 la 100.

#6
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,005
  • Înscris: 28.10.2006
Pai nu bajbai de loc!
Vezi prin sate cine are anunt sau ladite la poarta. Opresti, vezi ce si cum, gusti, negociezi. Nu e OK, mergi la urmatorul. sigur sunt 10-20-30 de vanzatori.
100% nu pleci cu mana goala.
La "pomu' laudat" sigur e mai scump.
Zona Urlati - Mizil - Gura Vadului e "mama strugurilor" Sau Valea Calugareasca.

#7
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

 viorel24v, on 17 septembrie 2021 - 11:46, said:

Salutare ! Pentru că a venit sezonul de umblat după struguri de vin  prin Piața Pucheni,și pentru că m-am săturat de "BOSS" și "SEFULE", vorbeam cu prietenii de pe unde am putea să luăm direct de la producător.
Știți podgorii in jurul Bucureștiului, sau plus maxim 200 km ?
Cauta pe Bursa Agricola, erau niste anunturi anii trecuti.

#8
nila1984

nila1984

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 28.10.2013
n-ai cum sa bajbai , pe marginea E85-ului e plin de struguri mai ales intre Dumbraveni si Popesti .

#9
EternalPain

EternalPain

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 22.03.2010
Crama Copaci, comuna Pietroasele, judetul Buzau, cauta pe google maps, eu am cuparat de acolo cativa ani, acum cumpar direct vin, au unul rose e o incantare, plus ca ai in zona si statiunea de cercetare in viticultura de la Pietroasele, pepiniera Istrita, si zona cu pepiniera viticola Druga, acolo gasesti struguri la tot pasul doar este drumul Vinului, si ai doar 120 km de Bucuresti

#10
viorel24v

viorel24v

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 16.02.2010
Am sunat la Crama Copaci, și au preturi cam maricele , față de ce e pe OLX.

Edited by viorel24v, 17 September 2021 - 13:59.


#11
scania_delfin

scania_delfin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,133
  • Înscris: 25.01.2015

 nila1984, on 17 septembrie 2021 - 13:10, said:

n-ai cum sa bajbai , pe marginea E85-ului e plin de struguri mai ales intre Dumbraveni si Popesti .
Este mai scump decat in piata Pucheni.Comerciantii care vin in piata cumpara cu tonele,se duc la cules cu familia,si cumpara ieftin.Nu este nici un deranj ca te face sef,strugurii sant aceasi si nu mai faci 400km.

#12
viorel24v

viorel24v

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 16.02.2010
Am fost ieri la Pucheni, și amestec de alb, era 1,5 lei ,discutabil.

#13
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,038
  • Înscris: 17.03.2005

 viorel24v, on 17 septembrie 2021 - 19:54, said:

Am fost ieri la Pucheni, și amestec de alb, era 1,5 lei ,discutabil.

Aveți grija mare cu ciorania din Pucheni, de la ceasla vai mama ei, galbena de calitatea 3-a șamd pana la cantare jmechere.... Evitați bossii... 1.5 lei poate costa mai mult decât alți struguri de 1.8-2 pe bune.

Altfel, eu iau de 10-15 ani... Si de acolo, și din zona Vrancea, și aduși de samsari care cumpără vii pt cules...
Nici sa te duci la plezneala nu e o treaba sigura și nici musai ieftina...
Referitor la Pucheni, am găsit în timp și oame i serioși cu care am păstrat legătură și de la care am luat super marfa.... În general roșii am luat prin intermediul târgului din Rahova....

Exista și varianta cu samsarii care aduc acasă, în ultimii ani albii mi-i aduce în sat un băiat, rrom, dar un om suficient de corect și de cuvânt..
Vinde suficient de bine cât sa nu își permită sa fie neserios în toate privințele, de la cantar pana la calitate...

Sunt multe cai prin care poți lua struguri foarte buni la preturi corecte, și aduși sau din târg, și mers în zone viticole.

Ideal este sa găsiți 1-2-3 oameni recomandați de cunoscuți și care știți ca nu fac magarii sau nu va încurcă, de mers la plezneala e totuși dificil... 300 km degeaba pana la mama dracu, aia sunt banii dați în plus unuia care aduce aproape și știți și ca e om serios... Câștigul lui e lipsa ta de timp pierdut...

#14
viorel24v

viorel24v

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 16.02.2010
Faza pățită de mine in Pucheni:
Eu :cât e prețul la ottonel ?
El :2 lei.
Eu :A, e bine. Vreau x kg.
El :Hai trage mașină să încărcăm.
Eu :Am și eu cantar cu mine, o să cântăresc și eu.
El :Ceeeee??? Ai cantar ???? 2,5 lei kg boss

#15
scania_delfin

scania_delfin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,133
  • Înscris: 25.01.2015
Ieri am fost si eu la Pucheni,tot 1.5 .daca strugurii sant buni asta este.ajungi la 1.8.Cand cantaresc laditele goale si ele arata mai mult.

#16
viorel24v

viorel24v

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 16.02.2010
Din păcate, prea putini vanzatori față de anii trecuți și prea puțină diversitate la struguri.  
Stai liniștit că atunci când fură, fură zeci de kg ,nu se complică cu câteva sute de grame la lădiță.

#17
scania_delfin

scania_delfin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,133
  • Înscris: 25.01.2015
Saptamana viitoare vin mai multi vanzatori,acum a inceput cu adevarat culesul.Si eu cumpar saptamana viitoare,incerc sa fiu atent la cantar sa fure mai putin.

#18
viorel24v

viorel24v

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 16.02.2010
Poți să fi cât de atent vrei, să te cântărești pe el, să-i faci și metrologia... dacă vrea să te fure, te fură. Unii au cantare cu telecomanda.
Mi-e rușine să spun aici cat de tare m-au păcălit.
Dacă vrei să nu te fure, îl chemi la tine acasă, și scoți cantarul.

Edited by viorel24v, 17 September 2021 - 21:41.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate