Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Ce s-a intamplat cu tratatul de la Versailles ?!

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#19
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018

View Postloock, on 13 septembrie 2021 - 23:00, said:

Mai intai au inceput foarte devreme cu smecherii, la scurt timp dupa WW1 - au externalizat in Elvetia productia de Oerlikoane API AA de 20mm, pe care prin elvetieni le-au si vandut in toata lumea pe langa ce faceau pt. ei, si apoi cand au vazut ca nu iese scandal - incet incet s-au apucat si de MGuri,  Flakuri de 88 si 105, tancuri, si de o gramada de avioane, si le-au platit cu banii si aurul furat de la evrei.
Si nu ai atins subiectul, tu ai descris ce a facut, nu ai zis cum si de ce i s-a permis sa faca asta desi el avea interzis prin tratatul ala !

View Postdani.user, on 13 septembrie 2021 - 21:50, said:

Lumea a trecut printr-un razboi chinuitor si inca isi revenea dintr-o criza mare. Cam greu de convins sa inceapa un alt razboi...
Nu trebuia sa inceapa alt razboi, am zis, nemtii erau f slabi militar, deci puteau fi opriti fara nici un razboi, era deajuns sa te duci la granite si sa ameninti, si gata treaba, ala nu avea cum sa se opuna ca nu avea cu ce, si ar fi stat cuminte. Si chiar daca nu se potolea, intrai peste el si intr-o zi, il potoleai fara absolut nici un razboi !
Dar eu am impresia ca nu s-a vrut ! Cred ca franta, anglia vroiau ca nemtii sa se duca peste rusi si de aia au acceptat sa faca ala ce vrea, anglia poate vroia bubuiala pe aici sa se omoare unu cu altul, si apoi sa ia ei ce ramane.
SUA la fel, ca obtinea f multe contracte ptr razboi, armament, etc, apoi dadea imprumuturi ptr reconstructie pe garantii la schimb din tarile respective, dobanda luata  la imprumuturi, se mai deschideau si alte piete de desfacere, eu cam asa vad treaba.

View PostVictor5, on 13 septembrie 2021 - 22:06, said:

Nu cu Messerrschimt doar, ci cu Heinkel, Junkers, Henschel si Messerschmitt. Vesi inconstienta Uniunii Sovietice care a permis antrenarea militarilor germani si formarea de unitati blindate pe teritoriul sovietic. URSS a fost complice
Aici e vb de franta, anglia si SUA, ca ei au impus tratatu, nu rusii. De ce au fost lasati nemtii sa-si faca de cap ?! Ca asta e intrebarea.

View Postcriztu, on 13 septembrie 2021 - 22:10, said:

Ce numesti tu "marile democratii, Anglia" sunt niste caricaturi pt copii. Anglia nu e democratie, e monarhie constitutionala. sunt practic doua state: monarhia si "statul national".
Dincolo de statul national sunt structuri mult mai complexe, care nu sunt pt agarici ca tine si ca mine, ca noi cei de pe acest forum de discutii.
Am zis ca idee marile democratii, nu asta e ideea, adica cei care au impus tratatul, la asta ma refeream, de ce l-au lasat in pace pe Hitler sa se inarmeze !? Ca asta era subiectul.

View Post__Dan__, on 14 septembrie 2021 - 05:13, said:

N-a avut procedura de aplicare. Tratatul nu prevedea ce se intampla daca Germania se sterge cu el la cur.
Pai nici nu trebuia sa prevada ce se intampla daca nu se respecta, era clar, te duci, ii avertizezi, daca nu, intri peste ei si ii potolesti, si cum am zis, ptr ca erau f slabi militar, puteau fi opriti fara alt razboi (adica pretextul mincinos ptr care au zis ca nu l-au oprit).

Edited by MinettoMatoi, 14 September 2021 - 15:27.


#20
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,233
  • Înscris: 24.02.2007

View PostMinettoMatoi, on 14 septembrie 2021 - 15:29, said:

intrai peste el si intr-o zi, il potoleai fara absolut nici un razboi !

Sigur ca da... N-au reusit sa intre peste ei pe toata durata razboiului si intrau dupa cat ai pocni din degete.

#21
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,239
  • Înscris: 05.08.2015

View PostMinettoMatoi, on 14 septembrie 2021 - 15:30, said:

Si nu ai atins subiectul, tu ai descris ce a facut, nu ai zis cum si de ce i s-a permis sa faca asta desi el avea interzis prin tratatul ala !

Tu n-ai raspunsul ca aceasta intrebare care te framanta sau il ai dar vrei sa-l scoti cu forcepsul de la ceilalti?

#22
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018

View Postdani.user, on 14 septembrie 2021 - 15:30, said:

Sigur ca da... N-au reusit sa intre peste ei pe toata durata razboiului si intrau dupa cat ai pocni din degete.
Am zis sa fi intrat inainte peste el ca sa nu-l lase sa ia amploare, NU dupa, deci sa fi intrat la inceput cand inca nu se inarmase, cand nu era capabil sa opuna rezistenta. Si daca interveneau sa impuna tratatul, nu se mai intampla ce s-a intamplat, insa eu am dat o parere, a fost interes sa nu se intervina.

Mount_Yerrmom, eu am doar o parere si anume ca a fost interes ca sa nu se intervina, ca de fapt Hitler a avut spate tocmai sa faca ce a facut, se stia ca face bubuiala si exact asta era interesul, Anglia avea acest interes ptr ca ei asa au facut mereu, i-au pus pe altii sa se bata si dupa aia au luat ei tot, deci vroia bubuiala si in Europa, SUA vroia si ea sa fie aici bubuiala ptr ca am zis ieri, castiga mult de pe urma razboiului din Europa, Iar Franta si Anglia pe de alta parte, vroia ca nemtii sa se duca si peste comunisti.
Insa Anglia nu se astepta ca se duce Hitler si peste ei, aici a fost socul mare.
Adica Hitler chiar a fost finantat si sustinut din afara, de aia a si stat doar 9 luni la parnaie ca la hotel in loc de 5 ani, tocmai de aia au fost toti indulgenti cu el la proces.

Pe langa ca de unde bani sa ai cand in 33 erai praf economic ?! De unde atatia bani sa faci armament greu si altele ?! Nu cumva de la altii ? Desi astia in documentar ziceau ceva de moneda MEFO, dar n-am inteles eu prea mult ce si cum cu ea, si cica asa a facut atatea, un fel de moneda neacoperita in nimic cumva.

Asta e raspunsul meu dar nu-s sigur ca zic corect (desi alt raspuns realitatea si faptele nu il pot da), insa e interesant si de aia doream sa aud alte pareri, sa vad si alte posibile variante !
Dar dupa cum observ, mai nimeni de aici nu s-a prins ca ceva pute in neinterventia asta ptr a impune tratatul, si unii nici nu raspundeau la subiect, ei descriau doar ce a facut Hitler, n-a atins subiectul principal.
Multi cad in capcana "aaa pai nu mai vroiau razboi" (asa cum mint si astia in documentare, ca asa scuza lipsa de interventie), cand nu era nevoie de razboi, dat fiind ca daca interveneai la inceput cand nemtii erau praf militar, nu aveai nevoie de razboi ca sa-l potolesti de la inarmare.

Si alta chestie, NU vad pe nicaieri ca se discuta despre lipsa de interventie contra inarmarii lui Hitler, f tare si asta, nu s-a sesizat nimeni ca nu da ceva ? Nu a analizat nimeni faptele sa traga o concluzie ? Si macar sa o dezbata undeva. Erau trei tari !!! SUA, Anglia si Franta, nu puteau aia din start sa-i dea un bobarnac aluia ? Asa, lejer fara nimic altceva.
Iar daca parerea mea e corecta, de ce nu se spune asta nicaieri ?! Mai ales ca asta a decis viitorul Europei dupa 45 in colo, deci e ceva extrem de important.

Edited by MinettoMatoi, 14 September 2021 - 18:52.


#23
carturarulobosit

carturarulobosit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,393
  • Înscris: 07.05.2018
Acum cand te uiti in trecut, evident ca lucrurile se vad altfel.
Atunci nu era asa. Gandeste-te ca Hitler a fost ales persoana anului in '38 de catre revista Time. Cine crezi ca stia ce intentii are?

#24
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View PostMinettoMatoi, on 14 septembrie 2021 - 18:37, said:

eu am doar o parere si anume ca a fost interes ca sa nu se intervina, ca de fapt Hitler a avut spate tocmai sa faca ce a facut, se stia ca face bubuiala si exact asta era interesul, Anglia avea acest interes ptr ca ei asa au facut mereu, i-au pus pe altii sa se bata si dupa aia au luat ei tot

Draga Matoiule, deci ziceai mai devreme ca Anglia era o mare democratie, acuma zici ca erau cu shoparle, cu bagau. Hotaraste-te, nu ma mai tine in tensiune..
uite in poza de mai jos, daca nu stii cine e Prince Philip, e sotu lu Regina Angliei..



#25
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,655
  • Înscris: 29.03.2006
Ai pus doua sau chiar 3 intrebari si ti-am raspuns la toate, citeste mai atent.

Nu are logica parerea ta ca Franta si UK urmareau ca Germania sa se bata cu rusii:

1. Rusia e departe de Germania.
2. Rusii aveau bolsevici scoliti si trimisi de nemti.
3. Nemtii aveau conducere national socialista - prescurtat Nazi, erau frati ideologic cu cei din URSS.
4. Nemtii aveau pact de intelegere cu rusii.
5. Nemtii se antrenau militar in URSS.

Edited by loock, 14 September 2021 - 19:11.


#26
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018

View Postcarturarulobosit, on 14 septembrie 2021 - 18:54, said:

Acum cand te uiti in trecut, evident ca lucrurile se vad altfel.
Atunci nu era asa. Gandeste-te ca Hitler a fost ales persoana anului in '38 de catre revista Time. Cine crezi ca stia ce intentii are?
Cum sa nu sti ce intentii are cand el din 1925 in Mein Kampf a spus ce vrea sa faca, pe langa ca in 36 deja se batea in spania cu aia, ptr ce se inarma in halul ala din 34-35 incoace ? Asa de joaca ? SUA, Franta si Anglia stiau f clar ce intentii are, si rusii stiau, inca din mein kampf zicea ca vrea spatiul vital.
Si nu are importanta, conform tratatului nu avea voie sa se inarmeze si sa aiba mai mult de 100 de mii de soldati, nici nu contau intentiile, de ce a fost lasat sa incalce tratatul, aici e aici.

View Postcriztu, on 14 septembrie 2021 - 18:58, said:

Draga Matoiule, deci ziceai mai devreme ca Anglia era o mare democratie, acuma zici ca erau cu shoparle, cu bagau. Hotaraste-te, nu ma mai tine in tensiune..
uite in poza de mai jos, daca nu stii cine e Prince Philip, e sotu lu Regina Angliei..

Attachment prince-philip.jpg
Am inteles, dar nu conteaza, nu asta era subiectu, nu conteaza ce era anglia, am zis ca idee Anglia la general, nu cont ca era ca monarhie sau ce era, era monarhie daca avea regina.

loock, aveau interes sa se duce nemtii peste rusi, ca le era frica ca se intinde comunismul, pe langa ca le convenea sa se bata nemtii cu rusii, sa se faca praf, sa vina ei sa ia ce ramane !

Edited by MinettoMatoi, 14 September 2021 - 20:08.


#27
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018
Si daca unii ziceti ca Anglia si Franta nu vroiau alt razboi, de ce i-a dat bani de razboi lui Hitler ? El de cand a venit, n-a mai platti despaguburi de razboi, deci e ca si cum a fost finatat, cat si alte finantari prin investitii, adica toate camioanele lui Hitler erau facute de Ford si de General Motors firme americane, firmele astea au venit in Germania, de aia l-a decorat Hitler pe Ford cu vulturu de fier ca si-a deschis fabrici acolo.
Hitler cumpara de la bumbac pana la lemn, etc, pe bursa engleza fara sa plateasca, lucru mentionat de ziarul bursei.

Pe langa ca Musolini facuse ca Hitler, era dictator, vb de marea mediterana ca trebe sa fie italiana, deci tot cuceriri, deja aveau exemplu de acolo.
Nu aveai deja exemplu ? Trebuia sa mai lasi sa vina inca unu ?

In Anglia era monarhie constitutionala, dar tot democratie era ca si acuma, deci am zis bine "marea democratie", desi nu asta e important in subiect.

Edited by MinettoMatoi, 14 September 2021 - 20:51.


#28
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View PostMinettoMatoi, on 14 septembrie 2021 - 20:48, said:

In Anglia era monarhie constitutionala, dar tot democratie era ca si acuma, deci am zis bine "marea democratie", desi nu asta e important in subiect.

Nu e draga Minetto nici o democratie cand e vorba de Rege si Nobilime. aia din Camera Lorjilor nu sunt alesi de natiune. Natiunea alege reprezentanti doar in Camera comunilor

Edited by criztu, 14 September 2021 - 20:57.


#29
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,239
  • Înscris: 05.08.2015

View PostMinettoMatoi, on 14 septembrie 2021 - 18:37, said:

Mount_Yerrmom, eu am doar o parere si anume ca a fost interes ca sa nu se intervina, ca de fapt Hitler a avut spate tocmai sa faca ce a facut, se stia ca face bubuiala si exact asta era interesul, Anglia avea acest interes ptr ca ei asa au facut mereu, i-au pus pe altii sa se bata si dupa aia au luat ei tot, deci vroia bubuiala si in Europa, SUA vroia si ea sa fie aici bubuiala ptr ca am zis ieri, castiga mult de pe urma razboiului din Europa, Iar Franta si Anglia pe de alta parte, vroia ca nemtii sa se duca si peste comunisti.
Insa Anglia nu se astepta ca se duce Hitler si peste ei, aici a fost socul mare.
Adica Hitler chiar a fost finantat si sustinut din afara, de aia a si stat doar 9 luni la parnaie ca la hotel in loc de 5 ani, tocmai de aia au fost toti indulgenti cu el la proces.

Daca ai raspunsurile la aceste intrebari care te framanta, ce urmaresti? Sa ti le confirme si altii?

Ca nu pot sa cred ca joci rolul idiot in care tu le stii pe toate deja si vrei sa-i aduci pe prosti la inalta-ti valoare intelectuala, nu?

Eu inteleg sa intrebi cand nu stii, nu cand stii, Ca daca stii, incepi expozeul cu ce stii sau ce crezi ca stii, nu cu o intrebare.

#30
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018
Nu ai inteles, eu nu sunt sigur ca zic bine si ca parerea mea e corecta 100 %, altfel nu mai intrebam, doream sa aud si alte variante, dar ti-am zis aseara, nu ai citit atent, citeste mai atent inainte sa repeti acelasi lucru.

Am zis asa la postul 22 la inceputul de paragraf trei: "Asta e raspunsul meu dar nu-s sigur ca zic corect (desi alt raspuns realitatea si faptele nu il pot da), insa e interesant si de aia doream sa aud alte pareri, sa vad si alte posibile variante !".

View Postcriztu, on 14 septembrie 2021 - 20:55, said:

Nu e draga Minetto nici o democratie cand e vorba de Rege si Nobilime. aia din Camera Lorjilor nu sunt alesi de natiune. Natiunea alege reprezentanti doar in Camera comunilor
Democratie in sens ca nu e comunism, ca si acuma, monarhia e putin de forma acolo, oficial e democratie ca si in Germania, etc, dar da, aia nu-s alesi de oameni, insa cum am zis, nu asta conteaza in acest subiect.

Edited by MinettoMatoi, 15 September 2021 - 13:46.


#31
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,239
  • Înscris: 05.08.2015
Tu insinuezi niste tampenii [Hitler a fost inarmat si finantat de democratiile occidentale] si ai impresia ca esti foarte subtil

Si mai si joci in mod nerusinat rolul de ingenuu. De exemplu:

Quote

Asta e raspunsul meu dar nu-s sigur ca zic corect (desi alt raspuns realitatea si faptele nu il pot da)

Adica, orice ti-ar spune tie altcineva, probabil o face pentru ca e prost si nu intelege realitatea sau vrea sa te abureasca, pentru ca e ticalos

Deci, tu pretinzi ca toti interlocutorii tai sunt ori prosti ori ticalosi

Bine ca ej tu dejtept :ciocan:

#32
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018
Mount_Yerrmom, eu asa vad faptele, si dupa parerea mea cam asa ar fi, dar de aia am zis, sa aud si alte pareri, adica faptele ce arata altor oameni, ei ce concluzie trag din acele fapte ?! Ca faptele nu le poti schimba.
Si chiar daca stiam raspunsul, puteam dori sa aflu si alte pareri asa pur si simplu sa vad si eu cum gandeste lumea, si cum vad ei chestiile, daca si ei ar vedea adevarul, sau vroiam sa vad daca si altii vad treaba cum o vad eu.
Daca nu iti place topicul, de ce intri ? Iti aduc aminte o regula de la aria sanatate "Nu te intereseaza subiectul?! NU POSTA !", nu iti place ce am zis, nu mai raspunde, du-te in alta parte unde-ti place, ca oricum eu ce stiu tot aia fac.

Edited by MinettoMatoi, 16 September 2021 - 17:45.


#33
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018
Pai din moment ce a fost lasat sa se inarmaeze, nu e clar ca a fost cum ar veni, intarmat de aia care l-au lasat ?
1 - A fost pasuit sa nu mai plateasca despagubiri de razboi din 33.
2 - S-au facut n investitii militare in Germania, general motors si Ford.
3 - Li se dadea credite si petrol de catre SUA dar poate si de catre astia din Europa, deci ? Nu a fost ajutat, nu ? Mai sa fie. Altfel de unde ai bani cand tu esti praf in 33, sa faci atatea ?! Ca doar nu ma face sa cred ca in 34 cand a inceput inarmarea sau 35, gata, asa din neant a inceput sa duduie economia.

Edited by MinettoMatoi, 16 September 2021 - 18:15.


#34
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,239
  • Înscris: 05.08.2015

View PostMinettoMatoi, on 16 septembrie 2021 - 17:44, said:

...ca oricum eu ce stiu tot aia fac.

Atitudine specifica astora ca tine.

#35
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018
E f interesant sa vezi cum vede lumea treburile astea, cum vede istoria si ce s-a intamplat, poti sa schimbi pareri cu oricine, sa se comenteze treburile, si asa mai departe.
Oricum raman destul de uimit uneori cum unii nu vad ce e in spate ci vad doar ce e la suprafata in multe fie in politica fie in istorie.

#36
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,239
  • Înscris: 05.08.2015
Nu toti au puterea ta de patrundere sub suprafata.

Ce-i al tau, e-al tau.

Nu fi uimit de tot ce-ti zic, sa nu ramai asa.

Ej probabil printre cei mai destepti si patrunzatori dintre contemporanii care faca umbra pamantului.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate