Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @marinel1976!

La multi ani de Sfanta Maria!

La multi ani @xcit!
 Chiuveta de baie (alba) ceramica ...

Sapa autonivelanta - uscare

Parere Audi/VW/Skoda

ROA (Rise Of Artificial) - FLOW D...
 Sfaturi dimensiuni elemente lemn

Se mai dau tichete de masa pentru...

Nu imi apare chat-ul pe YouTube

Modem Huawei E3372 vs E3372h / al...
 Indepartare pete infiltratii cu c...

Sfaturi pentru ingrasare

Relatie disfunctionala cu sotul d...

Decizia FINALA a boxelor de podea...
 

Sursa neintreruptibila pentru router

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
Robert92TM

Robert92TM

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.09.2021
Va salut,

Am nevoie de putin ajutor din partea voastra, nu sunt cunoscator in domeniu si nici nu stiu daca se poate ceea ce vreau, dar poate ma ajutati cu sfaturi sau chiar alte variante.

Ok, eu imi desfasor activitatea profesionala de acasa, de pe laptop, deci pentru asta am nevoie de curent si internet.

Problema aici unde locuiesc, langa Timisoara, este ca in aceasta zona unde se construieste mult si avem pene de curentul de 3-4 ori pe saptamana, de foarte multe ori chiar in intervalul orar 9-17. Ma afecteaza foarte tare pentru ca de multe ori sunt in sedinte online, in prezentari etc, si dispar subit din ele.

La ce m-am gandit, sa achizitionez o sursa neintreruptibila direct cu socket de priza in ea, si sa bag routerul in aceasta baterie. Desi nu stiu cum functioneaza fibra optica, daca pica curentul, fibra mai este functionala?

Se poate, nu se poate, ajutati-ma va rog.

Multumesc,
Robert

#2
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,594
  • Înscris: 30.08.2006
Se poate. Dar daca pica curentul, de unde lumina ca sa se mai vada ceva cu webcam-ul ? Ai nevoie si de un setup de iluminare care sa elimine complet umbrele.
https://www.emag.ro/...rch-Action=view

Edited by Leo2006, 12 September 2021 - 14:55.


#3
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,794
  • Înscris: 22.04.2019
Ia un ups general pentru toată casa dacă sunt pauze scurte de alimentare cu energie electrică și un generator dacă sunt lungi.

#4
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,141
  • Înscris: 16.06.2006

 BloodRa, on 12 septembrie 2021 - 15:33, said:

Ia un ups general pentru toată casa dacă sunt pauze scurte de alimentare cu energie electrică și un generator dacă sunt lungi.
Glumesti nu?

Ce UPS crezi ca i-ar trebui pentru toata casa... 3-4KVA? Pret?

Dar da... UPS este o solutie buna. Unul de 1500VA cu unda sinusoidala e potrivit pentru asta.
Dar trebuie sa alimenteze din el doar ce il intereseaza (tehnica de comunicatii, ceva iluminat de urgenta, laptopul care oricum are baterie, centrala termica in condensatie sau chiar si cea pe lemne).
Iluminatul il poate face din priza in care este conectata comuncatia.
In functie de puterea consumatorilor, autonomia poate fi mai mare sau mai mica.
La un consum maxim permis de UPS, cred ca ai cam 3-5 minute.
La consumurile pentru HomeOffice cu laptop, se aduna pe la 300W, deci autonomie de pana la 20min.

Daca se doreste mai mult, se cumpara un UPS pentru centrala termica cu baterie 12V/120Ah si va avea autonomie ore bune.
https://www.dedeman....1000w/p/1046763
https://www.leroymer...ice-600-w/14126

Edited by radurus, 12 September 2021 - 16:42.


#5
Robert92TM

Robert92TM

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.09.2021
Va salut,

Asa cum scrie si in titlu, ma intereseaza daca este posibil sa bag routerul direct intr-o sursa neintreruptibila, am vazut ca sunt tot felul de surse neintreruptibile pe piata direct cu socket pentru priza.

Am multe caderi de curent in zona in care locuiesc, lucrez de acasa de pe laptop si aceste intreruperi ma afecteaza profesional.

Acum, nu stiu cum functioneaza fibra optica, daca pica curentul -> pica si fibra? Ajunge doar sa cuplez routerul la o sursa neintreruptibila?

Sau daca stie cineva alte variante, am nevoie de ajutor!

Multumesc

#6
mannyx92

mannyx92

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,850
  • Înscris: 15.04.2017
Poti sa-l cuplezi direct in UPS. Teoretic, chiar daca pica energia in zona, serviciile prin fibra optica trebuie sa functioneze daca tu personal alimentezi in vreun fel acel ONT. Totusi, depinde unde este echipamentul care face split-uirea fibrei optice; daca respectiv-ul este afectat de avariile electrice nu iti va functiona.
Trebuie facut un test cu un UPS si sa observi cum se comporta.
Practic daca ai maini dibace poti sa scoti si cablul de fibra optica din ONT si sa vezi daca atunci cand nu ai curent, ai totusi lumina pe fir.

Edited by mannyx92, 13 September 2021 - 06:13.


#7
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,800
  • Înscris: 07.03.2006
Ce sa faca? Si un splitter e un echipament pasiv aka nu merge “pe curent”.

@initiator
Da, merge exact cum te-ai gandit daca esti intr-o retea FTTH.


#8
solitaryman

solitaryman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 861
  • Înscris: 05.02.2009
Pot confirma ca functioneaza, depinde si unde e pana de curent.
In Timisoara lucreaza la bd. Cetatii si au tot intrerupt curentul in august. Am pus un ups ieftin.
La o pana grava de curent cand a picat un trasformator nu am avut semnal fibra pentru ca era o zona mai mare fara energie electrica si a durat vreo 6 ore.
La urmatoarele pene mai mici, de cateva minute, UPS si-a facut treaba: ont, router si un raspberry pi3, iar conexiunea la net nu s-a pierdut (FTTH).
Am de 31 zile conexiunea pppoe si vreo 10-15 pene de curent.

Edited by solitaryman, 13 September 2021 - 07:51.


#9
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,535
  • Înscris: 24.02.2017
La mine cand pica curentul (ma rog, foarte rar), folosesc telefonul ca hotspot si nu am probleme de deconectare. 4G-ul merge beton. Iar telefonul e incarcat mereu. Si chiar daca nu e , am o ditamai baterie externa.

#10
Ger0nimo

Ger0nimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 21.07.2021
Exista si miniUPS pentru un backup de cateva ore. 12V/1A pozitionabil oriunde.

https://www.emag.ro/...rch-Action=view

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate