Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Free streaming SkyShowtime

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 

Balonare excesiva, alimentatie bogata in proteine

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
brusli

brusli

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 24.01.2007
Salut,

Am de ceva timp un regim alimentar limitat caloric (2100/zi) in care consum circa 190 g proteine pe zi, evident legat de mersul la sala. Am observat ca, de multe ori, sufar de balonare excesiva si as incerca sa iau probiotice pentru a ameliora aceasta problema sau orice alta solutie (medicamentoasa sau nu).
Problema la probiotice (pentru ca la aceasta solutie m-am gandit pana acum) ar fi ca sunt f multe tipuri, difera in pret f mult si nici nu stiu cam cat timp ar trebui sa le iau ca sa vad o rezolvare. Nu vreau sa ma arunc la probiotice scumpe si sa nu fie mai bune ca unele mai ieftine, sau sa iau 1 luna - 2 unele ieftine si proaste care sa nu ma ajute.
Stiu ca e o problema des intalnita la cei care merg la sala (si mananca multe proteine), deci sper ca cineva de pe aici a reust sa rezolve problema la el.

#2
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Probioticele sunt pentru restabilirea florei stomacale in cazul in care suferi de boli cronice de stomac,sau dupa un "bombardament" cu antibiotice pentru recuperare florei distruse de acesta.Balonarea are alte cauze.
Si cea mai mare prostie e sa-ti chinuiesti metabolismul cu aport caloric redus sa-l faci si pe el sa lucreze la relanti si tu sa depui dupa aceea efort mare la sala sa fabrici radicali liberi cu nemiluita.

#3
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Incearca balonix, costa 11,50 lei sau bea doar seara un ceai de fenicul, cimbru si tei.

Balonix® comprimate este un supliment alimentar fiind un produs complex pe baza de extracte vegetale si uleiuri volatile care se recomanda in cazul disconfortului abdominal cauzat de excesul gazelor intestinale. Contine un raport optim intre extractul de musetel standardizat in apigenina – cu efecte spasmolitice (amelioreaza crampele abdominale) si uleiuri volatile ce confera produsului proprietati carminative, favorizand evacuarea gazelor intestinale.

Beneficii:

Amelioreaza crampele abdominale;
Favorizeaza eliminarea gazelor.
Ingrediente: indulcitor, extract de musetel, celuloza microcristalina, polidimetilsiloxan, stearat de magneziu, indulcitor (extract de stevia), ulei esential de fenicul, ulei esential de cimbru, ulei esential de menta.

Ingrediente active per comprimat: extract uscat de musetel (Matricaria chamomilla) - 50 mg, ulei esential purificat de fenicul (Foeniculum vulgare) standardizat in trans-anetol - 2 mg, ulei esential de cimbru (Thymus vulgaris) - 2 mg, ulei esential de menta (Mentha piperita) - 2 mg.



#4
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,697
  • Înscris: 29.10.2017
Cate kg ai? Din ce surse vin proteinele alea?

#5
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Carnea, ouale care sunt surse de proteine nu baloneaza. Mananci tu si altceva.

#6
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 10.01.2012
Trebuie înțeles cum funcționează tractul digestiv. Cea mai la îndemână soluție este să testezi pe rând anumite suplimente.
Odată ce ai simțit efectele, înțelegi ce are organismul de pierdut dacă se întâmplă una sau alta.

Betaina HCL - crește acidul gastric, activitatea sexuală de ex îl scade.
Enzime diverse tipuri - cu spectru larg, proteolitice, funcție de ce include meniul la acea masă.
Ambele sprijină creșterea masei musculare, deblochează tractul digestiv, beneficiile depind si de situația individuală .
Ce să mai zici de glutamina luată între mese, mucoasa intestinală se regenerează într-un ritm foarte alert, iar acest aminoacid este necesar pt mentenanță.
De fapt enzimele favorizează indirect o utilizare mai eficientă a glutaminei.

Oricum ar fi, împreună cu probioticele, sunt doar câteva aspecte importante. Merită citit un articol ca acesta, apropo și de supraantrenament.
20 de lucruri pe care ar trebui să (nu) le faci, pentru a proteja şi restaura integritatea barierei intestinale.

Edited by NelsonMandela, 12 September 2021 - 00:50.


#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postbrusli, on 11 septembrie 2021 - 21:37, said:

in care consum circa 190 g proteine pe zi,

Proteinele din oua, lapte etc nu baloneaza. Balonarea vine de la Whey. De la ce firma ai luat whey-ul?

#8
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,456
  • Înscris: 24.02.2017
Carbune medicinal. Este natural, ieftin, eficient.

Attached Files



#9
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Suplimentul de proteina bej e de fapt praf din fulgi de fasole, normal ca baloneaza...
Si are si multi carbohidrati si alte toxine, plus ca e fiarta deci e distrus organoleptic, inclusiv proteic.
Fasolea boabe are 15 g de proteine la 100g si 45 de grame de carbohidrati. Plus o gramada de toxine ca toate semintele, inclusiv proteine toxice. Nu-ti recomand asa ceva.

Carbohidratii - net carbs, deci nu fibra care e separat si era peste cele 45-47 g net carbs din fasole, le transformam in glicogen care e trigger de insulina, insulina blocheaza consumul de ketone din grasimi deci ramai cu trigliceridele din tesuturile adipoase, care au ai backbone de glicogen cu ele care ramane, si atat glucidele care nu apuca sa fie  consumate din fructuoza si glucoza cat si din glicogenul stocat si mobil, cat si lipidele ingerate, se transforma in glicogen si trigliceride pe care le depozitezi in tesuturile adipoase si le si blochezi acolo consumand alimente cu indice mare ca trigger de insulina - care sunt atat cele cu un continut de net carbs mare cat si cele care au continut proteic mare. Si proteina neconsumata o transformam in glicogen si trigliceride care iar ajung in tesuturule adipoase - grasime depusa.

15 g / 100 proteine nici nu e mult, dar bagi net carbs de 3X mai mult...
Gasesti 15 g de proteine si in nuci brazilia crude, insa alea, se mananca 2 sau 3 bucati pe zi pt doza de seleniu, nu mai mult.
Gasesti 10 g / 100 in nuci pecan crude, care au carb putin si grasimi bune.
Gasesti 15 g / 100 in alune de padure crude.

Poti consuma si oua intregi pt. proteine, albusul are indice mare de trigger de insulina dar combinat cu galbenusul e moderat si OK. Dar nu frecat cu zahar ca bagi carbs... Faci o ompleta coapta cat mai putin, din 4 oua si niste branza de capra, putin unt de capra in ea si in tigaie/ plita, plus marar  piper, etc.

Si desigur carne.
E mai complicat cu carnea pt. ca in comert nu e buna, e crescuta cu hormoni, abtibiotice si cu boabe, nu cu nutret si iarba bio, si acumuleaza toxine si in ea si in grasime, plus ca e injectata cu nitriti si nitrati, asta cand normal ar fi buna cat mai grasa dar pt ca e toxica alegi slaba.
Daca gasesti bio sau mistret vanat - care trebuie insa fezandat - fragezit, iei cat mai grasa si mananci si untura si slanina, si la sala mergi sa arzi ketone in loc de glicogen.

Edited by loock, 12 September 2021 - 05:17.


#10
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Branza de capra are si 21 g de proteine la 100 - depinde cat de uscata e, poti consuma si proaspata ca e f buna, dar in omleta se amesteca mai usor una tare zdrobita cu putin unt de capra.

Trigliceridele depuse in tesuturile adipoase au si un backbone de glicogen care e exact cat are nevoie creierul.
Creierul consuma in medie 400 kcal/zi din care minim 25% - adica minim 100 Kcal trebuie sa fie glicogen - si surpriza - surpriza - daca tragi 1900 Kcal din trigliceridele depuse, ai automat si 100 kcal din  glicogenul asociat. Si pt ce mai trebuie - inima, etc., oricum ai suficienti carbohidrati si in alimentele care au continut foarte mic de carbs - le-am mentionat deja mai sus.

Atentie ca ai nevoie si de electroliti, si daca nu mergeai la sala, si cu atat mai mult daca mergi.
In principal potasiu si sodiu.
E nevoie de o cantitate foarte mare de potasiu, 4,7 g/ zi, plus sodiu din sare de mare.
Si trebuie sa bei si apa minim 2L/zi. Daca ai retentie de apa si bagi si sare - ghinion...dar daca nu ai problema asta, nu-ti fie frica de ele.

Edited by loock, 12 September 2021 - 05:40.


#11
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Mai sus am amintit printre randuri si de neoglicogeneza, prin care producem glicogen si din lipide si din proteine, insa e chiar de 4 feluri pt ca poate fi si cu sursa din alimente, dar poate fi si prin autofagie cand nu mananci, si atunci pierzi masa musculara daca faci efort sau daca postul negru cu supliment de eletroliti e prelungit mult, si probabil nu vrei asta...

Edited by loock, 12 September 2021 - 05:57.


#12
wiseguy76

wiseguy76

    just don't

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,219
  • Înscris: 24.05.2006
Carnea din comert e crescuta cu antibiotice si hormoni si BOABE...bro, nu stiu ce boabe ai luat, dar afirmatia asta e la fel de penibila ca si 'vaccinul de corona are chip 5g'.

Iubesc sa citesc aberatii scrise de guru de facebook, toti specialisti in nutritie, metabolism si mai ales cresterea animalelor.
Binainteles ca in ultimul an toti ati devenit si virusologi, imunologi si sfatuitori in ale biosecuritatii.

OP, ia un sfat de la mine, am facut bodybuilding mai multi ani, si, ce sa vezi, am crescut si animale de ferma mult mai multi ani. Piept de pui sau de curcan,  la gratar cu orez fiert, e cea mai sigura si la indemana sursa de proteina. Daca imi dai adresa, iti dau eu in scris, cu semnatura notarizata, ca n-au nici hormoni, nici chip-uri 5G. Si inca un sfat, bea apa. Cat de multa si cat de des.

#13
brusli

brusli

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 730
  • Înscris: 24.01.2007
Ms tuturor de mesaje.

View Poststalker2142, on 11 septembrie 2021 - 23:00, said:

Cate kg ai? Din ce surse vin proteinele alea?

84 kg. Proteinele de obicei vin din mancare, DAR, pt a-mi potoli pofta de dulce imi fac dulciuri cu proteina pudra din zer (nu isolat) si/sau caseina.
As mai adauga ca mananc destul de slab in grasimi (ma straduiesc sa ating 50g grasimi / zi)

Ca idee, urmeaza sa maresc aportul de calorii, dar nu de proteine. Si sa merg catre o alimentatie MULT mai ok pe termen lung, sa folosesc proteine sub forma de pudra cat mai rar.
Din ce am inteles e din alimentatie si ce imi recomandati sunt doar pastile care sa ajute evacuarea :) (ca fapt divers, eu tot folosesc Kebene destul de mult). Totusi eram curios daca pot imbunatati si flora intestinala pentru sanatatea si confortul general in principal.

#14
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
Încearcă sa renunti măcar o săptămână la acele "dulciuri" , sa vezi dacă mai apare sau nu balonarea.
Espumisan este un produs care ajuta în cazul balonării excesive.

#15
takillya

takillya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,121
  • Înscris: 03.12.2005

View Postbrusli, on 12 septembrie 2021 - 06:47, said:

Ms tuturor de mesaje.



84 kg. Proteinele de obicei vin din mancare, DAR, pt a-mi potoli pofta de dulce imi fac dulciuri cu proteina pudra din zer (nu isolat) si/sau caseina.
As mai adauga ca mananc destul de slab in grasimi (ma straduiesc sa ating 50g grasimi / zi)

Ca idee, urmeaza sa maresc aportul de calorii, dar nu de proteine. Si sa merg catre o alimentatie MULT mai ok pe termen lung, sa folosesc proteine sub forma de pudra cat mai rar.
Din ce am inteles e din alimentatie si ce imi recomandati sunt doar pastile care sa ajute evacuarea Posted Image (ca fapt divers, eu tot folosesc Kebene destul de mult). Totusi eram curios daca pot imbunatati si flora intestinala pentru sanatatea si confortul general in principal.

ti-ai dat singur raspunsul.
de obicei pudrele proteice sunt pline de lactoza, eu folosesc doar izolat proteic fiindca nici eu nu tolezer lactoza si ma umflu ca un balon.

folosesc WPI de la pronutrition. e ieftin si bun.
https://www.pronutri.../wpi-natur.html

Edited by takillya, 12 September 2021 - 07:26.


#16
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006

View Postwiseguy76, on 12 septembrie 2021 - 06:38, said:



1. Foarte bine ca nu cresti animale cu hormoni, dar e o exceptie.

2. Sunt lucruri pe care nu le sti, si e absurd si aberant sa critici in necunostinta de cauza.
Boabele adica semintele au o gramada de probleme simultan.
- natural nu sunt pt consum, ci sa iasa pe partea cealalta si sa rodeasca in alta parte.
- contin toxine si otravuri naturale, unele termostabile, altele termosensibile, deci crude nu sunt bune - 3 boabe de fasole crude pot ucide un om adult, iar coapte/ fierte/ prajite  le distrugi continutul organoleptic, distrugi proteine, vitamine, etc.
- semintele contin substante care blocheaza si absorbtia de fitonutrienti din celelalte alimente pe care le consumi.
- dincolo de toate astea, in prezent aproape in cvasitotalitate sunt GMO, foarte diferite de semintele din trecut, si deci chiar si continut benefic este uzual mult redus fata de cel natural.
- folosite pt hrana animalelor, chiar daca este o practica comuna, reduce mult calitatea carnii si grasimii animale, atat prin efectul carcinogenic cat si prin acumularea de toxine.

Din cauza asta nu se recomanda consumul de seminte de niciun fel, si nici de ulei din ele.
Singura semiexceptie fiind seminte de dovleac crude, dar nu ca aliment ci doar in cantitate foarte mica avand rol antiseptic.

Orezul e cel mai prost dintre toate, mai ales ca din sec 19 e si albit deci nu mai are nici bruma de fitonutrienti benefici, e doar carbohidrat concentrat pe care-l transformam in glicogen si ce nu consumam din el este apoi retransformat in trigliceride si depus in tesuturile adipoase incepand cu burta de unde este extrem - extrem de greu sa mai scapi de grasimea depusa.

E bine ca ai recomandat sa bea apa.
Nu se aplica insa la cei care sufera de retentie de apa - care mai intai trebuie sa-si trateze problema asta.

Edited by loock, 12 September 2021 - 07:38.


#17
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,697
  • Înscris: 29.10.2017

View Postbrusli, on 12 septembrie 2021 - 06:47, said:

Ms tuturor de mesaje.



84 kg. Proteinele de obicei vin din mancare, DAR, pt a-mi potoli pofta de dulce imi fac dulciuri cu proteina pudra din zer (nu isolat) si/sau caseina.
As mai adauga ca mananc destul de slab in grasimi (ma straduiesc sa ating 50g grasimi / zi)

Ca idee, urmeaza sa maresc aportul de calorii, dar nu de proteine. Si sa merg catre o alimentatie MULT mai ok pe termen lung, sa folosesc proteine sub forma de pudra cat mai rar.
Din ce am inteles e din alimentatie si ce imi recomandati sunt doar pastile care sa ajute evacuarea Posted Image (ca fapt divers, eu tot folosesc Kebene destul de mult). Totusi eram curios daca pot imbunatati si flora intestinala pentru sanatatea si confortul general in principal.

Pai eu zic sa nu mai iei pudre proteice si sa adaugi mai multe grasimi si fibre

#18
Mike1alike

Mike1alike

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,010
  • Înscris: 02.08.2020
Ia vezi aici:
https://www.exquis.r...tern-si-intern/

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate