Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Range Rover Evoque, 2020, Hibrid,...

Pompa erbicidat p100

[CUM] Pot sa ajung la Impact Hub ...

Apartament in bloc nou.
 Tantari uriasi

lenovo ideapad 1 15alc7

caut cablu lvds(video-invertor) p...

Adobe premiere pro, problema seta...
 Ochelari distanta intermediara

Cum pot sa montez un SSD Sata in ...

Digi + patronul Prima TV cumpara...

Husa si folie pt. Samsung Galaxy ...
 Plita electrica moderna

problema incalzitor de apa Ferroli

Incarcator PB 3.0

Radu Mazare, eliberat conditionat...
 

Problema router personal Mikrotik sau ONT Rds

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
oliviu41

oliviu41

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 02.11.2008
Problema este urmatoarea:
- ONT Zte F618 in bridge de la Rds, fiberlink 1000 la care este legat un router personal Mikrotik hap ac. Acesta din urma setat prin quickset. Viteze prin cablu 900 Mbs download, 250-300 upload. Reporniri router, aceeasi viteza.
- inlocuit routerul cu Mikrotik hap ac2, aceleasi probleme. Viteza exagerat de mica upload. Viteza download, normala. Repornit routerul, aceeasi problema. Repornit ONT ul, viteza normala(900/700). Apoi, repornit routerul, viteza de upload scade iar la cca 200Mbs.Repornit ONT ul, vitezele revenit la normal. Repet, toate testele facute prin cablu.
Care ar fi problema?
Rog pareri

Edited by oliviu41, 09 September 2021 - 22:17.


#2
routerboard70

routerboard70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 03.05.2021
ONT-ul de la DIGI trebuie verificat cu un calculator cuplat "pe direct", cu PPPoE configurat direct. Monitorizeaza situatia si vezi rezultatele.
Doua modele diferite de MikroTik cu aceeasi manifestare = NU ele sunt cu probleme.
Hap ac am si eu. In bloc inca doua hap ac2 - nicio problema la ele de vreun fel.

#3
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,554
  • Înscris: 07.03.2006
Ca fapt divers, daca repornesti ONT-ul nu trece din bridge in routing si vice-versa. Banuiesc ca ai sunat de fiecare data sa-l treci in bridge / routing, NU?

#4
oliviu41

oliviu41

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 02.11.2008
Acest ONT provine din inlocuirea unui x6 Huawei care avea probleme cu caderi repetate wireless. Asa mi-a fost adus, pus in bridge

#5
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,554
  • Înscris: 07.03.2006
Got it.
ONT-ul e in bridge - dupa X time throughput-ul scade (vb de  download). Daca ii dai restart ONT-ului isi revine.

ca fapt divers: ai incercat si pe alte servere inafara de cele ale RDS-ului (Buc/Iasi/Tim/Oradea)? Sau nu conteaza?
personal, in 2 locatii, upload-ul pe serverele RDS este uneori pana-n 500 Mbps dar de ex pe Voda/Telekom urca pana-n 850.

ca parere personala: e de la ei; se intampla de ceva timp la mai multa "lume".

Edited by ogo, 10 September 2021 - 02:26.


#6
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Nu prea vad ce-ar putea fi "de la ei" si sa-si revina dupa repornirea ONT-ului.
Doar sa se supraincalzeasca ONT-ul daca l-ai inghesuit in aceeasi cutie despre care vorbeai si pe celalalt topic.
Testele facute pe cablu folosind ce aplicatie? Ai incercat mai multe? Ai incercat si alt dispozitiv totusi?
Verificat utilizare CPU/RAM/SSD/HDD in timpul testului pe client?
LE: sa elimini router-ul ca fiind vinovat ti s-a mai zis, fac comexiunea PPPoE direct pe client.
Astfel mai ramane doar clientul/aplicatie/server sau "e de la ei" .

Edited by Znevna, 10 September 2021 - 06:33.


#7
oliviu41

oliviu41

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 02.11.2008

View Postogo, on 10 septembrie 2021 - 02:26, said:

Got it.
ONT-ul e in bridge - dupa X time throughput-ul scade (vb de  download). Daca ii dai restart ONT-ului isi revine.

ca fapt divers: ai incercat si pe alte servere inafara de cele ale RDS-ului (Buc/Iasi/Tim/Oradea)? Sau nu conteaza?
personal, in 2 locatii, upload-ul pe serverele RDS este uneori pana-n 500 Mbps dar de ex pe Voda/Telekom urca pana-n 850.

ca parere personala: e de la ei; se intampla de ceva timp la mai multa "lume".

Am incercat pe toate serverele digi, am incercat pe speedtest.net(la fel , mai multe servere), pe nperf.com/ro/, toate pe cablu, situatia e la fel.
Nu dupa X time, ci dupa o repornire a mikrotikurilor!! Apoi repornire ont, vitezele revin maxime.

View PostZnevna, on 10 septembrie 2021 - 06:18, said:

Nu prea vad ce-ar putea fi "de la ei" si sa-si revina dupa repornirea ONT-ului.
Doar sa se supraincalzeasca ONT-ul daca l-ai inghesuit in aceeasi cutie despre care vorbeai si pe celalalt topic.
Testele facute pe cablu folosind ce aplicatie? Ai incercat mai multe? Ai incercat si alt dispozitiv totusi?
Verificat utilizare CPU/RAM/SSD/HDD in timpul testului pe client?
LE: sa elimini router-ul ca fiind vinovat ti s-a mai zis, fac comexiunea PPPoE direct pe client.
Astfel mai ramane doar clientul/aplicatie/server sau "e de la ei" .
speedtest.net(la fel , mai multe servere), pe nperf.com/ro/, toate pe cablu, 2 routere mikrotik hap ac si ac2, cutia a ramas deschis pt eliminare posibilitate supraincalzire, De ce, dupa repornire ont, isi revin vitezele, apoi dupa repornire route(ere) , viteza se injumatateste si isi revine doar dupa o repornire ont? E posibil vreun bug de soft la cele 2 mikrotik, ca la repornire routere sa blocheze doar uploadul?

Edited by oliviu41, 10 September 2021 - 08:01.


#8
oliviu41

oliviu41

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 02.11.2008
Au venit baietii de la RDS, inlocuit ONT, problema a disparut. Dupa reboot router Mikrotik, vitezele raman normale. Problema a fost ONT ZTE F618 defect.

#9
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,554
  • Înscris: 07.03.2006
Well, tot de la ei a fost dar pe partea …hardware :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate