Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Parteneriate/Colaborari/Asocieri ...

Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...
 Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi
 Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?

Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...
 Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Casa noua finisata, teava incalzi...

Ce marca si model de DVD-RW sa cu...
 

Conexiune 10Gbps Digi Spania

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#37
Bvdan2016

Bvdan2016

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,922
  • Înscris: 16.11.2016
https://elpais.com/e...zVgLJFDGIzI21Qo

Și-au făcut reclama in ziar și câteva date de Nr de clienți și acoperire .

#38
deathnite

deathnite

    Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,438
  • Înscris: 08.06.2005

View PostMembruAnonim, on 09 septembrie 2021 - 05:06, said:

Am copiat o laie..   Pozele tale? Posted Image) Ma faci sa rad.
Pozele sunt luate de aici.
https://www.xatakamo...0-gbps-tu-fibra
Da, le-ai luat din postul de jos. Poza originala de pe site avea numele porturilor inversat, in schimb tu ai pus poza modificata de mine. Posted Image
Nici macar dupa ce te-am prins nu recunosti.
Iar linkul tot de la mine il ai.

View Postdeathnite, on 08 septembrie 2021 - 15:57, said:


Edited by deathnite, 09 September 2021 - 15:26.


#39
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,546
  • Înscris: 07.03.2006
Revenind,
Interesanta alegerea cu AON vs PON, PON ce il folosesc in Ro.
Banuiesc ca e datorat bandwidh-ul oferit (fibra e “dedicata” pt fiecare client in parte la AON, nu e shared ca la PON (cel putin o portiune -din splitter pana in OLT- e shared la PON) si poate si a distantei mai mari intre client si main router/aggregation switch.  

Vreun inside info cu ce routeaza clientii pana-n OLT? :))


Daca vor folosi asa ceva si in Ro in primele 3 intrebari va fi si aia: cat curent consum in plus? :))))

#40
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,759
  • Înscris: 06.03.2018
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/PcEbR2sYHNg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

1024 QAM

#41
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,551
  • Înscris: 16.12.2006
Sa va dau si o informatie in premiera.

Pana la sfarsitul acestui an (2021) DIGI va oferi acesta viteza si in Romania. ;)

#42
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015
Wow, asta da! :)

Superb!

Cam asta e diferența între fibra Digi și restul... La nivel de capacitate de rețea și extindere.

#43
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,011
  • Înscris: 16.07.2015

View Postcatalinman, on 09 septembrie 2021 - 16:49, said:

Sa va dau si o informatie in premiera.

Pana la sfarsitul acestui an (2021) DIGI va oferi acesta viteza si in Romania. ;)
Șoc... Pe bune, acum. Mă așteptam să se facă trecerea mai întâi la 2 sau 5gbps. Sunt de văzut preturile. Dacă ar fi 100 Ron sau chiar sub, ar fi lux, da mă îndoiesc. Am impresia că ne-am obișnuit cu viteze mari, încât dacă auzim de 10gbps, deja parcă e "meh"... :)

Edited by Vlad_22, 09 September 2021 - 17:12.


#44
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,546
  • Înscris: 07.03.2006

View Postcatalinman, on 09 septembrie 2021 - 16:49, said:

Sa va dau si o informatie in premiera.

Pana la sfarsitul acestui an (2021) DIGI va oferi acesta viteza si in Romania. ;)
Se  ofera si bridge da? :))
Treceti pe AON?? :) PON-ul in unele locatii (selecte) moare la 1 Gbps simetric :P


#45
Nexxus2

Nexxus2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,604
  • Înscris: 16.08.2008
AON este Active Optical Network? Unde apare informatia ca reteaua din spania este AON ?

#46
FeDaYin

FeDaYin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,680
  • Înscris: 03.01.2007

View Postanndrei86, on 09 septembrie 2021 - 11:20, said:

Banuiesc ca este vorba de 2 PB (petabytes) de date scrise pe el. Daca folosesti SSD-ul pentru torente nu prea vei scrie atat de mult, in principiu se va citi mai mult de pe el decat se va scrie.
Acum am cautat din nou, era vorba de 850 PRO, nu 860 PRO.
9.1 PB scrisi cu 850 pro 256gb
Samsung cica avea unul de 128gb cu 8 PB scrisi.
https://www.google.r...850 pro 9100 tb
https://forums.anand...esults.2509683/

Edited by FeDaYin, 09 September 2021 - 19:32.


#47
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,546
  • Înscris: 07.03.2006

View PostNexxus2, on 09 septembrie 2021 - 19:25, said:

AON este Active Optical Network? Unde apare informatia ca reteaua din spania este AON ?

din datele tehnice ale ONT-ului folosit (AX7501-B0):

SFP+ (Small Form-factor Pluggable) for AON [x] YES

plus de asta nu stie de SC (subscriber connector) folosit la PON.

Edited by ogo, 09 September 2021 - 19:43.


#48
Anonymous1986

Anonymous1986

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,400
  • Înscris: 03.03.2016
Sa pregătește și la noi în curând, zic eu, după ce am văzut reclama cu upgrade gratuit la gigabit

#49
qlfenv

qlfenv

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 25.01.2021
Scrie clar pe site ca e XGS-PON (10Gbps Passive Optical Network).

#50
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,413
  • Înscris: 08.01.2009

View Postogo, on 09 septembrie 2021 - 19:44, said:

din datele tehnice ale ONT-ului folosit (AX7501-B0):

SFP+ (Small Form-factor Pluggable) for AON [x] YES

plus de asta nu stie de SC (subscriber connector) folosit la PON.

As pune pariu ca in cage-ul SFP+ tot un modul/tranceiver PON (XG-PON in cazul asta) va fi ; chiar in descrieree specificata capabilitatea de a functiona atat cu fibra clasica cat si PON .
Fiind port SFP+ standard daca esti nebun nu te poate opri nimeni sa pui module Ethernet Cu 10 Gig sau chiar cabluri Direct Atach

Edited by me_iauras, 09 September 2021 - 21:39.


#51
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,546
  • Înscris: 07.03.2006
Pui, dar cam greu sa te lase sa te autentifici in retea.
Majoritatea producatorilor au astfel de module (SFP/SFP+).

Poate m-am grabit sa zic ca e AON, zyxel zice oficial ca stie si xgs-pon deci teoretic, daca se schimba olt-urile si ont-urile se poate oferi si in RO 10Gbps pe aceeasi infrastructura si concomitent cu ce oferte au acum.




#52
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/4iH0_Aem1Is?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#53
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,052
  • Înscris: 18.02.2004

View Postogo, on 09 septembrie 2021 - 17:12, said:


Se  ofera si bridge da? :))
Treceti pe AON?? :) PON-ul in unele locatii (selecte) moare la 1 Gbps simetric :P

Bridge... nu.. la Digi Spania se spune clar la relqtii clienti ca abonamentul de 10Gbps nu este compatibil cu modul bridge.

Edited by rogerlecoco, 12 September 2021 - 15:10.


#54
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,075
  • Înscris: 14.10.2008
E fain in conditiile in care Vodafone mostenitorul coaxialilor UPC abia se chinuie sa lanseze, cu jumatate de gura, 1 Gbps.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate