Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa

Sondaj EV
 Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML
 PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!
 "Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator

Dilema sursa
 

Procedura înlocuire ONT RDS?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
-ARA-

-ARA-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,670
  • Înscris: 01.08.2021
Care este procedura pentru înlocuirea unui dispozitiv de la RDS? Este vorba de dispozitivul in care intra fibra optică și din care iese cablu tv și internetul pe fir.

Face probleme, la ceva timp internetul se blochează, trebuie resetat.
Cum fac sa scap de mizeria asta de router antic și să pună alt ONT mai nou?

Nu mă interesează wifi 6 in chirie.

#2
s1lviu86

s1lviu86

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 14.12.2020
https://www.digi.ro/asistenta/contact

-> suport probeleme tehnice -> internet fix -> scrii ce te doare.

#3
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,427
  • Înscris: 01.10.2005
Postare dublă.
Mea culpa!

Edited by Mircel, 07 September 2021 - 21:21.


#4
-ARA-

-ARA-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,670
  • Înscris: 01.08.2021
Se mai verifica?
Se mai testează? Defectul nu se manifestă așa de repede

Sa nu plece cei de la tehnic cu ont-ul și să las familia fara catv. CATV merge, internetul pauza.

#5
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,427
  • Înscris: 01.10.2005
Tu ascultă-l pe Silviu!
Sună la ei și fă o plângere-reclamație despre defectul aleator al ONT-ului tău și ei vor găsi soluția.

Edited by Mircel, 07 September 2021 - 21:29.


#6
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,012
  • Înscris: 16.07.2015
Dă-i mai bine lui Digi Helper, PM aici, pe forum.

#7
-ARA-

-ARA-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,670
  • Înscris: 01.08.2021
O sa dau un mesaj maine. Sincer este o problema care trebuia rezolvata de mult.
Dispozitivul cu probleme este un  Huawei HG865, banuiesc ca este destul de vechi.

Idea este sa inlocuiasca ONT si sa lase ceva, adica sa nu stea familia fara TV.
O sa dau maine un mesaj cand o sa scriu de pe mobil ca acum desigur pica internetul...

#8
n1k3z0r

n1k3z0r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 27.06.2009
Nu se complica nimeni sa stea sa testeze, iti ia ONT-ul vechi si ti-l inlocuieste cu altul nou (mai ales ca tu ai un model destul de vechi).  Toata treaba dureaza maxim 10 minute.
.

Edited by n1k3z0r, 07 September 2021 - 22:16.


#9
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,759
  • Înscris: 06.03.2018
Ai sunat la dansii sa faci sesizare catre tehnic?

Uite eu am facut si am fost sunat de un om de la  tehnic si in apel cu el ma pus sa fac teste si la ONT si teste de viteza si mergea ok, poate prinzi unu de treaba si te ajuta fara schimbare , zic eu.

#10
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Asa am facut si eu, am trimis mesaj/sesizare prin formularul lor iar peste cateva zile mi-ai schimbat OnT-ul cu unul nou

#11
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,755
  • Înscris: 30.07.2006
ONT-ul se schimba doar daca se constata vreun defect, pana atunci se vor face niste teste, nu clientul decide daca si cand se schimba.

#12
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015

 valirex, on 07 septembrie 2021 - 23:08, said:

ONT-ul se schimba doar daca se constata vreun defect, pana atunci se vor face niste teste, nu clientul decide daca si cand se schimba.

Eu doar am trimis sesizare si apoi doar am fost sunat sa ma intrebe cand sunt gasit acasa ca sa poata sa aduca ont-ul.

#13
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,188
  • Înscris: 14.10.2008
Huawei HG865 a fost pentru multi primul ONT de GPON din Romania. In 2009 s-au montat la blocuri in Slatina HG 865 care au fost schimbate in 2014. Acum in Slatina nu se mai folosesc Huawei deloc, doar ZTE si Fiber Home. In zonele din tara cu Huawei au mai ramas astfel de fosile. Posted Image

Si de regula la HG865 pica portul de cablu TV, era renumit pentru asta, interesant ca la initiator netul e problema.

#14
tenie5022

tenie5022

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 11.08.2009

 -ARA-, on 07 septembrie 2021 - 21:09, said:

Care este procedura pentru înlocuirea unui dispozitiv de la RDS? Este vorba de dispozitivul in care intra fibra optică și din care iese cablu tv și internetul pe fir.

Face probleme, la ceva timp internetul se blochează, trebuie resetat.
Cum fac sa scap de mizeria asta de router antic și să pună alt ONT mai nou?

Nu mă interesează wifi 6 in chirie.
Ont-ul acela nu are funcție de router . Daca ai router personal atunci când dai restart la ont dai cumva restart si la router ? Daca da atunci încearcă sa dai restart doar la router si daca revine atunci problema este de la router .

#15
-ARA-

-ARA-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,670
  • Înscris: 01.08.2021
Am dat mesaj la Digi Helper.
Este o situatie mai ciudata in care eu sunt mai mult plecat, familia se uita la tv. Pe partea de TV ar insemna sa mint daca zic ceva de rau, analogicul se vede urat dar nu se uita ei la analogic. Le-am dat cadou fostul meu televizor si se uita la posturile digitale.
Asta dupa ce am schimbat partea de spliter si cablu, am cumparat nextra ca cica asta folosesc cei de la RDS, inlocuit toate firele, inlocuit spliter, totul curat.
Analogicul tot se vedea urat dar dupa cum v-am zis... le-am dat cadou un tv digital si sa zicem ca am rezolvat.
Cred ca de atunci trebuia sa sun la RDS pentru ont.

Cel actual nu mai are nici incarcator orignal, se vede ca este vechi, uzat. Acum am un router, asta setat cu retelele fara parola. Tot asa se deconecteaza, conecteaza. Partea amuzanta ca nici nu apare deconectat, apare conectat dar nu merge internetul.
Clar este un ONG vechi care trebuie inlocuit, nu mai are nici incarcatorul original, are o vechime.

Vreau cumva sa vorbesc cu Digi Helper de o sa-l si cumpar daca trebuie, doar sa nu ramana familia fara cablu tv sau de vreo discutie cu facut teste, eu mai stiu. Pur si simplu nu am timp si nici nervi de asa ceva. Daca era dispozitiv nou intelegeam ca hai sa facem teste, hai sa-l trimitem la garantie.
Ca daca este ceva torn apa pe sau ii dau cu el prin curte si gata problema, din greseala l-am stricat si o sa imi zica cat costa.

Nu discutam treburi de pierdut vremea aiurea cu teste. Am cumparat deja 2 routere si am testat pe alte 2. Pare sa mearga bine si apoi pauza...

Edited by -ARA-, 08 September 2021 - 07:47.


#16
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,188
  • Înscris: 14.10.2008
Daca il distrugi iti vor cere 200 euro pe el si iti dai seama ca nu mai face demult atata.

#17
-ARA-

-ARA-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,670
  • Înscris: 01.08.2021
E pe bune valoarea de inventar?
Mi-ar placea sa poti cumpara separat dispozitivele astea.

Asa mi-am cumparat si propriul stick 3G cand era internetul acela digi net mobil.

Astept raspunsul de la Digi Helper. Imi pare rau ca nu m-am ocupat de treaba asta in urma cu cativa ani.
Am abonamentul platit la zi, adica nu sunt client rau platnic, doar ca ete cumva nu am apelat vreodata la RDS.

#18
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,210
  • Înscris: 17.01.2012
de obicei se rezolvă de pe o zi pe alta!
ai să râzi ce repede ai scăpat de problemă...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate