Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Portare abonament Orange spre Vod...
 La multi ani @Therockstar!

Compresor AC

Tratament stranut invers caini

Sfaturi pentru o pompa de fantana
 Se pot refolosi ?

Numar de telefon ciudat

Ansamblul Nordis Mamaia

Isi va reveni unghia aceasta?
 Analize medicale de preventive

Invertor sudura Stahlwerk ARC 200...

Program decupare si indreptare do...

Schimbat capete de bara
 

Hidroelectrica Casnic - Pareri / Sugestii / Reclamatii

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
5136 replies to this topic

#37
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,818
  • Înscris: 24.04.2013
@ho_emil: Factura Hidroelectrica?

(a) Ai primit tu vreo factura de la ei? Ca multa lume nu a primit deloc desi sunt clienti mai vechi. Au obtinut factura unii care au mers explicit la ei la sediu pentru asta. Pe la inceputul lui iunie (intr-un mesaj de mai sus am scris gresit iuLie), cand am fost la ei pentru contractare, mai erau acolo persoane cu diverse probleme inclusiv de lipsa facturi. Respectivului i-au spus ca de fapt nu am trimis facturi nimanui, cel putin nu prin posta cum bifase respectivul. Eu am bifat sa o trimita pe mail si tot nu am primit nimic. Cont online nu exista, deci nici de acolo nu ai cum sa obtii facturi.

Daca ai factura pune poze aici (toate paginile), cu datele personale sterse, sa o vedem si noi la fata. Si daca ai, ai mers la un sediu sa o ceri?

(b) De ce ar merge scanare cod de bare, indiferent de aplicatie? Pentru asta trebuie sa existe o structura bine definita a acestui cod. La SelfPay tin minte ca nu se poate scana vreun cod de bare pentru Hidroelectrica (dar se poate plati introducand datele manual) desi pentru multi alti furnizori se poate, asa ca am dubii in legatura cu definirea acelui cod de bare.

#38
ho_emil

ho_emil

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 533
  • Înscris: 27.04.2006
Am scris pe pagina anterioara ca in 11.09 am aplicat la Hidroelectrica.
In consecinta nu am de unde sa stiu cum arata o factura de la ei. Am scris la modul general cum platesti o factura de acasa.
Ce spui tu, ca ei nu emit facturi, este prima data cand aud. Sper sa se imbunatateasca serviciile lor. Probabil au fost luati si ei prin surprindere de buluceala clientilor casnici.
De cand esti clientul lor?

#39
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,818
  • Înscris: 24.04.2013
Sunt in furnizare (deci intrat efectiv ‘in paine’) de la inceputul lui iulie. Nada facturi. Am verificat si telefonic ca nu exista, deci nu sunt in situatia ca s-a pierdut mail-ul. Si da, chiar ei au spus ca au fost surprinsi de, si nepregatiti pentru, afluenta de clienti.

Dealtfel problemele de care am auzit cu timpul pentru contractare, pretentia de a trimite acte cu MULTE date personale pe un mail nesecurizat/necriptat (pentru contractare), lipsa unui cont online dar mai ales infrastructura precara pentru plata m-au facut sa tot aman trecerea la Hidroelectrica. Intr-un final am incercat la telefon sa vad daca nu pot pune actele pe Digi.Storage (al meu) ca e securizat. Nu se poate nici asa, nu accepta download de nicaieri. Insa atunci am aflat ca se poate face contractul si la sediul din Bucuresti (care nu e pe lista lor din FAQ) si asa am rezolvat totul intr-o jumatate de zi. Contemplam si varianta cu condusul 160+160km pana la Curtea de Arges sau Campulung (care erau in lista lor din FAQ), da’ era cam mult…

Edited by sags, 14 September 2021 - 07:38.


#40
crazykiller

crazykiller

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 645
  • Înscris: 22.09.2007
Unde e lista de FAQ? Scrie unde sunt sediile fizice? Multumesc

#41
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,818
  • Înscris: 24.04.2013
@crazykiller: Pe site-ul lor, sus ‘Furnizare energie’ apoi ‘Client Casnic’ si in pagina in care ajungi ai un link ‘Intrebari frecvente’. Link direct: <https://www.hidroele...45-22ddf6adf522>.

#42
aysmen

aysmen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 522
  • Înscris: 02.08.2007
Buna ziua, este adevarat ca factura la hidroelectrica nu se poate platii decat in cateva puncte iar comisionul de plata este undeva la 20 de lei?

#43
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,818
  • Înscris: 24.04.2013
Se poate plati la automatele SelfPay (fostele ZebraPay), care sunt multe, si ma indoiesc sa existe comsion (cel putin la aceasta modalitate de plata). Dar eu tot astept si iar astept prima factura deci nu pot confirma sau infirma personal.

Se mai poate plati prin transfer bancar iar costul acestuia difera in functie de banca la care ai tu cont si de ce pachet ai sau nu ai; din ce am auzit Hidroelectrica au cont cel putin la BCR, de alte banci nu stiu. La un cost de 20LEI da, poti ajunge, ca de exemplu daca ai cont la BCR si [faci imensa greseala sa] te duci la ghiseu cu OP hartie se comisioneaza intr-adevar 20 de lei. Totusi destule banci ofera internet banking cu plati gratuite sau macar cu comision mult redus (de ordinul a 3LEI).

#44
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,009
  • Înscris: 26.02.2010
Pentru capitală, adresa Hidroelectrica este
Bulevardul Ion Mihalache 15-17, București 011171

Edited by aris86, 24 September 2021 - 11:22.


#45
bluesys

bluesys

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 220
  • Înscris: 04.01.2006
Am primit factura, nu are un paragraf special pentru plati, doar un cont BCR la date furnizor, presupun ca acolo se poate plati prin internet banking ?!

#46
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,818
  • Înscris: 24.04.2013
Da, daca e in factura sigur se poate plati in acel cont. Fii insa atent ce vor sa scrii la detalii pentru ca plata sa fie atribuita corect - cod client? numar contract? POD? numar/data factura? altceva? Si sa scrii si aici cum e ca eu unul nu stiu. Banuiesc ca sablon furnizor nu-i, ca altfel aveai acolo explicit ce trebuie completat. La BCR am cautat cu putin timp in urma si Hidroelectrica nu aparea.

LE: @bluesys: De cand esti in furnizare la ei? Ca poate imi dau si eu semana cat mai am de asteptat. La mine mai e putin si se fac 3 luni, nema facturi, deci o sa vina una babana…

Edited by sags, 24 September 2021 - 12:06.


#47
constantinp

constantinp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 509
  • Înscris: 03.04.2012
Le-am trimis si eu in data de 21/09/2021 pe mail, cerere de incheiere contract impreuna cu documentele aferente. Cam in cat timp voi primi pe mail contractul intocmit si semnat de ei? sa il semnez si eu, sa intre in furnizare apoi dupa 25-28 zile probabil.

#48
nicu131

nicu131

    Bad Motherfucker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,434
  • Înscris: 12.02.2008
Dupa Sf.Nicolae.

#49
bluesys

bluesys

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 220
  • Înscris: 04.01.2006

 sags, on 24 septembrie 2021 - 12:00, said:

Da, daca e in factura sigur se poate plati in acel cont. Fii insa atent ce vor sa scrii la detalii pentru ca plata sa fie atribuita corect - cod client? numar contract? POD? numar/data factura? altceva? Si sa scrii si aici cum e ca eu unul nu stiu. Banuiesc ca sablon furnizor nu-i, ca altfel aveai acolo explicit ce trebuie completat. La BCR am cautat cu putin timp in urma si Hidroelectrica nu aparea.

LE: @bluesys: De cand esti in furnizare la ei? Ca poate imi dau si eu semana cat mai am de asteptat. La mine mai e putin si se fac 3 luni, nema facturi, deci o sa vina una babana…

Contractul e semnat pe 17.05.2021. Cod client e gol, dar trebuie precizat in detaliile platii  Posted Image + seria si nr facturii, adica de forma Cod client / FX 12345678
Consumul e unul estimat cf contract, nu ce le-am comunicat eu.
Pe scurt, inca sunt varza saracii, am inteles de la ministrul vietii ca in octombrie vor avea o aplicatie dedicata clientilor.
A, e si un cod de bare Posted Image
Perioada de facturare e pt august 2021, iar scadenta e la 45 zile Posted Image

Edited by bluesys, 25 September 2021 - 02:55.


#50
Cr1spy

Cr1spy

    Shamanul repudiat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,824
  • Înscris: 22.11.2009

 sags, on 24 septembrie 2021 - 12:00, said:

Da, daca e in factura sigur se poate plati in acel cont. Fii insa atent ce vor sa scrii la detalii pentru ca plata sa fie atribuita corect - cod client? numar contract? POD? numar/data factura? altceva? Si sa scrii si aici cum e ca eu unul nu stiu. Banuiesc ca sablon furnizor nu-i, ca altfel aveai acolo explicit ce trebuie completat. La BCR am cautat cu putin timp in urma si Hidroelectrica nu aparea.

LE: @bluesys: De cand esti in furnizare la ei? Ca poate imi dau si eu semana cat mai am de asteptat. La mine mai e putin si se fac 3 luni, nema facturi, deci o sa vina una babana…
Prin DirectDebit la BCR se poate plati?

#51
Rav_885

Rav_885

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,805
  • Înscris: 17.09.2021
Hidroelectrica a fost băgată forțat sau pe baza de șantaj politic în piața concurențială de alde Virgil Popescu, fara sa fie pregătită să lucreze cu clienții casnici, pentru a sugera că avem piața concurențială in România.
Când se vor pune la punct cu contractarea, facturarea, call-center, sistem de plati, atunci da, vor fi o varianta in piața concurențială.

#52
diasul

diasul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 06.03.2006
Eu nu inteleg ce este asa greu sa platesti printr-un ordin de plata, ca orice firma din Romania.  La ambele banci cu care lucrez OP-urile in lei sunt fara comision. Chiar nu inteleg ce este asa mare bataie de cap pt unii. Pretul macar este la nivelurile din primavara inca, eu spun ca merita pe deplin, cel putin pt. mine.

#53
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,818
  • Înscris: 24.04.2013

 Cr1spy, on 25 septembrie 2021 - 03:22, said:

Prin DirectDebit la BCR se poate plati?
Am verificat chiar acum, si:
  • Sablon furnizor’ nu exista
  • DAR se poate crea mandat de debit direct pentru ‘HIDROELECTRICA SA’ cont beneficiar RO15 RNCB 0072 0183 3187 0001.
Din ce stiu numele ar trebui sa fie ‘SPEEH HIDROELECTRICA’, deci corespunde dar nu 100% exact. Insa daca acel cont este cel din factura probabil acesta e furnizorul ce trebuie selectat. Poate ne spune cineva care e contul din factura.

La inceputul lui iunie cand am fost la ei mi-au spus ca lucreaza la implementarea debit direct interbancar. Poate ca au finalizat, ceea ce inseamna ca nu numai clientii BCR pot folosi aceasta modalitate de plata. (Bine, tot atunci mi-au zis ca lucreaza la o aplicatie online cel putin pentru contractare, urmand a fi disponibila ‘de luna viitoare’, dar ‘luna viitoare’ a trecut si nu pare ca aplicatia sa existe.)

 diasul, on 25 septembrie 2021 - 07:52, said:

Eu nu inteleg ce este asa greu sa platesti printr-un ordin de plata …
Nu e greu, dar pot aparea probleme:
  • Trebuie sa ai grija facturii si a termenelor. Unii nu doresc asta.
  • Poate sa coste. Nu la toate bancile si la toate pachetele de servicii sunt plati gratuite, mai ales interbancare ca nu ai neaparat cont la BCR.
  • DAR MAI ALES (parere personala): Trebuie mare atentie ce scrii le descrierea operatiei, de fiecare data, ca daca nu pui exact ce asteapta ei si/sau gresesti macar o cifra plata nu se va putea atribui corect. Intr-o prima faza te trezesti cu factura neplatita, dupa care urmeaza consum de timp (si nervi) cu statul pe telefoane/mail/umblat dupa banii tai pentru atribuirea platii acolo unde ar fi trebuit si anularea eventualelor penalitati calculate.
Eu personal nu agreez debitul direct, dar asta din cauza modului in care utilizez eu contul. In plus in acest caz scadenta unei facturi e dupa data emiterii celei urmatoare ceea ce inseamna ca permanent ar aparea sold neplatit si nu imi place Posted Image.

Edited by sags, 25 September 2021 - 08:05.


#54
bluesys

bluesys

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 220
  • Înscris: 04.01.2006
Cum sa se proceseze corect daca HE solicita codul de client la specificatia platii si ea nu emite codul pe factura, cel putin la mine nu exista.
contul bcr este RO63RNCB 0072 0183 3187 0495

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

1 members, 1 guests, 0 anonymous users

george99xxx

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate