Hidroelectrica Casnic - Pareri / Sugestii / Reclamatii

Posted 11 February 2022 - 10:48

Tocmai ca la Delgaz a disparut din cont locul de consum pentru care am schimbat furnizorul si nu-l mai pot readauga. Data estimata pentru schimbarea furnizorului: 10 februarie, PRE-ul a fost trecut la Hidroelectrica pe 2-3 februarie, locul de consum a disparut cu totul din cont pe 9 februarie ![]() Edited by av_myjob, 11 February 2022 - 10:54. |
Posted 11 February 2022 - 13:00

Posted 11 February 2022 - 13:03

Abia luna asta emit facturi pentru anul 2021. Consumul lunii ianuarie 2022 este departe de a fi facturat, mai devreme de 7-10 martie slabe sperante.
|
Posted 11 February 2022 - 13:34

Am verificat online la operatorul de distribuție și am trecut cu succes la Hidroelectrica la cele două locuri de consum. Data propusă era 9 februarie, ieri nu se operase, azi da, văd că în mare s-a respectat. Nu a citit nimeni niciun contor, sunt curios cum va veni ultima factură de la Enel și prima de la Hidro.
|
Posted 11 February 2022 - 14:00

Pai și pe site-ul distribuitorului nu apare ultimul index estimat/ citit? Acela este indexul de transfer (până la el facturează furnizorul vechi, după el facturează noul furnizor HE).
|
Posted 11 February 2022 - 14:40

Sunt aproximativ două săptămâni de când am făcut contractele online cu Hidro și s-a făcut perioada de index la vechiul (încă actualul?!) furnizor; mai dau indexurile la CEZ?! Văd că în conturile de utilizator CEZ încă e disponibilă opțiunea. Merci
|
Posted 11 February 2022 - 14:52

@dincadan78: mulțumesc, am căutat mai atent pe site-ul distribuitorului, ai dreptate, apare index estimat la trecerea către noul furnizor, proporțional cu consumul zilnic pentru cele două pod-uri. Rezolvat.
|
Posted 11 February 2022 - 15:06

Cum ati trimis sau cum a fost verificat indexul initial la inceputul contractului? Din ce mi s-a spus la telefon inteleg ca trebuie sa vina cineva de la distribuitor (E-Distributie Muntenia) pentru a inregistra indexul odata cu inceperea noului contract.
Am verificat online la operatorul de distribuție și am trecut cu succes la Hidroelectrica la cele două locuri de consum. Data propusă era 9 februarie, ieri nu se operase, azi da, văd că în mare s-a respectat. Nu a citit nimeni niciun contor, sunt curios cum va veni ultima factură de la Enel și prima de la Hidro. Edited by catalin22, 11 February 2022 - 15:04. |
Posted 11 February 2022 - 15:19

Cum ati trimis sau cum a fost verificat indexul initial la inceputul contractului? Din ce mi s-a spus la telefon inteleg ca trebuie sa vina cineva de la distribuitor (E-Distributie Muntenia) pentru a inregistra indexul odata cu inceperea noului contract. Cum ati verificat? https://contulmeu.e-...age?language=ro Logare cont existent e-Distributie https://contulmeu.e-distributie.com/s/ Sectiunile Informatii POD si Istoric citiri sunt cele mai vizualizate... Edited by av_myjob, 11 February 2022 - 15:23. |
Posted 11 February 2022 - 16:11

Care este Cod furnizor* pt. RDS-Digi (Targoviste)?
pentru cont la: https://epayments.ed...on=registration Multumesc |
Posted 11 February 2022 - 17:00

Care este Cod furnizor* pt. RDS-Digi (Targoviste)? pentru cont la: https://epayments.ed...on=registration Multumesc Ca sa fii sigur ca primesti raspuns, faci referire la Standardul de performanta, sesizari la ANPC si ANRE daca nu-ti raspund... Edited by av_myjob, 11 February 2022 - 17:02. |
|
Posted 11 February 2022 - 17:47

Sunt aproximativ două săptămâni de când am făcut contractele online cu Hidro și s-a făcut perioada de index la vechiul (încă actualul?!) furnizor; mai dau indexurile la CEZ?! Văd că în conturile de utilizator CEZ încă e disponibilă opțiunea. Merci Nu stiu daca mai apuci, ca pe 19 parca trebuie trimis. Trebuie sa vina distribuitorul sa citeasca oricum. Edited by hackoo, 11 February 2022 - 17:49. |
Posted 11 February 2022 - 18:27

Dai refresh la pagina si vezi daca poti finaliza... Poti relua procesul in alt tab din browser si daca nu ai eroare ca POD-ul exista deja in baza de date, continui procesul pana la finalizare, altfel procesul a fost deja finalizat cu succes... Gata a mers. Am reluat procesul de la capat si pentru al 2 lea loc de consum (carte de identitate, factura etc) |
Posted 11 February 2022 - 18:33

@catalin22: colegul av_myjob a răspuns corect, am avut cont făcut pe portalul firmei de distribuție. Și eu așteptam vizita pentru citirea contorului, dar se pare că fac o estimare bazată pe media de consum, la zi, a lunii în care se face trecerea la alt furnizor.
|
Posted 11 February 2022 - 20:02

@catalin22: colegul av_myjob a răspuns corect, am avut cont făcut pe portalul firmei de distribuție. Și eu așteptam vizita pentru citirea contorului, dar se pare că fac o estimare bazată pe media de consum, la zi, a lunii în care se face trecerea la alt furnizor. |
Posted 11 February 2022 - 20:14

^ Nu trimiți nimic, ei vor utiliza o estimare de consum în ziua trecerii. De exemplu la mine am transmis indexul autocitit pentru Enel, cum fac în fiecare lună, pe 3, apare înregistrat, pentru care mi se va emite factura Enel pentru luna precedentă, iar pe 9 apare un index estimat pe baza consumului din luna precedentă, pentru care Enel îmi va emite o factură pentru perioada 3-8 februarie, cât am fost clientul lor, iar indexul estimat înregistrat pe 9 februarie este baza de la care pleacă Hidroelectrica cu facturarea. Pe 24-28 februarie trimit primul index autocitit la Hidro prin telefon deocamdată, până ce este gata secțiunea index/facturi de pe portal.
|
Posted 11 February 2022 - 20:23

Pe 24-28 februarie trimit primul index autocitit la Hidro prin telefon deocamdată, până ce este gata secțiunea index/facturi de pe portal. Nu ai cum sa trimiti index-ul la Hidroelectrica pana nu primesti prima factura pe care scrie codul de client. Mai ai de asteptat pana pe la inceputul lunii Aprilie pentru prima factura. Deasemenea, nu mai recomanda oamenilor sa nu citeasca index-ul de transfer. La tine poate a fost un noroc ca index-ul estimat a fost apropiat de cel real, dar sunt cazuri unde se baga sute de kwh mai mult/putin prin estimare. |
|
Posted 11 February 2022 - 20:32

https://www.economic...nda_559586.html
"Șeful Hidroelectrica, soluție pentru ieftinirea energiei: Furnizorii să fie obligați să cumpere 40% din consumul clienților din piețele la termen, așa cum producătorii sunt obligați să vândă" "Pentru ca facturile să scadă, furnizorii ar trebui obligați să cumpere o parte din consumul clienților lor din piețele la termen, înainte, ca să nu ajungă la prețurile mari de la traderi sau din piața spot." "“Hidroelectrica a avut un preț mediu de vânzare de anul trecut, pe toate piețele, de aproximativ 333 de lei/MWh. Nu 1.000, nu 1.500 de lei, ci 333 de lei/MWh, iar la populație ajunge la 1.000, 1.500 de lei, ca să nu mai spun de consumatorii non-casnici, unde s-a ajuns la niște prețuri extrem de mari. Pe această abordare, care nu este de azi-de ieri, am constatat că există o expunere foarte mare pe PZU, care s-a dus fix în factura consumatorilor”, a continuat șeful producătorului de energie." |
Anunturi
▶ 4 user(s) are reading this topic
1 members, 1 guests, 2 anonymous users
florinlib