Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.
 Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 La multi ani @Nimcid25!

"Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator
 Dilema sursa

Ajutor Android Redmi10

Poti sa conduci o masina cu putin...

Ce inseamna "izdavoi" ?
 

Router primit la încheierea contractului.Exista unul "standard"?

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,412
  • Înscris: 30.11.2005
Am incheiat un contract (zona rurala) pentru oferta "FiberLink Gigabit Popular"  GPON 940 Mbps/250 up.  Inca nu a fost  instalat , probabil mai dureaza ceva...
Fibra , au zis ca exista pana in stalpul din fata  casei .
Intrebarea ar fi cu privire la router , care   este  modelul  "standard"   , daca   se poate  spune  asa ,  ce se instaleaza ?  
Chiria  la  modem , este  mica 3 lei ...
Pentru a  beneficia , de viteza  maxima , din contract  , oare va  trebui  schimbat  pe  parcurs  routerul  ?  
Nu prea stiu cum sa  abordez  problema , ma  gandeam ca  atunci ,  cand  vine  tehnicianul sa  instaleze , sa  facem un test  de  viteza , pe  serverul  lor  si ....  in  sfarsit  , aveti  ceva  sfaturi ?
Placa de  baza  este o 990FX Extreme 3 cu XFast LAN   si din partea pc-ului parca  nu  mi-as  face  probleme .
Acel  router ,  wifi6 , este  inclus  in oferta , sau  ar  trebui  sa  fac  o  cerere separata ?

Attached Files


Edited by scub, 02 September 2021 - 13:06.


#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Dacă tot ai încheiat contractu, de ce nu i-ai întrebat pe ei ce model e ?

#3
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,412
  • Înscris: 30.11.2005
Posted Image Posted Image E incheiat  rapid online Posted Image Posted Image
Posibil sa nu sti a  raspunde , dar  nu-i  nimic !

Edited by scub, 02 September 2021 - 13:23.


#4
OwlDoom

OwlDoom

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 407
  • Înscris: 02.01.2009
Dacă ai noroc, prinzi ONT-ul cu WiFi 6 integrat și 4 porturi ethernet gigabit funcționale. Dacă nu, primești ONT-ul mai slab, cu gigabit pe un singur port din 2 și poți închiria router-ul lor TP-Link cu WiFi 6 la 3 lei/lună sau îți poți tu cumpăra unul și pui ONT-ul nașparliu în modul bridge.

#5
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,160
  • Înscris: 30.08.2006
Chiar crezi ca iti dau router de 100mb/s. Probabil ca e cel standard AX10 TP-Link.
Pentru viteza maxima care nu e garantata ,trebuie sa ai si un SSD in sistem.

Edited by Leo2006, 02 September 2021 - 13:35.


#6
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,412
  • Înscris: 30.11.2005
Eu nu cunosc , routerele ce se "poarta in ograda lor" , de aceea am pus  intrebarea . Nu am  avut  posibilitatea sa  aleg  si  chiar  daca  as  fi  avut , probabil ar  fi  trebuit  sa mai  ma  documentez .
Deci acela ar fi  standardul. O sa  testam , daca , nu  am macar  un 70 la down , cu  serverul  lor , atunci probabil , il vom  inlocui .
Bune raspunsurile ...studiem  problema !

Edited by scub, 02 September 2021 - 13:46.


#7
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,012
  • Înscris: 16.07.2015
Dacă ți-au dat un ONT mai nașparliu, vezi pe spatele acestuia, modelul și cere acel ONT Huawei Wi-Fi 6, mai exact 8147X6, dacă nu îl ai deja, în locul acestuia. E mai bun ONT-ul 8147X6, decât router-ul TP-Link Wi-Fi 6, oferit de dânșii.

Edited by Vlad_22, 05 September 2021 - 04:06.


#8
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,412
  • Înscris: 30.11.2005

 Vlad_22, on 05 septembrie 2021 - 04:04, said:

Dacă ți-au dat un ONT mai nașparliu, vezi pe spatele acestuia, modelul și cere acel ONT Huawei Wi-Fi 6, mai exact 8147X6, dacă nu îl ai deja, în locul acestuia. E mai bun ONT-ul 8147X6, decât router-ul TP-Link Wi-Fi 6, oferit de dânșii.
Deocamdata nu este  instalat !
Inca nu  m-au contactat pentru a interveni  tehnicianul , dar o sa tin cont de  sugestiile  dvs. Sper sa ma inteleg  cu  ei . Nu conteaza pretul , dar  vreau  ceva  bun ,pentru  ca  tot  este  in chirie  . In contractul primit pdf. ... nimic  despre  aparatura , iar doamna ... la  fel ...  doar  incheie  contacte . Greu de  stat , de  discutii , pe  teme  tehnice ,  cu  cineva..  Oricum  si  eu  as  fi  fost "in plus"  la cunostintele despre  modem ,  venind  dintr-o alta retea ...
Multumesc !

Edited by scub, 05 September 2021 - 13:37.


#9
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,012
  • Înscris: 16.07.2015

 scub, on 05 septembrie 2021 - 13:35, said:


Deocamdata nu este  instalat !
Inca nu  m-au contactat pentru a interveni  tehnicianul , dar o sa tin cont de  sugestiile  dvs. Sper sa ma inteleg  cu  ei . Nu conteaza pretul , dar  vreau  ceva  bun ,pentru  ca  tot  este  in chirie  . In contractul primit pdf. ... nimic  despre  aparatura , iar doamna ... la  fel ...  doar  incheie  contacte . Greu de  stat , de  discutii , pe  teme  tehnice ,  cu  cineva..  Oricum  si  eu  as  fi  fost "in plus"  la cunostintele despre  modem ,  venind  dintr-o alta retea ...
Multumesc !
Îți sugerez să-i scrii (dai un PM) lui Digi Helper, aici, pe forum, îi dai codul de client, cererea și îi spui că vrei acel ONT, 8147X6. E prompt și în 1-2 zile vine o echipă la adresa ta.

Edited by Vlad_22, 05 September 2021 - 14:34.


#10
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,412
  • Înscris: 30.11.2005

 Vlad_22, on 05 septembrie 2021 - 14:33, said:

Îți sugerez să-i scrii (dai un PM) lui Digi Helper, aici, pe forum, îi dai codul de client, cererea și îi spui că vrei acel ONT, 8147X6. E prompt și în 1-2 zile vine o echipă la adresa ta.
Multumesc , buna sugestia  dvs. !  
I-am  lasat un mesaj in speranta ca ma  ajuta . Bine ca am aflat care-i cel mai bun , acesta era si  scopul . Chiar daca nu-l aduc  ,  o  sa-l  cumpar  apoi,  separat ( banuiesc ca tot de la RDS)

#11
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,012
  • Înscris: 16.07.2015

 scub, on 05 septembrie 2021 - 18:31, said:


Multumesc , buna sugestia  dvs. !  
I-am  lasat un mesaj in speranta ca ma  ajuta . Bine ca am aflat care-i cel mai bun , acesta era si  scopul . Chiar daca nu-l aduc  ,  o  sa-l  cumpar  apoi,  separat ( banuiesc ca tot de la RDS)
N-ai pentru ce. Mâine îți răspunde, cel mai probabil.

Edited by Vlad_22, 05 September 2021 - 23:33.


#12
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,412
  • Înscris: 30.11.2005

 Vlad_22, on 05 septembrie 2021 - 23:33, said:

N-ai pentru ce. Mâine îți răspunde, cel mai probabil.
Gata!   Altă  viață  !   Router AX1500 WIFI6

Attached Files



#13
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015

 scub, on 24 septembrie 2021 - 01:49, said:

Gata!   Altă  viață  !   Router AX1500 WIFI6


Viteze foarte bune :)

Testul este facut pe lan sau wifi?
Routerul l-ai primit de la digi?

#14
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,412
  • Înscris: 30.11.2005
1. Pe lan . Am desktop  facut dupa  cum  m-am  priceput  ,  am  incercat  sa  bag  ce-i  mai  bun  in  carcasa .Cred ca  a  meritat. Laptopul este de generatie mai veche si nu ar fi concludent  testul ;
2. Da , sunt 2 , mai este  ONT-ul ce  face trecerea de la fibra ce vine din  caseta de  afara .


Vreau sa invat sa mufez cablul de fibra , as vrea sa  extind  reteaua si  in  alta  locatie . Am   vazut cam  care  sunt  sculele ,  ramane sa  incerc...

Attached Files


Edited by scub, 25 September 2021 - 19:01.


#15
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Cat platesti chirie pt AX1500 ?

#16
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,412
  • Înscris: 30.11.2005
3 lei.  /  26  abonament

Merci  Vlad_22 . A  trebuit sa  sun  si la  un  nr. de  tel de  la  ei si  am  fost  programat . A  fost  respectata de  data aceasta .

edit:
  Chiar  nu  merge  taiata  fibra  cu cutterul , pentru a fi perfect  dreapta ?  Trebuie sa  cumpar  neaparat  ghilotina aceea  dedicata , cu  pret  f.  mare ?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/aV5n8QjDSwI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by scub, 26 September 2021 - 10:13.


#17
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
vezi ca am postat pe undeva (de mai multe ori chiar) cum sa prelungesti fibra ce-ti intra in ONT la maxim 20-30 lei.
n-o sa reusesti nimic cu cutter-ul...daca mergea cu cutter-ul crezi ca mai existau astfel de echipamente? daca tu crezi a e chiar asa de simplu... te-nseli amarnic....

#18
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,012
  • Înscris: 16.07.2015

 scub, on 26 septembrie 2021 - 10:03, said:

3 lei.  /  26  abonament

Merci  Vlad_22 . A  trebuit sa  sun  si la  un  nr. de  tel de  la  ei    si  am  fost  programat . A  fost  respectata de  data aceasta .

edit:
  Chiar  nu  merge  taiata  fibra  cu cutterul , pentru a fi perfect  dreapta ?  Trebuie sa  cumpar  neaparat  ghilotina aceea  dedicata , cu  pret  f.  mare ?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/aV5n8QjDSwI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Eu zic să nu te bagi să mufezi, tai fibra etc. E echipamentul lor, până la urmă și dacă strici ceva, nu-ți iese, dupaia nema net, TV și trebuie să plătești intervenția unei echipe Digi.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate