![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cum functioneaza cablul TV?
Last Updated: Sep 28 2021 12:43, Started by
Tsunamii
, Sep 02 2021 07:34
·
0

Posted 02 September 2021 - 07:34

Eu intelesei asa:
Informatia se transmite pe cuprul ala coaxial. Ecranul este pentru protectie impotriva interferarii. Am gasit in casa 3 cabluri, unul pentru fiecare camera. Am identificat prin verificare continuitate pe fiecare unde merge (pe coaxial doar nu si pe ecranare) Pentru estetica, m-am gandit sa impart un cablu care vine la un dormitor pentru 2 televizoare (pentru fiecare dormitor). Am folosit un splitter 1 in 3 si folosit 2 iesiri doar. Problema este ca atunci cand il conectez la un televizor, am continuitate nu numai pe coaxialul central ci si pe ecranare. Nu mi se pare normal. Fenomenul se repeta la orice televizor folosesc. Deocamdata nu am semnal sa verific daca receptia e clara. E recomandata impartirea unui cablu pentru 2 televizoare in cazul asta? |
Posted 02 September 2021 - 07:38

Milioane de locuințe folosesc sistemul ăsta.
Ecranajul este normal să aibă și el continuitate. Semnalul este trimis pe firul central, dar trebuie să se și întoarcă pe undeva... |
Posted 02 September 2021 - 07:38

Ideal este fiecare TV cu cablul lui dar, daca semnalul este suficient, se poate imparti fara probleme.
Continuitate este normal sa ai si pe tresa. Important este sa nu ai tresa si centralul in scurt, continuitatea sa fie pe fiecare in parte, nu impreuna. |
Posted 02 September 2021 - 08:07

Tsunnnami, on 02 septembrie 2021 - 07:34, said:
Problema este ca atunci cand il conectez la un televizor, am continuitate nu numai pe coaxialul central ci si pe ecranare. Nu mi se pare normal. Cablul coaxial e gandit sa functioneze in curent alternativ de inalta frecventa si este asimetric prin definitie si asa sunt toate conexiunile de 75 si 50 ohmi. Nu inseamna ca se foloseste un singur conductor pentru semnal... e nevoie intotdeauna de 2 poli pentru a forma un circuit electric ![]() Edited by andreic, 02 September 2021 - 08:09. |
Posted 02 September 2021 - 08:34

Stiam eu ca-mi dati motive sa fiu optimist
Mersi la toti |
Posted 02 September 2021 - 08:56

mihaicozac, on 02 septembrie 2021 - 07:38, said:
Milioane de locuințe folosesc sistemul ăsta. Ecranajul este normal să aibă și el continuitate. Semnalul este trimis pe firul central, dar trebuie să se și întoarcă pe undeva... Factorul de calitate al semnalului în cazul propagării printr-un cablu coaxial e dat de raportul dintre coeficientul de undă progresivă si coeficientul de undă staționară, dar mai ales este limitat de pierderile în dielectric(polietilena, teflon, etc). Tresa, învelișul exterior al cablului trebuie sa fie cat mai des împletită, eventual dublatî de folie conductoare pentru limitarea dispersiei de componenta electrica din campul electromagnetic. |
Posted 02 September 2021 - 09:06

Driade, on 02 septembrie 2021 - 08:56, said:
Prin cablul coaxial nu circulă niciun fel de curent electric, Nice, multumesc de explicatie. Asta inseamna ca nu-i fce bine semnalului sa treaca prin multe splitters-e O ajuta amplificatprul de semnal? E vorba de semnalul care vine de pe fibra optica si iese din modem pe cablul coaxial |
Posted 02 September 2021 - 09:16

Nu iti trebuie amplificator la 3-4 televizoare. In legatura cu splitterul, schimba-l pe cel cu 3 iesiri cu unul cu 2 iesiri daca il folosesti pt 2 televizoare. Nu folosi splittere cu mai multe iesiri decat e cazul.
|
Posted 02 September 2021 - 09:18

Tsunnnami, on 02 septembrie 2021 - 09:06, said:
nu-i fce bine semnalului sa treaca prin multe splitter-e La tine nu-s necesare mai mult de 3. Tsunnnami, on 02 septembrie 2021 - 09:06, said:
O ajuta amplificatprul de semnal? Cifrele au doar valoare de exemplu. |
|
Posted 02 September 2021 - 09:21

Pui amplificator doar daca ai probleme cu semnalul la vreun televizor. Si, daca vrei calitate, chemi furnizorul sa ti-l regleze (ei au aparatura speciala cu care masoara atat amplificarea semnalului, cat si atenuarea zgomotului). Recomandarea este ca amplificatorul sa se puna la "inceputul" cablului, nu in capatul dinspre TV. Asta ca sa nu amplifice si zgomotul indus de cablul respectiv.
|
Posted 02 September 2021 - 09:44

Eu la 8 televizoare si 3 splittere cu 3 iesiri cascadate am amplificator, chiar din 2005.
Cu cat mai multe splittere, cu atat mai slab semnalul, se prabusea complet fara amplificator, asta dupa masuratori facute in 2005 de baietii de la RDS. Pana atunci foloseam doar 2 televizoare si era suficient, pana s-au introdus canale in banda UIF care e mai pretentioasa. Acum zgomot am mai degraba la inceputul benzii decat in UIF. Dar digitalul ma salveaza, desi unele HD-uri dau rateuri, dar merg cele importante. SD sau radio nu au probleme. |
Posted 02 September 2021 - 10:04

Driade, on 02 septembrie 2021 - 08:56, said:
Prin cablul coaxial nu circulă niciun fel de curent electric... N-are cum să nu circule curent. Legea lui Ampere zice că avem câmpul magnetic proporțional cu intensitatea curentului. Dacă ai curent zero, nu ai nici câmp magnetic. |
Posted 02 September 2021 - 10:19

Digix, on 02 septembrie 2021 - 10:04, said:
N-are cum să nu circule curent. Legea lui Ampere zice că avem câmpul magnetic proporțional cu intensitatea curentului. Dacă ai curent zero, nu ai nici câmp magnetic. Nu are absolut nicio legatura electrotehnica cu radiotehnica in cazul de fata, nici undele electromagnetice care se propaga in atmosfera nu dau nastere la diferente de potential electric. https://en.wikipedia...i/Coaxial_cable Mult mai ilustrativa si mai "savanta" decat wikipedia, este aceasta carte veche, de unde se poate afla exact cum functioneaza un ghid de unda, cablu coaxial, magnetron, clistron, circulator, antena dielectrica, etc, etc. https://www.targulca...at-1955-2005130 Amplificatorul de cablu este util in anumite situatii, dar nu face minuni, amplifica atat semnalul util, dar si zgomotul din linie, uneori amplificatorul face mai mult rau, inrautateste raportul semnal-zgomot. Edited by Driade, 02 September 2021 - 10:22. |
Posted 02 September 2021 - 11:09

Semnalul la intrarea in amplificator trebuie sa fie de "calitate buna", altfel nu prea ai ce amplifica..
Daca ai fibra optica trasa pana in casa, semnalul este suficient de puternic chiar daca trece prin 2-3 splittere. Foloseste cablu coaxial de calitate, gros. De asemenea ai grija la mufare. Edited by Swerige, 02 September 2021 - 11:14. |
|
Posted 02 September 2021 - 23:34

Eu intelesei asa: Informatia se transmite pe cuprul ala coaxial. Ecranul este pentru protectie impotriva interferarii. ![]() |
Posted 02 September 2021 - 23:46

Posted 02 September 2021 - 23:50

Problema este ca atunci cand il conectez la un televizor, am continuitate nu numai pe coaxialul central ci si pe ecranare. Nu mi se pare normal. Fenomenul se repeta la orice televizor folosesc. Orice TV are pe intrarea antenei tot soiul de componente între firul central și masă care s-ar putea să-ți de senzația de continuitate. În altă ordine de idei, la modul ideal, dacă ai un spliter 1 la 3 și folosești numai două dintre ieșiri ar treibui să pui pe a treia ieșire un terminator ( ![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users