Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Manere clasice mobila sau push to...

Contact pe piele cu sangele altei...

metoda constantelor de scurtcircuit

video file info
 Nu pot raspunde: Huawei P10

Cod cursor website

Cum se iese la pensie la munca di...

Inlocuire Tranzistor 4410 BA622T ...
 CASS pe veniturile din DOBANZI

Masina de spalat rufe Bosch

Spatiu prea mare inainte de titlu

Recomandare banca pentru firma
 Photoscape, unde?

Prima World HD

Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Cum pot reda niște inregistr...
 

RDS Rerouting pentru League, posibil?

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1
Alkadeyas

Alkadeyas

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 30.08.2021
Am vreo sansa sa-i fac pe cei de la RDS sa ajusteze ruta prin care se duce conexiunea spre serverele de EUNE?

Am incercat cam tot ce am gasit pe internet + suportul Rito/Rds pentru a modifica setari/protocoale...dar nimic; aparent problema consta in ruta de comunicare...acum ceva timp, un raspuns de la RDS a fost ca nodul cu probleme nu este controlat de ei si trebuie ca eu sa imi rezolv problema cu cu acel nod.

Problemele sunt lag spykes si packet loss si un delay ciudat la movement si spell.uri in joc, pe care nu stiu unde sa-l categorisesc.

Daca este cineva care a rezolvat o problema de genul sau are informatii/inside.uri despre asta, ar fi foarte apreciabil orice fel de sfat despre subiect.

Conexiunea este din zona rurala a Iasului la serverele de EUNE ale Riot (Frankfurt).

Daca sunt necesare alte detalii, va stau la dispozitie

#2
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,546
  • Înscris: 07.03.2006
Ce IP are serverul?
Daca n-ai pierderi in RDS nu prea ai ce sa faci (nici macar RDS-ul nu prea are ce sa faca).

#3
Alkadeyas

Alkadeyas

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 30.08.2021
Ip-ul pentru EUNE este 104.160.142.3, asa mi l-au comunicat si prin ticketele de la ei, am folosit ping plotter insa de ceva timp imi da ca nu se poate conecta la el....pana acum imi arata lag la serverele lor si ping marit la un nod de la rds din aproprierea mea

#4
eldatar

eldatar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 495
  • Înscris: 19.03.2019

 Alkadeyas, on 01 septembrie 2021 - 02:29, said:

Ip-ul pentru EUNE este 104.160.142.3, asa mi l-au comunicat si prin ticketele de la ei, am folosit ping plotter insa de ceva timp imi da ca nu se poate conecta la el....pana acum imi arata lag la serverele lor si ping marit la un nod de la rds din aproprierea mea
poti sa ne spui in ce tara se afla servarul ? la mine o ia spre retn spre varsovia si timpul de raspuns este normal si fara pachete pierdute desi de acolo e firewall si nu mai merge mai departe .
Tracing route to 104.160.142.3 over a maximum of 30 hops
  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.100.1
  2 2 ms 2 ms 2 ms  10.0.0.1
  3 2 ms 2 ms 3 ms  10.32.9.97
  4    15 ms    14 ms    14 ms  10.220.155.52
  5    14 ms    15 ms    14 ms  ae5-210.RT.DPX.BUD.HU.retn.net [87.245.243.186]
  6    27 ms    27 ms    27 ms  ae2-12.RT.LIM.WAW.PL.retn.net [87.245.232.169]
  7 *     *     * Request timed out.
  8 *     *     * Request timed out.
  9 *     *     * Request timed out.
10 *     *     * Request timed out.
11 *     *     * Request timed out.
12 *     *     * Request timed out.

#5
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,758
  • Înscris: 06.03.2018

Quote

Tracing route to 104.160.142.3 over a maximum of 30 hops
1 <1 ms <1 ms <1 ms  192.168.100.1
  2 4 ms 4 ms 4 ms [10.0.0.1]
  3 4 ms 2 ms 2 ms   [10.65.137.161]
  4 23 ms 22 ms 25 ms  10.220.155.52
  5 21 ms 23 ms 23 ms  ae5-210.RT.DPX.BUD.HU.retn.net [87.245.243.186]
  6 35 ms 35 ms 35 ms  ae2-12.RT.LIM.WAW.PL.retn.net [87.245.232.169]
  7 * * * Request timed out.
  8 * * * Request timed out.

Si la mine raspunde bine...

Tg. Frumos (IS)

Edited by StefanRO, 01 September 2021 - 20:57.


#6
Alkadeyas

Alkadeyas

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 30.08.2021
1 1 ms 1 ms 1 ms  192.168.1.1
  2 3 ms 3 ms 3 ms  StamAcasa.rdsnet.ro [10.0.0.1]
  3 4 ms 6 ms 4 ms  TotulVaFiBine.rdsnet.ro [10.65.137.145]
  4    23 ms    23 ms    23 ms  10.220.155.48
  5    27 ms    23 ms    23 ms  ae5-210.RT.DPX.BUD.HU.retn.net [87.245.243.186]
  6    38 ms    38 ms    38 ms  ae2-12.RT.LIM.WAW.PL.retn.net [87.245.232.169]
  7 *     *     * Request timed out.
  8 *     *     * Request timed out.
  9 *     *     * Request timed out.
10 *     *

Dap...acelasi lucru, aparent in Iasi e groaznica conexiunea, vreo solutie?
Am doi prieteni care sunt in aceeasi situatie, unul in Bucuresti, respectiv Pitesti. Cel din Pitesti a trecut recent de pe un abonament mai mic, la cel de 1Gb si i-a crescut de la 50 la 60 ping-ul.
Are cineva vreo idee ce am putea face?

#7
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,758
  • Înscris: 06.03.2018
Tu ai înțeles ce spunem noi?
Tu spui de Frankfurt,  iar noi și chiar Tu când dai ping se duce pe HU și PL

#8
stevenSAN

stevenSAN

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.09.2021
Salut ,

Am avut aceeasi problema dar in Valorant  ( tot serverele de la RIOT ) .. Solutia e sa ceri un re-route la RDS ( sa nu mai treaca prin Ungaria,Budapesta si alte noduri ) ci direct spre Frankfurt . Le-am trimis un email la [email protected] cu toate detaliile problemei inclusiv print screenuri cu rezultatele din PingPlotter / cmd etc. De la 50 MS a scazut la 35 MS pingul. Inca testez sa vad daca mai apar acele packet losses dar consider ca e un pas inainte ! Succes

#9
eldatar

eldatar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 495
  • Înscris: 19.03.2019
Traficul la RCS-rds și în România în general trece la orice operator telecom  prin Ungaria sau Bulgaria spre Frankfurt.
Servarele League of Legends EUNE se afla în Varșovia deci pe unde vrei sa treacă traficul mai ales ca retn e axat pe regiunea de Est și cis? o latenta mai mare o ai dacă merge în Frankfurt și de acolo merge spre Varșovia .
Servarele supra încercate alee Riot și linia de cod a clientului la joc ar fi problema în acest caz dacă latenta e mica și nu exista packet loss între operatori.

Și de asemena nu exista niciun carier tier 1 internațional în România ispurile mari în România au rolul acesta pentru ei și unul din motivele de care este ieftin internetul în Romania.

Edited by eldatar, 06 September 2021 - 23:59.


#10
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,546
  • Înscris: 07.03.2006
Serios?
Bine-intelesc ca sunt prezenti in RO (tier 1).

Telia, ggt, ntt si lumen (ex century link, ex level3) au PoP in Bucuresti.
Hurricane la fel.
open transit (orange) are propriu data center in RO.
congent are 3 pop-uri in RO.

oricare dintre cei mentionati mai sus, ca upstream, te duc oriunde in internet.

Edited by ogo, 07 September 2021 - 01:54.


#11
eldatar

eldatar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 495
  • Înscris: 19.03.2019
Ip Pop nu înseamnă că sunt prezenți cu backboneul propriu în tara cu propria fibra optica trasa , dacă e sa gândim la rece singurul prezent sunt Orange cu open transit dacă vor interconecta fibra optica al Telekom care nu are azi la ora actuala niciun peering cu dtag.

upc cu aorta oricum credca nu mai are nicio importanta sunt singuri cu propria fibra Trasa.

#12
eldatar

eldatar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 495
  • Înscris: 19.03.2019
Cat despre ca are orange Vodafone  sau telekom datacenter e doarece oferă servici retail/wholesale in tara chiar dacă conectarea la backbone nu se face în România.

Okay am luat toate hărțile ale  operatorilor  tier 1 din România din nou și aparent cel mai recent telia a tras pana în Timișoara.
Acum facem un off-topic aici de numa îmi cer scuze.

Edited by eldatar, 07 September 2021 - 15:54.


#13
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,546
  • Înscris: 07.03.2006
Ce conteaza daca au sau nu fibra proprie trasa prin RO?
Au PoP, te interconectezi direct cu ei. Conditiile contractuale sunt aceleasi.
Nu conteaza a cui e (fizic) capacitate de transport. Oricum ei inchirieaza in conditii mult mai bune (tehnice/financiare) comparativ cu oricine altcineva care face tranzit.

#14
eldatar

eldatar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 495
  • Înscris: 19.03.2019

 ogo, on 07 septembrie 2021 - 15:58, said:

Ce conteaza daca au sau nu fibra proprie trasa prin RO?
Au PoP, te interconectezi direct cu ei. Conditiile contractuale sunt aceleasi.
Nu conteaza a cui e (fizic) capacitate de transport. Oricum ei inchirieaza in conditii mult mai bune (tehnice/financiare) comparativ cu oricine altcineva care face tranzit.
Deoarece esti conditionat de capacitatea /calitatata operatului third party , revenind la nevoia persoanei care posteaza acest topic asta iti afecteaza si re-routarea spre un pop mai indepartat dar la ce preturi sunt in ro o conexiune de backup e foarte acesibila si cand ii vezi pe postaci (ca mine) cu tracerouterui cu timp de raspuns mare in reteaua interna din cauza echipamentelor te doare capu .
Traficul la digi nu are cum sa treaca direct in frankfurt cum sa zis pe aici racing route to o2.de [82.113.101.129]
over a maximum of 30 hops:
  1 <1 ms <1 ms <1 ms  192.168.100.1
  2 2 ms 1 ms 2 ms  10.0.0.1
  3 2 ms 2 ms 2 ms  10.30.3.1
  4 26 ms 26 ms 26 ms  10.220.157.239
  5 27 ms 26 ms 26 ms  80.81.192.89xp.decix.fra.de.net.telefonica.de [80.81.192.89]
  6 28 ms 28 ms 28 ms  bundle-ether33.0003.dbrx.02.fra.de.net.telefonica.de [62.53.10.50]
2-3-4 sunt reteaua interna rcs-rds care afiseaza ipuril local lost fata de alti operatori din ro traficul tot trece prin budapesta

Edited by eldatar, 07 September 2021 - 16:10.


#15
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,546
  • Înscris: 07.03.2006
Nu cred ca ne intelegem.
Ai inceput cu tier 1 si ti-am aratat ca ofera (cativa dintre ei) ip transit in RO.
Acum o dai in capacitatea de transport care e alta mancare:
Normal ca RDS (in cazul se fata) daca a cumparat transport (interconectare fizica) de la 3rd party-uri (operatori de fibra) pana in FRANKFURT (ca in ex tau) unde are peering cu telefonica sa foloseasca transportul in loc de transit (din cauza de &euro;&euro;&euro;&euro;).

Edited by ogo, 07 September 2021 - 16:33.


#16
eldatar

eldatar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 495
  • Înscris: 19.03.2019

 ogo, on 07 septembrie 2021 - 16:31, said:

Nu cred ca ne intelegem.
Ai inceput cu tier 1 si ti-am aratat ca ofera (cativa dintre ei) ip transit in RO.
Acum o dai in capacitatea de transport care e alta mancare:
Normal ca RDS (in cazul se fata) daca a cumparat transport (interconectare fizica) de la 3rd party-uri (operatori de fibra) pana in FRANKFURT (ca in ex tau) unde are peering cu telefonica sa foloseasca transportul in loc de transit (din cauza de &euro;&euro;&euro;&euro;).
Umm merge într-un public exchange acolo cu telefonica oricum nu ne mai înțelegem oricum e drept ca situația tier1 e asa cum e în România dar nu e tara de interes mare economic și e și normal.
Digi are propria rețea de fibra optica și în Ungaria deși cică au vândut recent afacerea.

#17
Alkadeyas

Alkadeyas

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 30.08.2021
Hmm da...putin offtopic dar apreciez patosul din conversatie:)
Am sa incerc sfatul lui @stevenSAN, desi nu mai pot da screenshoturi din pingplotter sau tracert pt ca aparent nu mai conecteaza cu ip-ul ala...sper sa intelega operatorul si sa nu o luam de la "e bagat routerul in priza".
Azi a mers putin mai bine...a modificat cineva ceva undeva, am avut intre 51-55 ms dar packet loss/ping spykes tot acolo.
@StefanRo da, vad ca se duce pe rutele alea si ca nu pot face nimic eu, ca si utilizator, sa modific in vreun fel asta, asta a fost intrebarea initiala...cum sau daca pot cere rerouting de la RDS spre Frankfurt fara ca sa am o conexiune cu sindromul  Europe Express.

#18
Alkadeyas

Alkadeyas

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 30.08.2021
Revin cu un update, poate cineva mai cauta vinovati si nu stiu de unde sa inceapa, fix cum am patit eu.
Acum 3-4 saptamani, dupa ceva mail la cei de la digi, am fost contactat de un angajat de la tehnic sa-mi spuna ca nu este vina lor ca reteua are ping spike-uri/packet loss-uri etc, ci exista o problema cu fibra detinuta de o alta companie intermediara (imi scapa numele) si ca lucreaza la ea, pentru ca a fost taiata sau ceva de genul...verdictul a fost ca trebuie sa astept pana maxim la finalul saptamanii respective si totul va fi k.
Dupa aproape o luna in care nu m-am interesat de problema, conexiunea a fost ceva mai bine...dar nu cum ar trebui sa fie pentru un joc de tipul MOBA, si in seara asta chiar am ajuns in punctul in care se teleporteaza caractere si campionul ignora anumite comenzi pentru ca nu le inregistreaza, lucru ce m-a facut sa revin cu un mail la digi cu aceeasi cererea inspirata de @stevenSan, si sper ca sa functioneze.
Am sa astept deznodamantul si sper sa nu fie apoteotic in sensul de pana acum, pentru ca nu consider ca cer prea mult...un simplu re-rout si au scapat de mine, este extrem de greu si mai ales frustrant, sa vezi cum ceilalti au range-uri gigantice la atacuri si abilitati cand tu doar visezi sa poti face un kite normal fara sa inceapa caracterul sa alerge spre ei sau sa-si dea cancel la auto-uri.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate