Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Primele supermaketuri, hypermarke...

Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...
 Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie
 CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri
 Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul
 

Psihoza Elon Musk

* * - - - 11 votes
  • This topic is locked This topic is locked
189 replies to this topic

#1
cutzu_rexi

cutzu_rexi

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 764
  • Înscris: 28.09.2017
Cei care cumparati actiuni la companiile acestui escroc de talie mondiala, aveti mare grija. Bula inevitabil se va sparge si o sa ramaneti cu buza umflata daca inca stati cu sacul in mana.
Tipul vine de la Paypal, una dinre cele mai odioase companii care avea monopol pe platile online o perioada. Si acum si-a construit un fel de cult pe spatele Tesla.
Tesla e defapt singura companie a lui cu un plan oarecum coerent si probabil ca va avea un viitor si sub alt stapan, daca asta nu o mai lungeste mult cu scamatoriile.
Pe langa masina compacta care e un produs cam scump dar in general OK dpdv tehnic, omul mai are pe hartie o gama de produse doar in stadiul de concept si care nu pot fi puse in practica, ori din considerente financiare, ori din cauza legilor nesimtite ale fizicii, unele inclusiv la Tesla. Dar el le vinde din stadiul de concept.

Deci avem hyperloop, prima teapa trasa, proiectul e acum abandonat. Trebuia sa fie un fel de tunel la suprafata cu vacuum prin care circula ceva capsula la viteze foarte mari pentru ca cica nu are frecare din cauza ca se plimba in vacuum. Un proiect imposibil de pus in practica din cauza costurilor uriase de dezvoltare in comparatie cu traditionalul tren.Si nici acel vacuum nu se poate mentine fara ceva tehnologie sf.

Apoi avem loop, a 2a teapa care e in desfasurare. E un tunel in pamant prin care circula ..Tesle puse pe sanie cu 50 kmh. In prezentarea oficiala sustinea ca o sa circule cu 250 kmh.Mai tarziu s-a descoperit ca legile fizicii nu permit viteze mai mari de 50 in acel tunel.Apoi mai sunt costurile de dezvoltare uriase in comparatie cu un metrou pentru beneficii mai mici decat la metrou, care poate transporta sute de oameni deodata, nu 4. Un concept aberant si complet nesustenabil.

Apoi tiglele solare. E o teapa semi-abandonata. La momentul lansarii a sustinut ca sunt gata si operationale, cand defapt mai tarziu s-a descoperit ca produsul nici nu exista la acel moment. Normal ptr chestii de genul se face puscarie,dar nah cand esti miliardar nu mai conteaza. Tipul a cerut depozite atunci pe ceva ce nu exista,si nici pana acum nu a livrat produsul decat in cateva locatii si au modificat si costul de la 60k la peste 100k.Desigur ca eficienta lor nu e nici pe departe la cat sustinea in prezentare.

Apoi tirul Tesla, teapa in desfasurare, tir care nu poate avea o capacitate utila mai mare de 5 tone din cauza bateriei de 15 tone.Practic nici un transportator in toate mintile nu va lua asa ceva nici daca le-ar primi gratis. Ca nu ai cum sa faci bani cu ele.
Nici nu mai zic de poluarea uriasa care ar fi generata de miliarde de tone de baterii schimbate tot la cateva luni,ca transportatorii circula cu ele non stop nu ca pers fizice. A zis ca il livreaza din 2019 si nici acum nu il are.
O alta companie care promitea ceva similar era Nikola si e acum in instanta pentru frauda.Dar Musk asta inca se tine bine. De ce? Pentru ca e sustinut de o masa de hipsteri si de masina compacta de la Tesla.
Sper sa se termine psihoza cu el inainte sa se bage la "rezolvat" si incalzirea globala ca altfel ne ducem dracu. O sa le dea la astia false sperante ca ceva tehnologie SF salveaza planeta si apoi nu mai face lumea nimic. Si dupa ce se sparge bula ne trezim direct in groapa

Sunt cativa youtuberi care ii demasca toate aberatiile si vad ca au multe vizualizari,deci cred ca multa viata nu mai are escrocul
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/56862W24HK8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Ai uitat sa mentionezi StarLink si Space X, alte esecuri dupa Tesla.

Edited by pasilla, 25 August 2021 - 23:45.


#3
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,566
  • Înscris: 10.01.2012
au apărut metode de reciclare a bateriilor.
Însă orice s-ar spune, campania de înțepare va schimba situația la... 120 de grade Posted Image
Toată lumea bănuiește cum stă treaba, dar puțin au curaj să zică pe față.

#4
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,778
  • Înscris: 12.01.2018
UN MASCARICI SAU DOI?

#5
Muf

Muf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 23.11.2017
Arată pe păpușă unde te-a atins Elon

#6
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,656
  • Înscris: 29.03.2006
La solar city nu e manager, din cauza asta si merge greu ca nu se ocupa, nici nu sre timp si nici nu e in pozitia sa o faca.
Au instalat insa cu mai multi ani in urma acoperisuri solare pe mii de locuinte si cladiri, inclusiv industriale. Intradevar, dupa prezentarea facuta de Musk cu diverse modele de design, toata treaba a incetinit, inainte mergea binisor. Probabil exista niste motive csre nu depind de el. Sistemul costa, necesita si Tesla wall care costa si el, si fiind clientele redusa e un cerc vicios in sensul ca probabil nu sunt suficienti bani nici pt. dezvoltare, productie de serie si montaj. Probabil sunt si motive tehnice legate de materiale care pt. randament de 18% necesita o calitate superioara care nu e usor de sustinut pt productie de masa fara suport financiar si nu numai

Cu loop au probleme mari birocratice legate de aprobari de la administratiile locale.
Desigur si atentia lui musk e concentrata in principal pe SpaceX si pe Tesla.

Tesla are o gramada de modele si variante, de model S, X, Y, 3 care deja se spropie de 1 milion de bucati produse anual.
Modelul compact urmeaza sa apara, plus cybertruk, semi, etc.
Intentioneaza sa ajunga in cativa ani la o productie de 30 milioane de unitati pe an, avand gigafabrici in China, Germania, doua in SUA, si se pregateste sa construiasca si in UK si India, apoi si altele.
Una singura e mai mare decat iti poti imagina, iti ia doua ore numai sa o traversezi...si nu su spatiu irosit, dunt pline de roboti, utilaje si lucratori.

Acumulatorul pt semi e deocamdata conceput da fie de 300 KW si 500KW, in viitor poate si 800 - 1000 KW.
Deci nici cu tehnologia cu 21700 nu ajunge la aberatia cu 15 tone, si cu atat mai putin cu 4680 tabless.
Posibil sa fie si variante cu acumulatori chinezesti, dar de capacitate mai mica, deci nu vor fi mai grei.
Au luat in calcul ca pierd o tona din masa pt transport, insa cel putin in UE este permisa cresterea masei totale admise cu 2 tone pt camioanele electrice, deci nu e o problema.

Space X e lansator principal pt NASA deja de niste ani buni pt sateliti, de anul asta fi pt astronauti care dupa 2011 cand s-a renuntat la navete plecau si veneau in si din Kazakstan..., si au castigat contractele mari  in desfasurate pt. mari programe cu lsnsari de telescoape spatiale, sateliti, statii spatiale, reaselenizari pe Luna si baze acolo, apoi pe Marte, etc.

Tocmai a inceput sa produca si chipuri de AI, si roboti tip android.

Tocmai a anuntat ca intra si ca furnizor de energie in Germania, mai intai in sud, si e deja agitatie in zona.

Tesla are deja instalate la nivel globsl peste 25000+ superchargere de 130KW si 250KW, care vor fi upgradate si la 300-350 KW, si instaleaza noi si noi superchargere.

In Australia si nu numai are instalate gigapackuri de acumulatori care sustin reteaua de energie electrica.

Cred ca nu poti concepe nici macar a miliarda-miliarda parte din magnitudinea si anvergura operatiunilor.
Si mai e si neural link si altele...

Edited by loock, 26 August 2021 - 00:39.


#7
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,123
  • Înscris: 22.05.2003
Da... numai rateuri

- Tesla Model 3, S, Y, X si apare unul mai de saracani cica la anu, ca cica in UE nu e loc. Cererea e mai mare decat oferta.
- Tesla roof si Tesla Powerwall cica exista, dar doar in US, pentru ca din nou... ghici ce? Cererea e mult mai mare decat oferta
- Starlink - un rateu care in viitorul apropiat va da oricui broadband fara fibra optica, oriunde pe planeta asta.
- SpaceX - cea mai mare evolutie de la NASA incoace, investitie privata!

Mai taie ca e gogonata rau aia cu camionul care are baterii de cantaresc 15t si trage doar 5t.
Si stai sa vezi cati rednecsi au dat avansul de 100 USD pt acel papuc urat numic Cybertruck! Te doare mintea!

Cu hyperloop e alt rateu ratat, pentru ca deja se dau unii rotunzi ca vor sa il implementeze in UE. Moare de ciuda CEFERE.
Nu va avea halta la tine in sat.

Recunosc ca o chestie nu o inteleg: acel tunel denivelat facut prin US de "The boring company", dar acolo banuiesc ca omul a vreut sa scape de traficul turbat intre casa sa si a amantei.

In rest, jos palaria!

P.S. Iar ai luat-o pe ulei? Esti clarvazatorul de la Rascaieti?

#8
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,069
  • Înscris: 19.12.2012

View Postcutzu_rexi, on 25 august 2021 - 23:32, said:

Cei care cumparati actiuni la companiile acestui escroc de talie mondiala, aveti mare grija. Bula inevitabil se va sparge si o sa ramaneti cu buza umflata daca inca stati cu sacul in mana.
Tipul vine de la Paypal, una dinre cele mai odioase companii care avea monopol pe platile online o perioada. Si acum si-a construit un fel de cult pe spatele Tesla.


Sunt cativa youtuberi care ii demasca toate aberatiile si vad ca au multe vizualizari,deci cred ca multa viata nu mai are escrocul
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/56862W24HK8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Moaa...esti geniu....asta e asa gandita noaptea in lipsa de somn ? sau din invidie ?

#9
VOC

VOC

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 24.11.2020

View Postcutzu_rexi, on 25 august 2021 - 23:32, said:

.Tesle puse pe sanie cu 50 kmh. In prezentarea oficiala sustinea ca o sa circule cu 250 kmh.Mai tarziu s-a descoperit ca legile fizicii nu permit viteze mai mari de 50 in acel tunel.


Astea sunte legile alea de acum aproape  200 ani, care spuneau că un tren nu poate merge cu mai mult de 15 kmh, pentru ca la viteze superioare aerul ar fi "împins" afară din vagoane si pasagerii se vor sufoca?

#10
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,604
  • Înscris: 12.06.2010
Thanks mate, gata nu mai cumpar nici macar o actiune care miroase a musk. Iau popcorn de toti banii. La timp ai venit. Si vezi ca ai uitat manevra cu bitcoins. Praf i-a facut si pe aia.

#11
gymy

gymy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,002
  • Înscris: 29.11.2005
Starlink are viteze penibile. Până lansează el toți sateliții viteza pe FO va creste mult mai mult. A apărut 5G care face pisu pe sateliții lui Elon.
Omul e de lăudat ca încearcă. E normal să nu-i iasă toate. E mai mult un visător decât un vizionar...

#12
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,413
  • Înscris: 15.12.2009

View Postgymy, on 26 august 2021 - 06:50, said:

Starlink are viteze penibile.

Hai totusi sa nu hranim psihoza initiatorului cu afirmatii de genul. 100mbps nu e gigabit, de acord. Dar penibil e sa ai viteze de ADSL.

#13
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 24.02.2017

View PostNelsonMandela, on 25 august 2021 - 23:52, said:

au apărut metode de reciclare a bateriilor.


Nope. Sunt precum bateriile de la telefoane sau laptopuri. Contin mai multe layere de metale si substante (cele mai multe nocive). Ideea e ca nu le poti separa, ca in cazul bateriilor clasice. Gen , scoti electrolitul, apoi plumbul, il dai la topit si faci alta baterie.
Ce au implementat ei in acele baterii este capsulat si cvasi-imposibil de reciclat.
Despre restul nu  stiu, nu ma pricep la sateliti sau la hyperloop. Un lucru insa l-am vazut . Stie sa isi vanda imaginea intr-un mare fel. E un geniu fara discutie din acest punct de vedere.

Parerea mea personala este ca va continua sa mai scoata ceva modele (mai proaste sau mai bune) de masini si apoi va vinde compania cu un profit urias. Se va axa apoi pe alte domenii bune de muls

#14
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,588
  • Înscris: 15.01.2017
Si daca a avea dreptate in toate aberatiile le care le-ai insirat acolo, tot ar ramane ceva extraordinar: a facut ce nu au reusit guvernele zeci de ani cheltuind zeci de miliarde de dolari: sa dea startul electrificării auto.

View PostBogotta, on 26 august 2021 - 07:11, said:



Nope.

https://www.google.c...Q4dUDCA4&uact=5

#15
apocalipsul

apocalipsul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,481
  • Înscris: 26.01.2014

Quote

- Starlink - un rateu care in viitorul apropiat va da oricui broadband fara fibra optica, oriunde pe planeta asta.
viitorul apropiat care nu prea cred ca va veni vreodata (adica 800 de microsateliti pare enorm de mult, dar fata de necesarul de 300k... parca e infim)
va da internet oricui va plati cei 550$ pe kit si 100$/luna abonament... deci nu chiar oricui.
viteza aia de broadband e mai degraba de 4G cu latenta mare.
iar tesla cybertruck concureaza cu succes in topul celor mai urate masini ever (alaturi de fiat multipla)

asta fara sa fiu de acord cu initiatorul... doar de "dragul" corectitudinii Posted Image

Edited by apocalipsul, 26 August 2021 - 07:33.


#16
marco68

marco68

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 405
  • Înscris: 23.12.2007
Cite tari din lume au o reteaua electrica indeajuns de puternica incit sa poata incarca simultan doar jumate din posesorii de auto ?? ca in toate , treaba a inceput cu carul inainte.....si boii la urma.Altii spun ca elon m. nu e decit poza, trupul financiar sint altii din umbra.
     Gpl e cel mai rentabil din punct de vedere poluativ si reciclare in atmosfera......dar nu se vrea, doar pe f. multi bani.
  Imaginati-va in Ro o  seara de iarna (care incepe la 5) in care doar jumate din auto vor fi puse la incarcat......eu zic va vor fi pete negre pe glob.Vom ramine fara curent din doi in trei .Acum , fara masini electrice si deja populatia nu mai are bani de alimente si medicamente din cauza energiei prea scumpe (putina si greu de produs), dar cind vor incarca zilnic bateriile destul de proaste?.....foarte scump de produs si de reciclat.Daca la inceput vor fi ceva firme care fac baterii bune , exact ca in orice domeniu mai pe urma vor aparea si cei care fac de calitate proasta dar ieftine....atunci sa te tii  consum de curent si retele cazute.O sursa uriasa de profit....masini ieftine dar combustibil foarte scump.Nu era normal ca mai intii sa se inceapa cu o dezvoltare foarte buna a retelelor electrice  din toata lumea( acceptam si wireles-TESLA) asa incit la ora actuala sa avem curentul aproape de-a moaca si pe urma sa ne apucam de facut masini ?asta ca sa fie rentabil si justificativa trecerea pe auto electrice.... presimt ca vor avea de lucru foarte mult cei cu tractarile.....

#17
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,588
  • Înscris: 15.01.2017

View Postmarco68, on 26 august 2021 - 07:57, said:

Nu era normal ca mai intii sa se inceapa cu o dezvoltare foarte buna a retelelor electrice  din toata lumea( acceptam si wireles-TESLA)
Aaa, ok.

#18
gymy

gymy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,002
  • Înscris: 29.11.2005
Tesla a ieșit pe plus datorita certificatelor verzi. Fără ele era istorie deja.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate