Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 

Telegram - subiect general!

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#19
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,819
  • Înscris: 18.12.2007

View PostMos_Ilie, on 06 octombrie 2021 - 19:05, said:


Am un telefon cu ecranul cât un timbru, fabricat acum vreo 10 ani.

Pune simul in alt telefon daca zici ca e vechi, cel mai probabil la tine e problema.

#20
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,591
  • Înscris: 28.11.2001
Folosesc Telegram de câteva luni fără probleme, zilnic. Îmi place mai mult decât WhatsApp. De apreciat faptul că pentru versiunea desktop nu trebuie să ”simtă” telefonul  lângă calculator. Apelurile Video sunt iarăși OK.

Edited by badmania98, 07 October 2021 - 14:17.


#21
NewRom

NewRom

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 28.05.2021

View PostMos_Ilie, on 06 octombrie 2021 - 19:05, said:

Salut,
Am și eu o întrebare legată de crearea contului pe Telegram, pe care vreau să îl folosesc de pe un Pc cu sistem de operare Windows.
Am un telefon cu ecranul cât un timbru, fabricat acum vreo 10 ani. Am descărcat Telegram Desktop, l-am instalat și la prima logare i-am spus că vreau să primesc prin Sms pe telefon cele cinci cifre sau caractere cu care să finalizez instalarea. Am așteptat mult și bine, nu am primit niciun Sms.
Știe cineva ce greșesc sau dacă metoda asta chiar funcționează ?
Înregistrarea se face doar pe telefon și doar după te poți loga pe calculator!

#22
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,989
  • Înscris: 16.07.2015

View Postro_explorer, on 23 august 2021 - 08:34, said:


Eu nu sunt nici infractor nici terorist ...dar folosesc strict Telegram, iMessage si Signal (in ordinea asta).

Facebook mi se pare cel mai mare hoax al zilelor noastre. A ajuns de la o aplicatie inocenta, facuta pentru socializare, la o platforma de spalat creiere si de indoctribare, altfel spus, o platforma de control.

Pe partea de Telegram. sincer, eu nu vad reclama agresiva, doar o promovare a platformei, promovare necesara intr-un mediu competitional asa cum este astazi.
Oricum, eu nu promvez nimic .. doar le-am spus tuturor prietenilor ca daca au ceva de discutat cu mine ma gasesc pe una din cele 3 aplicatii .... si gata.

Life's good ...


Asta e o atitudine paguboasa. Nu ma intereseaza intimitatea mea, caci oricum nu fac nimic deosebit, asadar oricine poate sa se uite in convorbirile mele. Practic renunti la unul din putinele lucruri care ti-au mai ramas in societatea moderna.
Îți fură nu știu ce rețete și află la ce filme/seriale, ce jocuri mai joci și pe unde mai călătorești... Că le și pasă de ce facem eu sau tu. Telegram e dezvoltat de ruși, deci... Folosesc și eu Telegram, Signal parcă aveam și acolo cont, dar dacă 2-3 persoane din agendă îl folosesc, deci contul ăla e momentan degeaba, în fine. Dar ești naiv să crezi că pe Telegram, Signal and co., nu te pot urmări. În fine, nu zic că dacă n-ai nimic de ascuns, trebuie musai să ți se colecteze date și să fii profilat digital, însă chiar ai chestii atât de importante, care să stârnească curiozitatea lui Zuck?
Dacă știi să le folosești, nu te îndobitocesc și te manipulează, musai. Întradevăr, se știu anumite practici și nici dânșii nu pun piciorul în prag, dar nici utilizatorii, în special părinții care-și lasă progeniturile să belească ochii ore întregi, zi de zi.
Creezi ceva intranet daca nu vrei să mai fii urmărit, mai lăsați paranoia asta, că oricum tot colectează date, vreți, nu vreți. Dar deh, luptați contra sistemului.

Edited by Vlad_22, 12 October 2021 - 00:03.


#23
Rav_885

Rav_885

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,805
  • Înscris: 17.09.2021
Signal și Telegram folosesc criptare end-to-end și e o bună practică să folosești așa ceva daca ai o viață digitală cat mai simplă și nu vrei să folosești Facebook, Wazup și toate celelalte. Nu are treabă cu terorismul, cu rușii, cu vaccinul, etc, e vorba doar despre o conduită digitală, de o alegere personală.
O astfel de conduită digitală de tip "asta da, asta ba" ar trebui să aibă oricine pe internet.

#24
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,989
  • Înscris: 16.07.2015

View PostRav_885, on 12 octombrie 2021 - 06:28, said:

Signal și Telegram folosesc criptare end-to-end și e o bună practică să folosești așa ceva daca ai o viață digitală cat mai simplă și nu vrei să folosești Facebook, Wazup și toate celelalte. Nu are treabă cu terorismul, cu rușii, cu vaccinul, etc, e vorba doar despre o conduită digitală, de o alegere personală.
O astfel de conduită digitală de tip "asta da, asta ba" ar trebui să aibă oricine pe internet.
Când majoritatea folosesc WhatsApp, de pildă, mai greu să-i convingi pe toți să se mute.

#25
theEvilPhilantropist

theEvilPhilantropist

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 11.04.2013

View PostNewRom, on 20 august 2021 - 17:54, said:

Telegram este o aplicație sigură.
Telegram se bazează pe un sistem puternic de criptare. Astfel, toate mesajele trimise pot fi văzute doar de tine și de cel care le primește. Această criptare se aplică și în cazul fotografiilor și fișierelor audio-video.
De asemenea, poți folosi și Secret Chats – un chat care nu permite forwarding și îți te lasă să ștergi elemente din conversație. Acestea, odată șterse, vor dispărea de pe ambele dispozitive și nu va mai exista o copie a lor nicăieri.
Interfață

[...]

Concluzie
Telegram Messenger este un provocator major pentru coroana aplicației de mesagerie instantanee. Are atât de multe rezultate, incluzând viteza de livrare a mesajelor, securitatea și confidențialitatea, lipsa de reclame și toate clopotele așteptate (și multe altele) de la un mesager modern.

Telegram oferă criptare, dar trebuie luat în calcul un amănunt extrem de important pe care îl tot văd trecut cu vederea. Criptarea de bază se referă la informațiile în tranzit. Adică, mesajul pleacă de pe terminalul meu, este criptat, și ajunge pe serverul deținut de compania lui Pavel și Nikolai Durov. Acolo mesajul meu este decriptat (pentru că serverul cunoaște cheile) și salvat în format text. Într-un final, este criptat din nou și livrat către terminalul destinatarului.

1) Mesajul nu este șters de pe server după livrare
2) Mesajul nu este criptat pe server în nici un moment

Toate mesajele pe care le pornești prin aplicația Telegram, sînt ceea ce ei numesc mesaje normale, adică criptate doar în tranzit.  Aste îți permite să ai acces la ele de pe toate terminalele unde ai instalată o instanță a aplicației Telegram.

Pentru a putea folosi criptarea de la un capăt la celălalt (expeditor-destinatar), trebuie să inițiezi ceea ce ei numesc o conversație secretă (Secret Chats). Doar aceste conversații sînt protejate atît în tranzit, cît și pe serverele companiei, fiind criptate permanent. De notat și extrem de important este că toate conversațiile din grupuri nu sînt deloc criptate. Funcția de mesaje secrete nu este disponibilă pentru grupuri.

Compania a oferit asigurări că nu oferă nici un byte de informații nici unei entități, mai ales guvernului condus de Vladimir Putin. Cred că sînteți conștienți că această companie, împreună cu sora ei mai mare, rețeaua de socializare rusească VK, sînt companii rusești.

Faptul că grupurile de discuții și mesajele inițiate normal, nu sînt deloc criptate pe server, iar serverul are cunoștințe despre toate cheile schimbate de utilizatorii aplicației, face din Telegram o aplicație extrem de vulnerabilă, chiar mai vulnerabilă decît Whatsapp. Pentru că omul obișnuit, fără cunoștințe tehnice, nu va ști și nu va fi conștient de diferențele dintre mesajele secret și cele .. normale. Trebuie menționat faptul că aplicația Whatsapp, așa cum este ea acum, cumpărată de compania Facebook, cel puțin la momentul scrierii acestui mesaj, criptează implicit absolut toate mesajele, atît în tranzit cît și pe serverele companiei. Algoritmii de criptare ai aplicației Whatsapp sînt chiar cei folosiți de aplicația Signal, asta dacă nu au fost alterați după achiziția Facebook. Probleme cu aplicația Whatsapp sînt de o altă natură, care ține de meta-date, dar deraiez de la subiect.

Dar făcînd abstracție de criptarea mai puțin sigură și eficientă a aplicației Telegram, ar trebui citită și politica de intimitate:

Quote

We may share your personal data with: (1) our parent company, Telegram Group Inc, located in the British Virgin Islands; and (2) Telegram FZ-LLC, a group member located in Dubai, to help provide, improve and support our Services. We will implement appropriate safeguards to protect the security and integrity of that personal data. This will take the form of standard contract clauses approved by the European Commission in an agreement between us and our relevant group companies.

De aici: https://telegram.org/privacy

Compania își rezervă dreptul să pună la dispoziția autorităților ruse (și nu numai), informațiile tale, mesaje și meta-date dacă, și citez: it receives a court order that confirms you're a terror suspect. Vă las pe voi să decideți cum definesc autoritățile de la Kremlin a terror suspect.

---


Una peste alta, recomand doar aplicația Signal. Modelul lor de afacere nu se bazează (încă) pe profit, informațiile stocate pe server sînt criptate folosind algoritmii și strategiile de criptare Signal, care au fost în timp revizuite și confirmate ca fiind extrem de eficiente, toate informațiile referitoare la contacte sînt criptate și anonimizate (nu se pot face inferințe între graful social), toate informațiile despre grupuri sînt criptate (în cîte grupuri te afli, care sînt acelea, lista de membrii ai unui grup, etc).

Compania Signal a primit din partea guvernului american o singură cerere de a furniza informații. Chiar și atunci, tot ce au putut furniza a fost data la care contul cu pricina a fost creat pe server și data/ora ultimei accesări: https://signal.org/b...nia-grand-jury/

Notă, chiar și informațiile despre autocolante (stickers) sînt criptate. Nu poți afla cine le-a creat, cine le-a instalat, și cui au fost trimise.

Edited by theEvilPhilantropist, 12 October 2021 - 12:31.


#26
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,989
  • Înscris: 16.07.2015
Eh, astea sunt detalii, fratiwear... Macar nu mai afla rețetele Marishicăi și ce gaming rig și-a mai făcut nu știu cine. Informații vitale, angajații Facebook și Telegram, stăteau cu sufletul la gură. Văd că de contul și serviciile Google, nu scoate nimeni o vorbă. Ăștia te profilează mai ceva decât o fac cei de la Feisbuc. Hai, nu mințiți, marea majoritate avem măcar un cont Goagal.
Culmea, unii se declară împotriva astora, da urcă fotografii personale și își dau check-in-uri frecvent.

Edited by Vlad_22, 12 October 2021 - 13:17.


#27
theEvilPhilantropist

theEvilPhilantropist

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 11.04.2013
Am scris mesajul de mai sus, fiindcă observ că lumea ar vrea să folosească soluții software, care cît de cît îți respectă dreptul la intimitate și securitate a informațiilor, dar aleg acele soluții în baza unor informații eronate. Spre exemplu, nu mai folosesc Whatsapp (pentru că Facebook), deci voi folosi Telegram, care așa cum enumeram mai sus, din punct de vedere al securității și politicilor de intimitate, pur și simplu este o alegere chiar mai proastă, în comparație cu Whatsapp.

Lucrez în domeniul securității cibernetice deci ai putea spune că sînt puțin biasat vis-a-vis de anumite soluții. Dar, consider că fiecare persoană ar trebui să aibă o raportare pedantă la aceste soluții software. La ce mă refer cînd spun pedantă? Exemplul meu, în care dețin deschise cinci conturi, la cinci furnizori de servicii online. Toate contra unei sume mai mult sau mai puțin modice. Nu dețin un cont de Google, nici Facebook sau alte rețele sociale, iar cu serviciile cu care fac schimb de informații încerc să țin o relație cît mai aproapiată, monitorizînd îndeaproape schimbările în politicile de furnizare a acelor servicii. Uniunea Europeană a ușurat mult acest efort, care în urmă cu ceva ani era mult mai dificil și necesita abilități suplimentare. Punctul de acces la intrarea în casă are anumite politici de securitate care blochează chiar și aplicațiile ce ar vrea să comunice cu servicii precum Google sau Facebook (mă gîndesc în special la Google Ads, care este împachetat cu 99% din aplicații, mai ales cele mobile).

Recomand o aplicație precum Signal (care vine și ea cu propriile probleme), dar nu zic că e ceva în neregulă în a folosi un serviciu precum Facebook Messenger, de exemplu. Ceea ce spun este că dacă o faci, ar trebui să o faci asumat, în cunoștință de cauză, informat despre toate consecințele aferente folosirii respectivului serviciu. Spre exemplu, ce se întîmplă cu mesajele tale, în ce mod sînt ele parsate, la ce vor fi folosite modele de predicție generate în urma scanărilor, în ce fel sînt biasați respectivii algoritmi, etc?

Ar mai fi și scurgerea de informații despre alte persoane, nu doar informațiile tale. Spre exemplu, dacă mă ai pe mine în cartea de contacte, acea listă cu numere de telefon, fotografie, adrese de e-mail, locație, și orice altceva mai poți trece acolo, este de cele mai multe ori încărcată fără acceptul meu, pe respectivele servicii. Revin aici la ideea de a fi pedanți cînd folosim tehnologia. Ai fi uimit să afli cîte inferințe se pot face doar folosind accesul la agenda de contacte. Mai ales dacă acea companie activează global în diverse sectoare de piață.

Atitudinea nu am nimic de ascuns, deci voi oferi tot ce am pe tavă este una care pe termen lung se poate întoarce împotriva noastră, ca și comunitate, nu ca indivizi. Pentru că punem în mîna cîtorva companii americane (sau rusești, sau chineze), o cantitate inimaginabilă de informații în baza cărora sînt generate tipare și modele în diferite arii. Nimeni nu vorbește cum sînt mai tîrziu folosite aceste modele și în ce sectoare ale societății. Vorbim doar de case smart, de becuri smart, de mașini smart. Dar ca și comunitate, nu avem nici cea mai vagă idee cum funcționează acele tehnologii.

Înainte de a instala orice pe un terminal mobil sau computer, aș începe cu întrebarea: cine a scris acest software, este sursa lui de încredere, și ce anume rulează el mai exact pe terminalul meu? Ce alte soluții software a mai scris dezvoltatorul X? Ce tehnologii folosește?

#28
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,819
  • Înscris: 18.12.2007
Eu zic sa nu o dam in paranoia totusi.

#29
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View PosttheEvilPhilantropist, on 12 octombrie 2021 - 14:10, said:

deci voi folosi Telegram

Punând în balanță datele și mie mi se pare a fi soluția optimă.   Am instalat și Signal, dar mi se pare mai slab față de Telegram.
În orice caz,  whatsapp rămâne instalată doar atât timp cât încă mai am contacte care nu și-au pus Telegram.   După aceea voi dezinstala  orice aplicație de mesagerie din aria Google/Facebook sau,  în general,  orice are origine americană.    Prefer chinezii sau rușii atât timp cât nu îmi trimit reclame profilate.

View PosttheEvilPhilantropist, on 12 octombrie 2021 - 14:10, said:

Punctul de acces la intrarea în casă are anumite politici de securitate care blochează chiar și aplicațiile ce ar vrea să comunice cu servicii precum Google sau Facebook (mă gîndesc în special la Google Ads, care este împachetat cu 99% din aplicații, mai ales cele mobile).

Foarte interesant.
Aș pune și eu peste tot unde am controlul rețelelor.
Să elimine orice ține de google sau fb.   Orice.   Prefer să nu funcționeze un site dacă vrea musai comunicare cu ei.

#30
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,289
  • Înscris: 07.02.2003

View PosttheEvilPhilantropist, on 12 octombrie 2021 - 14:10, said:

Am scris mesajul de mai sus, fiindcă observ că lumea ar vrea să folosească soluții software, care cît de cît îți respectă dreptul la intimitate și securitate a informațiilor, dar aleg acele soluții în baza unor informații eronate. Spre exemplu, nu mai folosesc Whatsapp (pentru că Facebook), deci voi folosi Telegram,
Foloseste Signal daca tii cu adevarat la pricvacy... telegram este "russian government aprooved" :)

View Posttomaso, on 12 octombrie 2021 - 15:57, said:

Am instalat și Signal, dar mi se pare mai slab față de Telegram.
Poate ca se dezvolta mai lent dar e stabil si safe.

#31
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,786
  • Înscris: 16.01.2017

View Postandreic, on 12 octombrie 2021 - 19:45, said:

Foloseste Signal daca tii cu adevarat la pricvacy... telegram este "russian government aprooved" Posted Image
Fals.
"Autoritățile ruse au dorit accesul la mesajele criptate ale Telegram, în caz contrar, aplicația ar fi interzisă în țară. Cu toate acestea, CEO-ul Telegram Pavel Durov nu a respectat autoritățile, iar utilizatorii au putut accesa aplicația în ciuda interdicției din perioada 2018-2020."

"Chiar dacă Telegram s-a confruntat cu o interdicție în țară, utilizatorii săi din Rusia aveau totuși acces la aplicație.
Acest lucru se datorează faptului că Telegram a găsit căi în jurul Roskomnadzor - sistemul de protecție ale autorității de reglementare ruse și s-a ascuns în spatele serviciilor de găzduire Google și Amazon pentru a masca sursa de trafic, afirma The Wall Street Journal într-un raport. Andrei Soldatov, jurnalist de investigație rus și expert în servicii de securitate, a declarat publicației că Telegram își schimbă în continuare adresele de rețea."(India Today)

#32
NewRom

NewRom

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 28.05.2021
Telegram messenger a fost descărcat de peste un miliard (!) de ori prin Google Play��

#33
DarkUser

DarkUser

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 685
  • Înscris: 29.03.2011
Folosește Signal pt că acolo au acces americanii, nu Telegramul pt că au acces rusii! Americanii "ie" buni, rusii nu-s. 😄😄 Nu exista aplicație sigura care, culmea, sa fie si gratis.

#34
NewRom

NewRom

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 28.05.2021

View PostDarkUser, on 18 octombrie 2021 - 20:39, said:

Folosește Signal pt că acolo au acces americanii, nu Telegramul pt că au acces rusii! Americanii "ie" buni, rusii nu-s. ���� Nu exista aplicație sigura care, culmea, sa fie si gratis.
Baiatul este rus, dar nu are treba cu rusia, mai citeste putin.

#35
DarkUser

DarkUser

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 685
  • Înscris: 29.03.2011

View PostNewRom, on 18 octombrie 2021 - 20:45, said:


Baiatul este rus, dar nu are treba cu rusia, mai citeste putin.
Am fost ironic. Telegramul este principala mea aplicație pentru mesaje și nu numai.

#36
NewRom

NewRom

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 28.05.2021

View PostDarkUser, on 18 octombrie 2021 - 20:51, said:

Am fost ironic. Telegramul este principala mea aplicație pentru mesaje și nu numai.
Si pentru mine!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate