![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cat de des trebuie sa urineze un motan ?
Last Updated: Aug 19 2021 13:48, Started by
redsnake74
, Aug 16 2021 19:38
·
0

Posted 16 August 2021 - 19:38

De cateva zile motanul meu nu mai urineaza la litiera . Inainte de a observa ca nu mai face la litiera a stat cateva zile pe afara , de obicei il tin in apartament, iese dimineata si se intoarce repede. De cate ori trebuie sa urineze pe zi ? O data pe zi este suficient ? Banuiesc ca urineaza cand iese . Este castrat , are 11 ani .
|
Posted 16 August 2021 - 19:48

As zice ca pentru un motan sanatos, chiar daca e mai in varsta ceva gen de 2-3 ori pe zi ar fi normal. Apa bea ca de obicei sau nu prea? La vet ai fost cu el?
|
Posted 16 August 2021 - 20:19

Cred ca bea mai putina , am pus apa in fantana doar o data de cand am schimbat apa , puneam de 2 ori/ sapt . Ciudat e ca parca si cainele urineaza mai putin ca de obicei . N-am fost la veterinar inca .
In rest pare vioi chiar mi-a tras o gheara mai devreme . |
Posted 16 August 2021 - 20:57

Bai, face si el cand ii vine. Serios, pot sa inteleg preocuparea dar nu l-as urmari....
|
Posted 16 August 2021 - 22:08

Ar trerbui totusi sa-l urmaresti. Motanii castrati pot avea probleme la caile urinare.
De regula, ar treui sa urineze dupa ce mananca si bea apa. Daca nu urineaza 2-3 zile, deja e nasol. Eu zic sa-l urmaresti, apoi sa-l duci la veterinar daca nu face pipi. Si da-i mancare speciala pentru pisici castrate. |
Posted 16 August 2021 - 22:29

Daca are probleme, nasul e uscat. Un motan sanatos are botul/trufa rece si umeda. Bot uscat - > doctor.
|
Posted 17 August 2021 - 12:46

redsnake74, on 16 august 2021 - 20:19, said:
Cred ca bea mai putina , am pus apa in fantana doar o data de cand am schimbat apa , puneam de 2 ori/ sapt . Apa trebuie schimbata zilnic chiar daca bolul pare plin, trebuie sa fie proaspata in permanenta. Pe caldurile astea, in apa se dezvolta foarte usor microorganisme, mai ales fiindca apa respectiva vine in contact cu limba pisicii, cavitatea lor bucala contine un sortiment foarte bogat de bacterii chiar daca pisica e sanatoasa si hranita corect. Pisicile mele abia se ating de apa daca uit sa o schimb dimineata, se invart pe acolo ca sa-mi dea de stire ca apa e "de ieri" ![]() Edited by AWE, 17 August 2021 - 12:47. |
Posted 17 August 2021 - 12:55

E fantana pentru pisici , apa circula printr-un filtru . Pe site-ul lor am vazut ca se schimba saptamanal apa .I-am pus apa plata . Am fost si la veterinar dar fara motan ca a iesit pe geam si inca nu s-a intors . A zis sa vin cu motanul ca e bolnav daca urineaza doar o data pe zi .
|
Posted 18 August 2021 - 17:19

Am fost la veterinar si initial mi-a zis ca nu are nimic apoi cand am insistat ca nu mai merge cu coada pe sus ca inainte i-a facut un antiinflamator . Dar tot nu urineaza la litiera , doar dimineata cand iese din casa . L-am vazut band apa totusi.
|
|
Posted 19 August 2021 - 11:01

Eu as merge urgent la alt veterinar, cum adica initial a zis ca n-are nimic, adica s-a uitat la el doar? Fara ecografie sau alte analize?
![]() |
Posted 19 August 2021 - 11:59

Are in calculator niste analize facute prin luna mai, s-a uitat la aceste analize si l-a palpat pe abdomen . Si mie mi s-a parut ciudat ca a zis initial ca nu are nimic si in plus mi-a cerut 80 lei numai pentru o injectie . Problema este ca e singurul veterinar in apropiere si motanul urla tot drumul cat este in cusca , mi-e frica si sa nu scape , daca e distanta mica probabil stie sa se intoarca acasa . Nu sta sa pun mana pe el daca e la exterior, nu stiu de ce , probabil ii e teama ca il duc in casa.. L-am mai dus la el prin ianuarie parca si atunci a nimerit-o ca avea diabet, ulterior si-a revenit are glicemia buna acum . I-am facut o baie acum vreo saptamana , o fi racit ? Apa era la temperatura camerei ca mi-a fost frica sa nu il deranjeze daca era calda apa , era prima data cand facea baie , nu i-a placut.
|
Posted 19 August 2021 - 12:30

Posted 19 August 2021 - 13:21

A zis ca au iesit bine, nu e nevoie de altele pana in mai 2022. Una singura (uree) era cu o unitate peste cat trebuie . Zice ca e bine asa .
|
Posted 19 August 2021 - 13:48

nu mai stresa cotoiul cu baie. Ca doar nu a cazut in putul de petrol....
sa fie sanatos!! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users