Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?
 Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...
 Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android
 Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri
 

Afganistan - al doilea "Vietnam" pentru americani?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
111 replies to this topic

#1
tenar

tenar

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 19.06.2021
Dupa atacurile de la 11 septembrie 2001, America condusa de  administratia Bush jr.  a bombardat si invadat Afganistanul, atunci aflat sub regimul taliban din 1996 incoace (Emiratul Islamic Afganistan se numea atunci).  Regimul taliban, care era fanatic religios si fundamentalist,   a fost poate unul dintre cele mai oribile regimul de dupa incheierea razboiului rece  datorita Shariei implementate, datorita abuzurilor comise impotriva femeilor si copiilor si  pentru incalcarea drepturilor omului prin persecutii, tortura, arestari, executii si genocid in masa.Regimul taliban, condus de Mohammed Omar, un mujaheedin cu un singur ochi, ar putea concura cu regimul khmerilor rosii  din Cambodgia de pe vremea lui Pol Pot  sau cu regimul  nazist din Germania de pe vremea lui Hitler in ce priveste interventia autoritatilor in vietile individuale ale cetatenilor.
  • Muzica,  cinematografia, jocurile, sahul,  intretinerea cainilor, porumbeilor  si pisicilor ca animale de companie,   sporturile ca fotbalul care nu aveau tangenta cu instruirea militara,  jocurile de noroc, internetul,  pictura,  fotografia si orice activitate recreationala, inclusiv zmeul, consumul carnii de porc si alcool erau interzise.
  • Cinematografele erau transformate in moschei.
  • Barbatii aveau interdictie in a-si rade barba si erau obligati sa poarte  turban in afara casei. Femeile erau obligate sa-i insoteasca pe barbati in afara casei.
  • Femeile erau obligate sa paorte burqa ca sa-si acopere tot corpul.  Cele care nu ascultau erau batute in public.
  • Femeile care mergeau in public cu barbati care nu erau rude sau soti erau biciuite de 100 ori in public sub acuzatia de adulter.
  • Femeile care isi ucideau sotii abuzivi  pentru a se apara erau impuscate in public
  • Hotii erau pedepsiti cu amputarea  mainilor sau picioarelor.
  • Traficul cu droguri  (opiucare se gaseau in cantitati mari in Afganistan) era interzis,  dar pe de alta parte, talibanii faceau trafic cu oameni, tratandu-i ca pe sclavi.
  • Femeile nu aveau voie sa se duca la  scoala si universitati  si nici sa munceasca.
  • Era interzis celebrarea sarbatoriilor occidentale.
  • Statui antice ale lui Buddha au fost distruse.
  • Populatiile hinduse si sikh aveau interdictie de a se duce la lacasurile lor de cult, sa critice musulmanii si sa acopere acoperisurile caselor in care locuiau cu o carpa galbena, inclusiv femeile  non-musulmane  erau obligate sa poarte rochii galbene cu un semn special distinctiv.
  • Crestinii au fost si ei persecutati
Regimul taliban a adapostit  i grupari teroriste, printre care si Al-Qaida, gruparea terorista responsabila pentru atentatele de la 11 septembrie din New York, care opera in Afghanistan si era condusa de Osama bin Laden.  

Bush jr. le-a cerut  printr-un ultimatul talibanilor sa-l predea pe Osama bin Laden si sa inceteze sa-i mai adaposteasca pe teroristi si sa le mai puna la dispozitie baze de antrenament.  
Talibanii n-au ascultat si pe 7 octombrie 2001, SUA si alte state membre NATO, ca Franta, Germania, Marea Britanie,  au condus operatiunea "Enduring Freedom", si au sprijinit fortele Aliantei Nordice.
In numai 2 luni , americanii au reusit sa rastoarne regimul  taliban , sa ocupe Kabul  si sa readuca tara la normalitatea seculara pe 17 decembrie 2001.

Alianta Nordica a preluat conducerea tarii si s-au desfasurat primele alegeri democratice in 2004, castigate de Hamid Karzai care a devenit presedinte.  
Bush a trebuit sa creasca numarul trupelor americane terestre trimise in Afghanistan in cadrul operatiunii Anaconda din martie 2002 pentru a curata valea  Shahi-Kot si Mutii Arma  de talibani.  

Insa razboiul cu insurgenta talibana   era abia la inceput  , la fel si vanatoarea lui Osama bin Laden care a reusit sa scape dupa batalia de la Tora Bora din decembrie 2001.  
10 ani mai tarziu, americanii il omoara pe Osama bin Laden, adapostit in Pakistan, dar razboiul a tot continuat pana in 2014, administratia Obama incepand procesul de retragere al trupelor americane din Afghanistan.
In 2015 a debutat Operatiunea "Freedom's Sentinel" pentru a securiza democratia din  Afganistan   si pentru a instrui armata afgana in luptele cu insurgentii.

In 2020, Trump a inceput procesul de retragere  totala a trupelor americane din Afganistan, iar in 2021 , noul presedinte,  Joe Biden,  considera ca s-au cheltuit prea multi bani pe acest razboi (2 trilioane de dolari cheltuiti in 20 ani de razboi), ca e de datoria poporului afgan sa-si decida destinul   si declara ca trupele americane vor fi retrase pana la data de 11 septembrie 2021, ba apoi a ordonat sa fie retrase urgent pana la 31 august 2021.  

Din aceasta cauza, talibanii profita din plin si au ocupat deja  12 mari orase si multe regiuni sunt contestate prin lupte aprige. E o chestiune de 30-90 zile ca talibanii sa ajunga la Kabul si sa rastoarne democratia.  

Administratia Joe Biden incearca acum sa faca o miscare similara cum s-a intamplat la Caderea Saigonului -  trimite militari americani doar pentru a evacua personalul de la ambasada SUA.

Afghanistanul este in acest moment un al doilea "Vietnam", un al  cincilea razboi pierdut din istoria Americii. Se dovedeste a fi un loc blestemat si pentru americani dupa ce sovieticii au fost infranti, iar interventia sovietica in Afganistan a fost atat de costisitoare incat ca a grabit prabusirea Uniunii Sovietice. Nici Statele Unite ale Americii nu sunt intr-o situatie prea buna dupa pandemie, conflictele social-culturale  si catastrofala administratie Trump.
Nici britanicii  nu s-au descurcat bine: au pierdut primul  razboi anglo-afgan din anii 1839-1842, si dupa al treilea razboi anglo-afgan,  Afganistanul nu doar ca a castigat, ci si-a dobandit si independenta in 1919.  
In anii 1649-1653, Imperiul Mogul a  incercat sa cucereasca provicnia Afganistan al  Imperiului Safavid si a esuat.  Imperiul Mugal s-a prabusit  in 1857.   Nu degeaba a primit Afganistnaul porecla de "cimitirul imperiilor".  

Singurii care au   reusit sa cucereasca Afganistanul au fost  Alexandru Macedon, Genghis Han si Timur Lenk.  


In acest an, la 20 ani de la prabusirea sa, regimul taliban ar putea fi reinstaurat , iar Afganistan ar putea redeveni o grava amenintare la adresa securitatii internationale.

#2
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,944
  • Înscris: 15.04.2019

View Posttenar, on 13 august 2021 - 03:28, said:

In acest an, la 20 ani de la prabusirea sa, regimul taliban ar putea fi reinstaurat , iar Afganistan ar putea redeveni o grava amenintare la adresa securitatii internationale.

Înaintea Rusiei și Chinei? După Iran și Siria? Tu ești, Trump?

#3
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,129
  • Înscris: 22.05.2003
Nope, de fapt problema Afganistanului este ca nici DRACU nu vrea sa se mai atinga de el, ca toti s-au fript.

Ca si in Siria, Irak etc, nu a mai ramas piatra pe piatra, iar in Afganistan nu nicio miza reala dpdv economic.

Afganistanul intr-o zi va deveni un teren de testare arme nucleare, in ritmul asta.

E un cartof fierbine pentru Rusia si China, lasat cu bunavointa de americani.

#4
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,442
  • Înscris: 24.02.2017
Partea cea mai tampita din toata povestea este ca Afganistanul va deveni un rezervor enorm de materie prima pentru droguri de mare risc. Fundamentalistii care vor ramane in scurt timp stapani peste teritoriu, vor cultiva tot ce se poate si uite asa vor face rost de cash pentru a isi finanta actiunile ulterioare. Primul efect, mai multe droguri pe pietele internationale. Al doilea efect, o armata mai bine pregatita si inarmata care va pune in pericol securitatea mondiala.

#5
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,019
  • Înscris: 07.11.2006
Partea cea mai tampita este ca va reizbucni razboiul civil.Populatia civila va avea enorm de suferit de pe urma retragerii armatei de ocupatie.Alyte valuri de imigratie,alti refugiati si tot asa.
Referitor la droguri,tarile consumatoare oricum permit la negru acest lucru,chiar daca pentru public infiereaza traficul de droguri.Retelele de traficanti sunt mai puternice,mai sofisticate,cu si mai multe legaturi in guverne,indiferent ca-s peste sau dincoace de ocean.
Din punct de vedere economic gurile rele zic ca Afganistanul este o mina de aur datorita resurselor speciale subterane de care dispune.O fi asa sau nu,dracu stie.
Totusi,oare de ce ar vrea cineva sa ocupe aceasta tara,acest teritoriu preponderent stancos,fara iesire la mare si asta inca din antichitate?
Din pacate,repet,populatia civila va avea enorm de suferit.Vor fi crime,jafuri,talharii comise de tabara adversa,talibanii.Asa zisii colaborationisti deja se pregatesc pentru viitorul sumbru care-i asteapta.

#6
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,442
  • Înscris: 24.02.2017

View Postadisz, on 13 august 2021 - 08:00, said:

Partea cea mai tampita este ca va reizbucni razboiul civil.Populatia civila va avea enorm de suferit de pe urma retragerii armatei de ocupatie.


Se va repeta fenomenul Siria. Decat sa moara acolo, multi vor pleca spre tarile vecine sau spre Europa. Cine va mai apuca, binenteles .....  Vai de capul lor ... :(

#7
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009

View PostBogotta, on 13 august 2021 - 08:16, said:



Se va repeta fenomenul Siria. Decat sa moara acolo, multi vor pleca spre tarile vecine sau spre Europa. Cine va mai apuca, binenteles .....  Vai de capul lor ... Posted Image

si partea proasta e ca dupa ce vor ajunge pe alte meleaguri vor incerca sa isi impuna cultura arzand-o pe sistem discriminare

#8
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006

View PostBogotta, on 13 august 2021 - 07:43, said:

Partea cea mai tampita din toata povestea este ca Afganistanul va deveni un rezervor enorm de materie prima pentru droguri de mare risc. ...
un search dupa "opium production afganistan" mi-a dat printre primele rezultate linkul asta: https://www.urd.org/...in-afghanistan/ unde scrie asa:

Quote

More than 90% of the world’s production in opium, and the heroin that is derived from it, comes from Afghanistan (UNODC study, 2007). The amount of land used to illegally grow opium in Afghanistan has risen constantly since the fall of the Taliban
suna ca si cum problema se agrava deja de ceva timp, indiferent cine controla Afganistanul.

dar da, e de asteptat o infuzie de opiacee.

Edited by _Smiley_, 13 August 2021 - 08:40.


#9
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,650
  • Înscris: 21.03.2020

View PostBogotta, on 13 august 2021 - 07:43, said:

Partea cea mai tampita din toata povestea este ca Afganistanul va deveni un rezervor enorm de materie prima pentru droguri de mare risc. Fundamentalistii care vor ramane in scurt timp stapani peste teritoriu, vor cultiva tot ce se poate si uite asa vor face rost de cash pentru a isi finanta actiunile ulterioare. Primul efect, mai multe droguri pe pietele internationale. Al doilea efect, o armata mai bine pregatita si inarmata care va pune in pericol securitatea mondiala.
Din cand in cand niste avioane cu napalm vor survola teritoriile cultivate si le vor praji cafeaua, nu e problema boss!

#10
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,267
  • Înscris: 05.08.2015
Doar ca ambitia talibanilor era [nu stiu daca mai este] sa eradicheze produtia de opium, din motive ideologice evidente

#11
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,650
  • Înscris: 21.03.2020
Foamea iti schimba printipiile instant :P

#12
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,341
  • Înscris: 26.02.2008
Spre deosebire de Vietnam Afganistan are o altă conotatie internațională. Săraca, bogată țară  este una dintre cele mai bogate în rezerve de tot felul, neexploatate încă.

Câteva extrase din revista Descoperă.ro  
cele mai mari depozite naturale investigate contin zacaminte majore de fier si cupru. Zacamintele sunt atat de voluminoase incat fac, teoretic, ca la ora actuala Afgansitanul sa detina cele mai mari rezerve de cupru si fier din lume. Alte descoperiri includ mari depozite de Niobiu, un metal usor, foarte rar, folosit in obtinerea de oteluri cu proprietati superconductoare. Rezervele de gaze naturale ale Afganistanului contin aproximativ 150 de miliarde de metri cubi. Zacamintele de carbuni din acesta tara insumeaza, de asemeni, cifra enorma de peste 400 milioane de tone.
In anul 1983, in Muntii Khwaja Rawash situati la nord de Kabul, expertii sovietici erau in extaz: identificasera unul dintre cele mai mari zacaminte de uraniu din lume. In anul 2009, americanii gustau un extaz si mai mare: tocmia descoperisera ca Afganistanul mai detinea depozite similare de uraniu in Koh Mir Daoud, langa Herat si Kharkiz, in provincia Khandahar.
De asemenea, saraca tara asiatica mai detine importante zacaminte de azbest natural, aur, argint, nichel, zinc, mercur, bauxita, potasiu, grafit, turmaline, smaralde, safire si rubine.
Insa marea bogatie a subsolului afgan consta in depozitele sale de fier cu o puritate nemaintalnita. La o prima estimare, depozitele feroase contin circa 2 miliarde de tone de amestecuri din hematite si magnatite, amestecuri care contin circa 62% fier pur.
Cel mai mare depozit de cupru din Afganistan se afla undeva la 50 km nord de capitala Kabul, in valea Aynak. Zacamintele contin peste 300 milioane tone de minereu cu o puritatea a cuprului de 0,7-1,5%.
Nu mai putin de 80 % din rezervele mondiale de lapis-lazuli, o piatra semi-pretioasa, sunt inca neexploatate, fiind ascunse in subsolul afgan. Inainte de invazia sovietica din anul 1979, minerii afgani extrageau, anual, circa 6.000 tone de lapis-lazuli, o cantitate infima fata de grosul zacamintelor. Insa, probabil cea mai ravnita comoara din Afganistan consta in
imensele zacaminte de litiu descoperite de americani in toamna anului trecut. Singure, doar rezervele de litiu ar putea scoate Afganistanul din saracia crunta din prezent si – teoretic – l-ar transforma intr-o tara mai bogata decat toate statele est-europene intrate in U.E. cu ocazia ultimului val de integrare. Litiul este materia prima pentru bateriile si unele componente din laptop-uri, telefoane mobile si alte echipamente, de la cele de buzunar la navetele cosmice! Pe plan mondial, cerinta pentru litiu este atat de mare incat
Afganistanul ar putea ajunge in viitor « Arabia Saudita a litiului » dupa cum estimeaza expertii americani de la U.S. Geological Survey.
Nici zacamintele de aur ale Afganistanului nu sunt modeste. Ba din contra, unii experti estimeaza ca daca se va trece la exploatarea tuturor zacamintelor aurifere afgane, piata mondiala a aurului va scadea cu peste 50% in doar prima luna de exploatare.  

Cu asemenea bogății ne mai mirăm că nu va fi niciodată pace in acea țară?

Edited by orlandobarbulescu, 13 August 2021 - 08:55.


#13
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006

View PostAdm, on 13 august 2021 - 07:31, said:

Ca si in Siria, Irak etc, nu a mai ramas piatra pe piatra, iar in Afganistan nu nicio miza reala dpdv economic.
Afganistanul intr-o zi va deveni un teren de testare arme nucleare, in ritmul asta.
Afganistanul are rezerve mari de petrol iar armele nucleare nu se mai testeaza, deja se stie totul despre efectele lor inca din era Reagan.

Edited by spooky51, 13 August 2021 - 08:56.


#14
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View Postorlandobarbulescu, on 13 august 2021 - 08:52, said:

Spre deosebire de Vietnam Afganistan are o altă conotatie internațională. Săraca, bogată țară  este una dintre cele mai bogate în rezerve de tot felul, neexploatate încă.

Câteva extrase din revista Descoperă.ro  
cele mai mari depozite naturale investigate contin zacaminte majore de fier si cupru. Zacamintele sunt atat de voluminoase incat fac, teoretic, ca la ora actuala Afgansitanul sa detina cele mai mari rezerve de cupru si fier din lume. Alte descoperiri includ mari depozite de Niobiu, un metal usor, foarte rar, folosit in obtinerea de oteluri cu proprietati superconductoare. Rezervele de gaze naturale ale Afganistanului contin aproximativ 150 de miliarde de metri cubi. Zacamintele de carbuni din acesta tara insumeaza, de asemeni, cifra enorma de peste 400 milioane de tone.
In anul 1983, in Muntii Khwaja Rawash situati la nord de Kabul, expertii sovietici erau in extaz: identificasera unul dintre cele mai mari zacaminte de uraniu din lume. In anul 2009, americanii gustau un extaz si mai mare: tocmia descoperisera ca Afganistanul mai detinea depozite similare de uraniu in Koh Mir Daoud, langa Herat si Kharkiz, in provincia Khandahar.
De asemenea, saraca tara asiatica mai detine importante zacaminte de azbest natural, aur, argint, nichel, zinc, mercur, bauxita, potasiu, grafit, turmaline, smaralde, safire si rubine.
Insa marea bogatie a subsolului afgan consta in depozitele sale de fier cu o puritate nemaintalnita. La o prima estimare, depozitele feroase contin circa 2 miliarde de tone de amestecuri din hematite si magnatite, amestecuri care contin circa 62% fier pur.
Cel mai mare depozit de cupru din Afganistan se afla undeva la 50 km nord de capitala Kabul, in valea Aynak. Zacamintele contin peste 300 milioane tone de minereu cu o puritatea a cuprului de 0,7-1,5%.
Nu mai putin de 80 % din rezervele mondiale de lapis-lazuli, o piatra semi-pretioasa, sunt inca neexploatate, fiind ascunse in subsolul afgan. Inainte de invazia sovietica din anul 1979, minerii afgani extrageau, anual, circa 6.000 tone de lapis-lazuli, o cantitate infima fata de grosul zacamintelor. Insa, probabil cea mai ravnita comoara din Afganistan consta in
imensele zacaminte de litiu descoperite de americani in toamna anului trecut. Singure, doar rezervele de litiu ar putea scoate Afganistanul din saracia crunta din prezent si – teoretic – l-ar transforma intr-o tara mai bogata decat toate statele est-europene intrate in U.E. cu ocazia ultimului val de integrare. Litiul este materia prima pentru bateriile si unele componente din laptop-uri, telefoane mobile si alte echipamente, de la cele de buzunar la navetele cosmice! Pe plan mondial, cerinta pentru litiu este atat de mare incat
Afganistanul ar putea ajunge in viitor « Arabia Saudita a litiului » dupa cum estimeaza expertii americani de la U.S. Geological Survey.
Nici zacamintele de aur ale Afganistanului nu sunt modeste. Ba din contra, unii experti estimeaza ca daca se va trece la exploatarea tuturor zacamintelor aurifere afgane, piata mondiala a aurului va scadea cu peste 50% in doar prima luna de exploatare.  

Cu asemenea bogății ne mai mirăm că nu va fi niciodată pace in acea țară?
Doamne, numai prostii și fabulații.
Bine că știu să nu bag vreodată în seamă revista aia.

#15
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,664
  • Înscris: 05.02.2012

View PostMount_Yerrmom, on 13 august 2021 - 08:46, said:

Doar ca ambitia talibanilor era [nu stiu daca mai este] sa eradicheze produtia de opium, din motive ideologice evidente

Si musulmanii din Franta pe timpul zilei sunt impotriva alcoolului iar noaptea ii vezi in parcari cu sticlele de jack , rupti in gura :)

#16
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,442
  • Înscris: 24.02.2017
Nici mie nu imi vine sa cred.  Daca era asa, rusii s-ar fi bagat la exploatari inca de prin anii 80 cand erau prezenti in mare numar pe acolo. Totusi au plecat si au lasat totul la indemana altora.

Eu in afara de pesteri si hrube sapate prin munti, nu prea vad mare lucru.

#17
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
Ce Vietnam? Acolo a durat mult pentru ca vietnamezii erau dispusi sa-si apere tara de bolsevism, aici nu lupta nimeni, la primele focuri o iau la goana sau se ascund sub humvee-uri.

A exista o ultima scanteie de speranta cu posibilitatea ca Bundeswehr-ul sa trimita trupe si sa reocupe tara dar se pare ca a fost doar o perdea de fum.

View PostBogotta, on 13 august 2021 - 09:32, said:

Eu in afara de pesteri si hrube sapate prin munti, nu prea vad mare lucru.

Nu te uiti unde trebuie. Este principalul furnizor de materie prima pentru heroina. In cei 20 de ani de ocupatie militara lucrul asta nu s-a schimbat. Baietii de la CIA au folosit din plin infrastructura respectiva pentru interese obscure.

#18
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,442
  • Înscris: 24.02.2017

View Postrazor01, on 13 august 2021 - 10:14, said:

Nu te uiti unde trebuie. Este principalul furnizor de materie prima pentru heroina. In cei 20 de ani de ocupatie militara lucrul asta nu s-a schimbat. Baietii de la CIA au folosit din plin infrastructura respectiva pentru interese obscure.


Am scris clar asta in postul Nr. 4

In alta ordine de idei:  Talibanii au cucerit Kandahar, al doilea oraș ca mărime din Afganistan, au declarat vineri mai mulți oficiali, potrivit Reuters. Este cea mai importantă înfrângere a guvernului afgan de la începutul ofensivei insurgenților, după retragerea trupelor internaționale. Tot vineri, alte două capitale de provincii au căzut în mâinile talibanilor

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate