Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ce mai gatiti azi
#37
Posted 17 January 2009 - 11:36
shiva, on Jan 17 2009, 11:18, said: CICI&Co, cum faci ciorba de burta? Am gasit burta congelata dar habar n-am s-o prepar si omu' meu ma innebuneste ca nu-i fac :worthy: Ai nevoie de: un os de vită (dacă nu e, nu-i bai, dar iese ciorba mai...altfel), cca 3kg de burtă congelată, 1 kg de smântână, 6 gălbenușuri, 3 cepe, 3 morcovi, o țelină, oțet, sare (vegeta dacă îți place), usturoi opțional. Burta de vită, osul și legumele se pun la fiert, la foc mic, până se înmoaie burta bine de tot, după care se scoate, se taie fâșii subțiri și se pun înapoi în supă. Legumele nu se mai folosesc, cel puțin eu le dau deoparte. Alții le bagă în blender și le pun în supa obținută. Chestie de gusturi... Smântâna se amestecă bine cu cele 6 gălbenușuri și se adaugă în supă, după ce ai oprit focul și nu mai clocotește. Tot acum se pun oțetul și usturoiul, se potrivește de sare și... gata. :) Sub nicio formă să nu scapi vreun albuș. |
#38
Posted 17 January 2009 - 11:47
Pai acu', daca ne-ai starnit, nu ne lasa asa, neterminati. Descrie si orgia cealalta. <_<
|
#39
Posted 17 January 2009 - 12:27
#40
Posted 17 January 2009 - 12:58
#41
Posted 17 January 2009 - 16:24
Pentru o senzatie si mai reala de pofta va prezint urmatorul clip, care are circa 8 minute si ne arata modul de preparare al ciorbei de burta in varianta turceasca – Iskembe Corbasi. Reteta este in limba lui Ataturk asa ca mare lucru nu am priceput, insa seamana, vizual cel putin, cu cea a lui Cici. Mi-a mai placut atmosfera familiala din bucatarie si boiaua pusa la sfarsit in farfurie. Pofta buna !
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/NkCEaRf3cEc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#42
Posted 17 January 2009 - 20:42
Buna gospodinele,
Unde gasesc si eu in Bucurestiul asta sa cumpar aluat, pentru una, doua, sapte pizza? Nu vreau blat gata facut, doar aluat (coca). Am fost pana acum la Billa, Gima si Primavara... nu au asa ceva. Tx. |
#43
Posted 17 January 2009 - 20:52
CICI&Co, on Jan 17 2009, 12:27, said: P'aia o descrie tonks, că și ea e cu bucătăritu' și noi două lucrăm în echipă. Era nevasta-mea plecata din tara si-mi spune la telefon s-o chem pe mama sa faca ceva cald de mancare ca se imbolnaveste fata, de la cartofi prajiti,salam si pizza. :) OK,zic eu,insa cum nu-mi place sa deranjez la alte persoane,apelez la Cartea de bucate a lui Jurcovan ca sa fac o OALA de ciorba de burta,convins fiind c-o sa iasa asa de buna incat ... "te lingi pe unde iese"! :lol: Dupa o zi de munca in mirosul ala de vaca, in bucatarie,seara vine fica-mea si-mi spune ca nu-i place ciorba de burta dar ca o supa de vacuta ar fi interesanta. Am expediat-o la restaunat,cu injuratura de rigoare, iar ciorba de burta a plecat la gunoi, pentru ca n-avea acelasi gust cu cea de la restaurant ! Edited by valy1965, 17 January 2009 - 20:53. |
#44
Posted 17 January 2009 - 21:00
CICI&Co, on Jan 17 2009, 12:27, said: P'aia o descrie tonks, că și ea e cu bucătăritu' și noi două lucrăm în echipă. se ia o ceapa, se curata, se toaca, se caleste. se ia punga de pipote si inimi de pui, se curata, se pun peste ceapa si un pahar de apa. se lasa la fiert 15 min. (io las mai mult spre juma de ora, ca pipota e tare, si mai adaug apa) . se pune un capac. dupa o vreme, se ia si punga de ficati de galina, se curata, se pun peste pipote la fiert. condimentam (foaie de dafin, piper) 10 min. o cana de suc de rosii, iar 10 min. gustam, punem sare daca mai e nevoie (sucul meu de rosii era cam sarat, asa ca n-a fost nevoie) scoatem de urgenta si niste cirnat de casa, incingem o tigaie, prajim cirnatu. adaugam peste sos. si gata. acu ma duc sa ma uit sa vad daca mai am poza. ps: se pare ca poza a scapat maniei mele de a sterge tot ce prind pe desktop voala, mai erau si niste castraveti pe linga, da' nu i-a pozat nimeni, trebe sa ma credeti pe cuvint ca-s buni tare, io i-am facut :P ps: am uitaaaaaaaaaaaaat sa va zic ca am pus o capatina de usturoi pisat in 3 transe :lol: scuzaț. Attached FilesEdited by tonks, 17 January 2009 - 21:11. |
#45
Posted 17 January 2009 - 21:09
Gabi73C, on Jan 17 2009, 12:47, said: Descrie si orgia cealalta. <_< CICI&Co, on Jan 17 2009, 13:27, said: P'aia o descrie tonks, noi două lucrăm în echipă. Gabi73C, on Jan 17 2009, 13:58, said: :rolleyes: As fi ABSOLUT offtopic daca as descrie senzatia de salivare care m-a cuprins. Ma duc pe Medical sa intreb care-s cauzele pentru care fac febra cand ma gandesc la echipa Cici&Tonks... :blush: tonks, on Jan 17 2009, 22:00, said: deci inteleg ca gabi vrea tochitura? (Desi am vaga senzatie ca mai degraba m-am lins pe bot, dupa postul asta. Right?) |
#46
Posted 17 January 2009 - 21:21
don_dannielo, on Jan 17 2009, 20:42, said: Buna gospodinele, Unde gasesc si eu in Bucurestiul asta sa cumpar aluat, pentru una, doua, sapte pizza? Nu vreau blat gata facut, doar aluat (coca). Am fost pana acum la Billa, Gima si Primavara... nu au asa ceva. Tx. Și crede-mă, mai repede înveți să faci aluatul acasă, decât să-l întinzi subțire. :lol: Cu alte cuvinte, alta e problema ta. valy1965, on Jan 17 2009, 20:52, said: Hai sa va amuz . A fost tocăniță de cartofi, adică niște cartofi fierți în suc de roșii, că blonda nu știa că se pune și apă. :confuzzled: Edited by CICI&Co, 17 January 2009 - 21:18. |
|
#47
Posted 17 January 2009 - 21:27
CICI&Co, on Jan 17 2009, 22:21, said: A fost tocăniță de cartofi, adică niște cartofi fierți în suc de roșii, că blonda nu știa că se pune și apă. :confuzzled: Spalati dar necuratati. Am aflat ca trebuiau curatati cam la trei ore dupa ce ii mancasem. Mi se parea mie ca e ceva in neregula cu crusta aia care se formase pe ei, dar doar nu era sa chem salvarea pentru atata lucru... -_- |
#48
Posted 17 January 2009 - 21:35
Gabi73C, on Jan 17 2009, 21:27, said: Eu cand eram mic si foarte neinsurat mi-am prajit cartofi noi, intregi. Spalati dar necuratati. Am aflat ca trebuiau curatati cam la trei ore dupa ce ii mancasem. Mi se parea mie ca e ceva in neregula cu crusta aia care se formase pe ei, dar doar nu era sa chem salvarea pentru atata lucru... -_- Deci, carevasazica, facusi CARTOFI WEDGES. Bravo nenicule, deci asta era secretul, sa nu-i cureti. Eu am vazut coaja pe ei cand am cumparat Wedges din comert dar nu am avut curaj sa-i las necuratati. Acum, tu esti dovada mea vie ca nu se moare de la cartofii necuratati! |
#49
Posted 17 January 2009 - 21:37
don_dannielo, on Jan 17 2009, 20:42, said: Buna gospodinele, Unde gasesc si eu in Bucurestiul asta sa cumpar aluat, pentru una, doua, sapte pizza? Nu vreau blat gata facut, doar aluat (coca). Am fost pana acum la Billa, Gima si Primavara... nu au asa ceva. Tx. intreaba pe la fabricile de piine, tre sa fie una la care sa se poata cumpara. si tine cont de ce a zis cicica, nu intinde aluatul cu sucitorul, fa-l din miini :lol: |
#50
Posted 17 January 2009 - 21:54
CICI&Co, on Jan 17 2009, 21:21, said: Degeaba cumperi, că șmecheria constă în întinsul cu mâna. Nu elimini tot aerul din aluat și se coace uniform, fără a fi umed pe partea superioară, unde vin sosul și nebuniile. :) Și crede-mă, mai repede înveți să faci aluatul acasă, decât să-l întinzi subțire. :lol: Cu alte cuvinte, alta e problema ta. Vrei să te amuz cu prima mea mâncare gătită? A fost tocăniță de cartofi, adică niște cartofi fierți în suc de roșii, că blonda nu știa că se pune și apă. :confuzzled: Tu zici de prima ta mancare !!! :naughty: Pai noi mai acu' cateva zile am aruncat o proba de piftie de cocos care n-a vrut sa se "prinda" ! N-am vrut sa folosim gelatina sau alte oase si a iesit o ciorbita cu usturoi numa' buna de gunoi ! Iar sunt poet ! :rolleyes: |
#51
Posted 17 January 2009 - 22:03
valy1965, on Jan 17 2009, 21:54, said: Noi folosim aluatul de la masina de facut paine de casa ! Tu zici de prima ta mancare !!! :naughty: Pai noi mai acu' cateva zile am aruncat o proba de piftie de cocos care n-a vrut sa se "prinda" ! N-am vrut sa folosim gelatina sau alte oase si a iesit o ciorbita cu usturoi numa' buna de gunoi ! Iar sunt poet ! :rolleyes: |
|
#52
Posted 17 January 2009 - 23:48
CICI&Co, on Jan 17 2009, 21:21, said: Degeaba cumperi, că șmecheria constă în întinsul cu mâna. Nu elimini tot aerul din aluat și se coace uniform, fără a fi umed pe partea superioară, unde vin sosul și nebuniile. :) sosul se pune doar un strat subtire de tot ,ungi aluatul putin sa dea bine la ochi, iar la final mai pui dupa preferinta separat cum vrea fiecare exact fix zeama lasata de umplutura ( cascaval, salam, sunca) impiedica coacerea si dospirea in timpul coacerii unii intep aluatul, nush cat de buna e ideea |
#53
Posted 18 January 2009 - 12:05
Am observat ca in clipul la care faceam trimitere anterior, cel cu Iskembe Corbasi – varianta turceasca a ciorbei noastre de burta, este prezentata o reteta care foloseste faina in loc de smantana si ouale intregi in loc de galbenusuri. Poate gasesc si retea in limba engleza. Pana atunci…
Desi imi place ciorba de burta, nu am avut ocazia sa gatesc ceva asemanator deoarece sotiei mele nu ii place burta de vita. Ramaneam astfel la mana restaurantelor, lucru care ma satisfacea din ce in ce mai putin. Asta pana astazi cand, inspirat de reteta lui Cici si de faptul ca ciupercile pot inlocui in anumite cazuri carnea, mi-a venit o idee....si mi-am zis sa fac ceva bun la oala ! :D Ciorba de ciuperci 2 kg oase de vita, 2 kg ciuperci Champignon, 1 kg smantana, 5 oua, 3 morcovi, 3 cepe, 1 telina, 1 ardei gras rosu, 5 linguri otet, 5 catei de usturoi, 3 linguri sare, 10 boabe piper, 4 litri apa, boia. Intr-o oala mai inalta, cam ca cea folosita la fierberea sub presiune, se toarna 4 litri de apa peste 2 kg oase de vita care au si ceva maduva, se aduce la fierbere la foc mare iar apoi se fierbe la foc mic circa 2 ore impreuna cu 3 linguri de sare si 10 boabe de piper. Se spumeaza de cate ori este nevoie iar cu 30 minute inainte de final se pun 3 morcovi, 3 cepe si 1 telina taiate in sferturi. Se trage oala de pe foc, se arunca oasele, se scot legumele si se paseaza iar zeama ramasa, circa 2-2.5 litri, se strecoara. Palariile si picioarele ciupercilor Champignon se curata de pielite, se spala si se taie fasii subtiri si lungi. Supa strecurata se pune la foc iute in oala finala de 6 litri, se adauga legumele pasate si se introduc treptat ciupercile. Acestea se inmoaie si astfel, in cateva minute, se incorporeaza toata cantitatea de ciuperci in supa care ajunge la fierbere. Se micsoreaza focul, se adauga usturoiul zdrobit (5 catei), otetul (5 linguri), ardeiul rosu taiat felii subtiri de dimensiunea batului de chibrit si se fierbe totul 5 minute, apoi se opreste focul. Separat se omogenizeaza smantana cu 5 galbenusuri de ou (fara albus) si se toarna incet in supa amestecand continuu. Se serveste fierbinte, cu putina boia de ardei presarata in farfurie sau cu ardei iute separat. Preturi orientative: oase vita (cu maduva) – 1.5 RON / kg; ciuperci Champignon 8.5 RON / kg (de la Cora, varsate; smantana 12 % grasime – 8 RON / kg; oua – 0.5 RON / buc. Ciuperci___2_kg.JPG 599.86K 74 downloads Legume_Ciorba_Ciuperci.JPG 647.76K 52 downloads Strecurarea_supei.JPG 642.17K 68 downloadsJPG] Ardei_rosu___usturoi.JPG 759.8K 50 downloads Mix_Smantana_Oua.JPG 622.68K 93 downloads Ciorba_si_smantana_inainte_de_amestecarea_finala.JPG 633.73K 104 downloadsPG] Crizantemele_1.JPG 910.74K 57 downloads Daca privim cu atentie reteta de mai sus, observam ca este o compozitie “alba”, adica nu are in compozitie nicio verdeata ci doar ceva rosu de decor, ardeiul si boiaua, mergand pe linia clasica a unei ciorbe de burta. Chiar si zeama este identica ca si componente sau ca mod de preparare cu cea a unei ciorbe de burta. Diferentele constau in faptul ca am folosit din start o cantitate mai mare de oase (2 kg) si, desigur, am pus ciuperci in loc de burta fiarta. Insa modul de taiere, fasii subtiri, si textura carnoasa a ciupercilor, amintesc izbitor de bucatelele de burta din binecunoscuta ciorba. Rezulta o ciorba care seamana izbitor ca aspect si gust cu una de burta, insa poate fi mancata atat de lacto-ovo-vegetarieni cat si de cei carora nu le place burta de vita. Prima incercare ar fi reusit pe deplin daca nu turnam cam repede smantana amestecata cu ouale peste supa provocand astfel precipitarea si segregarea in bilute albe a smantanei, influentand astfel aspectul final, care a devenit mai putin omogen sau “legat”. De aceea in ultima poza nu vedeti ciorba in farfurie asa cum se obisnuieste, ci... crizantemele cumparat e in dimineata aceasta :) . Am citit ulterior ca trebuie sa procedez cum am scris in reteta de mai sus, adica incorporand treptat smantana in supa si mestecand continuu. Daca are careva si alte idei pentru evitarea unor astfel de capcane il rog sa le spuna. Gustul ciorbei este insa foarte bun “fundamentat” fiind de oasle de vita, “carnita” de ciuperci Champignon (cred ca ar merge si varietatea Pleurotus, singura temere fiind cea legata de culoarea mai inchisa a lor) fiind neasteptat de buna in aceasta prezentare. Singurul adaos la farfurie a fost o lingura de otet, eu personal preferand ciorba mai acrisoara. Smantana din ciorba este suficienta, dar ar mai fi mers poate ceva mujdei de usturoi separat si un ardei iute pentru doritori. Va multumesc pentru aprecierile si incurajarile voastre fara de care nu as fi ajuns sa fac asa nazdravanii in bucatarie. :worthy: Nevasta mea, care mi-a fost stalp de nadejde la curatatul legumelor si potrivitul final, zice ca ar trebui sa mai schimbam peisajul, lucru cu care, dealtfel, sunt de acord, insa asa imi vine sa mai bag ceva la cuptor... |
#54
Posted 18 January 2009 - 12:10
Nevasta-mea incearca azi o reteta de clatite cu bere :D . Daca e ceva de capul lor, va dau si reteta.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users