![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Autonomie estimata
Last Updated: Aug 01 2021 20:07, Started by
isr2002
, Aug 01 2021 17:30
·
0

Posted 01 August 2021 - 17:30

Hyundai Kona Hibrid fabricat in 2021. Imi arata autonomia de 12 km.
Facut plinul de benzina: 32.4 litri. Facand un calcul, mai aveam in rezervor diferenta pana la 38 litri, adica, rotunjit in jos, 4 litri. De ce pentru 4 litri in rezervor, imi arata o autonomie de doar 12 km? (Consumul meu mediu este in jur de 5.5 l/ 100km.) |
Posted 01 August 2021 - 17:41

Ca sa nu ramai in pana prostului.
Vezi ca bulesti pompa de benzina daca mergi mereu pana la limita. Ea se raceste cu benzina din jurul ei. Edited by mariovrs, 01 August 2021 - 17:43. |
Posted 01 August 2021 - 17:44

Ultimii 5 litri sunt rezerva si nu intra la calcul.
38 - 32.4 = 5.6 L Dam la o parte 5L si facem regula de 3 simpla cu 0.6 L. (0.6L x 100km ) / 5.5L = 10.9 Km Cu inexactitatile din sistem, bon, masurare pompa etc. Eu zic ca e o aproximare excelenta. |
Posted 01 August 2021 - 17:45

Computerul de bord se adapteaza in permanenta la stilul de condus.
La aceeasi cantitate de benzina, daca mergi mai usurel, cu accelerari usoare, frana de motor...etc - o sa ai mai multi km disponibili. Daca insa accelerezi mai violent, ai multe accelerari si franari....atunci va scadea numarul de km disponibili. |
Posted 01 August 2021 - 17:47

Ca sa nu ramai in pana prostului. Vezi ca bulesti pompa de benzina daca mergi mereu pana la limita. Ea se raceste cu benzina din jurul ei. Confirm.Un vecin ce face taxi alimenta masina cu benzina putina,o tinea tot pe rosu cu ideea ca fiind pe gpl nu trebuie mai multa benzina.Dupa ceva timp s-a ars pompa benzina=costuri mari inlocuire/reparatie. In rezervor mai sunt de obicei 10 litrii de benzina in plus ce nu sunt luati in calcul de CB tocmai pentru a anu intra in pana prostului asa cum spuneau colegii nostri. |
Posted 01 August 2021 - 19:18

Vezi ca sistemul (calculatorul de bord) are 2 variante de calcul a consumului:
1. Consum mediu de la resetare (gen Ford) - nu conteaza unde ai facut ultimii km, consumul este calculat per total si km ramasi in consecinta. 2. Consum mediu pe ultimii km facuti (nu stiu cati anume - gen Fiat Bravo). Consumul este calculat pe ultimii km si cei ramasi in consecinta. Cu aceasta masina ma trezesc uneori, daca nu am iesit din oras, ca mai am de facut, sa spun 370km. Ies din oras, imi fac treaba si cand ma intorc sau ajung la destinatie (cam 100 km) tot atatia sunt ramasi. Ba uneori si mai multi. Nu as putea spune care sistem de calcul este mai bun. Dar colegii au dreptate. Nu e bine sa mergi cu rezervorul gol ca arzi pompa. Al doilea motiv este ca scoti toate mizeriile de acolo si poti infunda filtrul de carburant. |
Posted 01 August 2021 - 20:07

Ca sa nu ramai in pana prostului. Vezi ca bulesti pompa de benzina daca mergi mereu pana la limita. Ea se raceste cu benzina din jurul ei.
Ultimii 5 litri sunt rezerva si nu intra la calcul. ..... Restul calculelor tale sunt ok.
.... In rezervor mai sunt de obicei 10 litrii de benzina in plus ce nu sunt luati in calcul de CB .... ![]() Edited by isr2002, 01 August 2021 - 20:12. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users