Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Sezonul acesta nici o echipa nu va juca in Conference League

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#37
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,239
  • Înscris: 31.08.2006

View Postgelublabla, on 30 iulie 2021 - 10:49, said:

   Am 45+, nu tanjesc dupa vremurile vechi, dar toate scolile aveau terenurile de sport la dispozitia noastra, cel putin in vacanta. Nu erau lacate, nici macar portar ..  Si mai existau in spatele blocurilor, pe langa tobogane de beton, "schelele" alea metalice, nu stiu cum se cheama, pe care ne cataram, faceam si tractiuni ... eram foarte agili, toti puteau ptr ca maxim unu in grup era supraponderal dar si ala facea judo.


Orice gasculita de copii care se respecta avea grasul si ochelaristul din dotare. Adevarul e ca erau simpatici amandoi. Noi, pe grasul grupului il puneam in poarta, bineinteles. Era tinta perfecta pentru copiii din cealalta gasca. Daca nu aveam acces la terenul de fotbal, nicio problema, gaseam un maidan disponibil, sau o alee necirculata intre blocuri. Ghiozdanele erau pe post de buturi. Nu ne dadea nea portarul voie cateodata sa intram pe perimetrul scolii, nicio problema, atacam obiectivul prin spate. Saream gardurile inalte mintenas si ne infiintam pe terenul de fotbal. In fine, cumva faceam si tot bateam mingea pana la epuizare. A fost o discutie la Digi Sport 1, parca, zilele trecute, legata de amintirile celor din studio cu terenurile de fotbal mai mult sau mai putin improvizate pe unde bateau mingea fiecare. S-a discutat si despre faptul ca acum, in multe cazuri, copiii nu mai au acces pe terenurile ce apartin scolilor, fiindca portile sunt inchise si pazite. S-a discutat si despre scutirile medicale fara nicio acoperire care ii fac pe copii sa se departeze si mai mult de sport.

#38
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,224
  • Înscris: 29.12.2006

View Postmirel3003, on 30 iulie 2021 - 09:31, said:

Mai e ceva de spus?

Da, e de spus că românii nu şi-au dorit performanţe ale echipelor româneşti în Europa. De ce spun asta ? Din următoarele motive: între anii 2006 şi 2014, Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, era în Comitetul Executiv al U.E.F.A., iar Mitică Dragomir era preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. În acelaţi timp, în 2009, Poli Timişoara al lui Marian Iancu elimina pe Şahtior Doneţk al miliadarului Rinat Ahmetov şi al lui Mircea Lucescu; Rapid elimina pe Hamburg; România avea două echipe în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2008-2009 (Steaua şi CFR Cluj); de fapt campionatul românesc a avut de fiecare dată între 2006 şi 2011 echipă în Liga Campionilor; nu mai spun de Steaua cu Chelsea sau cu Ajax, sau de Dinamo cu Everton 5-1.

Atunci România "risca" să depăşească Bundesliga în coeficientul U.E.F.A. Ca o "coincidenţă", mass-media a intervenit şi "a convins" populaţia că Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir sunt "corupţi, penali, hoţi", şi trebuie eliminaţi. Şi asta s-a întâmplat: au fost eliminaţi, şi la F.R.F. a ajuns Răzvan Burleanu, iar la L.P.F. Gino Iorgulescu. În acelaşi timp D.N.A. a început arestarea investitorilor români din fotbal.

Misiune îndeplinită ! D.N.A.-ul şi "mass media" şi-au făcut "datoria", eliminând "pericolul" ca fotbalul românesc să urce şi să ameninţe campionate precum Bundesliga în coeficientul U.E.F.A.

Românii se bucurau atunci că Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost eliminaţi.

Concluzie: ce şi-au dorit românii, asta au acum ! Nimeni nu mai are curajul să investească bani mulţi în fotbal ! Mă gândesc ce începea să fie în Campionatul Românesc, dacă în 2010, un jucător ca Gabriel Torje era cumpărat de Dinamo de la Poli Timişoara cu 2 milioane de euro ! Sigur, în sport se spală bani, însă atunci când să învârteau astfel de sume, Liga Noastră de Fotbal avea performanţe europene.

Dar, mass media românească i-a convins pe români că investitorii din fotbal sunt "penali şi corupţi" pentru că fac performaţe. În America Jeff Bezos şi Elon Musk, ce nu au plătit niciodată taxe şi impozite, nu sunt penali şi corupţi.

Bravo popor român care s-a lăsat influenţat de "mass media" !

Edited by lupini, 30 July 2021 - 22:42.


#39
chicharito

chicharito

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 24.11.2015

View Postmihalexmihalex, on 30 iulie 2021 - 12:59, said:

Pe mine se face părul măciucă atunci când aud la televizor comentatorii mâncători de căcat spunând ”UNIVERSITATEA CRAIOVA a fost scoasă din Europa”. Păi Știința noastră e doar una, doar a promovat anul ăsta, n-a jucat în Europa (încă)... Trebuie să fii prea retard să crezi că mogoșoaia este ȘTIINȚA.
Asta ar mai lipsi...sa apara si fc booveni in Europa si atunci putem sa punem lacat definitiv campionatului nostru.

#40
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,843
  • Înscris: 14.08.2007

View Postsilcar, on 30 iulie 2021 - 12:27, said:

FALS, CFR este calificata in grupele Conference League!
La CFR e cazul "nefericit" sa ajunga in Conference League ... desi poate acolo ar avea mai multe victorii si ar aduce mai multe puncte la coeficientul propriu/de tara. Sigur, financiar ar iesi mai prost in grupele Conference decat EL/CL (desi exista cazuri cand cu 2-3 victorii extra in Conference poti compensa financiar prezenta in Europa League).

Eu zic ca FRF ar trebui sa aiba niste bonusuri speciale pentru echipele care contribuie la coeficientul de tara. Romania are un coeficient mediu pe ultimii 5 ani (fara anul curent) in jur de 3.6 pe an. Orice echipa care aduce mai mult de atat intr-un an, ar trebui sa primeasca un bonus financiar de la FRF. Pentru fiecare punct extra adus tarii peste media curenta, sa plateasca FRF un bonus de jumate de milion de euro. Adica daca 4 echipe aduc sa zicem 4.5 puncte fiecare intr-un sezon, le dai la fiecare jumate de milion de euro, in total te costa 2 milioane de euro pe an ... dar daca aduc 6.5 puncte, deja e 1.5 milioane de euro de echipa, 6 milioane de euro in total, care pana la urma nu e asa mare chestie pentru FRF, dar unei echipe ii acopera peste 10% din costurile anuale si aduce beneficii semnificative pentru fotbalul romanesc pe ansamblu ... iar o echipa care iti aduce 13.5 puncte deja primeste 5 milioane de euro, bani cu care isi pot aduce jucatori de valoare clar mai buna, pot plati salarii mai mari, pot investi in juniori ... cu banii astia motivezi echipele sa traga mai serios in Europa si sa investeasca mai mult in jucatori/infrastructura/etc.

Craiova in ultimele 5 sezoane a adus in total 5 puncte la coeficientul tarii (din 5 participari!), adica o medie absolut penibila de 1 punct pe participare, mai ales ca in ultimii 2 ani au fost favoriti. CFR are 29 de puncte in 4 participari (a 4-a inca in derulare, anul asta mai au de jucat minim 10 meciuri, deci foarte probabil vor mai aduce ceva puncte dar posibil nu destule cat sa anuleze faptul ca e singura calificata, pentru ca punctele lor se vor imparti la 4 echipe pentru a obtine media Romaniei). Ca sa nu ne scada coeficientul, CFR trebuie sa mai aduca minim 8 puncte, ceea ce nu e imposibil, dar nu e nici tocmai usor (in calificari se da un punct la coeficientul tarii pentru victorie si 0.5 la egal, in grupe se dau 2 puncte la victorie si 1 punct la egal). Dar daca o vor face, ar fi o motivatie in plus sa investeasca daca ar exista un bonus de 3.75 milioane de euro din partea FRF pentru cele 7.5 puncte peste coeficientul mediu al tarii (acum CFR au deja 3 pe sezonul curent pentru cele 3 victorii din tururile preliminare).

#41
mihalexmihalex

mihalexmihalex

    Classified

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 29.12.2007

View Postchicharito, on 30 iulie 2021 - 23:18, said:

Asta ar mai lipsi...sa apara si fc booveni in Europa si atunci putem sa punem lacat definitiv campionatului nostru.

Vezi că ”booveanul” a luat-o din liga 4, cum e normal, a mers pas cu pas până-n liga 1 iar acum clonații fac spume la gură, deoarece simt cum le fuge pământul de sub picioare. Mogoșoaia a fost avortată direct în liga 2.

#42
c4n1b4lul

c4n1b4lul

    Expert în procrastinare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 30.08.2010

View Postutopium, on 31 iulie 2021 - 01:37, said:

La CFR e cazul "nefericit" sa ajunga in Conference League ... desi poate acolo ar avea mai multe victorii si ar aduce mai multe puncte la coeficientul propriu/de tara. Sigur, financiar ar iesi mai prost in grupele Conference decat EL/CL (desi exista cazuri cand cu 2-3 victorii extra in Conference poti compensa financiar prezenta in Europa League).
Prindeți grupele Europa League. Eu văd o eliminare a CFR-ului în turul III al UCL de către Young Boys, dar vă văd trecând de Zalgiris ori Slovan Bratislava în play-off-ul UEL.

În grupele Europa League ați fi în urna a doua, să înțeleg ? Coeficientul CFR-ului pe acest sezon e de 19.000 de puncte.

Edited by c4n1b4lul, 31 July 2021 - 22:53.


#43
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,843
  • Înscris: 14.08.2007

View Postc4n1b4lul, on 31 iulie 2021 - 22:52, said:

În grupele Europa League ați fi în urna a doua, să înțeleg ? Coeficientul CFR-ului pe acest sezon e de 19.000 de puncte.
Coeficientul "live" e 19, dar ala va fi luat in calcul anul viitor (si poate se va mai adauga ceva, coeficientul asta creste mai greu decat cel de tara). Coeficientul luat in calcul pentru competitia din sezorul curent e 16.5.

Nici nu mai stiu unde e mai bine sa mergi, in ce grupe :D Teoretic poti avea mai multe victorii in grupele Conference, iar coeficientul ar fi mai usor de crescut. Dar daca vrei bani mai mult decat coeficient, e mai bine probabil in competitiile superioare.

Oricum pana nu cresc bugetele in Liga 1 va fi greu pentru echipele romanesti ... momentan si 5 milioane in plus la buget ar face diferenta.

#44
c4n1b4lul

c4n1b4lul

    Expert în procrastinare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,310
  • Înscris: 30.08.2010

View Postutopium, on 31 iulie 2021 - 23:26, said:



Nici nu mai stiu unde e mai bine sa mergi, in ce grupe Posted Image Teoretic poti avea mai multe victorii in grupele Conference, iar coeficientul ar fi mai usor de crescut. Dar daca vrei bani mai mult decat coeficient, e mai bine probabil in competitiile superioare.

Ar fi ideal, dar nu cred că nu veți pica chiar în Conference, ar fi prea de tot. Da, dacă ați fi pierdut cu cei din Gibraltar, ați fi putut avea șanse cu echipe din ultimele pârnăi de campionate, prindeați măcar sferturi de Conference. Dar și așa, dacă prinzi în urna a patra (bun, mergeți într-a treia) o echipă de tipul Slovan Bratislava și în a doua o Copenhaga ori Austria Viena, poți să te bați la calificare.

#45
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,065
  • Înscris: 24.02.2011
Hai să ne râdem de Șumudicao care nu vede că Omrani este terminat de vreo 20 de minute. Posted Image

#46
DarthBane

DarthBane

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,486
  • Înscris: 22.03.2021
Hlizeala e cea mai la îndemână întotdeauna.
Au fost alții mai breji ?

#47
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,065
  • Înscris: 24.02.2011
Ce stupizi sunt clujenii. Așa se execută o lovitură liberă? De unde precizie la Păun dacă i-a venit mingea din mișcare?
Hai că a luat roșu. Posted Image Îi de etnie Păun ăsta? După nume și comportament așa pare.

Edited by sandel1, 10 August 2021 - 21:53.


#48
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,065
  • Înscris: 24.02.2011
Pase în adâncime? Hai că-ți meriți soarta Șumudică.

#49
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,065
  • Înscris: 24.02.2011
Pfuai de capul meu! 4 goluri de la o echipă mediocră. De-mi-sia!!!

#50
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,810
  • Înscris: 26.02.2010
Joaca CFR, după acest meci. Nu cred ca este de vina Sumudica pentru gafele jucătorilor. Eu cred ca acesta este nivelul fotbalului romanesc, foarte jos.

#51
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,065
  • Înscris: 24.02.2011
Nivelul fotbalului este dat în mare măsură de antrenori, deci...
A știut baștanul ăla turc de ce a trebuit să se scape de Șumi, pur și simplu pentru că nu are valoare.

Edited by sandel1, 17 August 2021 - 23:03.


#52
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,843
  • Înscris: 14.08.2007

View Postc4n1b4lul, on 31 iulie 2021 - 23:38, said:

Ar fi ideal, dar nu cred că nu veți pica chiar în Conference, ar fi prea de tot.
Dupa calculele hartiei trebuia sa picam cu o echipa cu coeficient mai mic in playoff, dar nu s-a intamplat asta. Dar in cazul asta particular, nu era bine nici cu Sheriff, tinand cont ca au batut cu 3-0 Dinamo Zagreb. Nebunie!

Important e sa mai faca coeficient in Conference, si pentru tara, si pentru echipa. Cu coeficient peste 22-24 la anul ar avea sanse la un traseu mai usor in turul 3 de exemplu.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate