Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

Bebe 6 luni jumatate- puseu?

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#37
Scurthea211

Scurthea211

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,163
  • Înscris: 11.05.2018
Dar nu iti da nici un sfat aplicatia :)) Nu e aplicatie pentru parenting.

Nici nu are cum sa te bage in ceata .Iti da o informatie suplimentara care nu se contrazice cu nimic altceva. De exemplu iti spune doar ca intre saptaman 23 si saptamana 24 ( de exemplu) o sa fie copilul mai agitat pentru ca se chinuie sa invete sa prinda cu mana. Ce faci tu cu informatia asta e treaba ta. Aplicatia iti da 0 sfaturi. In plus sigur in saptamana respectiva iti dai seama si singur ca e agitat copilul  si il vezi ca da din mana:)) Aplicatia iti ofera doar o privire in viitor cu o buna precizie privind etapele de dezvoltare.

Nu iti spune ce si cand sa ii dai de mancare. Cat si cum sa il tii in brate. Cat si unde sa il plimbi. In plus nu iti da sfaturi medicale. Pur si simplu iti arata un calendar cu etapele de dezvoltare normale ale bebelusilor pana la 2 ani. Asta poate sa te ajute sa nu in functie de cum functionezi tu. Cum noi ne planificam anumite lucruri, calendarul respectiv ne-a ajutat. Am stiut de exemplu cand sa plecam cu copilul 600 km in concediu cu risc minim sa il prindem intr-o faza super maraita. Ne-a ajutat si cand eram obositi din cauza ca era super agitat si marait toata ziua pt ca am putut sa vedem ca mai dureaza doar 3 saptamani si o sa fie mai bine.

Si eu am tot 2 copii si iti spun ca daca as mai face unul acuma nu as mai stii in ce saptamani invata ce si cat dureaza fiecare etapa de maraila. Tin minte doar ca spre 2 ani perioadele de maraila erau mai lungi(5-6) saptamani si cu pauze de soare mult mai scurte.

Nu e aplicatia mea, nu castig nimic daca cine o cumpara ( parca era vreo 20 lei). Pur si simplu mi s-a parut geniala.

#38
Rodi87

Rodi87

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 27.07.2021
@maccip,nu e cazul sa fii ironic. Dacã tu nu știi despre ce este vorba, nu înseamnã cã nu existã. Fix despre ce zicea @scurthea este vorba. În viata fiecãrui bebelus exista anumite momente când se dezvolta mai puternic, când invata ceva nou, lucru care poate fi enorm de solicitant. Toți bebelusii au perioade când îți zâmbesc cu gura pana la urechi și par a fi f mulțumiți și perioade în care orice faci, nu te înțelegi cu ei. Pe mine personal ma ajuta f mult sa știu ca se va încheia perioada aia de nebunie, ca e doar o chestie de moment, reacționez altfel la problema. Nu toata lumea e la fel, dar pe mine ma ajuta.
In legãturã cu parenting ul, consider ca lumea a evoluat și asa cum s au descoperit tot felul de vaccinuri, tratamente și alte lucruri privind sãnãtatea noastrã, tot asa s u descoperit o gramada de lucruri referitor la cum sa cresti un copil puternic, independent. Dacã unii dintre voi nu sunteți deschiși la asta, nu e nicio problema, dar asta nu înseamnã cã trebuie sã blamați alți pãrinți care o fac.
N am înțeles niciodatã ura asta între pãrinți sau nu știu cum sa o numesc, comparația asta: ce fraier e ala, nu știe ce face... Nu e un pãrinte bun, ca nu face ca la carte, mama aia nu a  alaptat, cealaltã a nãscut prin cezariana, nush care a dat cartofi prãjiți la copil, bebelușul ala doarme singur în camera lui, ce pãrinți denaturat, bebelușul celalalt doarme cu pãrinții în pat, ce nebunie.
Eu zic ca suntem oameni maturi, avem atâta informație la îndemânã, de multe ori contradictorie. Hai sa fim mai empatici putin, ca nu doare. La urma urmei, ce ne intereseazã pe noi cum își cresc alții copiii?

#39
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostGroh, on 30 iulie 2021 - 08:48, said:

Mama,aplicatii,puseuri si alte chestii la copii.Habar nu aveam ca exista asa ceva.In fine,fiecare isi creste copilul cum doreste,evident.
A facut si al meu o luna,deja ne-a dresat si vrea in brate.Noaptea insa doarme intre noi,cel putin cateva luni.
Evident,sfaturile poporului,il invatati cu voi in pat,in brate,bla,bla...
Pana mea,mi se rupe.Desi mai am unul mare,momentele astea cand sunt la inceput nu revin niciodata si daca vrea sa stea in brate,pai acolo il tinem-)))

Sfaturile poporului sunt una, ale medicilor sunt alta. Si eu sunt de acord ca trebuie urmat sfatul pediatrului si-i bine in Germania ca poti vorbi si chestii de astea cu el, niu doar cand e copilul bolnav.

E nerecomandat ca copilul sa doarma singur in alta camera pana la 6 luni, la spitalul din Stuttgart unde s-a nascut al nostru peste tot pe perete erau poze cu explicatii cu modul in care e cel mai bine sa doarma copilul, adica in patutul lui, in saculet de dormit, etc. Poti dormi si cu el insa acolo e nevoie de o mai mare atentie. Oricum, noi nici nu ne-am gandit sa il lasam in alta camera fiind asa mic, si nici nu puteam. Al nostru se trezea si de 10 ori pe noapte la inceput, asa ca pentru sotie era practic irealizabila chestia asta.

Da, clipele alea cand e bebe mic sunt unice si e normal sa placa si parintilor. Noua chiar medicul de la neonatologie ne-a spus ca e indicat sa il tinem mai mult in brate, sau chiar sa doarma foarte aproape de noi cand e asa de mic fiindca ii face extrem de bine dpdv emotional. Al nostru s-a nascut cu 1 luna mai repede, era mai micut si oarecum mai speriat. A fost exact asa cum a spus medicul, dupa cateva luni de apropiere a evoluat dpdv emotional foarte mult, nu mai avea acea teama de tot. Deci depinde mult si de conditia copilului....

Dupa ce trece timpul si creste, acolo pe la 1,5 -2 ani si incepe sa mai spuna niste cuvinte incepe sa fie extraordinar de frumos sa il adormi. Al meu are 2,5 ani acum si seara inainte de culcare povestim, spunem povesti, etc., cate o zi fiecare facem cu randul. Daca sar cumva din alte cauze o seara deja a treia zi mi se face dor si abia astept sa il culc eu Posted Image

Edited by giuliani, 30 July 2021 - 10:33.


#40
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,208
  • Înscris: 06.01.2007
A evoluat si chiromantia asta. Nu mai citesti in palma, acum ai wonder weeks.
:D

Bre, daca voi credeti in porcariile astea, n-aveti decat. Vad ca aplicatia are 5 stele din 5, asadar, dati-i bataie ca-i buna. Eu nu pot decat sa ma minunez de aceste minuni.

#41
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postmaccip, on 30 iulie 2021 - 12:03, said:

A evoluat si chiromantia asta. Nu mai citesti in palma, acum ai wonder weeks.
Posted Image

Bre, daca voi credeti in porcariile astea, n-aveti decat. Vad ca aplicatia are 5 stele din 5, asadar, dati-i bataie ca-i buna. Eu nu pot decat sa ma minunez de aceste minuni.

mai era tot asa o aplicatie cand era sotia insarcinata, iti arata in fiecare saptamana ce se dezvolta la copilas, e fain :)

#42
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,208
  • Înscris: 06.01.2007
Pai aia avea o baza. E clar ca fatul are niste etape de dezvoltare binecunoscute.
Astalalta insa e pura chiromantie.

#43
Scurthea211

Scurthea211

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,163
  • Înscris: 11.05.2018
Fiecare are dreptul la opinie. Dar tu iti bazezi opinia pe ce? Practic iti dai cu parerea despre un lucru pe care nu l-ai testat in nici un fel, in contextul in care mai multi iti spunem ca noi l-am folosit si e cat se poate de exact. In plus si review-urile a aproape 1Milion de utilizatori sunt 4.4 din 5 stele.

Totusi ai incredere in aplicatia cu dezvoltarea fatului, pentru ca nu e asa, e mult mai usor sa studiezi un fat decat un bebelus. Cumva exista o viciere logica in parerea ta pe subiectul asta.

Aici nu e vorba de "crede si nu cerceta". Aplicatia iti face un calendar de dezvoltare personalizat pentru copilul tau. Pur si simplu aplicatia iti detaliaza si iti explica lucruri pe care le poti observa singur la copilul tau. Nu pierzi nimic daca nu o ai. Copilul se dezvolta fix la fel. Doar ca daca o folosesti ai informatii suplimentare. Iti explica de ce e mai distras in unele momente, de ce e mai atras de sunete in alta etapa. Este foarte usor sa validezi informatiile pe care ti le da.

Nu e ceva in care trebuie sa crezi. La un anumit nivel se poate simplifica si asemana cu o aplicatie personalizata de monitorizare a menstruatiei. Crezi nu crezi, cele 4-5 zile o sa vina oricum in intervalul specific corpului tau. E un calendar personalizat. Banuiesc ca aici nu avem diferente de opinie si ma crezi cand iti spun ca nu se bazeaza pe chiromantie.

#44
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,819
  • Înscris: 01.11.2005

View PostRodi87, on 30 iulie 2021 - 10:14, said:

N am înțeles niciodată ura asta între părinți sau nu știu cum sa o numesc, comparația asta: ce fraier e ala, nu știe ce face..
Nu e vorba de nici o ura. Doar ca multi, foarte multi parinti, in deosebi mame, desi sunt extrem de diferite in a-si creste copilul fata de alte mame,  ele cred si chiar au impresia ca sunt cele mai bune mame din lume asa cum cresc ele copilul. Nici nu ai vrea sa stii cate dintr-acestea sunt. Galagie.

Eu recunosc ca nu am reusit sa fiu cel mai smecher tata din lume. Defapt nici nu imi doresc sa cred ca voi fi vreodata acolo, cel mai cel. Si nici nu vreau sa dau sfaturi....

#45
Groh

Groh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 03.09.2008
Asta este problema multor parinti,in special mame in Romania.
Fiecare are cate o parere despre cum isi cresc copii si daca altii fac diferit,se uita stramb.
Unele sunt incapabile sa inteleaga ca fiecare parinte este diferit in felul lui,dar mai ales fiecare copil este diferit si ce se aplica plodului tau poate nu se aplica plodului meu sau vice versa.
Din pacate,si exista un procentaj destul de mare de mame care prefera sa asculte de rude,prietene,cunostinte sau internet daca apare sau nu vreo problema,in loc sa consulte singurul in masura sa iti spuns ce sa faci cu adevarat,si anume pediatrul copilului.

#46
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostGroh, on 01 august 2021 - 23:20, said:

Din pacate,si exista un procentaj destul de mare de mame care prefera sa asculte de rude,prietene,cunostinte sau internet daca apare sau nu vreo problema,in loc sa consulte singurul in masura sa iti spuns ce sa faci cu adevarat,si anume pediatrul copilului.

In Romania nu cred ca mergi cu copilul la pediatru, ci la medicul de familie...si ala habar n-are.

Edited by giuliani, 01 August 2021 - 23:42.


#47
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,819
  • Înscris: 01.11.2005

View Postgiuliani, on 01 august 2021 - 23:41, said:

In Romania nu cred ca mergi cu copilul la pediatru, ci la medicul de familie...si ala habar n-are.
Ba exista si in Romania pediatrii. Ca sunt mai rari la stat, ca majoritatea si-au deschis cabinete particulare asta-i alta poveste. Dar exista.

#48
varzeanu

varzeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 21.01.2006

View Postcanarel, on 30 iulie 2021 - 08:06, said:


wow! aflu si eu lucruri noi.
oare cum or fi crescut atatea generatii de copii fara parentingu' vietii? ma rog, alte vremuri!


Au crescut prost. Daca vrei o dovada nu trebuie decat sa iesi pana afara si sa observi cum se comporta 95% din populatie :)

#49
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,819
  • Înscris: 01.11.2005

View Postvarzeanu, on 02 august 2021 - 09:34, said:


Au crescut prost. Daca vrei o dovada nu trebuie decat sa iesi pana afara si sa observi cum se comporta 95% din populatie Posted Image
Eu mai degraba tind sa cred ca acum se creste prost copii. Iesi afara si vezi tanara generatie. Lipsa de respect iti spune ceva ? Lipsa de empatie iti zice ceva ? Cocalarismul si pitiponcismul iti spune ceva ?
Aia 95% de populatie la care te referi face parte din noua generatie. Iar generatia veche tinde si ea sa o ia pe aceleasi urme.

#50
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Parerea mea este, sa-i testezi gusturile la mai multe tipuri de jucarii si este imposibil sa nu fie una care sa-l captiveze/incante, incat sa uite de ce-l mai deranjeaza/indispune...
Si da, copiii pot fi foarte diferiti si acelasi copil sa fie un bosumflici cand este mic si un vesnic zambaret mai tarziu sau viceversa...

#51
varzeanu

varzeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 21.01.2006

View Posttehnics, on 02 august 2021 - 09:48, said:

Aia 95% de populatie la care te referi face parte din noua generatie. Iar generatia veche tinde si ea sa o ia pe aceleasi urme.

Noua generatie este oglinda vechii generatii. Diferenta e la detalii. Daca vechea generatie nu a schimbat nimic la modul de crestere a copiilor nu avea cum sa aiba rezultate diferite.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate