Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 

Bebe 6 luni jumatate- puseu?

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
Rodi87

Rodi87

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 27.07.2021
Bună tuturor!

Am un bebe de sase luni jumătate care este incredibil de agitat ziua. Maraie non stop, pe burta sta jumătate de minut, se plictiseste, în fundulet alta jumătate de minut, se plictiseste, cu jucăriile la fel, în leagăn deloc, nici nu mi se pare sigur sa il tin acolo, în cărucior nu, în scaunul de masa nu, doar în brate și uneori și acolo maraie. În puținele momente când nu e marait, e f vesel, zâmbăreț, sociabil. De menționat ca mai am un copil de 2 ani și 4 luni, care are și el nevoie de atenție și eu sunt singura cu ei acasa mai mereu, sotul e la munca. Situația durează de cel puțin 3 săptămâni, cam de cand am început cu diversificarea, dar nici cu asta nu ne mândrim, mananca 2 linguri și asta e tot, își face greata și nu mai vrea. Dar lapte vrea. Dintisorii nuu ieșit încă, degeaba il dau cu gel, oricum nu vad nimic inflamat în gurita, dar nici nu are vreun efect. Suzeta o refuza categoric. Jucăriile de dentiție sunt acceptate uneori, dar prea puțin. Nu mai știu ce sa fac, ma termina maraiala asta non stop. E ceva normal, vi s - a intamplat și vouă, voi cum ati gestionat situația? La primul copil nu a fost asa deloc...

#2
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,061
  • Înscris: 06.01.2007
Noi am avut o asistenta de pediatrie pe care o mai chemam acasa, cand aveam cate o problema si nu credeam ca-i bine sa ne deplasam cu copilul. O plateam, bineinteles. La ultimul copil nu a mai fost nici nevoie, dar nici voie, din motive de covid.
Dar medicul de familie ar trebui sa te ajute. Noi acolo mergem cand avem cate o posibila problema. Cu ocazia vaccinurilor mai stam de vorba si despre alte probleme, ne intreaba ea de fapt.
Situatia asta nu am avut-o, dar oricum, un copil mai face o febra, o roseata, o buba o chestie. E bine sa ai pe cine intreba. Si de aia exista medici de familie.

Pe forum, nush ce sa zic. Poate o fi copilul mai grumpy, nu toti sunt la fel de zambareti, mai ales daca au si un disconfort.
Faptul ca la 6 luni nu sta prea mult in fund, mie nu mi se pare cine stie ce mare chestie. E firesc, depinde si de evolutia pe motricitate. Dar. depinde de mai multe detalii.

#3
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
O sa vezi ca vor avea pusee de crestere lunar, e normal. Dintii probabil incep sa iasa, chiar daca nu ii vezi, acolo in interiorul gingiei se intampla ceva si e clar ca ii agita. Si la noi a inceput pe la 6 luni, am avut noroc ca inainte de 2 ani erau toti iesiti, insa la un moment dat ii ieseau 6 dinti deodata. Deci nah...de la dinti poate sa fie ca e momentul. Saliva multa ii curge din gurita? Al nostru de la 4 luni avea exces de saliva.

Acum, nu stiu daca are legatura neaparat cu diversificarea. Ce ii dati? Cand am inceput cu astea stiu ca la inceput ii dadeam doar pastarnac , vreo 2 sapt parca, apoi cartof si dupa morcov. Cu astea trei legume parca am ocupat o luna, le tin minte ca alergam dupa pastarnac bio de nebun.
Mai e si vara, e cald, copiii nu suporta tare bine caldura.

Nu stiu cum e prin Romania, insa la chestii deastea noi intrebam sau mergeam direct la pediatrul nostru, stiu ca la momentul ala stiam exact in ce saptamana urmeaza ceva pusee de crestere, asa ca nu ne impacientam.  Ai contactat pediatrul, el ce spune?

#4
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,767
  • Înscris: 01.11.2005
Eu din ce stiu, diversificarea ar trebui inceputa mai tarziu. 6 luni e prea mic.
Doi la mana, am o vaga impresie ca acel copil nu are nimic ci face absolut orice ca sa stea in brate. Stie asta si a invatat ce are de facut. E in natura lui sa faca asa.
Orice invat are si dezvat.

Deci nu vad nici o problema, decat atentie exagerata si prea mult tinut in brate.

O alta chestie, poate neinteresanta la inceput dar destul de importanta: unde doarme copilul noaptea ?
Ai nostri au avut camera lor, patutul lor. Adica n-au dormit niciodata cu noi in pat sau in camera noastra. Astfel copilul incepe sa realizeze si faptul ca daca sta singur nu e nici un pericol.
Avem niste prieteni de familie care au copil de 6 ani si doarme in pat cu parinti. Daca simte ca mama sau tata nu e in pat, intra in vrie, plange, tipa.
Ei nu pot sa plece de acasa nici 5 minute daca nu il iau cu ei. Copilul ala e dependent de parinti.
Noi, cu copii de aceiasi varsta, 6 respectiv 7 ani, avem curaj sa-i lasam in casa singuri chiar si 2 ore fara absolut nici o problema. Nu urla, nu tipa, nu se bat.
Le explic ca ma duc la magazin si sa stea cuminti. Ii las sa se joace, daca le e foame stie unde gasesc de mancare, la toaleta singuri. Adica total independenti.
Dar trebuie educatie, multa educatie si asta trebuie de cand sunt foarte mici.

Edited by tehnics, 27 July 2021 - 23:48.


#5
Rodi87

Rodi87

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 27.07.2021
Mulțumesc, mamici, pt răspunsuri. Ca și completare, nu suntem în România, suntem în Anglia, aici sistemul este puțin diferit în sensul de pediatru. Nu cred ca m ati înțeles bine, nu vreau un sfat medical, pt ca nu mi se pare ca il deranjează ceva, nu e plânset de durere, nu are nicio problema, nici nu știu ce as putea sa ii spun medicului, ca maraie non stop? Nu mi se pare ca ar avea un discomfort. Dacă ar avea, nu ar dormi noaptea spre exemplu. Nu sunt la primul copil și nu sunt panicata ca nu sta în fund bine, e normal la varsta asta. Stiu de pusee, wonder weeks și toate alea. Doar ca nu ar trebui sa dureze atât de mult. Pur și simplu am vrut sa știu dacă mai sunt mamici care trec/ au trecut prin asta și când s a terminat cu perioada asta, dacă s a terminat. 🙈 🙈

Off topic, daca si la 6 luni e devreme pt diversificare, atunci când mai mănâncă și copiii ăștia ceva?

La 6 luni nu exista alintat, ținut prea mult în brate, etc, astea sunt concepții comuniste, va rog sa nu îmi mai spuneți aberații. Băiatul mare are 2 ani și 4 luni, nu l am lasat sa planga când era bebelus, întotdeauna am fost langa el când a avut nevoie și asta a contat enorm. L am lasat la cresa de la un an si nu a plans odată după mine, l am putut lasa in grija oricui, oricând, a crescut fff independent și sigur pe el tocmai pt ca stie ca atunci când are nevoie, mami e acolo. Și asta mi au spus doctorii, nu unul, pt ca eu chiar sufeream maxim ca al meu copil nu plange dupa mine, ma gândeam ca poate are autism, ca poate are o problema de nu plange niciodată după mine. E perfect sănătos și independent ❤️❤️

#6
Mike1alike

Mike1alike

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,991
  • Înscris: 02.08.2020
Cu siguranta ii cresc dintii si acest lucru e un imens disconfort. Pana vor fi vizibili mai dureaza, insa in interiorul gingiei ei cresc si asta e o transformare mare. Cand vor strapunge giingia va fi eliberarea si diminuarea disconfortului. Si noi am patit cam la fel, ba chiat i-au crescut mai repejor copilului dintii si medicul pediatru caruia i-am cerut ajutorul a ras de noi, a spus ca e mult prea devreme sa ii creasca dintii, ca nu stim noi pt ca e primul copil. La scurt timp insa s-a dovedit ca stiam chiar foarte bine si am interpretat corect semnele transmise, i-au crescut imediat si dintisorii. Apoi sa vezi distractie, ne-a muscat de numa, cred ca vreun an.

#7
Groh

Groh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 03.09.2008
Diversificarea poate incepe si de la 4 sau 5 luni.Depinde de copil,de cum mananca,cat creste pana atunci.Nu este o regula,6 luni batute in cuie.
La fel si cu dintii..Pot iesi la 6 luni sau se poate intampla sa apara la 3 luni.Cunosc un caz in cate le urla copilul si nu mai stiau de ce pana au ajuns la doctor care le-a spus ca nu este nici o problema,doar ca este grabit cu dintii.

#8
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,653
  • Înscris: 05.02.2012
@Groh exact , noi am inceput diversificarea la 4 luni .

@Rodi87 , mergi la un specialist / pediatru. Noi fiind din Resita, suntem nevoiti sa mergem in Timisoara, la privat. In Resita, de cand s-a nascut, a vomitat putin, si cand am fost la un pediatru, din start a zis ca are intoleranta la lactoza si ne-a trecut pe aptamil (nu mai stiu ce model) dar am zis sa cerem si o a doua parere. Am fost in Timisoara si nici vorba de asa ceva :) El practic nu avea dezvoltat un muschiulet de la stomac si ii venea inapoi foarte usor. In 2-3 luni i-a trecut + am mers pe un lapte praf care se coaguleaza putin si a fost perfect.
Cea la care am fost prima data si acuma crede ca el e inca pe laptele recomandat de ea si ca are intoleranta la lactoza (acum are 1 an si 4 luni) iar el mananca de toate :lol:. Practic ce mancam noi mananca si el.  
Probabil ca in cazul tau ii dau dintii insa eu l-am urmarit foarte mult, fiind si primul copil. Am avut norocul sa stam amandoi cu el zilnic, eu lucrand de acasa si ce-i drept, nu a fost niciodata plangacios, dar si cand a plans, a vrut doar atentie si sa fie bagat in seama, ceea ce oricum este. Si acuma , mai are nopti cand viseaza si se trezeste plangand, iar de linistit se linisteste cu mine, nu vrea cu sotia :lol: E ok sa il iau sau sa il tin de mana si sa ii vorbesc putin .

Pe scrut : mergi la un pediatru, unul priceput :) . Ii gasesti pe google in functie de zona in care locuiesti

#9
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,767
  • Înscris: 01.11.2005

 Rodi87, on 28 iulie 2021 - 03:29, said:

La 6 luni nu exista alintat, ținut prea mult în brate, etc, astea sunt concepții comuniste, va rog sa nu îmi mai spuneți aberații.
Cum crezi. Nici eu nu stau in Ro de multi ani asa ca nu vin cu idei comuniste.
Doar ca mi-am zis parerea din experienta mea de familie. La noi copii, din prima zi de nastere au avut patutul lor, camera lor si nu au dormit niciodata in pat cu noi sau in camera cu noi. Niciodata.
Acum fiecare face cum doreste.
Si da, la noi diversificarea a fost un pic mai tarziu, 9 - 10 luni daca nu ma insel.

 Rodi87, on 28 iulie 2021 - 03:29, said:

a crescut fff independent și sigur pe el tocmai pt ca stie ca atunci când are nevoie, mami e acolo.
nu te judec, dar astea doua se bat cap in cap. A fi independent inseamna a fi pe picioarele tale si a nu depinde de mami.
Bine, acum tinand cont de varsta, clar, are nevoie de parinti in multe situatii. dar asta nu inseamna ca este independent.
Faptul ca il poti lasa la rude, la prieteni de familie peste noapte, de exeplu, nu inseamna a fi independent.

#10
Rodi87

Rodi87

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 27.07.2021
@Andreysc7 noi suntem în Anglia, sistemul e puțin diferit aici. Cei care l au văzut deja au spus ca e normal, pot fi dintisorii, poate fi căldura, nu e suspect de altceva. O alta chestie f interesanta este ca de câteva nopți a inceput sa se trezeasca și sa stea treaz vreo doua ore, lucru care nu s a întâmplat nici când era nou nascut. Dar e fff cuminte, gangureste, rade, isi papa picioarele, nici vorba de marait. Și atunci ma întreb de ce noaptea e asa de cuminte și dulce și ziua iti vine sa iti rupi parul din cap?? 😂 😂

#11
Rodi87

Rodi87

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 27.07.2021
@technics nu are sens sa intram in contradicții de genul aici, pt ca nu despre el e vorba, e vorba despre frățiorul lui de 6 luni. Când am zis ca băiatul cel mare e independent, nu am stat sa scriu toate detaliile, pt ca post ul era deja f lung. Fiecare cu ideile lui, ești prima persoana pe care o aud ca a început diversificarea la 9 - 10 luni. Majoritatea încep mai devreme, dar nu vreau sa creez o disputa din asta. Ideea este ca bebe mic e f marait ziua și nu înțeleg dacă o fi de la dinti, o fi caracterul lui, ca probleme de sănătate nu pare sa aibă, mai degrabă mi se pare ca se plictiseste f repede și atunci maraie. Pur și simplu am vrut sa știu dacă mai sunt bebelusi asa sau al meu e unicat. Nu vreau sa dezbatem felul meu de a creste copii, comparativ cu alții. Dacă e sa comparam și cea mai perfecta familie are unele lucruri pe care le putem critica...

#12
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Noi am inceput diversificarea la 5 luni, dar ne-a cam certat pediatra in momentul ala, insistand mult cu faptul ca incepand mai tarziu diversificarea pot aparea alergii mai multe si mai nasoale, gen lactoza.  In perioada aia amandoi parintii am fost la un curs legat de nutritia la bebelusi si am inteles si noi importanta diversificarii facuta cat mai devreme.

Ce mancare ii dai copilului? Ma gandesc ca e pasata bine, piure, dar poate e ceva ce lui nu ii place, sau ii provoaca dureri de burtica.

#13
mcd2020

mcd2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,957
  • Înscris: 02.05.2020
Puseu inseamna altceva.

#14
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

 mcd2020, on 28 iulie 2021 - 13:38, said:

Puseu inseamna altceva.

Ce inseamna dupa parerea ta un puseu de crestere, si de ce copilasul in cauza nu s-ar incadra?

@ initiator : Uite aici la graficul de mai jos, te incadrezi perfect la puseul ala de crestere intre saptamanile 22,5 si 26.5.
https://www.despreco...bebelusului.htm

Edited by giuliani, 28 July 2021 - 13:51.


#15
mcd2020

mcd2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,957
  • Înscris: 02.05.2020
initiatoarea se plange ca acel copil maraie.Cauta sa afli ce inseamna puseu.

#16
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

 mcd2020, on 28 iulie 2021 - 14:09, said:

initiatoarea se plange ca acel copil maraie.Cauta sa afli ce inseamna puseu.


un copil de 6 luni poate reactiona in diferite moduri in perioada acelor pusee. Si in plus cred ca fiecare dintre noi considera maraitul unui copil ca ceva distinct.

#17
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,061
  • Înscris: 06.01.2007
Si noi am inceput diversificarea mai devreme cam cu toti 3. Asta mica de fapt nu a vrut niciodata sa fie hranita, voia ea sa bage lingura, furculita. S-a nascut independenta. Si e mai grumpy decat erau ceilalti doi, care zambeau tot timpul cand erau mici. Asta mica e serioasa si preocupata tot timpul sa faca ceva. Daca vrea ceva si nu-i dai, face mare scandal. Din cei 3 copii, nu am doi care sasemene catusi de putin la temperament, zici ca-s facut de parinti diferiti, fiecare a avut si are stilul lui. Asta mica e mai greu de crescut ca ceilalti, isi cere drepturile si nu se lasa. Om fi si noi mai batrani, dar e clar ca nu-i acelasi tip de copil Daca nu incepeam noi diversificarea la mancare, o incepea ea oricum. La 6 luni si cablurile electrice le rodea, era de groaza, trebuia sa stai in fiecare secunda cu ochii pe ea.
Acum e mai atenta si a cam invatat ce nu trebuie sa faca, mai pot s-o las cu altcineva, dar cand era mica nu am fi avut curajul, spre deosebire de ceilalti pe care i-am lasat si cu colegi de serviciu, barbati, fara experienta in cresterea copiilor.

#18
mcd2020

mcd2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,957
  • Înscris: 02.05.2020

 giuliani, on 28 iulie 2021 - 14:31, said:



un copil de 6 luni poate reactiona in diferite moduri in perioada acelor pusee. Si in plus cred ca fiecare dintre noi considera maraitul unui copil ca ceva distinct.
Puseu de ce anume?Ca parca nici de marait nu e puseu,ca cica maraie continuu.non-stop...Sau poti sa-mi zici ca esti originar din sat cu initiatoarea si pot intelege...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate