Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Modem WiFi Huawei

Recomandare scaun de birou

E mai bine sa te dai de alta nati...
 Cosmin Seleși, la Pro TV, di...

The Men Who Sold the World Cup (2...

La multi ani @WestPoint!

Problema joc de pe Steam
 Inteligența artificiala la l...

La multi ani Finlanda !

Servicii de streaming cu accent p...

R.I.P. Kirstie Alley
 Ce lupa de cap cu lumina si lenti...

Card cumparaturi venituri alte su...

Cot PPR in loc de cot PT tub rigid?

Centrala Ariston nu incalzeș...
 

Multifunctional Brother MFC-8380DN

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
cosmyn09

cosmyn09

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 03.02.2008
Va salut! Am o problema cu multifunctionalul mentionat in titlu, dupa un reset am S/N generic 234567890, cand conectez la pc imi apare usb composite device.
Ce pot sa fac in situatia asta?
M-am gandit sa rescriu firmware-ul dar nu am de unde sa il i-au.
A mai patit cineva asa ceva?

#2
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,216
  • Înscris: 17.05.2004
Ce fel  de reset i-ai dat ?

Ia vezi tool-ul de aici, pentru firmware update, e jos pe pagina, poate ai noroc și îl face forțat

https://support.brot..._eu_as&os=10013

Sau vezi dacă e bun acest link, eu sunt pe mobil și nu se deschide

http://bro-mfc-8380d.../main/main.html

Dacă nu, service, poate au ei



Uite aici e prezentată o soluție, ai nevoie de un alt calculator

https://appuals.com/...-error-code-10/

#3
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,751
  • Înscris: 30.08.2006
Daca nu ai gasit pana acum tool-ul de update firmware:
https://support.brot...ng=67&type3=375
In cazul tau multifunctionalul nu mai este detectat, deci slabe sanse sa poti face update firmware din OS.
Trebuie trimis in service.

Edited by Leo2006, 24 July 2021 - 13:52.


#4
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,216
  • Înscris: 17.05.2004
Am pus soluția mai sus

“ Here’s what you need to do in order to update a Brother printer’s firmware when your computer recognizes it as a USB Composite Device instead of a printer:




Connect the printer in question to a different computer – a computer that recognizes it as a printer and not a USB Composite Device, preferably a computer running on any version of Windows 7.

Wait a couple of minutes for the computer to successfully recognize and install the printer as a device.

Click here to go to the Downloads section of the official Brother website.

Either search for your Brother printer using its model number or:

Choose your Brother Product category.

Select your Brother Product series on the next page.

Select your Brother Printer’s model number in the page that pops up.

On the Downloads page for your specific Brother Printer, select your OS family (for example Windows) and OS version (for example Windows 8.1 (32-bit)) and click on Search.

Under the Firmware section, click on the Firmware Update Tool.

In the window that pops up, click on your preferred language.

Click on Agree to the EULA and Download, and the Firmware Update Tool should start downloading automatically once you get to the next page.

Once the Firmware Update Tool has been downloaded successfully, launch it.

The wizard will automatically recognize your printer during the process. Follow the wizard through to the end. Once you have successfully followed the wizard through to completion, exit, disconnect your printer from the computer and connect it to the computer that was previously recognizing it as a USB Composite Device. The computer should now be recognizing it as a printer and not a USB Composite Device and you should be able to print.

Note: If you do not have access to another computer that recognizes your Brother Printer as a printer, you should know that some people have had success at fixing this issue by connecting their Brother Printer to the same computer via its Network port and following the procedure described above.


#5
beavis03

beavis03

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,964
  • Înscris: 10.04.2009
am si eu o problema cu un Brother J6520DW

scoate unele randuri ca in poze... sa fie capul de printare de vina?

[ https://i.postimg.cc/qqGFVM7Y/photo-2022-06-30-15-25-52.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://i.postimg.cc/WbgRSTjM/1photo-2022-08-03-12-28-06.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://i.postimg.cc/Qd32ywxv/2photo-2022-08-03-12-28-29.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#6
fiordm

fiordm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 24.02.2007
N-am înțeles ce înseamnă "scoate ca în poze". Dacă te referi la "fractura" dintre rândurile din print test s-ar putea să fie de la rola care trage hârtia. Capul de printare pare să fie ok după cum apare în fotografiile atașate. Probabil rola  s-a încărcat cu ceva. Dăi mai multe pagini la printare și dacă face tot așa încearcă să o inspectezi. Rola poate fi vizualizată prin fanta prin care trage hârtia. Dacă s-a uzat se schimbă numai la service. Dar nu cred ca este cazul de schimbare. Apare "fractura" mereu în același loc ?

Edited by fiordm, 08 August 2022 - 09:52.


#7
beavis03

beavis03

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,964
  • Înscris: 10.04.2009
salut

da, in acelasi loc apare

e cam complicat de inspectat... are o gramada de chichite pe acolo :(

i-am facut si Print Head Alingment... la fel scoate...

#8
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,751
  • Înscris: 30.08.2006
Trebuie sa printezi un test page ca sa vezi ce problema are.
Pare ca are duzele de cyan partial blocate si o lipsa de aliniere.
Intra in mentenanta si urmeaza procedura.

Edited by Leo2006, 09 August 2022 - 23:28.


#9
beavis03

beavis03

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,964
  • Înscris: 10.04.2009
[ https://i.postimg.cc/rp4KcFm5/2photo-2022-08-10-13-04-58.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://i.postimg.cc/2SMVPBzz/1photo-2022-08-10-13-04-50.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

cam ce ar putea avea?

#10
fiordm

fiordm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 24.02.2007
Testele de duze sunt în general bune (cu foarte mici excepții la cyan și magenta. Dacă apare în același loc și nu poți viziona accesul la rola de transport hârtie nu rămâne decât doctorul "service" dacă este deranjant la printare "ruperea, fractura" rândurilor. Sau s-ar putea să-și revină în timp. Succes !

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate