Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Pareri - USB defect din fabrica, nedepistat la timp. Placa de baza compromisa

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
danyelee189

danyelee189

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.07.2021
Buna!

Dupa multe frustrari Emag si cei de la Asus, ajung si aici pentru o parere. In luna ianuarie a acestui an, am achizitionat un laptop Asus TUF F15 FX506LU. Il cumparasem pentru facultate si poate ceva gaming pe viitor. Toate bune si frumoase, in prima luna nu l-am folosit decat sa instalez windowsul, unde i-am folosit touch pad-ul. In februarie, cand a venit randul examenelor, am zis sa conectez un mouse in unul dintre porturi, pentru a-mi fi mai usor, si pentru asta am incercat toate porturile, sa vad cum mi-ar fi mai comod. Astfel, am descoperit ca unul dintre porturi nu functioneaza/nu se aliniaza cu mouse-ul. Fara sa intru in panica, am conectat si un stick USB, care, surprinzator, mergea. Deci nu m-am gandit ca ar fi asa o mare problema, mai ales ca era perioda examenelor, aveam nevoie urgenta de laptop si el nu mai era pe stoc, ori, nu puteam sa il las in service pentru cine stie cat timp.
Dupa examenele din februarie, laptopul a stat pentru multa vreme in cutie, cu exceptia celor catorva dati in care l-am folosit sa scriu un eseu sau sa verific cum merge un joc pe el. Adunat, maxim 48 de ore de folosire in ultimele 6 luni.
Acum, punctul culminant vine dupa ce, il timp ce scriam un eseu, mi s-a desprins o tasta pentru ca, aparent, sa rupsese sistemul de prindere (de la tastat super usor, nu sunt agresiva in tastare nici cand ma joc, dar alminteri cand scriu un eseu). Enervata la culme pentru ca laptopul pe care am cheltuit peste 1200$ se dezintegreaza usor, usor, m-am prezentat cu el la service-ul celor de la Depanero, in baza garantiei. Cateva zile mai tarziu, sunt contactata cu mesajul ca "v-am anulat garantia, laptopul prezinta deteriorari mecanice care pot surveni doar in baza utilizarii improprii. Daca il doriti reparat, trebuie sa achitati suma de 5268 lei(1.1x cat am dat pe laptop initial), intrucat acesta poate fi reparat doar contra cost". Dupa cum va imaginati, am fost indignata, abia am folosit laptop-ul si a fost repartizat in aceeasi categorie cu produsele abuzate. Ulterior mi s-a comunicat ca slotul USB care functiona partial avea un pin indoit, iar, dupa multe insistente, si un mers pana la Depanero sa adresez lucrurile in persoana, pentru ca am fost tratata ca un caine si injosita de toti angajatii prin atitudine si dezinteres, am aflat ca acel pin a cauzat un scurt pe placa de baza iar laptopul meu poate muri si maine.
I-am contactat pe cei de la Asus, dar am primit un raspuns generic, un copy paste cum ca ce spun cei de la Depanero e lege, iar, dupa ce am insistat, am fost tratata din nou cu o atitudine foarte frustata, de parca ii deranjez.

Laptopul abia are urme de folosire, cateva amprente pe capac, fara zgarieturi, urme de lovituri sau deformari intrucat a reprezentat o investitie pentru mine si l-am folosit cu foarte mare atentie. Slotul USB defect nu prezinta nici el zgarieturi, urme de fortare sau deformare mecanica cu exceptia unui pin indoit. Pin care pare indoit la 90 de grade din cate imi pot da seama din pozele trimise de cei de la Depanero. Nu cred ca as fi putut ajunge la asemenea perfomanta nici daca m-as fi chinuit sa il indoi.

Ce credeti ca as putea face in continuare pentru a readuce laptopul in garantie si a-i face sa mi-l repare? Exista service-uri care pot verifica daca este un defect din fabrica sau nu? Ma gandesc sa merg la ANPC, dar fara sa am un diagnostic clar care sa indice ca problema nu a fost cauzata de mine, ci de o calitate proasta a produsului, nu cred ca o sa se rezolve ceva.

Orice raspuns ajuta!
Multumesc anticipat!

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,534
  • Înscris: 15.06.2004
Cei de la ASUS ce ti-au zis ?
Depanero e cunoscut ca uneori chiar ei strica produse ca sa refuze garantia - pe motiv ca sunt sparte.

Ce-i drept tasta sparta sigur nu ti-o reparau degeaba.

Mai ramane ANPC-ul daca e pe persoana fizica, dar date fiind deteriorarile fizice e greu de solutionat.

De reparat probabil se poate la un service neautorizat - de cartier ca sa zic asa. La bani mult mai putini.

#3
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
La ANPC ti se va cere corespondenta cu vanzatorul (ca procedura standard, daca nu o ai te trimit la plimbare).

Legat de Depanero, au stat vechi privind reparatiile.

Totusi, incearca la un service (contra-expertiza) si, in functie de ce zic ei, ia o decizie (reclamatie impotriva vanzatorului sau reparatie).

#4
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,208
  • Înscris: 06.01.2007
Offf, reparatiile contra-cost sunt niste lucruri de trista speranta. Daca e cazut pe jos, asa cum pare, or sa-ti schime astia tot, carcasa, tastatura, placa de baza. Nu merita sub nicio forma. Astia fac comanda la producator, de acolo vin piesele, dar alea pot costa cat valoarea laptopului. producatorul nu va dori niciodata sa-ti repari tu laptopul, de aia te descurajeaza. Iar Depanero nu-ti va face interventii pe placa de baza, nici nu au voie sa-si asume asemenea chestii, au prevazut prin contractul lor de servisare cu producatorul.

Insa, laptopul, daca nu are crapaturi mecanice, se poate repara la baeti. Tastatura se poate schimba, chiar si tasta se poate inlocui, exista saituri care vand taste de leptop la 2-3-5 $ bucata.
Daca s-a ars portul USB e necesara o interventie usoara pe placa de baza, se arde o siguranta fuzibila. Se poate schimba si portul USB, dar mai degraba se poate indrepta.
Sunt cateva ore bune de lucru la el, dar poate fi readus la conditia buna.
Nasol totusi. Daca crezi ca nu l-ai busit tu, trebuia sa-l fi verificat bine inca de la inceput.
Un port USB se poate deteriora destul de usor, daca ai un stick din ala tare-n-gura si e manipulat gresit.

#5
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,220
  • Înscris: 13.03.2017
Foarte greu de crezut povestea cu tasta sparta.
Nici macar entitatile superioare de pe Alpha Centauri si nici oricare alt service de pe planeta asta nu ia povestea asta de buna.
Chiar si povestea cu slotul USB pare cusuta cu ata alba
Ultima (dar nu cea din urma) - faptul ca l-ai dus la reparat dupa 6 luni ridica cele mai multe semne de intrebare

#6
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,184
  • Înscris: 26.06.2009

View Postdanyelee189, on 22 iulie 2021 - 15:01, said:

problema nu a fost cauzata de mine, ci de o calitate proasta a produsului
Poti merge la ANPC, dar slabe sanse pentru ca:
1. Tasta nu prea cade de una singura. Sau daca ea cade singura atunci cade in primele utilizari
2. PIN-ul este indoit - probabil se vede in poze. Daca nu ai facut poze si/sau sa reclami in primele zile ca nu functioneaza USB-ul atunci exista sanse sa il fi indoit tu cand ai vrut ca conectezi mouse-ul (probabil indoit tot din cauza ca portul nu era aliniat perfect, dar iarasi: nu ai reclamat la timp si acum pot spune ca este din vina ta).

Mai poti plati tu o expertiza din banii tai si cu aia sa mergi in instanta. Dar nu cred ca merita nervii si banii respectivi.

Personal nu cred ca va face nici un scurt pe placa de baza. Depanero vorbeste "avioane". Singurul dezavantaj este ca nu ve folosi acel port. Cu tastatura e mai complicat, dar cred ca gasesti la cateva sute de lei o tastatura noua pe care sa o inlocuiesti.

#7
danyelee189

danyelee189

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.07.2021
@eiffel - din ce am inteles, trebuie inlocuita toata placa de baza, pentru ca scurtul cauzat de USB i-a trimis un soc care o poate face sa cedeze oricand.

@Pololica - O sa incerc o contra expertiza, dar as vrea un service autorizat care o sa verifice cu adevarat cauza care a dus la indoire, nu doar sa constate "da ba, e indoit, i-a bagat USB-ul nasol" ca si eu vad ca e indoit din pozele alea si cred ca si bunica-mea la 80 de ani vede acelasi lucru.

@maccip - Folosesc un Zowie FK2 de cativa ani si nu am avut probleme pana acum cu el. De asemenea, am folosit calculatorul constant in ultimii 15 ani si in prezent detin 3 unitati diferite pe care le folosesc constant pentru munca. Nu am avut probleme cu nici un alt slot USB din cauza mouse-ului. Mai mult, nu aveam la dispozitie un mouse cand am instalat windowsul si am folosit un alt port USB fata de cel defect, deci nu puteam sa il investighez atent, mai ales ca problema nici nu e una de natura vizuala/estica. Probabil, nici daca ma holbam in sloturi nu-mi puteam da seama ca era ceva gresit cu el/ele.

#8
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,208
  • Înscris: 06.01.2007
Eu cred ca l-ai stricat tu, sau altcineva fara sa stii tu si nu realizezi.
USB + tastatura, e semn ca cineva l-a trantit jos, avand ceva bagat in mufa USB.
Trebuie sa fie semne de busitura pe care le-ai fi observat si tu cand l-ai primit sigilat.
Legile iti dau dreptul si de retur 14 zile, ai ceva protectie, dar trebuie sa realizezi ca si vanzatorul are nevoie de protectie.

Retrage-l din servis si du-l la un centru de reparatii "de cartier". O sa ti-l repare cu o suma mult mai mica. O sa-ti ia ceva bani pe el ca-i considerat produs premium, de gaming, dar.. aia e!

View Postdanyelee189, on 22 iulie 2021 - 15:42, said:

@eiffel - din ce am inteles, trebuie inlocuita toata placa de baza, pentru ca scurtul cauzat de USB i-a trimis un soc care o poate face sa cedeze oricand.

hahah
Vrejeli, nu exista asa ceva. Politica de servisare la otice tip de produs consumer e sa nu-ti repare pe placa de baza ci sa ti-o inlocuiasca, indiferent ca are decat un banal pin de indreptat, asta-i politica.
Astea sunt vrejeli de depanero. Laptopul merge perfect, in afara de mufa aia USB si in afara de ce s-a mai stricat in amonte, nu prea mult deoarece inteleg ca-ti merge.

View Postdanyelee189, on 22 iulie 2021 - 15:42, said:

@maccip - Folosesc un Zowie FK2 de cativa ani si nu am avut probleme pana acum cu el.
Cand lovesti un laptop poti avea ghinion sau noroc. Daca aveai noroc, nu mai deschideai topicul, deci ai avut ghinion.
Repet, sunt unele stickuri metalice foarte rezistente. Si fac parghie, daca lovesti intr-un asemenea stick, se va bushi placa de baza, indiferent cat de desteapta ar fi ea. Ceva tre sa cedeze, daca nu cedeaza sticul, crapa leptopul, uneori destul de urat, poate sa se smulga si mufa cu totul.
Am stricat multe mufe USB din cauza ca aveam dongle de maus sau stick bagat in ele si nu eram atent. Eu lucrez sau stau pe laptop si in masina, acolo se pot intampla .. chestii. Si nu intotdeauna descopeream imediat stricaciuea.
Evit sa bag in USB cand sunt in masina, mi-am bagat maus pe blutut, transferurile le fac prin google drive, am modem intern. Daca am nevoie de casti le folosesc pe blutut.

#9
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,593
  • Înscris: 05.12.2005
În mod normal măcar tastatura ar putea fi înlocuită în garanție, chiar dacă e cel mai probabil din cauza unei unghii mai lungi intrată între taste, iar portul USB e clar vina userilor, când încearcă să bage mufa invers și mai și insistă chiar dacă văd că nu vrea să intre.
La plăcile de PC conectorul USB are un ghidaj teșit care te ajută să centrezi ușor mufa, la laptopuri cel mai adesea ghidajul lipsește, că nu mai au atâta spațiu înprejur.

#10
danyelee189

danyelee189

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.07.2021
@Naijax - poate ca suna asa, dar am venit aici sa cer o parere de la oameni care ma pot indruma, nu sa primesc aceeasi "expertiza" pe care as auzi-o si de la un service. Nu as avea un motiv sa mint din din moment ce imi doresc sa stiu care mi-ar fi posibilitatile in momentul de fata pentru experienta mea expusa mai sus.

@xman_ghio - tasta cazuta este tasta 8. Nu am prea folosit tasta aia. Mouse-ul si Stick-ul le-am folosit doar atunci cand am constatat defectul. A fost pretty much pe ideea ca nu e o problema asa mare si poate fi reparata oricand in baza garantiei.

@maccip - laptopul nu a fost scapat, busit sau ori ce alta posibilitate de genul care sa indice ca a fost folosit precar. Cum spuneam, acesta a fost o investitie pentru mine si chiar i-am cumparat si un rucsac de la Asus (Asus TUF BP2700) in care sa il tin. Folosesc laptopul doar pe birou, si pot spune ca sunt destul de atenta cu unghiul in care il folosesc, de aceea consider ca problema nu este din cauza mea, mai ales ca mouse-ul a fost primul pe care l-am folosit pe slotul ala si nu am avut nici o problema la introducere. Atat doar ca cursorul nu se misca pe ecran si mi s-a parut dubios.
Probabil il voi duce la un alt service pentru reparatii, dar as vrea sa folosesc toate posibilitatile pe care le am la indemana pentru a nu pierde garantia. De aceea sunt si aici pentru pareri.

@mihaicozac nu imi amintesc sa ma fi chinuit sa bag USB-ul, dar chiar si daca ar fi fost cazul, mi se pare o calitate proasta a produsului daca s-a indoit de la prima incercare de a folosi portul USB

#11
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,022
  • Înscris: 16.06.2006
my 2 cents.

o tastatura e probabil 300 lei. (daca e iluminata sa u are chestii speciale ar putea fi mai scumpa.
inlocuirea portului usb 150-250lei (sau izolarea lui 20lei)

deci probabil ca vreo 500-600lei ar costa reparatia la un meserias sau un atelier de cartier.
garantia e oricum anulata.

Edited by radurus, 22 July 2021 - 17:24.


#12
danyelee189

danyelee189

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.07.2021
Din ce am inteles pana acum din ce s-a vorbit pe acest post, garantia e anulata daca nu gasesc pe cineva care-mi poatr dovedi nevinovatia. Dar exista vreo posibilitate, cat de mica, ca cei de la Depanero sa aiba dreptate si placa de baza sa fii primit un soc de la un scurtcircuit cauzat de USB?
Din ceea ce stiu eu, un astfel de soc, dupa cum il descriu ei, ar fi aparut daca USB-ul era sub tensiune sau as fi aplicat tensiune electrica pe acesta(correct me if I'm wrong)

#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,534
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

@eiffel - din ce am inteles, trebuie inlocuita toata placa de baza, pentru ca scurtul cauzat de USB i-a trimis un soc care o poate face sa cedeze oricand.
Cam exclus. De obicei e un fuzibil care se arde tocmai ca sa previna defecatrea componentelor din spatele portului. Si ala se schimba usor daca ai cu ce.
In plus vorbim de un TUF. Practic cel mai robust produs al ASUS, testate in conditii extreme.

Eu am placa de baza TUF la PC - nu poate fi distrusa. Doar cu dalta si ciocanul. Daca am un scurt la o priza si PC-ul e in priza imi da mesaj pe ecran ca nu porneste ca a tetectat un scurt in retea si sa remediez intai problema.
Are protectii de jdemii de volti pe toate porturile, in caz de fulgere si alte belele.

Insa evident, daca bagi un stic indoit/stramb in port e posibil sa-l deteriorezi mecanic.

De asta am zis de raspunsul celor de la ASUS. Ptr ca teoretic doar cu intentie poti strica un TUF.

Chiar si tasta sparta e cam dubioasa. Dupa seriile Think de la Lenovo, TUF-urile sunt cele mai robuste laptopuri.
Au ele alte probleme - cu aerisirea dar aia e altceva.

Totul e remediabil cu bani mult mai putini la un service de cartier, numai sa gasesti un meserias priceput.

#14
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Dacă scoți bateria  din el, pinul ăla se așează la loc cu răbdare și cu niște pensete bune, în cel mai rău caz renunți la portul ăla usb, nu e chiar așa de grav.
Am pățit la niște unități, un stick usb prost conceput care agăța pinii din mufă și-i dădea peste cap. Chinezărie, dar din aia proastă și ieftină.
Pac se stingea unitatea, și nu mai pornea, afișa ceva eroare cu USB surge etc...
Mi-am dat seama de abia la a doua unitate, și am reparat mufele cu ce aveam la mine atunci, adică două pensete medicale, una cu bor ascuțit, alta puțin rotund.

Iar tastatura se schimbă.
Dacă ești din Craiova, pot încerca să te ajut cu repararea mufei usb, și eventual schimbarea tastaturii.

Din păcate, garanție nu o să mai ai la el, din cauza pinului ăluia nenorocit.

Nu cred că există soluții legale pentru a continua garanția, nu are rost să deschid subiectul ăsta.
Și nici nu contează dacă l-au stricat ăia sau stafia albastră, nu poți demonstra că e cum zici tu.

Deci nu mai pierde energie și nervi cu garanția, fă-l și c'est la vie.

Și pe viitor, dacă iei lucruri scumpe, folosește-le, nu  le ține  în cutie.
Numai la baterie mă gândesc ce bine i-a fost cu 48 de ore de utilizare în 6 luni.

Și nu cred că e defect din fabrică, mici șanse, spre zero.
Nu mergea stickul dacă era defect...

A pățit ceva ...

Edited by waterman, 23 July 2021 - 12:11.


#15
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,208
  • Înscris: 06.01.2007

View Postdanyelee189, on 22 iulie 2021 - 16:12, said:

@maccip - laptopul nu a fost scapat, busit sau ori ce alta posibilitate de genul care sa indice ca a fost folosit precar.
Ce trebuie sa intelegi tu este ca nici vanzatorul nu poate sa repare un laptop busit mecanic,  dupa 6 luni de la cumparare, pe motiv ca asa ar fi venit de la producator.
Daca ar fi asa, toata lumea ar avea telefoane si leptoape noi.
In 6 luni de zile, nimeni, absolut nimeni nu poate garanta ca produsul nu a fost trantit. Ca nu doar tu umbli pe el, o secunda de neatentie, ti-a venit un coleg care nu te suporta si-i da un bocanc in piept. Asa cum faceau colegii mei cu cainele dirigintei mele de liceu.

Inchipuie-ti tu o lume in care vanzatorul ar putea sa faca asta si sa si garanteze pentru asa ceva, iti dai seama cate abuzuri s-ar putea face?

Poate intr-un anumit scenariu, sa zicem ca esti tu cumparator platinum, diamond, si din 50 de produse cumparate ai probleme de tipul asta cu unul singur. Vanzatorul ar putea face asta pentru tine, ca un gift sa mai cumperi de la el, sau ar putea avea o incredere deosebita in tine. Dar altfel nu vad cum.
Eu as vrea sa-ti dau dreptate ca nu-mi place depanero. Am avut si eu un singur rahat de produs pe care mi l-au tinut 2 luni, la final au constatat ca defectiunea a fost partial din vina mea si solutionarea a fost sa-mi dea o parte din bani inapoi pentru ca nu l-au putut repara. Era vorba despre un grill electric in care cica ar fi intrat mizerie in el, de parca i-am injectat-o eu cu seringa. A intrat mizerie ca asa era designul lui, grillul e pentru facut carne pe el si daca intra mizerie, intra de la carne, nu ca i-o bag eu. In fine, oricum voiam sa trec la varianta XL de grill si mi-am cumparat altul chiar inainte de a-l fi trimis in garantie, imediat dupa ce n-a mai vrut sa mearga. Faptul ca mi-au dat o parte din bani inapoi e ok, daca-mi dadea grilul reparat trebuia oricum sa-l donez cuiva ca nu am ce face cu doua.
Dar m-am lecuit de astia si de argumentele lor stupide. Am acceptat situatia fara comentarii, dar nu mi s-a parut drept.
Pe de alta parte, altex mi-a reparat o hota la modul rezonabil. Au venit mi-au luat-o, au reparat-o si mi-au adus-o mai repede de 7 zile. Rezonabil zic!

Acum am avut probleme cu un irigator bucal. Dupa o luna, n-a vrut sa mearga. Crezi ca am apelat la garantie? Nici vorba, mbag picioru in ea. Eu vreau sa ma spal pe dinti, nu sa astept o luna sa mi-l repare. L-am desfacut, am vazut placa electronica corodata din cauza ca fusese montata prost garnitura, am schimbat 3 smd-uri pe placa de baza si in 2 ore era functional.
Eu personal nu mai apelez la garantie, chiar sa fie vina produsului. Incerc sa mi-l repar singur, daca nu pot il arunc si iau altul. Economie de timp si nervi.

Desigur, un laptop de 5000+ lei.. e altceva. Dar cu defect mecanic, e imposibil sa mai poti spune ca asa l-ai cumparat dupa 6 luni. Adica poti, dar nu e rezonabil.

Edited by maccip, 23 July 2021 - 12:17.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate