Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 

Am absolvit facultatea de psihologie - nu faceti aceeasi greseala

* * * - - 6 votes
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#19
BucsaMobilul

BucsaMobilul

    Bucșeanul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,839
  • Înscris: 02.11.2016

 cipri2bau, on 21 iulie 2021 - 18:48, said:

In Ro nubse cauta decat informaticieni ptr posturi care ar necesita facultate si ceva medici economisti si ingineri. In rest sunt degeaba toate specializarile.

Si reformatorii vor 40% oameni cu facultati, adica 40% informaticieni si medici

Sa vedem cât mai ține și cu informaticienii.

#20
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,859
  • Înscris: 30.11.2017

 marianca, on 21 iulie 2021 - 18:57, said:

Adevarat.
Sa zicem ca se mai angajeaza si profesori, cat de cat.
Cerere asa mare pentru economisti ma indoiesc ca este. Facultatile de economie produc studenti pe banda...

O alta problema de care nu se vorbeste. Acum au inceput sa se ceara studii tot mai inalte pentru orice loc de munca. De exemplu, fara facultate e greu sa te angajezi vanzatoare la mall. Vorbesc cat se poate de serios.
Am cunoscuti care lucreaza in HR. Au oamenii licenta si master. Stiti ce inseamna ”HR”? Distribuie anunturi de angajare pe facebook. Efectiv, iti trebuie licenta si master sa postezi pe facebook oferte de munca pentru  soferi si infirmiere (in Germania)?!!!

Nu condamnati un om ca face o facultate. Vedeti ca se cere peste tot.... Posted Image Nu e normal.
Pai in invatamat incearca, chiar azi a fost ceva examen de titularizare, in rest fara relatii nu cred ca gasesti. HR dar cu ceva recomandare.
Cu învățământul e aiurea ca poate fi naveta si angajarea e temporara adica suplinire, un fel de zilier cum ar fi in termenii nostri. Plus plocoane si probleme. Titular se devine dupa examene ales post si zeci de plocoane si inspectii cu toate toapele de prin inspectorat care nici nu au dat examen la vremea lor de fapt. In trecut inainte de 2000 era cu repartitie, terminai de ex matematica si iti dadea post de profesor matematica unde era nevoie cu nota de la licenta direct perioada nedeterminata. Si se oferea parca locuinta de serviciu asa ca la militari militieni si altii. Nu erau balareli cu titularizare supliniri etc. Atunci nu se intampla sa nu fie post ca acum, atunci scolarizau in corelatie cu cererea de pe piata muncii, nu produceau mai multi decat trebuia ca era inutil ar fi insemnat o pierdere ptr stat sa scolesti pe unul si sa nu fie apoi productiv tarii

La pshihopedagogi e ceva diferit fata de alte materii si profesori, pshihopedagogii astia au o parte din norma la cabinet sxolar si se ocupa de problemele din scoala cu cu copchii rai, adhd ces cu d-astea, si mai pot preda cred ca educatie civica

Angajatorii privati cer facultate ptr posturi banale ca sa se asigure ca ala stie ceva cat de cat adica ptr ca nivelul pregătirii nu e ok nici dupa 12 clase.

Edited by cipri2bau, 21 July 2021 - 19:35.


#21
santal11

santal11

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 305
  • Înscris: 15.07.2010
marianca Publicat: Azi, 18:23
Junior Member

Grup: Junior Members
Mesaje: 130
Înscris: 12.02.2019
Da. Am terminat facultatea de psihologie si un master in psihologie clinica si psihoterapie in cadrul UAIC, Iasi.
Am vazut ca si anul acesta facultatea de psihologie este cautata, iar mediile de admitere foarte mari.
In continuare vreau sa imi exprim opinia despre aceasta facultate si sa ofer un sfat (nesolicitat) persoanelor ce doresc sa se inscrie la psihologie.    Am citit ce ai scris.   Nu vreau decit sa te felicit pentru ce ai realizat si sa iti urez sanatate si succes in viata.  in rest nu dau sfaturi insa nu uita, in Romania degeaba ai 2 facultati daca nu sti sa mergi pe strada.  In traducere inseamna.... [cum ai sesizat si tu ] ToTuL Este pe bani.

#22
varzeanu

varzeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 21.01.2006

 marianca, on 21 iulie 2021 - 17:23, said:

Da. Am terminat facultatea de psihologie si un master in psihologie clinica si psihoterapie in cadrul UAIC, Iasi.
Am vazut ca si anul acesta facultatea de psihologie este cautata, iar mediile de admitere foarte mari.
In continuare vreau sa imi exprim opinia despre aceasta facultate si sa ofer un sfat (nesolicitat) persoanelor ce doresc sa se inscrie la psihologie.
...................
PS: Poate ca aceste informatii vor folosi persoanelor interesate de facultatea de psihologie. Daca aveti alte intrebari pot raspunde. Posted Image

Ca sa rezum: daca vrei sa ajungi psihoterapeut bun trebuie sa faci o facultate unde e nevoie sa inveti la greu, sa stii cel putin engleza, sa faci masterul dupa care trebuie sa fii pregatit ca urmeaza cativa ani in care vei face cel putin o formare, dupa formare o sa fi sub supervizare inca un an. Tot ce vine dupa terminarea master-ului o sa te coste aprox 10.000 eur la care se adauga banii pentru terapia personala si cele cateva zeci/sute de carti pe care va trebui sa le cumperi si sa le citesti. In total vreo 15.000 euro. Clienti o sa poti avea dupa ce termini prima formare, dar tarifele de inceput, pana ajungi cunoscut, o sa fie destul de mici. Si din banii aia trebuie sa platesti chiria la cabinet si taxele. Cand o sa aungi mare o sa castigi  mii de euro pe luna facand o chestie faina care iti place si e si folositoare societatii.
In principiu asta e valabil pentru orice profesie liberala. E dificil dar merita.

#23
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,859
  • Înscris: 30.11.2017
Cu pshihoterapia asta e ptr aia cu depresii aia de dupa indragosteala si unii bolnavi. Adica sa aibe unde se plange aia si cineva sa-i asculte si sfatuiasca.

#24
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,829
  • Înscris: 28.11.2006
Multi absolventi de gimnaziu se duc la "uman" pentru ca le e frica de mate, si apoi la facultati gen psihologie, cam din acelasi motiv. Sui cum sistemul de invatamant da elevi tot mai slab pregatiti, e normal ca si concurenta la psiho e din ce in ce mai mare, dar si ca absolventii au din ce in ce mai putine sanse sa se angajeze in domeniul in care au terminat.

@OP, te felicit pentru sinceritate si iti doresc sa-ti gasesti cat mai repede un loc de munca. Din pacate ma indoiesc ca postul tau va fi citit exact de publicul tinta, adica de absolventii de bac care vor sa dea la psiho.

LE: ar fi mare nevoie de psihologi scolari, dar vad ca ministerul nu angajeaza prea multi, ei ii tot dau cu Romania (ne)educata, dar cand e sa treaca la fapte, nu se vede nimic.

#25
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,859
  • Înscris: 30.11.2017
Sunt prea multe locuri la facultati si fiecare absolvent de liceu face facultate. E aberant.

Materiile care se fac in scoli sunt aiurea si inutile, astfel trebuie mult ptr ca e prost ca sa obtii abia un om echivalent de scoala profesionala vestica.

Initiatorul o fi făcut din pasiune dar n-are loc pe piata muncii ca altii mai slabi tin locul si fara studii.  In mod normal trebuia sttatul sa ofere un nr mai redus de locuri daca nu e nevoie de asemenea specialisti. Pai daca sunt 2 locuri de pshiho la spitale si ei produc anual cate 4000 de absolventi ce naiba.

Iar daca munca in scoli e neatractiva iarasi va fi facuta de cei mai slabi si necalificati ptr ca unul bun merge si pe alt job ca se adapteaza

Edited by cipri2bau, 21 July 2021 - 20:25.


#26
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,859
  • Înscris: 30.11.2017
Toti absolventii care nu gasesc de lucru in specialitatea facuta ar trebui sa anunte asta ca sa nu mai greseasca si altii.

Facultățile in disperare vin cu oferte pompoase dar de fapt produc someri. Iar statul si ministerul incurajeaza asta ca sa aibe ei salarii. Sa aibe acolo in minister si inspectorare mii de angajati ptr fiecare materie fiecare clasa fiecare domeniu fiecare departament fiecare calculator, de fapt niste muraturi politice puse acolo ca sa cumuleze functii inclusiv cu cele de predare. Adica face ceva orice acolo ca sa ia salarii aia desi nu conteaza ptr ei daca intradevar ce produc ei (adica someri) sunt utili.

O facultate e buna si merita facuta cand 99% din absolventii ei se incadreaza in munca pe specialitatea respectiva (chiar si fara licenta) cum e de ex informatica sau chiar si medicina.

Dar cand ai abia 40% insertie in piata muncii (restul devenind someri căpșunări sau bisnitari) mi-ar fi rusine sa ma duc sa prostesc liceenii ca sunt cea mai buna alegere. Ministerul învățământului impreuna cu cel al muncii ai protecției sociale ar trebui sa se ocupe si an de an sa adapteze oferta educationala atat de facultati cat si de licee si profesionale

Ce sa mai zicem de alea cu insertie 0%

#27
tenar

tenar

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 19.06.2021

 marianca, on 21 iulie 2021 - 17:23, said:

Am absolvit facultatea de psihologie - nu faceti aceeasi greseala

N-ai facut nicio greseala.
Ai ales cel mai banos domeniu de viitor. La cum arata situatia tarii asteia, o sa ai multi pacienti, in special din clasa mijlocie si clasa bogata.  Trebuie doar sa-ti deschizi un cabinet de psiholog si sa prestezi pe tarife cat mai mari de 200-300 lei/ora.
Faci si modulul psihopedagogic de nivelul 2 sa poti preda in liceu si obtii ca suplinitor cateva ore.  
Am facut psihologia in clasa a 10-a la liceu si am fost de 10 ori la un psiholog si pot sa spun ca o duc bine absolventii de psihologie.
Nu e nici domeniu care sa fie automatizabil.  Un robot sau o aplicatie software nu va putea niciodata sa inlocuiasca un psiholog, o bona, un educator  sau un profesor.
Sunt mai multe sanse sa dispara  programatorii, inginerii, chirurgii si meserii cu sarcini repetitive sau de munca manuala, chestii pe care le pot face si robotii in cateva secunde, mai repede decat oamenii.

#28
forum_member

forum_member

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.06.2021

 _Smiley_, on 21 iulie 2021 - 17:36, said:


poate e bula mea de vina (lucrez in IT), dar am impresia ca aproape in nici un domeniu nu ai sanse daca nu cunosti engleza.
Cam asa ceva. Eu am terminat ASE-ul...acum ceva ani, aproape 15...si deja de pe atunci era cam dificil daca nu stiai cat de cat engleza. Nu neaparat facultatea in sine, dar daca voiai sa iti gasesti ceva decent de lucru dupa.
Engleza nu mai este ceva optional sau de pus in CV in ziua de azi, e aproape "implied" peste tot. Adevarul esta ca scoala romaneasca e asa cum e si probabil am regresat la capitolul asta sau n-am avansat prea mult in acesti ultimi ani. Una e sa ai cunostinte de engleza sa te descurci pe Insta si alte retele sociale, alta e sa fii in stare sa citesti si sa mai si intelegi un material academic.

#29
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,064
  • Înscris: 06.01.2007

 marianca, on 21 iulie 2021 - 17:23, said:

6. Terapia cu copii cu autism. Aici este de munca, intradevar. Dar, sa stiti ca se plateste prost. Am auzit de 10/20/30 de lei pe ora pentru a insoti un copil cu autism la scoala. Parintii fac eforturi mari, statul nu ajuta suficient.
Ai auzit tu, dar nu e chiar asa.
In Bucuresti, un copil cu autism primeste bani aproape 3000 lei pe luna de la statul Roman. Din pacate acesti bani nu sunt verificati si multi ajung in buzunarele parintilor, de multe ori pe diagnostice trase de par.
Tipa ce lucreaza cu fii-mea, nici macar nu si-a terminat masteratul pe motiv ca "a dat de bani". Din pacate pentru ea, nu are toate formele legale pentru a practica meseria si intr-o buna zi, se va trezi la realitate.
Acum lucreaza cu vreo 5 copii, la domiciliu lor, cate vreo 4-6 ore pe zi, nu stiu cat platesc ceilalti, eu ii dau 60lei pe ora, bani pe care nu plateste impozit. Castiga undeva in jur de 300 lei pe zi, o fi rau pentru cineva fara studii terminate?
Apoi.. daca se angajeaza la o clinica de asta de autism, nu stiu ce salariu au ele, dar stiu cat platim noi, in jur de 100-120 lei pe ora. Terapia se face acolo la clinica. Au nevoie de priholoage ca de aer.
Acum doua luni vorbeam cu un tip care a deschis o astfel de clinica, voiau sa angajeze 4 gagici, au venit la interviu 3 din care nu a putut angaja decat doua, praf si pulbere de capul lor.

Nu zic ca-i o meserie banoasa sau frumoasa, eu nu as putea face asa ceva, dar nu-i chiar asa cum zici tu ca stii, e nevoie de multe psihoterapeute, multi parinti nu-si permit sa lucreze cu una cu toate studiile terminate, si multi altii(printre care si eu) nu-si permit sa duc zilnic, dupa serviciu, fata la terapie acolo, asadar, prefer una fara studii terminate, dar sa vina acasa. Vine de multi ani, are cheie, intra ca la ea acasa si-si face treaba. Sunt multumit, foarte multumit de ea, nu-i problema asta, dar are si multa libertate de a-si aranja programul, multa flexibilitate pe care multi nu avem la locurile noastre de munca. Toti copiii ei sunt in aceiasi zona si pleaca de la unul la altul, face 10 minute. Nici masina n-o misca.
Ar putea sa lucreze si sambata/duminica daca chiar vrea. A mea nu lucreaza.

10 lei pe ora? Da de unde? Nici vorba. E gogonata rau. Minim 100 lei sedinta de 2 ore. Eu am luat-o de studenta, cerea 50 lei pe sedinta si i-am dat 60 inca din prima zi. La vremea aia erau aliniate la pret, toate la 50 lei pe sedinta si erau multe studente care practicau chestia asta, dar erau in marea lor majoritate extrem de neserioase. Inca erau copile. Eu consider ca am avut norocu cu asta. A recunoscut inca de la inceput ca nu stie mare lucru, dar a facut tot ce i-a cerut coordonatoarea de terapie. A invatat practic la locul de munca.

Si amploarea fenomenului creste, din ce in ce mai multi parinti au nevoie. Unii pe bune, altii asa isi inchipuie ei. Unii le mai folosesc si ca bona + ajutor sa-si faca copiii temele. Atata timp cat marca banul, nu conteaza.

Edited by maccip, 21 July 2021 - 21:34.


#30
forum_member

forum_member

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.06.2021
America e probabil tara cu cele mai mari venituri pentru psihiatri dar si cei mai multi tzacaniti probabil; Scandinavia este cu siguranta o alegere f. buna daca te gandesti sa pleci in perspectiva.

#31
marianca

marianca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 277
  • Înscris: 12.02.2019

 forum_member, on 21 iulie 2021 - 21:26, said:

Cam asa ceva. Eu am terminat ASE-ul...acum ceva ani, aproape 15...si deja de pe atunci era cam dificil daca nu stiai cat de cat engleza. Nu neaparat facultatea in sine, dar daca voiai sa iti gasesti ceva decent de lucru dupa.
Engleza nu mai este ceva optional sau de pus in CV in ziua de azi, e aproape "implied" peste tot. Adevarul esta ca scoala romaneasca e asa cum e si probabil am regresat la capitolul asta sau n-am avansat prea mult in acesti ultimi ani. Una e sa ai cunostinte de engleza sa te descurci pe Insta si alte retele sociale, alta e sa fii in stare sa citesti si sa mai si intelegi un material academic.
Asa este. Insa, va rog sa ma credeti pe cuvant ca multi absolventi de liceu+bac nu stiu limba engleza. Si aici din pacate vorbesc inclusiv de persoane cu peste 9 la bac. E o realitate, fie ca place sau nu.
Acum se presupune ca fiecare persoana stie limba straine, minim engleza, ceea ce nu e real. Sunt foarte multi tineri (unii chiar licentiati) ce nu stiu nici limba engleza, de unde alte limbi straine. Si sa stiti ca la alte facultati nu se solicita cunostiinte de engleza. Piata muncii, da, e altceva.

 maccip, on 21 iulie 2021 - 21:33, said:

Ai auzit tu, dar nu e chiar asa.
In Bucuresti, un copil cu autism primeste bani aproape 3000 lei pe luna de la statul Roman. Din pacate acesti bani nu sunt verificati si multi ajung in buzunarele parintilor, de multe ori pe diagnostice trase de par.
Tipa ce lucreaza cu fii-mea, nici macar nu si-a terminat masteratul pe motiv ca "a dat de bani". Din pacate pentru ea, nu are toate formele legale pentru a practica meseria si intr-o buna zi, se va trezi la realitate.
Acum lucreaza cu vreo 5 copii, la domiciliu lor, cate vreo 4-6 ore pe zi, nu stiu cat platesc ceilalti, eu ii dau 60lei pe ora, bani pe care nu plateste impozit. Castiga undeva in jur de 300 lei pe zi, o fi rau pentru cineva fara studii terminate?
Apoi.. daca se angajeaza la o clinica de asta de autism, nu stiu ce salariu au ele, dar stiu cat platim noi, in jur de 100-120 lei pe ora. Terapia se face acolo la clinica. Au nevoie de priholoage ca de aer.
Acum doua luni vorbeam cu un tip care a deschis o astfel de clinica, voiau sa angajeze 4 gagici, au venit la interviu 3 din care nu a putut angaja decat doua, praf si pulbere de capul lor.

Nu zic ca-i o meserie banoasa sau frumoasa, eu nu as putea face asa ceva, dar nu-i chiar asa cum zici tu ca stii, e nevoie de multe psihoterapeute, multi parinti nu-si permit sa lucreze cu una cu toate studiile terminate, si multi altii(printre care si eu) nu-si permit sa duc zilnic, dupa serviciu, fata la terapie acolo, asadar, prefer una fara studii terminate, dar sa vina acasa. Vine de multi ani, are cheie, intra ca la ea acasa si-si face treaba. Sunt multumit, foarte multumit de ea, nu-i problema asta, dar are si multa libertate de a-si aranja programul, multa flexibilitate pe care multi nu avem la locurile noastre de munca. Toti copiii ei sunt in aceiasi zona si pleaca de la unul la altul, face 10 minute. Nici masina n-o misca.
Ar putea sa lucreze si sambata/duminica daca chiar vrea. A mea nu lucreaza.

10 lei pe ora? Da de unde? Nici vorba. E gogonata rau. Minim 100 lei sedinta de 2 ore. Eu am luat-o de studenta, cerea 50 lei pe sedinta si i-am dat 60 inca din prima zi. La vremea aia erau aliniate la pret, toate la 50 lei pe sedinta si erau multe studente care practicau chestia asta, dar erau in marea lor majoritate extrem de neserioase. Inca erau copile. Eu consider ca am avut norocu cu asta. A recunoscut inca de la inceput ca nu stie mare lucru, dar a facut tot ce i-a cerut coordonatoarea de terapie. A invatat practic la locul de munca.

Si amploarea fenomenului creste, din ce in ce mai multi parinti au nevoie. Unii pe bune, altii asa isi inchipuie ei. Unii le mai folosesc si ca bona + ajutor sa-si faca copiii temele. Atata timp cat marca banul, nu conteaza.
Apreciez mesajul. Pentru psihologi e un domeniu acesta al autismului. Putini sunt pregatiti, din pacate.

#32
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,064
  • Înscris: 06.01.2007
Te pregatesti, care-i problema?
Eu am o gramada de carti de pe net cu asa ceva. Am citit si eu si nevasta, sa stim macar daca ceea ce fac coțofenele astea cu copilul meu e OK. Adica, sa nu ma duc la psihologul coordonator (240 lei pe ora) ca la spovedanie, ci sa ma duc sa pun intrebarile relevante. Inveti, apoi in practica se face ca preiei un copil de mic si-l duci pana la varsta pubertatii sau mai mult. Timp in care devii conectata la nevoile lui particulare.
Incepi cu 2 copii, unul mai usor, altul mai nasol si-ti faci experienta de a lucra. Nu vei lucra fara coordonator, de regula la un copil cu autism e nevoie de mai multe tipuri de terapii, ele trebuiesc coordonate de catre cineva, nu asa frecangeala fiecare dupa capul lui. Terapeuta de zi cu zi cu care face programele, logopedia, kinetoterapie, "teoria mintii", ABA", terapie de socializare. Toate astea le fac cu terapeute diferite, dar sub coordonare.(oarecum..). Mai exista si terapia parintilor, ca si astia o iau razna. Anul asta s-au sinucis doi parinti. Si multi o iau razna, cedeaza psihic. Am fost si eu la cateva lectii de-astea, oferite gratuit, dar mi s-a parut o labareala si nu m-am mai dus, ziceai ca suntem la grupul alcoolistilor anonimi, care mai de care mai dus cu pluta.

Si vezi ca se dau bani de la stat pentru copiii cu handicap. Nu-s multi, dar nici nu-s asa de putini incat sa nu faci nimic cum fac unii. Cu 2000 lei pe luna, faci ceva, nu-i ca si cum n-ar fi nimic.
Te duci pe la un spital din asta de psihiatrie copii si acolo e hubul de unde gasesti de lucru la domiciliu. Nu exista sa nu gasesti. In orasele mici cred ca-i si mai mare nevoie. Stiu o gramada de parinti care au vandut tot si s-au mutat in Bucuresti, doar pentru motivul ca aici gasesc terapie pentru copiii lor.

#33
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,859
  • Înscris: 30.11.2017

 maccip, on 21 iulie 2021 - 21:33, said:

Acum lucreaza cu vreo 5 copii, la domiciliu lor, cate vreo 4-6 ore pe zi, nu stiu cat platesc ceilalti, eu ii dau 60lei pe ora, bani pe care nu plateste impozit. Castiga undeva in jur de 300 lei pe zi, o fi rau pentru cineva fara studii terminate?
Apoi.. daca se angajeaza la o clinica de asta de autism, nu stiu ce salariu au ele, dar stiu cat platim noi, in jur de 100-120 lei pe ora. Terapia se face acolo la clinica. Au nevoie de priholoage ca de aer.
Acum doua luni vorbeam cu un tip care a deschis o astfel de clinica, voiau sa angajeze 4 gagici, au venit la interviu 3 din care nu a putut angaja decat doua, praf si pulbere de capul lor.

e chiar ca in invatamant. Aia buni fac meditatii aia prosti merg la naveta pe salarii mici. Se scot 9 posturi se prezinta 8 si 6 dintre ei iau note sub 5 si trebuiesc angajati toti 8 iar al 9-lea e femeia de servici eventual sau unul fara studii deloc

Edited by cipri2bau, 21 July 2021 - 22:01.


#34
BucsaMobilul

BucsaMobilul

    Bucșeanul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,839
  • Înscris: 02.11.2016

 tenar, on 21 iulie 2021 - 20:58, said:


programatorii, inginerii, chirurgii si meserii cu sarcini repetitive sau de munca manuala, chestii pe care le pot face si robotii in cateva secunde, mai repede decat oamenii.

S-o crezi tu.

#35
FatCat33

FatCat33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 16.10.2017

 varzeanu, on 21 iulie 2021 - 19:38, said:


Ca sa rezum: daca vrei sa ajungi psihoterapeut bun trebuie sa faci o facultate unde e nevoie sa inveti la greu, sa stii cel putin engleza, sa faci masterul dupa care trebuie sa fii pregatit ca urmeaza cativa ani in care vei face cel putin o formare, dupa formare o sa fi sub supervizare inca un an. Tot ce vine dupa terminarea master-ului o sa te coste aprox 10.000 eur la care se adauga banii pentru terapia personala si cele cateva zeci/sute de carti pe care va trebui sa le cumperi si sa le citesti. In total vreo 15.000 euro. Clienti o sa poti avea dupa ce termini prima formare, dar tarifele de inceput, pana ajungi cunoscut, o sa fie destul de mici. Si din banii aia trebuie sa platesti chiria la cabinet si taxele. Cand o sa aungi mare o sa castigi  mii de euro pe luna facand o chestie faina care iti place si e si folositoare societatii.
In principiu asta e valabil pentru orice profesie liberala. E dificil dar merita.

Mai bine te faci dentist.
Nici n-ai nevoie de nu-stiu-ce mari specializari dupa.
Te scoti din plombe, extractii si detartrajePosted Image

#36
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,859
  • Înscris: 30.11.2017
Aia buni fac direct banii, aia slabi sau si prosti se acopera de hartii si birocratie.

Aia care fug de mate nu sunt buni nici la uman, sunt  nivel de profesionala.

Se plangeau acum cativa ani profii universitari de la sectiile filologie litere engleza ca au studenti prea slabi prea prosti si nici nu citesc nimic. Pai is putori sau chiar rebuturi care nu ar trebui decat cel mult liceul sa-l termine. Vina e si a lor ca nu-si inchid sectiile sau nu baga admitere. E ca si cand duci vacile sau oile la scoala de șoferi si te miri ca nu se leaga nimic.

Mai stiti pe aia chimista din documentarul cu apele romane si animalul politic? Deci avea diploma nu de uman ci de chimie sau inginerie chimica si nu stia nici aria triunghiului sau formula fosforului. Ala e nivelul la sectiile necautate, adica de 4 clase nici macar de liceu.

Nu-i nimic, oricum asta se si doreste, cu reformatori ca iohannis si funebriu care vor 9 milioane de absolventi de facultati care sa dea cu sapa sau sa culeaga mere caise persici capsuni

Edited by cipri2bau, 22 July 2021 - 00:01.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate