Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate

Lipire XPS de hidroizolație ...
 Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal
 De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient
 Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte
 

Configurare router

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
ionut_p71

ionut_p71

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 18.08.2006
Buna ziua !

Stie cineva daca pot configura un router de la o adresa cu datele de conectare de la alta adresa ? Ca sa fiu mai explicit, as vrea sa configurez un router pe care-l voi folosi la Bucuresti, dar configurarea s-o fac in alt oras, in provincie, urmand ca routerul gata configurat doar sa-l alimentez si sa-i introduc cablul de internet.

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,721
  • Înscris: 15.06.2004
Daca nu te astepti sa-l si probezi acolo unde faci configurarile nu e nicio problema.

Acum depinde si de modul in care se leaga la net, ca s-ar putea sa mearga si proba daca il legi la un GPON de ex...

#3
Swerige

Swerige

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 09.01.2010
Mă gândesc că merge. Te conectezi prin PPPoE?

#4
ionut_p71

ionut_p71

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 18.08.2006

View PostSwerige, on 21 iulie 2021 - 15:36, said:

Mă gândesc că merge. Te conectezi prin PPPoE?

Da, PPPoE

View Posteiffel, on 21 iulie 2021 - 15:36, said:

Daca nu te astepti sa-l si probezi acolo unde faci configurarile nu e nicio problema.

Acum depinde si de modul in care se leaga la net, ca s-ar putea sa mearga si proba daca il legi la un GPON de ex...

Pai il si probez dupa configurare dupa care il pun deoparte si voi folosi routerul existent, care are setarile lui.

Edited by ionut_p71, 21 July 2021 - 15:45.


#5
Swerige

Swerige

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 09.01.2010
Introdu datele de autentificare corect și sigur funcționează

#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,721
  • Înscris: 15.06.2004
In cazul asta nu va merge - la RDS trebuie sa fie la aceeasi adresa fizica ptr a avea internet ptr userul respectiv.

Dar configurarea poti sa o faci fara probleme.

La mine daca bag userul si pass-ul de la alta adresa nu functioneaza.

#7
Swerige

Swerige

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 09.01.2010
Îl configurezi în altă locație dar nu vei avea net acolo

#8
ionut_p71

ionut_p71

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 18.08.2006

View Posteiffel, on 21 iulie 2021 - 15:46, said:

In cazul asta nu va merge - la RDS trebuie sa fie la aceeasi adresa fizica ptr a avea internet ptr userul respectiv.

Dar configurarea poti sa o faci fara probleme.

La mine daca bag userul si pass-ul de la alta adresa nu functioneaza.

Probabil RDS tine cont de MAC ul routerului si din cauza asta sa nu mearga ? Am sunat la asistenta la ei si mi-au spus ca ar merge, dar se pare ca nu. Dar daca-l configurez inainte nu pot avea surpriza sa nu-mi mearga la Bucuresti ?

#9
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,989
  • Înscris: 15.04.2019
La adresa din București ai net dar n-ai credențialele PPOE? Știi parola WiFi a vecinului? Apropos, multe routere permit emularea unui alt MAC.

Edited by __Dan__, 21 July 2021 - 18:02.


#10
Swerige

Swerige

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 09.01.2010
Nu tine cont de MAC, poți instala câte routere vrei în acceași locație. Știu că la RDS ai user în funcție de județ (ex. AGxxxxc pentru Argeș)

#11
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,396
  • Înscris: 25.10.2008
Userul pppoe se conecteaza la un anumit server pppoe, trece prin anumite rute, iar rdsu isi da seama

#12
ionut_p71

ionut_p71

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 18.08.2006

View Post__Dan__, on 21 iulie 2021 - 18:01, said:

La adresa din București ai net dar n-ai credențialele PPOE? Știi parola WiFi a vecinului? Apropos, multe routere permit emularea unui alt MAC.

Credentialele le-am aflat sunand la asistență și în câțiva pași (taste de telefon) mi-a cerut robotul CNP ul beneficiarului și nr de telefon pe care să îmi trimită userul și parola. Totul a decurs foar în dialog cu robotul.

#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,721
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Știu că la RDS ai user în funcție de județ (ex. AGxxxxc pentru Argeș)
E vorba de configurarea serverelor si chiar a switch-urilor.
La mine de ex ptr userul meu e alocat un port din switch-ul de pe scara - daca il mut in alt port nu se mai conecteaza cu userul si pass-ul meu.
Mi s-a ars portul si a venit "tehnicianul" si m-a conectat in alt port, dupa care a trebuit sa sune la ei la tehnic sa activeze userul pe acel port.

#14
anndrei86

anndrei86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 16.04.2008
Poti doar sa-l configurezi la o alta adresa, dar nu poti si sa testezi functionarea deoarece sunt impuse limitari si nu te poti conecta cu un user PPPoE pe alt server decat cel din zona pentru care a fost alocat.
Dar daca setezi bine userul si parola pe router (ceea ce este foarte simplu) cand o sa-l conectezi la locatia corecta se va conecta automat fara nicio problema.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate