Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfaturi achiziție pentru inc...

Inocuitor dioda redresoare smd ha...

Problema cu tuia, se usuca
 2 invertoare la acelasi banc de b...

Stocare ieftina si consistenta pe...

Cu masina spre Portugalia

Acoperis mansarda - am nevoie de ...
 Bmw seria 3 zgomot in sarcina

Samsung S21 FE - nou cu poze in el

Smart Meter

Problema infiltratie apa
 Elon Musk prezinta robotul Optimu...

La multi ani @laurstef!

Plita gaz Arctic ARNGN64127SB

Vaccin - alergie polen, ambrozie ...
 

Monitorul funcționează doar când vrea

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
-TINO-

-TINO-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,077
  • Înscris: 11.08.2019
Salut, cu ce înlocuiesc un cablu de alimentare cu transformator(?) pe el? E de la monitor, dar pare în genul celor de laptop.
Că nu mă pricep cu volții și amperii, îmi e să nu iau ceva slab ca putere sau să ard monitorul complet. Posted Image
Asta scrie pe el, la ce trebuie să fiu atent? https://i.imgur.com/883hWFp.jpg
Actualul scoate un bâzâit puternic și din cauza asta bănuiesc că monitorul uneori merge perfect chiar și o săptămână, iar alteori afișează doar imagine albă.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/971ijtEfmk4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

La service nu a făcut fițe cât mi l-a ținut, a zis că dacă face așa, ar putea fi procesorul de imagine și nu merită, că e prea scump. Dar mă gândeam că poate fi de la alimentare, din cauza acelui bâzâit mă gândeam că poate are probleme acel transformat.

Ceva idei?

#2
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,319
  • Înscris: 01.12.2001
19 V și 3,5 A.
Sa fie siaceeasi mufa

#3
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,933
  • Înscris: 21.12.2006
Cauți un alimentator cu același diametru al mufei și același curent de ieșire: 19V - 3.42A

#4
-TINO-

-TINO-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,077
  • Înscris: 11.08.2019
Deci trebuie să fie exact 19V și 3.42A, nu poate fi mai mult sau mai puțin? De asta întreb. Că șltiu că la telefon pot să folosesc un încărcător mai puternic, că trage cât are nevoie. Dar nu sunt expert.

#5
neur0

neur0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,554
  • Înscris: 01.11.2011
Alimentatorul trebuie să aibe fix 19V și minim 3.42 amperi. Dar mai bine împrumuți de la cineva, dacă găsești. Îmi e să nu fi avut dreptate cei de la service și să dai banii degeaba pe el.

Edited by neur0, 20 July 2021 - 16:02.


#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,319
  • Înscris: 01.12.2001
Fix 3,42A greu de găsit.
3,5A sau mai mult. 4A.


#7
-TINO-

-TINO-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,077
  • Înscris: 11.08.2019
Am înțeles. V trebuie săfie fix 19. A pot fi mai mulți.
Acum am pozat și mufa https://i.imgur.com/OJEQk9p.jpg
E ok ăsta de aici? Parcă a mea e puțin mai mare. Rar am folosit laptop-uri și nu știu dacă se potrivește cu ce îmi trebuie mie.

Ar mai fi și ăsta.
Am încercat să măsor mufa, diametrul exterior ar fi de 5mm. Deci bănuiesc că e de fapt de 5.5 ca în descrierea produselor? Lungimea ei ar fi cam de 11mm dacă contează.

Edited by -TINO-, 20 July 2021 - 17:52.


#8
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 08.02.2011
Nici pomeneala sa fie de la alimentator daca se manifesta cum zici tu, pare defect de display.

#9
-TINO-

-TINO-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,077
  • Înscris: 11.08.2019
Te referi strict la display? Că de mers merge perfect când vrea, apoi are toane și face ca în video.
Sau pui la socoteală placă de bază/alte componente, nu strict display-ul propriu-zis.

#10
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 08.02.2011
Displayul propriu zis.

#11
maccip

maccip

    44 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,520
  • Înscris: 06.01.2007

View Post-TINO-, on 20 iulie 2021 - 15:55, said:

Deci trebuie să fie exact 19V și 3.42A, nu poate fi mai mult sau mai puțin? De asta întreb. Că șltiu că la telefon pot să folosesc un încărcător mai puternic, că trage cât are nevoie. Dar nu sunt expert.
Transformatorul ala e o sursa de tensiune de 19V.
Asta inseamna ca ea va incerca sa furnizeze acei 19V, atata timp cat consumatorul suge intre 0 si 3.42A, dupa care intra in protectie sau functioneaza incorect.
Poti sa-l inlocuiesti cu orice alta sursa de 19V (poa sa fie 20V ca nu-i critic), dar sa poata furniza minim curentul ala de 3.42A, desi e posibil sa mearga si una de 3A, in general sunt usor supradimensionate.
Alimentatoarele de laptop furnizeaza 19V, majoritatea lor. Iti trebuie unul de 65W (W=AxV), insa ar trebui si mufa sa se potriveasca, altfel va trebui sa faci improvizatii, sa tai si sa lipesti.

Spun asta pentru ca exista si surse de curent, care furnizeaza curent constant(sau incearca) si voltajul variaza functie de consumator. (Alimentatosare leduri, invertoare de sudura, etc..)

View Postmodoran, on 20 iulie 2021 - 19:32, said:

Nici pomeneala sa fie de la alimentator daca se manifesta cum zici tu, pare defect de display.
Posibil sa fie si de la alimentator. Daca sa dus un condensator, ajunge sa aiba riplu mare de tensiune si consumatorii sa se comporte eratic. El zice ca sunt si momente cand ii merge.
De regula din alimentatoare, se duc condensatorii electrolitici.
Ar avea sens sa fie doar alimentatorul.

Totusi ar fi buna o improvizatie temporara macar, cu un alimentator de laptop, sa fii sigur ca-i de la alimentator. Adica sa nu dai banii degeaba pe un alimentator si sa te trezesti ca e de fapt televizorul stricat.

#12
-TINO-

-TINO-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,077
  • Înscris: 11.08.2019
Ținând cont că o reparație nu merită ca preț, am considerat să încerc metoda „alt alimentator cu transformator”. M-am gândit că e cea mai decentă soluție ca preț. Observ că pot s-o rezolv cu 100 de lei și să nu plâng după ei dacă tot face fițe.

De asta am tot pus întrebări despre el, la ce ar trebui mai exact să fiu atent. Azi l-am scos din cutie prima oară după 3 ani (atunci mi-a făcut fițele și am luat alt monitor) și a mers 2 ore fără probleme. Din prima. Nici măcar transformatorul nu mai bâzâia, probabil s-a odihnit destul.

Vă mulțumesc pentru răspunsuri!

#13
maccip

maccip

    44 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,520
  • Înscris: 06.01.2007
Daca nu aduceai in discutie alimentatorul, cel mai probabil ar fi fost panelul sau T-CONul, o placa ce se ocupa cu aprinderea pixelilor.
Eu zic ca nu merita a dai 100 lei doar pentru a incerca. N-ai si tu un alimentator de laptop?

#14
-TINO-

-TINO-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,077
  • Înscris: 11.08.2019
Nu am. Și nu am nici de la cine să împrumut.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate