Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?
 Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...
 MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online
 

Întâmplări funny personale cu telecom :)

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,540
  • Înscris: 13.06.2004
E vorba atât de telefonia mobilă, cât și de cea fixă. Vechimea amintirilor nu contează.    :)
Deși eu sunt cel care deschide subiectul, nu am ceva hazliu de povestit. Decât că pe vremuri credeam că 'Connex' și 'Dialog'/"Orange" sunt una și aceiași companie (nici eu nu știu cum am ajuns la concluzia asta) și mă gândesc cum ar fi fost să mă duc la una dintre ele să cer o ofertă pentru cealaltă    :lol:   :rolleyes:

#2
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,119
  • Înscris: 04.02.2011
Interesant. Trebuie să mă gândesc. De obicei evenimentele legate de operatori erau enervante, nu amuzante.

#3
Mike1alike

Mike1alike

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,010
  • Înscris: 02.08.2020
Intamplari funny sunt cele din copilarie, pe care cred ca foarte multi copii care aveau acces la un telefon le-au facut. Cum nu exista caller id, puteai suna pe oricine sa le spui orice. Si sunau copiii... Cautai in cartea de telefoane numarul, gaseai familia Gaina, ii sunai si intrebai "Alo, familia Rata? Nu, familia Gaina. Scuzati-ma, am gresit cotetul". Si inchideai repede si radeai in hohote.

Altfel, funny pe sistemul haz de necaz, a fost cum a ramas romtelecomul la fel de securistic, ca inainte de 89, ba chiar s-a depasit. Si aberau fara pic de logica. Prin anul 2008 am depus cerere de instalare post telefonic la o casa intr-o localitate mica. Desi existau centrale digitale de ani de zile, raspunsul lor a fost consecvent si s-a lasat foarte mult timp asteptat: "Nu avem numere in centrala". Mers personal sa auzi cum e posibil asa ceva, ei insistau. "Dom'le, dar e centrala digitala. Nu aveti numere in ea? Cum e posibil asa ceva?" Ei o tineau una si buna: nu avem numere.

Edited by Mike1alike, 17 July 2021 - 09:20.


#4
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,540
  • Înscris: 13.06.2004
Probabil ar trebui atunci să schimb titlul în amintiri funny şi plăcute.
Deşi azi probabil aş înjura, îmi provoacă amintiti plăcute sunatul prin comandă de la Proviţa de Sus (PH). Că până prin 1996-1997 nu exista decât centrală manuală (după aia au băgat digitală şi vreo 10 ani am avut fix pe deal) şi mergeam "în sus" (în centru adică, care e într-o vale) să sun la Bucureşti.
În fine, cu mobilele, când apăruseră soneriile polifonice era aia cu să-şi pună unii sonerie care suna a la telefon fix (deşi nimic nu se compară cu originalul, mai ales dacă e telefon cu carcasă din metal sau ebonită ori bachelită), probabil mai ales din dorinţa a produce confuzie... e aici telefon fix? Mai sunt unii din ăştia acuma. Eu mă întrebam într-o zi de ce nu am ton la telefonul mobil   :blink:   Ah, stai că e ăla mobil (celular), nu e fix... Revenind la sonerii, pe când eram la A.S.E. veniseră unii care aveau la sunet de apel un mieunat şi-l punea în timpul cursului în amfiteatru    :lol:   :rolleyes:    :P

Din cărţile de telefon (dacă doriţi informaţii, am ceva cărţi de telefon   :rolleyes:   ) afli de nume de familie mai funny. Eu am găsit în una familia Foamete care stătea în Cartierul... Fermei!    :o

Glumă la telefon am făcut doar o dată, tot pe când eram la A.S.E. Am sunat la 222.22.22 (A.C.R.) şi am întrebat dacă repară frigidere pe lămpi.

#5
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,850
  • Înscris: 20.10.2015
Intamplarea funny cu telecomul a fost cand am aflat ca soacra-mea in spetembrie 2020 si-a reimprospatat contractul cu ei, pentru telefonie mobila, date si internet, dupa 2 ani de vechime.
Ea neavand nici mobil si nici internet.
Culmea e ca nici modemul nu era activat pe internet si nici celular nu avea.
Iar cand am fost sa reziliez contractul un imbecil d-acolo, m-a atentionat ca e posibil sa platesc penalizari pentru ca contractul a fost semnat, :lol:

I-am zis: "Ia sa vedem!"

#6
mrfe

mrfe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 12.01.2004
Am vrut să fac odată un ”mail list” cu sms și am zis că scot un soft de mass sms leg telefonul cu butoane și trimit așa.
Aveam nr de cartelă destul de mult credit și nush ce am setat aiurea și softul a trimis peste 400 de sms la un singur nr. și evident a mâncat tot creditul.Am sunat la RC și fac pe prostul și persoana de acolo zice că ”ați trimis multe sms” eu neg și zic că nu am cum să trimit sute de sms de pe tel cu butoane o rog să verifice și după câteva momente zice că intradevăr pare a fi ceva eroare că au fost trimise în decurs de câteva secunde. și că în cursul zilei îmi dă creditul înapoi, ceea ce s-a și întâmplat.
Știu... I'm bad, very bad :)

#7
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,669
  • Înscris: 23.10.2006
Nu am decat amintiri nasoale cu fostul Romtelecom, au profitat de monopol si aveau tarife mari de ajungeai sa dai o buna parte din salariu daca vorbeai mult sau foloseai dial-up pentru internet in anii 90-2000. In 1996 ne-au dat de la job abonamente si tel Ericsson 628 de la fostul Connex, abonamentul era vre-o 12$ si minutul vre-o 12-24 centi in functie de ora. Eu avand experiente negative cu telecomul am evitat sa sun de pe el, in schimb unii colegi au sunat ca de pe fix si cand a venit factura, au avut de plata c-am tot salariu pe o luna. Luna urmatoare m-am dus si am predat mobilul si le-am spus ca daca vor sa am tel.mobil sa pot fii gasit oricand, sa il plateasca ei.

#8
Goly05

Goly05

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 11.05.2021
Când a fost făcută trecerea de la dolar la euro la orange prepay puteai vorbi gratis chiar dacă aveai credit 0. A tinut câteva ore minunea și am profitat câțiva de ea :)).

Edited by Goly05, 28 July 2021 - 18:10.


#9
oxig3n

oxig3n

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,529
  • Înscris: 07.09.2016
Pe vremea Connex, pe cand se lansase prima versiune a internetului pe mobil - WAP, exista o metoda de a accesa functia chiar daca aveai 0 dolari credit. Trebuia doar schimbat APN-ul configurat, mutat pe Internet. Erau doua APN-uri: 1 Internet. 2. Connex Live!  A functionat pe o perioada de aproape un an. Pe vremea aia nu existau optiuni, asa ca erai taxat in functie de traficul efectuat. Era destul de scump sa folosesti WAP-ul. Costa cam la fel ca primele cirese care apar la tarabe in mai.

#10
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007
Ma trezesc intr-o dimineata cu o baba isterica la usa, ca de ce ii fur curent. La propriu, gen. Dupa ce am rezistat tentatiei de a-i cârpi doua palme (am vazut io in filme ca asa se calmeaza istericii) mi-am dat seama ca se refera la o cutie de la RDS care avea un fir ce intra in perete undeva la 20 de cm de contoru' ei (al ei era ultimu' din rand). De curiozitate, o intreb de ce Crist... ăăă ... de ce mi-a batut mie la usa dupa un schimb de noapte? Mi-a aratat ca din cutia RDS vine un fir neconectat deasupra usii mele. Dupa ce am tras aer in piept si am rezistat a doua oara imboldului de a-i da doua palme, chiar daca se calmase, i-am aratat ca in fata fiecarei usi iasa un cablu din cutia aia. "Aaaaaaa, pai n-am vazut!". A batut la mine deoarece eram prima usa. Ca ea taie cablu ala ce intra din cutie in perete la contoru' ei. "Taie-l mătuşe, ca ai penzie mare! Vei plati dupa aia de-ti vinzi apartamentu'!". "Serios?", "pai, incearca!". Si m-am dus sa ma culc la loc.

Edited by edy_wheazel, 28 July 2021 - 20:03.


#11
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,425
  • Înscris: 26.04.2016
Sa va zic si eu boacanele. Tatal meu era ingrijitor la scoala din sat iar cand era lumea mai draga telefonul cu coarba al scoli intra in derivație cu al unuia de prin sat.
Si cand suna la nebea, eu baiat bun ascultam tot ce vorbeau tatele intre ele, mai si guitam de se intrebau ele,...
Fa, da ci să aude asa, ai porcii in casa!

#12
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007
Pe la inceputu' anilor '90 numaru' de telefon atribuit de Romtelecom a fost al unei case parohiale. Cand sunau babele "alo, casa parohiala X?", io sau frate-meu raspundeam cu voce groasa "NUUUUUU, AICI E SATANA!!!"

#13
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,770
  • Înscris: 14.10.2008
Am intrat pe fir brusc cand mama vorbea cu profa de franceza la care faceam meditatie. Aveam 2 fixe in derivatie.

Cand vorbeam cu matusa paterna, ii suflam in microfon si apoi imi sufla si ea. Posted Image

Eu vorbeam singur la interfon sa ma auda lumea din gangul blocului Union. Sau incercam sa ascult ce vorbeau mosii de pe banca dar nu se intelegea. O cadere de tensiune cat de scurta imi inchidea apelul, era interfon Tandem Vizit, din metal solid la exterior.

Multi ani usa era rupta si interfonul doar pentru asta putea fi folosit. Se lua curentul pe vremea cand functiona, fie asteptai sa iasa cineva, fie cereai cheia la chioscul din gang, Boutique Union, care este si acuma.

Cica s-au nimerit mai demult sa se sune unul pe altul, in interes profesional, 2 domni, care unul se numea Vieru, si altul Purcea. Posted Image

Edited by Neaceasca85, 20 August 2021 - 10:52.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate