![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Stabilire in Perpignan/Franta
Last Updated: Jul 17 2021 23:35, Started by
Relumihai
, Jul 13 2021 21:02
·
0

Posted 13 July 2021 - 21:02

Mi-a venit asa deodata sa ma stabilesc in Perpignan. Am nevoie de sugestii daca sunteti amabili cu :chirie/colocation ceva, acte, etc, ca orice nou venit. Limba ma descurc, imi mai amintesc, nu ma inspaiminta. Sofer, engleza, ceva usor si putine ore doar ca sa intru in sistem si sa o duc si eu bine sa ma "pensionez" acolo, stii ce vreau sa spun, ca sunt sanatos deocamdata, dar ruginit si stiu ca Franta e cotata ca cea mai buna la sistemul medical. Sfaturi, sugestii, adrese, mistouri, ironii, si injuraturi sunt bine venite ca am pielea groasa si tabacita de viata. Va pup!
|
Posted 13 July 2021 - 21:39

Frumos,am fost de citeva ori....am neamuri acolo.Ai si mare si o specie de munte,impreuna....
|
Posted 13 July 2021 - 21:57

Eu zic sa incerci initial sa supravietuiesti acolo,si apoi sa te gandesti la pensionare.E plin de din astia cu mina intinsa la stat,multi arabi cu multi plozi.
|
Posted 13 July 2021 - 22:08

Sistemul medical e ok , nu se compara cu cel de aici . Am locuit in Franta 8 ani de zile iar cu engleza mori de foame chiar si in orasele mari
Edited by Andreysc7, 13 July 2021 - 22:09. |
Posted 13 July 2021 - 22:22

Da tata, asa am inteles si eu, sunt pregatit sa supravietuiesc 3 luni si pe urma sau intre timp sa intind mina ca si restul "sarmanilor" pe la CAF, Pole d'employ, formation, etc...pai doar suntem cetateni europeni nu? Si am si virsta de pensie...ca nu ma calific, e ok, dar ajutor de chirie si papica tot se da nu?
Da, am mai citit ca cu engleza nu faci nimic, am zis si eu asa sa ma laud😂, dar franceza o stiam cind eram copil f bine, cred ca imi dau drumul la gura repede ca nu sunt rusinos, plus ca inteleg tot ce citesc...chiar va fi o aventura! O gagica imi mai trebuie...😂 Edited by Dany_Darke, 13 July 2021 - 22:29. |
Posted 13 July 2021 - 22:50

Cum ca sa ce? Sa fie fericirea completa, sau tie nu-ti trebuie? La capitolul asta chiar ma laud😂
|
Posted 14 July 2021 - 01:12

Posted 14 July 2021 - 05:25

gogu1905: pai simplu bre Perpignan e in sud si aproape de Spania, m-am uitat pe harta si e si aproape de mare. La Paris am fost odata in tinerete, dar eram prost si sarac, eee alte vremuri. Acum sunt pe ultima 100 de metri, vad altfel viata. Deci nu cunosc pe nimeni acolo, nu am mai fost, dar na, tot un drac. Ideea e sa ma stabilizez si sa am siguranta aia medicala in caz major. Pe urma sa ma imperechez, sa ma plimb, sa fiu modest si putina fericire. Cer mult? Sunt in Ro acum, nasol, femei frumoase dar nu se uita la mine...imi place printre straini, cu ai mei nu rezonez nici la vorbe nici la glume, mentalitate,etc. Sunt batrin, dar gindesc tinar. Sanatos si inca pot ca la tinerete😂 ce as putea altceva mai bun sa fac?
|
Posted 14 July 2021 - 07:26

eu asa incepe studiul limbii franceze cu variatii pe tema: tradare, tradator, las samd. ai putea sa-l aprofundezi pe napoleon: iubesc tradarea, dar urasc pe tradatori!
|
Posted 14 July 2021 - 07:32

Gogu1905, am raspuns dar nu s-a postat. Ideea e ce am scris mai sus. Dar daca nu ai sugestii, stai in banca ta si fa lectura...de nevasta nu te iau oricum😂
|
Posted 14 July 2021 - 07:34

Bai kopac, esti dus cu pluta rau...asta e forum de emigrare nu de politica...
|
|
Posted 14 July 2021 - 07:34

Posted 14 July 2021 - 08:28

Ala este oras care traieste din turism. Nu exista industrie, Apropos, stii vreo meserie ca sa te faci folositor la ceva? Daca mergi sa ceri direct casa sociala, canci, primar acolo este unu de-al lui Le Pen, se numeste Louis Aliot si este contra imigrantilor, de orice culoare ar fi ei. Chiriile nu sunt chiar mari pentru Franta si Sud, ai fi acolo la jumate de ora de Mediterana si jumate de ora de Pirinei. Chiriile de pe la 300 Eu pentru un studio. De la 400 pentru un 2 camere. Nici dracu nu-ti inchiriaza tie daca vii fara referinte, garant, job, etc.
Sistemul medical este bun, nu o fi cel mai bun dar este mult peste cel romanesc . Dar ca sa beneficiezi trebuie sa fi cotizat la ei, sa ai o ''mutuelle'', nu da gratuit nimic. Nu ai numar de secu" se uita aia cu curu' la tine. Apropos, am fost acum 3 saptamani in Perpignan, orasul medieval este splendid. In rest cam uratel. |
Posted 14 July 2021 - 08:32

Vezi că partea de asigurare în Franța este cu mult mai greoaie decât crezi. Știu oameni care cotizau și a durat până la un an să le vină Carte Vitale (unul din ei câteva luni nu a avut nici număr din ăla provizoriu de asigurare). În alte cazuri, cei care nu lucrau nu s-au putut asigura în calitate de co-asigurați decât cu mare dificultate, iar într-un caz decât doar după ce și-a găsit de lucru (peste doi ani). Din punct de vedere administrativ luarea în evidență din punct de vedere al sistemului de asigurări de sănătate variază destul de mult între regiuni. Sistemul la ei s-a complicat mult în ultimii 5 ani. Cum ai de gând să te asiguri dacă tot ești așa de interesat de sistemul medical?
Edited by asul, 14 July 2021 - 08:34. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users