Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
The Beekeeper (2024)

Bielorusia - Romania (12.10.2023,...

Pe cararea muntilor

Nu pot instala KB5030310 - cumula...
 Ce se mai intampla cu piața ...

Cum verific un receptor Electra

Bani blocati de Glovo, plata nefi...

VPN Romania!
 Iar un topic despre achizitie tel...

Ce ghinion! Incendiu intr-un ...

Atentionare bord

Recomandare dilutie finasterida s...
 Mira feat. Vescan-Alo Alo

Samsung Galaxy S23 FE

Screen tearing pe orice browser (...

Este muzica popcorn urata si in p...

Sursa

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

Andrei221

Andrei221

Member

• Grup: Members
mi-am luat o sursa intex de 600w (nu cred ca sunt reali dar ma rog.) si as vrea sa stiu pareri despre ea :naughty:

CUSTOMERCUS

CUSTOMERCUS

Member

minunata.cum altfel ar putea fi cea mai ieftina sursa de pe piata ?

crz

crz

Senior Member

• Grup: Senior Members
Am si eu una la fel. Face banii (eu am dat 50 RON). Tensiunile sunt foarte foarte aproapiate ca valori de cele nominale...

Dj Shock

Dj Shock

Active Member

Tensiunile sunt foarte foarte aproapiate ca valori de cele nominale
Ai folosit un mutimetru sau te-ai uitat in bios? :naughty:

crz

crz

Senior Member

View PostDj Shock, on Mar 31 2006, 14:40, said:

Ai folosit un mutimetru sau te-ai uitat in bios? :naughty:
BIOS si AsusProbe. Dar m-ai facut curios si o sa masor maine cu multimetrul :).

:peacefingers:

radu72

radu72

Member

de unde ai luat-o?

crz

crz

Senior Member

View Postradu72, on Mar 31 2006, 21:29, said:

de unde ai luat-o?
Eu am luat-o toamna trecuta de la megabyte (www.mega-byte.ro).

radu72

radu72

Member

Dar in principiu esti multumit de ea si nu ai probleme?

crz

crz

Senior Member

View Postradu72, on Mar 31 2006, 23:03, said:

Dar in principiu esti multumit de ea si nu ai probleme?
Nu am probleme si sunt chiar foarte multumit. Adica marja de eroare la tensiuni (dupa cum imi zice BIOS-ul, nu am masurat) e <2% din ce imi amintesc. Foarte buna...

bennynned

bennynned

Junior Member

View Postcrz, on Mar 30 2006, 22:57, said:

Am si eu una la fel. Face banii (eu am dat 50 RON). Tensiunile sunt foarte foarte aproapiate ca valori de cele nominale...
esti penal... in ce conditii foarte aproape de cele nominale? la 200W incarcare? o sursa se declara la o anumita putere daca atinge puterea respectiva cu tensiunile in parametrii ATX (adica 5% deviatie in sus sau jos)... iti dai seama ca la o putere de 2,300W o sursa sta lejer... e ca si cum ai zice ca dacia si bmw sunt la fel de bune la motoare findca la 60km/h amandoua merg la fel de repede!

crz

crz

Senior Member

View Postbennynned, on Apr 1 2006, 00:45, said:

esti penal... in ce conditii foarte aproape de cele nominale? la 200W incarcare? o sursa se declara la o anumita putere daca atinge puterea respectiva cu tensiunile in parametrii ATX (adica 5% deviatie in sus sau jos)... iti dai seama ca la o putere de 2,300W o sursa sta lejer... e ca si cum ai zice ca dacia si bmw sunt la fel de bune la motoare findca la 60km/h amandoua merg la fel de repede!
:huh:
Am zis eu ceva despre puteri? Tot ce-am spus este ca face banii si ca tensiunile sunt foarte apropiate de valorile nominale.

aliniusb

aliniusb

Member

View Postcrz, on Mar 30 2006, 19:57, said:

Am si eu una la fel. Face banii (eu am dat 50 RON).
sursa 600W  50 ron ? Wow ce ieftin! La noi baietii vind cu 40 ron sursa de 350W si inca au vanzare !

Sursa e noname ?

crz

crz

Senior Member

View PostAndrei221, on Mar 30 2006, 19:35, said:

mi-am luat o sursa intex de 600w (nu cred ca sunt reali dar ma rog.) si as vrea sa stiu pareri despre ea :naughty:
Deci sursa ESTE no-name si NU are 600W. DAR, pentru un sistem NORMAL este SUFICIENTA si face banii. Sper ca am fost suficient de clar acum. -_-

bennynned

bennynned

Junior Member

View Postcrz, on Apr 1 2006, 03:23, said:

:huh:
Am zis eu ceva despre puteri? Tot ce-am spus este ca face banii si ca tensiunile sunt foarte apropiate de valorile nominale.
pai tocmai asta e problema, ca nu te-ai gandit la puteri cand ai zis ca tensiunile sunt aproape de valorile nominale. la incarcare mai amre se vede diferenta intre doua surse: cu cat te apropii mai mult de puterea nominala, cu atat tensiunile vor oscila mai mult. o sursa nu are voie sa atinga o putere la care una din surse (3V,5V,12V1,12V2) de tensiune continua genereaza o valoare cu 5% diferita de cea nominala (5% definiti de standardul ATX).
cand tu spui ca tensiunile sunt aproape de valoarea nominala si nu spui de putere, banuiesc ca te referi la vro 200W utilizati, normal ca e in parametrii.. incarc-o numai inspre 400W si o sa vezi acolo valori la tensiuni...
si inca o chestie: spui ca "tensiunile sunt foarte apropiate de valorile nominale" si banuiesc ca la o incarcare modesta... pai crede-ma, orice sursa poate da valori perfecte cand e incarcata sub 50% din puterea nominala, altfel nu s-ar mai chema sursa. nu aici mint produatorii, la procentu asta de incarcare, ci inspre puterea nominala unde valorile o iau razna iar ei se fac ca ploua si pun stampila de "buna, in parametrii".

crz

crz

Senior Member

View Postbennynned, on Apr 1 2006, 16:09, said:

pai tocmai asta e problema, ca nu te-ai gandit la puteri cand ai zis ca tensiunile sunt aproape de valorile nominale. la incarcare mai amre se vede diferenta intre doua surse: cu cat te apropii mai mult de puterea nominala, cu atat tensiunile vor oscila mai mult. o sursa nu are voie sa atinga o putere la care una din surse (3V,5V,12V1,12V2) de tensiune continua genereaza o valoare cu 5% diferita de cea nominala (5% definiti de standardul ATX).
cand tu spui ca tensiunile sunt aproape de valoarea nominala si nu spui de putere, banuiesc ca te referi la vro 200W utilizati, normal ca e in parametrii.. incarc-o numai inspre 400W si o sa vezi acolo valori la tensiuni...
si inca o chestie: spui ca "tensiunile sunt foarte apropiate de valorile nominale" si banuiesc ca la o incarcare modesta... pai crede-ma, orice sursa poate da valori perfecte cand e incarcata sub 50% din puterea nominala, altfel nu s-ar mai chema sursa. nu aici mint produatorii, la procentu asta de incarcare, ci inspre puterea nominala unde valorile o iau razna iar ei se fac ca ploua si pun stampila de "buna, in parametrii".
Mai omule, eu nu iti inteleg inversunarea. Serios. <_<

Din capul locului era clar ca vorbim despre o sursa no-name, deci fara mari pretentii. Chiar in primul mesaj, @andrei221 a spus, cu referire la cei 600W:

nu cred ca sunt reali dar ma rog

Nu iti inteleg dorinta extraordinara de a reinventa roata si de a demonstra ca ea se invarte. STIM ca sursele no-name suporta o incarcare mai mica decat cea declarata de producator. STIM ca cei 600W trebuie priviti foarte circumspect.

Insa, in acelasi timp, eu sper ca tu realizezi faptul ca este relativ greu pentru un om care isi cumpara o sursa de 50RON sa aiba un sistem ale carui componente sa insumeze o putere totala consumata de >350W. Asta din simplul motiv ca niste componente atat de 'gurmande' din punct de vedere energetic ar fi foarte performante. Deci, ar fi foarte scumpe. Deci daca cineva ar avea banii necesari pentru un sistem high-end, oricum nu si-ar cumpara o sursa lowest-end si nu l-ar interesa performantele ACESTEI surse. Deci nu are nici un rost sa ne gandim ce comportament ar avea aceasta sursa daca ai alimenta mai multi consumatori (sau mai mari).

Sper ca ai inteles. Mai clar de atat nu pot fi. -_-

Referitor la pasajul subliniat...

Sunt destui colegi de forum care vin cu probleme cauzate de surse no-name care nu fac fata chiar si unui sistem low-end. Deci, fata de ACELE surse, cea despre care vorbim aici este BUNA.

PS: nu exista sursa care sa dea tensiuni perfecte, cat ar fi ea de scumpa. Exista erori...mici...dar exista.

radu72

radu72

Member

Mai, dar tare "wati" mai aprins. Este vb despre un noname care face banii care ii dai. Nu cred ca daca ai o sursa noname esti si tu la fel. Sunt de acord ca o sursa buna merita banii dar EU nu as da pe o sursa ( numai sursa, adika fara carcasa) mai mult de 1 milion si aceia cu indulgenta. Nu am la ora actuala un sistem care sa necesite acest lucru. Nu am SLI, nu am RAID ( si nici nu vreau ptr acasa ) si nici altele care sa necesite o investitie asa de mare. La un server da! Sunt de acord ca sa aiba o sursa performanta si un UPS. Dar sunt curios citi dintre noi au sisteme care NECESITA surse de 600 W reali.
Chiar asa. Chiar avem nevoie de 600 reali?

phidias

phidias

Member

Atentie la tensiuni !
Vorba ante ... : nu luati de bune valorile transmise de placa de baza.
Masurati-le cu un osciloscop.
...
Asa am patit-o eu cu o sursa HIPER Power de 480. Sursa e OK, in schimb Sandra imi arata ca -12 V oscileaza intre -2V si -10 V.

bennynned

bennynned

Junior Member

View Postphidias, on Apr 1 2006, 19:27, said:

Atentie la tensiuni !
Vorba ante ... : nu luati de bune valorile transmise de placa de baza.
Masurati-le cu un osciloscop.
...
Asa am patit-o eu cu o sursa HIPER Power de 480. Sursa e OK, in schimb Sandra imi arata ca -12 V oscileaza intre -2V si -10 V.
sursa de -12V a murit. e legacy. nu o mai foloseste nimeni, unii producatori o au acolo dar e nebagata in seama. altii se incapataneaza sa o mentina. exista pe vremuri... ce vremuri!
placa de baza raporteaza bine tensiunile... cele care raporteaza prin vreun utilitar.

nu vreau sa demonstrez ca roata se invarte. spun doar ca nu e indicat sa creada ca o sursa buna consta in una care la <50% are tensiuni corecte. chestia cu "perfect" mi-ai luato ad literam, stii foarte bine ce vroiam sa spun, crz.
sa va traiasca sursele no-name, si eu am una si nu mi-ar place sa pateasca ceva... asa ieftina cum e, <500k, PowerLink 400W si-a facut bine datoria pentru sistemul meu care consuma <120W (AthlonXP 2600+ si GeForce4 MX440). pentru astfel de sisteme merita (singura problema majora la astfel de surse e zgomotul). dar daca ai un sistem mai... atunci nu trebuie glumit cu sursele, si nu trebuie cumparate surse care la <50% sunt foarte stabile. pana la urma marca merita platita.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate