![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Multithreading vs securitate
Last Updated: Jul 15 2021 08:02, Started by
horny_hornet
, Jul 12 2021 16:47
·
0

Posted 12 July 2021 - 16:47

Se pare că multithreading e incompatibil cu securitatea, cine ar fi crezut? Unii ne încurajează să dezactivăm multithreading din BIOS sau să cumpărăm procesoare fără multithreading. Eu nu am opțiunea de a dezactiva hyper-threading din BIOS, deci am dezactivat-o din Linux astfel:
echo off > /sys/devices/system/cpu/smt/control Quote
"Security and SMT are mutually exclusive concepts, I hope our work encourages users to disable SMT in the BIOS or choose to spend their money on architectures not featuring SMT." (Billy Brumley) |
Posted 12 July 2021 - 16:56

Se pare că multithreading e incompatibil cu securitatea, cine ar fi crezut? Unii ne încurajează să dezactivăm multithreading din BIOS sau să cumpărăm procesoare fără multithreading. Eu nu am opțiunea de a dezactiva hyper-threading din BIOS, deci am dezactivat-o din Linux astfel: echo off > /sys/devices/system/cpu/smt/control https://www.zdnet.co...-vulnerability/ ![]() Edited by jm2010, 12 July 2021 - 16:56. |
Posted 12 July 2021 - 17:03

Nu faci putin confuzie intre multithreading si hyper-threading? ![]() Hyper-threading (officially called Hyper-Threading Technology or HT Technology and abbreviated as HTT or HT) is Intel's proprietary simultaneous multithreading (SMT) implementation used to improve parallelization of computations (doing multiple tasks at once) performed on x86 microprocessors. https://en.wikipedia...Hyper-threading |
Posted 12 July 2021 - 17:06

Asa.. si ce ne spui nou din ultimii 3 ani de la descoperirea acestei probleme?
|
Posted 12 July 2021 - 17:24

Asa.. si ce ne spui nou din ultimii 3 ani de la descoperirea acestei probleme? ![]() Eu am dezactivat hyper-threading pe un laptop de când a apărut Meltdown/Spectre, de la începutul lui 2018, dar nu am dezactivat hyper-threading pe alt laptop fiindcă nu era opțiune în BIOS. Recent am aflat că se poate dezactiva cu ușurință în Linux, ceea ce nu ar fi trebuit să mă surprindă. Motivul a fost acesta: ![]() Azi citeam despre niște vulnerabilități și am ajuns la acea mențiune, că SMT e incompatibil cu securitatea, ceea ce bănuiam, să fiu sincer, dar poate ajută pe cineva această informație, că nu cred că știe toată lumea că SMT (hyper-threading) e un risc de securitate. |
Posted 12 July 2021 - 17:44

ei si ?
nu inteleg de ce ti-e frica? vulnerabilitate nu inseamna automat compromiterea securitatii pana la takeover. chiar nu inteleg, cine ma lumineaza? mi se pare o tampenie sa renunti la peformanta in dauna securitatii inchipuite. |
Posted 12 July 2021 - 17:44

Si crezi ca daca nu folosesti 8 miezuri virtuale, ci doar 4 reale, nu se uita AIA la tine in calculator?
Sunt batran, ma doare mijlocul DAR ma indoiesc. Sa crezi ca daca este o problema MAJORA de securitate activarea multithreading-ului, cand 99% din utilizatori nici nu iau in considerare aceasta setare(daca este disponibila) mi se pare deja chitrosenie. Vezi ce am spus mai sus. Un PC este 100% sigur daca nu este conectat la Internet. Contraziceri? |
Posted 12 July 2021 - 17:52

Posted 12 July 2021 - 17:59

Iar va luati dupa chestii de acu 3 ani ? Au existat niste vulnerabilitati la Intel dar sunt rezolvate. Ele nu apar la ryzen gen 2 si 3.
|
Posted 12 July 2021 - 18:02

|
Posted 12 July 2021 - 18:04

Iar va luati dupa chestii de acu 3 ani ? Au existat niste vulnerabilitati la Intel dar sunt rezolvate. Ele nu apar la ryzen gen 2 si 3. ![]() Mie îmi zice clar că dacă nu dezactivez SMT, sunt vulnerabil la MDS.
poti sa iei virusi, dar acestia nu transmit date. ![]() |
Posted 12 July 2021 - 18:10

Contraziceri? insa am doua remarci: - exista metode de criptare a datelor pe hard, deci de sporire a securitatii - si ce te face asa de periculos ca sa fii ales dintr-un sir de ip-uri? (de obicei sunt atacate sisteme sau locatii de pe urma carora scoti bani, ca sa speculezi treaba asta de care e vorba aici, trebuie atentie dedicata, nu sta nimeni ca pierde din alta parte, e o situatie de aia ca desi tehnic exista practic e aproape imposibil)
când încă mai foloseam Windows.
poti sa iei virusi, dar acestia nu transmit date. despre existenta probabilistica a aghinionului sau manifestarea lui supranaturala? ![]() rog colegii sa-mi prezinta un caz de hecareala pe modelul vulnerabilitatii pretinse de initiator. Ca sa ma lamuresc, ca mi-e neclar. In winjaf stiu cum functioneaza, culegi virusi care sunt automatizati. Aici insa nu e vorba de SO e vorba de o portita in procesor. Vreun caz cunoscut de acest fel? multumesc
Mă simțeam foarte bine cu virusul care nu transmitea date. ![]() ![]() |
Posted 12 July 2021 - 18:27

Categoriile astea de vulnerabilitati implica ca anumite procese ce ruleaza pe acel calculator sa traga cu urechea la ce n-ar trebui in mod normal sa auda.
Exemplu tipic: esti provider de hosting, rulezi aplicatiile/masinile virtuale a 4 clienti pe acelasi calculator (nu-ti permiti sa acorzi fiecaruia un calculator fizic dedicat) si nu vrei ca unul sa poata trage cu urechea ce face celalalt. Ca utilizator casnic rulezi vreo aplicatie in care n-ai incredere si incerci s-o "tii intr-o cusca" cat mai izolata de restul? Daca da, atunci o astfel de vulnerabilitate ar putea-o ajuta sa iasa din acea cusca. |
Posted 12 July 2021 - 18:57

Ca utilizator casnic rulezi vreo aplicatie in care n-ai incredere si incerci s-o "tii intr-o cusca" cat mai izolata de restul? Daca da, atunci o astfel de vulnerabilitate ar putea-o ajuta sa iasa din acea cusca. Quote
"When performance goes down by 50 percent on some loads, people need to start asking themselves whether it was worth it. It's apparently better to just disable SMT entirely, which is what security-conscious people do anyway" (Linus Torvalds) |
Posted 12 July 2021 - 19:07

Cum adică sunt rezolvate? Cum le-a rezolvat Intel? ![]() Mie îmi zice clar că dacă nu dezactivez SMT, sunt vulnerabil la MDS. CPU mai nou si soft ce mitigheaza bugurile si gata, ce atata telenovela cu no more SMT... Edited by andreic, 12 July 2021 - 19:08. |
|
Posted 12 July 2021 - 19:12

Cine si cand iti zice ? Ti-am zis cele 2 vulnerabilitati din 2018 sunt arhi cunoscute, nu mai e nimic de capul lor, au fost rezolvate in primul rand software. Pana si nvidia a contribuit. CPU mai nou si soft ce mitigheaza bugurile si gata, ce atata telenovela cu no more SMT... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users