Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Joc Drone

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri
 Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 

Hyundai Tucson 2021 Luxury 265 CP, cutie automata 6AT, 4x4, plug-in hibrid culoare Dank Knight

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
1320 replies to this topic

#37
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007
A venit vorba si de probleme si inconveniente. In primult rand ce am patit eu la masina mea.

La nici 2000Km dupa niste furtuni cu ploi abundente au venit si niste zile mai calduroase si mergand electric cu geamul deschis am auzit pe la 40Kph un ciripit ca de pasarele care m-a urmareau. Ulterior stiind de ciripit am constatat ca se aude foarte incet si cu geamurile inchise cand sistemul multimedia este oprit.
Am fost la service la DAB au constatat s-au mirat mi-au spus ca e rulmentul intermediar de la cardan si ca se schimba pe garantie cand o sa vina.

Intre timp dupa alte ploi cu multe balti mari s-a aprins martorul galben de motor care a stat aprins cam 15-20min fara sa simt ceva la modul de functionare al masinii dupa ce s-a stins asa stins a ramas. Le-am semnalat au spus ca daca nu s-a mai aprins si masina merge nu este nici o problema. Mentionez ca nu merg cu viteza mare prin balti.

Intre timp am fost sunat de la DAB ca s-a aprobat sa imi schimbe tot axul cardan ca rulmentul intermediar nu vine separat. Ma rog eu am vazut ca vine si ca e la fel ca la modelul anterior. In fine o las cum au zis ei.

Vopseaua masinii Dark Knight Pearl nu e ce mi-am dorit am luat-o asa deoarece era din primul lot si asta era singura varianta in afara de negru.
Altfel trebuia sa mai astept vre-o 2-3 luni. Nu e urata vopseaua doar c anu prea imi place mie insa mi-au dat-o cadou (745 EUR parca).
Se incalzeste foarte tare in soare masina din cauza culorii cred. Deci Clima face fata trebuie sa deschid geamurile si trapa 5 minute sa iasa caldura din cuptor.
Nu ii inteleg pe cai care iau masini negre, gri,...inchise la culoare. Nu ma inteleg nici pe mine de ce am luat-o insa am cam fost constrans.

Am observat ca bordul se incinge foarte tare si pare a avea o denivelare in partea soferului.
Ei spun ca e normal ca e gol acolo si unde e denivelarea aceea e ceva sub bord.
In dreapta nu e denivelat pentru ca are airbag. Oricum nu e vizibila decat dintr-un unghi se simte insa la mana insa.
Am verificat si la fel era si la masina cu care am facut testdrive. Versiune lot Luxury Hybrid culoarea rosu metalizat.
Atentie mare cand e soare si pui mana pe bord zici ca ai pus pe talpa fierului de calcat faci basici instantaneu.

Atentie si la lac se zgaria foarte osur chiar si de catre un furtun daca speli masina si se freaca si se vad ale naibi zgarieturile albe, Oribil.
Am gasit insa rapid rezolvare dai cu markerul negru (Eu am folosit o marca mare ce face si aparate de ras se gaseste peste tot.
Eu am luat de la case la Dedeman. Au negru, Albastru, rosu si verde. CU negru e OK la mine entru ca un gri foarte inchis.
Deci dai cu markerul in in lungimea zgarieturii si dupa cateva secunde stergi cu ceva.
Eu am sters cu degetul si fiind tabla incinsa iar am facut doua basici la police asta e.
Insa iese foarte bine, zgarieturile sunt acolo insa se vad foarte greu doar daca sti unde sa te uiti.

Alta problema depistata la stopurile spate alea frumoase led la la Mustang. Cand deschizi portbagaj-ul langa cheder sunt prinse cu doua suruburi cu cap de 10 pe verticala la cel de jos ambele stopuri sunt plesnite le-au stans baietii mai tare probabil. Trebuie sa merg cu ele la garantie ca altfel asa raman.
Apropo toata masina e prinsa cu suruburi si piulite de 10 pe unde te uiti le vezi o sa pun si cu ele poze. Dar asta nu e rau nu? Nu iti trebuie multe chei.

La Fiat Stilo erau suruburi Torks de toate marimile si prin interior si pe la motor. La clima erau suruburi mici hexagonal in toli cat sa scape cheia si sa paradesti capul surubului daca incerci. Smecheri italienii astia.

Am mai vazut o treaba am pus poza jos. Intr-o dimineata ploioasa si racoroasa in bord autonomia electrica era 59Km pe navigatie arata 0Km desi bateria era la 98%.
Cnd pornesti dupa catevva minute 2,3 5 ceva de genul apare si acolo autonomia corecta. Am mai constat de cateva ori probabil un bug pe partea software.

La sistemul multimedia in meniu PHEV arata informatii despre sistemul plug-in, baterie, autonomie, unde e cea mai apropiata statie de incarcare, care este range-ul vazut ca un cerc pe harta (cum e la Tesla). Are un meniu de istoric in care ar trebui sa fie vizualizabile informatiile despre ultimele 30 de calatorii fiind semnalizata cea cu consumul cel mai mic de carburant.

Insa nu are nici o treaba cu realitatea nici ca oridine, unele lipsesc mai ales cele scurte, la distanta pune uneori numarul de Km la consum arata intre 0.1l/100Km pana la 1000L/100Km. Ei spun ca e normal la un astfel de consum rezervorul (umplut pana in buza) s-ar golii in 4.4Km parcursi Deci si daca merg 1/2Km cu acest consum asi sesiza pe indicatorul din rezervor. Nu stiu ce sa zic poate or sa corecteze din soft.

Mie nu imi place secretomania in privinta consumului. Nu da decat litri consumati pe toata distanta. Nu cat s-a consumat electric in Wh/Km sau benzina in L/100Km pe ditanta parcursa pe benzina efectiv.

Dar ei stiu de ce daca mergi 5 Km electric si 5Km pe benzina insa consumurile le raportezi la 10Km Ele vor fi amandoua la jumatate desi in realitate sunt amandoua duble. E acest lucru la Mitsubishi Outlander este prezentat incredibil de bine. Din acest motiv asi fi luat Outlander daca puteam sa trec peste alte chestii insa nu am putut. O sa fac un post in care pun poze despre cum se prezinta aceste informatii la Outlander.

Profit de acest subiect sa ii rog pe cei ce au alte modele PHEV (plug-In) de Hyundai sau chiar late marci sa puna cateva poze despre cum se prezinta aceste informatii la alte modele. La Tucsn din pacate sunt total ascunse si nu inteleg de ce.

Masina mea arata acum un consum mediu de 5.1l/100Km in aproximativ 4100Km. Cosumul real de benzina il pot afla insa cand fac plinul pana la buza din autonomia afisata.

Ex: 44L / 560Km * 100 = 7.9l/100Km in acest caz si cam se respecta aceasta valore ea fiind aceeasi ca la versiunea Hybrid practic asta e consumul mediu cand ramai complet fara baterie electrica. Insa bateria electrica desi afiseaza 59Km autonomie nu tine numai 59Km pentru ca exista regenerare si modul AUTO care o foloseste acolo unde e cel mai util la deplasarea in loalitati si pe sosea cu viteze sub 75Kph.

Attached Files



#38
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007
Am uitat sa scriu de presuri. Am luat originale si mi-au spus ca costa 300RON pana la urma mi le-au dat gratis insa nu ne potrivesc cum trebuie cred ca sunt pentru modelul anterior. Dar scrie pe ele Tucson cu alb foarte frumos.
La sofer nu acopera su suportul pentru piciorul stang cu care poti uza destul de repede mocheta masinii.
Asa ca le-am inlocuit cu unele RIgum (cehesti) care se potrivesc perfect zici ca ei au facut si masina. Glumesc dar poate au avut spioni pe linia de montaj si au luat dimensiunile exacte.
Tot de la aceasta marca se gaseste si tavita de portbagaj. sunt dintr-un cauciuc gros si greu in genul celor de Dacia 1300 de pe vremuri.
Si mirosul in masina timp de o saptamana e tot cam aceasi de cauciuc. Dar in rest exceptionale. Nu dau numele frimei de unde le-am luat ca ma acuza ca fac reclama.
Covorasele 4buc. fata/spate - 126RON
Tavita portbagaj - 144RON
Protectie tunel central - 24RON

Acum vad ca nu mai sunt disponibile covorasele. La cate Tucson se vand cred si eu. Dar cu siguranta o sa reapara.

Posted Image Deci desi are cateva probleme pe care le-am descris aici, mai sunt inca 2-3 pe care cred ca nu mi le aduc aminte acum consider in continuare ca este o masina foarte buna si comfortabila si ofera foarte mult in pretul ei mult peste ce ofera alte marci.Posted Image

Edited by setnicgabriel, 14 July 2021 - 12:10.


#39
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010
Rigum au o singura firma ce le importa in Romania oficial, adica sunt importatori oficiali. Iar Rigum ofera accesorii(covorase) inclusiv la reprezentantele Kia/Hyundai. Mie la Kia au vrut sa imi vand la suprapret exact covoraje Rigum.

#40
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,089
  • Înscris: 17.01.2012

View Postaeon, on 14 iulie 2021 - 10:01, said:

Furtunul de la orice pompa e suficient de lung ca sa ocolesti masina prin spate, pana la "gaura" de alimentare.. cu conditia sa nu parchezi la 2m de pompa


nu și la lukoil, la stațiile unde furtunul se prinde la partea de sus a skidului, parol!

View Postsetnicgabriel, on 14 iulie 2021 - 08:35, said:

Drumuri bune fara incidente si sa te bucuri de ele cat mai mult.

mai am doar 2 pași și intru-n reprezentanță cu cei 5000 de lei necesari comenzii :P
...
sunt ofticat că au renunța la hibridele cu motor diesel... :(

View PostMihaitza07, on 14 iulie 2021 - 10:06, said:

Pe langa pretul afisat pe site, se mai scade ceva in reprezentanta ?


mie nu mi s-a oferit nimic... :(

#41
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,189
  • Înscris: 08.01.2021
Consumul poate fi oricât, și 10000l/100km, aka sa golești rezervorul în 440m :) de exemplu dacã consumi 1g de benzina fãrã sa miști mașina consumul e infinit.
Tocmai de asta nu trebuie calculat pe distante scurte.

Eu sunt curios cât iese la un drum de peste 250km,mers cu viteze ridicate (gen 120km/h)


#42
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,089
  • Înscris: 17.01.2012
„...Atentie si la lac se zgaria foarte osur chiar si de catre un furtun daca speli masina si se freaca si se vad ale naibi zgarieturile albe, Oribil.
Am gasit insa rapid rezolvare”

du-te și aplică-i un colant peste toată caroseria... de la-nceput trebuia să faci asta!
(colantare se numește „profesional” operațiunea :P )

#43
Mihaitza07

Mihaitza07

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 29.08.2007
Daca tot "te-am prins", spune-mi daca pe langa pretul pe care il pun ei pe site, iti mai scad in reprezentanta ceva sau acela e fix, batut in cuie. De asemenea, cat are garantie si cum este garantia, din bara-n bara cum se spune ?
M-ar interesa masina, insa pentru anul viitor, dar cand vad cum arata noul Sportage inclin spre el.

#44
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007

View Postgushpi, on 14 iulie 2021 - 14:37, said:


sunt ofticat că au renunța la hibridele cu motor diesel... Posted Image

Si eu, insa versiunea Plug-In nu e rea deloc.

Ce model iei? Si cat dureaza pana vine?

#45
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007

View PostKiloW, on 14 iulie 2021 - 14:37, said:

Eu sunt curios cât iese la un drum de peste 250km,mers cu viteze ridicate (gen 120km/h)

Si daca mergi cu 120Kph nu poti sa mergi numai cu 120Kph mai scazi si pe la 100 si pe la 80 depinde peste ce dai masina, camion, BMW, etc.

Din ce am constat versiunea Plug-In cu curent in baterie scoate in jur de 6.0-6.5l/100Km pe AUTO. Daca nu mai ai curent in baterie si trece in mod hibrid sau o dai tu  pe HEV consuma 8.0-8.5l/100Km
Bateria te ajuta mult la accelerari.

Sambata trecuta am fost la mare foarte aglomerat la du s-a mers aproape 1/2 autostrada in coloana si a halit multa baterie apoi s-a mers mai rerefiat insa tot aglomerat, am intrat in Costanta si am oprit in Tom Mall sa mancam fiind ora 12:30 si plecati din bucuresti pe la 8:30 consumul afisat 5.4l/100Km insa bateria mai avea doar 13Km autonomie. Apoi am plecat prin Mamaia catre Navodari o stada cu nume de celula din Excel ceva B5 sau C5 nu mai stiu. Cand am oprit consumul era 5.0l/100Km. Pe la ora 15:00 am mers pana la LIDL vreo 5 Km dus si intors. La intoarcere consumul era 4.9l/100Km dar mai aveam 3Km doar in baterie. La intoarcere a mers in propeortie de 99% in mod HEV cu 140Kph setat pe CC. Consumul doar pe intoarcere 8.7l/100Km. Consumul pe toata distanta 7.7l/100Km parca am pus si poza in postul cu consumuri. Deci decent avand in vedere ca aerul conditionat a mers si pe loc cat ne-am schimbat in masina si merge pe bateria de tractiune nu stai cu motorul pornit.

#46
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002

View Postgushpi, on 14 iulie 2021 - 14:37, said:


nu și la lukoil, la stațiile unde furtunul se prinde la partea de sus a skidului, parol!

..


Nu te contrazic, la Lukoil nu mai calc de vreo 15 ani si nici nu o sa mai intru vreodata, chit ca raman in pana si aduc masina pe platforma de la 1000 de km distanta.

On topic, imi plac povestile cu masina Posted Image

#47
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007

View PostMihaitza07, on 14 iulie 2021 - 15:26, said:

Daca tot "te-am prins", spune-mi daca pe langa pretul pe care il pun ei pe site, iti mai scad in reprezentanta ceva sau acela e fix, batut in cuie. De asemenea, cat are garantie si cum este garantia, din bara-n bara cum se spune ?
M-ar interesa masina, insa pentru anul viitor, dar cand vad cum arata noul Sportage inclin spre el.

Per total vopseau 745EUR parca, dupa test drive cand i-am spus ca ma mai gandesc vreo 300EUR ca sa semnam actele si sa acept o masina din cele din primul lot (negru sau acest gri), vreo 75 EUR la calculul sumei finale a comsiderat cursul la ziua anterioara era cu 1ban mai mic si la fina presurile de vreo 300RON pe care nu mi-a mai cerut bani (dar care oricum le-am schimbat ca erau ma mici in spate si scapa mizerie pe langa ele). In total vreo 1200EUR reducere. Avans 1000EUR am mai dat vreo 34500EUR pentru ca din 2021 Rabla clasic a crescut cu 100-200EUR nu mai stiu exact.

View Postaeon, on 14 iulie 2021 - 16:10, said:

Nu te contrazic, la Lukoil nu mai calc de vreo 15 ani si nici nu o sa mai intru vreodata, chit ca raman in pana si aduc masina pe platforma de la 1000 de km distanta.

On topic, imi plac povestile cu masina Posted Image

Faza era ca in stanga pompei era o masina care alimentase si omul platea si mai era o masina care astepta. In dreapta nu era nimeni.
Intamplarea a fost la MOL eu am un card MOL Red de demult cu reducere 15bani/L (pare putin) insa am economisit o gramada de bani timp de vreo 6-7 ani de cand il folosesc.
Insa a fost nostima si m-am gandit sa o povestesc si aici.
Cred ca socul a fost datorat ca nu se astepta ca o masina electrica sa opreasca la pompa.
Vazand priza a crezut ca e electrica.

Pentru cine nu stie aceasta masina nu are bateriile in portbagaj sau pe podea ci sub podea in niste nu stiu cum sa le spun ca niste copai prinse sub podea in partea stanga si freapta cu niste suruburi mari. Se vad bine in poze. Acest lucru ofera o stabilitate foarte buna insa rapeste ceva din garda la sol si asa mica.

Poza 1 - Tucson NX4 PHEV. se vad cocoasele de sub podea si suruburile de prindere.

Poza 2 - Tucsno NX4 fara cu ele desenate de mine cu rosu.

Un wallpaper cu Tucson NX4 culoarea Dark Night Gray Pearl. (nu e Plug-In si nu are acea cocoasa si nici usita pe dreapta de priza).

Attached Files


Edited by setnicgabriel, 14 July 2021 - 16:34.


#48
Phonyx

Phonyx

    Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,578
  • Înscris: 11.07.2006
Eu am primit reducere de la dealer  vopseaua metalizata,presurile si numere.e rosii,teoretic practic om vedea cand vine masina.
Cum ti se pare panoramicul,dar pozitia la volan cu reglajele electrice.

Edited by Phonyx, 14 July 2021 - 17:58.


#49
lula_canci

lula_canci

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,387
  • Înscris: 24.03.2007
Si eu am cumparat masina neagra aproximativ din acelasi motiv. O iau neagra sau astept inca 5-6-7 luni.

Foarte faina masina, sa te bucuri de ea asa cum e, ca nu exista masina perfecta!

#50
mi20r

mi20r

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 361
  • Înscris: 17.04.2009
Ai facut un calcul pana acum cat costa un "plin" de curent incarcat la priza de acasa?

#51
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007

View PostPhonyx, on 14 iulie 2021 - 17:57, said:

Eu am primit reducere de la dealer  vopseaua metalizata,presurile si numere.e rosii,teoretic practic om vedea cand vine masina.
Cum ti se pare panoramicul,dar pozitia la volan cu reglajele electrice.

trapa panoramica este buna insa in Romania...
Intra mult praf, dupa ploaie raman urme pe ea si e greu de sters.
Cand e soare puternic te arde si prin ea si trebuie sa tragi jaluzeaua.
Cand  ploua si se abureste cele mici jaca x si zero pe ea. Distractie.
Sa vedem cat rezista, cum se va comporta iarna si cand va incepe sa troncane.

Pozitia la volan e buna, eu o reglez mai sus si am dezactivat "Easy entry" sunt mai greu si sa nu frece aiurea motorul.
Eu am scaune de piele (nu stiu cat anume este piese pare destul de multa) insa pe unde nu se vede contabilii coreeni au pus material textil.

View Postlula_canci, on 14 iulie 2021 - 18:17, said:

Si eu am cumparat masina neagra aproximativ din acelasi motiv. O iau neagra sau astept inca 5-6-7 luni.

Foarte faina masina, sa te bucuri de ea asa cum e, ca nu exista masina perfecta!

Merci mult. Pana la urma nu e o masina rea deloc. Tu tot Tucson ai?
Am mers cu ea si pe un drum forestier cu ceva panta cred ca undeva la 25-30grade si a mers bine.
Trage foarte bine cum pleci nu trebuie sa accelerezi tare.

#52
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007

View Postmi20r, on 14 iulie 2021 - 18:27, said:

Ai facut un calcul pana acum cat costa un "plin" de curent incarcat la priza de acasa?

In baterie intra 13.8kW daca e la 15% insa am ajuns cu ea si atunci am intrat 14.8kWh.

Calculul e simplu:
13.8kW (cat zice producatorul ca are bateria) x 0.73RON/kWh (cat au eu pretul pe kWh) = 10.07RON
Avand o autonomie de 59Km in medie pretul pe Km este: 10.07 / 59 = 0.18RON/Km

In Bucuresti eu incarc la statii gratis sau cu bani nu stau ore intregi cu masina in priza.
Sunt incepand cu 1.00RON/kWh de la EV-Mag, 1.29RON/kWh - ElDrive, 1.39RON/kWh - Enel-X, 1.49RON/kWh Renovatio. in 2 ore si 15 minute.

#53
setnicgabriel

setnicgabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 13.02.2007
Un clip facut de directorul de vanzari de la Hyundai Carbenta pentru a arata cum functioneaza sistemul 4x4 de la Tucson Hibrid 230CP.
Este similar si la cel Plug-In.

Sistemul este permanent 4x4 (se vede asta si pe indicatorul din bord).

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9dMXD7pPg0w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#54
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postsetnicgabriel, on 13 iulie 2021 - 23:23, said:

Sistemele AWD fara cardan facute din electronica nu mi se par foarte reusite si dau probleme in offroad.
Ce nu-i reusit la sistemele astea AWD si ce probleme au offroad? nu de alta dar cam toate masinile electrice AWD sunt fara cardan (dual-motor cu unul in puntea fata si altul in spate) si poate le comunicam din timp sa puna un cardan.

View Postsetnicgabriel, on 13 iulie 2021 - 23:23, said:

Mie cel mai mult mi-a displacut cutia CVT. Motorul sta turat tot timpul si nu e OK mai ales pe autostrada.
Rav4 are eCVT si nu CVT; eCVT-ul functioneaza total diferit (n-are curea) si motorul nu sta chiar atat de turat pe autostrada pe cat zici tu.
Uite aici un video detaliat cum functioneaza generatia a treia si chiar e foarte interesant de urmarit principiul cu cele doua motoare electrice MG1 si MG2.

View Postsetnicgabriel, on 14 iulie 2021 - 18:58, said:

Calculul e simplu:
13.8kW (cat zice producatorul ca are bateria) x 0.73RON/kWh (cat au eu pretul pe kWh) = 10.07RON
Avand o autonomie de 59Km in medie pretul pe Km este: 10.07 / 59 = 0.18RON/Km
Daca e sa discutam la zecimale, calculul e mai complicat ca tu consumi putin mai multa energie decat capacitatea bateriei (eficienta convertor, conditionare baterie, etc).
Using the 2021 Tesla Model Y as an example, Tesla's own data—buried deep in 49 pages of certification documents filed with the EPA—shows it took 87.868 kWh to add 77.702 kWh to the battery of the Long Range version. That's a 13 percent overage. For the Model Y Performance version, adding 81.052 kWh to the battery required 92.213 kWh, or 14 percent more.
Sursa.

Edited by MembruAnonim, 15 July 2021 - 04:17.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate