![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Problema cu o pisica Scottish Fold
Last Updated: Jul 11 2021 22:38, Started by
angelz
, Jul 09 2021 19:44
·
0

Posted 09 July 2021 - 19:44

Am o pisica din rasa scottish fold, 5 ani jumatate.De aproape 8 luni la un singur ochi face uveita in mod repetat, acum este la a 5-a imbolnavire, fiind si cea mai rea dintre toate.Aproape nu mai raspunde la tratamentul medicamentos. In luna martie am fost la dna doctor Ionascu la oftalmologie in cadrul facultatii de medicina veterinara (Bucuresti), unde i-a facut operatie pentru marirea canalelor lacrimale( un defect genetic).
Am crezut ca se va rezolva problema atunci ,dar s-a imbolnavit din nou. A facut tratament 2 saptamani cu floxal si nevanac, nu a reactionat bine la ele. Dna doctor a schimbat cu cloramfenicol si indocollyre. I s-a inflamat ochiul foarte rau si a avut o sangerare foarte puternica incat nu i se mai vedea nimic din ochi. I-am facut in plus tratament injectabil cu cortizon si un alt tip de antibiotic. Dupa o saptamana, a raspuns cat de cat la tratament. La o zi dupa ce am oprit injectabilul, ochiul incepe iar sa se inroseasca. Nu vad sa mai raspunda la tratament. Recomandari pentru alti doctori oftalmologi? Sau alte idei de tratament pentru ea?Este o problema si cu transportul , locuiesc in Rm.Valcea , pufosenia nu suporta plimbarile cu masina .A fost un chin absolut fiecare deplasare VL-B. ![]() |
Posted 09 July 2021 - 20:21

Lasand gluma la o parte, multa sanatate.
Mie mi-a disparut catelusa a doua oara, si a doua oara a avut noroc. A gasit-o un prieten in cealalta parte a orasului, a doua zi, a recunoscut-o si m-a sunat. Pima data a venit singura dupa 3 zile. Catelusa batrana, are 13 ani. Cum sa aiba atata noroc, sa treaca exact atunci pe acolo, si s-o vada pe strada... Daca nu o gasea el, precis murea de sete si foame in inca o zi. Edit: Multumesc, @argonaut. Cateodata ma ia gura pe dinainte... ![]()
Edited by Phobos, 09 July 2021 - 20:32.
|
Posted 09 July 2021 - 20:46

Eventual USAMV Cluj.
Ia grupurile veterinare de pe Facebook la rand, acolo e mult mai multa activitate decat pe forum. Poate si asta strain care e mai mare si moderat profesionist https://www.facebook...994620323925652 , dar astia cel mult pot face niste recomandari, nu le poti duce pisica. E curios ca din multitudinea de boli genetice ale rasei s-a pricopsit cu una oculara. https://theconversat...tant-cats-65874 |
Posted 10 July 2021 - 09:20

@Mizu O sa incerc si asa , multumesc.
@lucianburjuiul A avut si la urechi probleme , s-au rezolvat de fiecare data. |
Posted 10 July 2021 - 13:53

Daca d-na dr. Ionascu nu a reusit sa o vindece, greu sa gasesti pe cineva mai calificat decat ea. I s-a facut cultura si antibiograma la secretia lacrimala?
|
Posted 11 July 2021 - 22:38

O fi exclus din start o infectie? Citeste si articolul acesta in care scrie despre cauzele uveitei.
http://doctoritapisi...-la-pisici.html |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users