Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Atragere investitie fara prea multe detalii

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1
goldieczr

goldieczr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 08.07.2020
Sa spunem ca vezi un produs in afara tarii, un supliment pentru fitness, care incepe sa 'explodeze' ca popularitate si vrei sa profiti de ocazie, sa fii primul care il aduce in Romania si incearca sa-l popularizeze aici. Cu toate astea, ai nevoie de o investitie mare pe care nu o poti suporta singur (suplimentul trebuie produs deci fie importi din state, fie faci o fabrica locala daca poti sa cumperi dreptul de manufacturare, oricum ar fi costurile sunt maricele pentru a o face ca la carte). Vrei sa propui idea unor investitori, dar aici vine problema: Cum le spui planul si ideea ta, fara sa le dai prea multe detalii? Fara un contract, nu poti sa le spui exact ce vrei sa faci cu frica de a nu iti lua ideea si sa o foloseasca pe cont propriu, fara sa te includa pe tine. Cu toate astea, daca nu dai suficiente detalii, nu ai cum sa inchei un contract cu NDA (non disclosure agreement), pentru ca nimeni nu se baga fara sa stie toate detaliile. Cum ar trebui procedat?

#2
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 28.05.2020
Ideile nu sunt protejate in nicio tara, pentru ca nu fac 2 bani fara ceva solid in spate, o cercetare si planuri bune de facut afacerea.

Investitorii in afaceriile altora fac asta pentru a scoate un profit bun, asta e afacerea lor - ei nu sunt interesati sa iti fure tie ideea si sa faca ei acea afacere, pentru ca nu vor, nu se pricep, etc.


Daca crezi cu adevarat in ideea ta mareata cu suplimentele, pleaca maine la mare, munceste 3 luni, strange banii, te intorci in septembrie, importi 5-10 saci cu suplimentele alea si te apuci sa le vinzi legal, vezi cum merge. Daca Le vinzi si incasezi intr-o saptamana, te poti gandi sa continui.

Presupunand ca un investitor iti da bani : faci fabrica, iei licenta, ai angajati, materie prima, canale de distributie, iti merge binisor primele 3 luni -dar apare pe piata ta un importator din Vietnam care aduce acelasi produse si le ofera la jumatate de pret...  Pang!  Ce faci ?

#3
goldieczr

goldieczr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 08.07.2020
Stiu ca nu sunt protejate, dar in acelasi timp stiu exemple de 'idei' care au fost furate si puse in practica de investitori.
Vrei sa-mi spui ca daca te duci la un investitor, ii descrii ideea ta si el crede ca va avea succes, n-ar prefera s-o faca pe cont propriu, cu banii, resursele si cunostiintele lui, decat sa-ti dea tie bani pt un profit mult mai mic decat ce i-ar fi iesit lui pe cont propriu?

Problema cu suplimentele astea este ca momentan nu se gasesc atat de usor incat doar sa cumperi cateva si sa incerci sa le vinzi in Romania. Este ceva relativ nou aparut pe piata (un produs cu efect instant pentru boostarea temporara a performantei, similar cu pliculetele cu ammonia folosite de bodybuilderi, insa intr-un format mai prietenos, ieftin si usor de folosit / dozat). Am spus asta pentru a evita comentarii de la oameni care cred ca vreau sa aduc vreo scamatorie de supliment pe care sa-l iei zilnic timp de cativa ani ca sa 'vezi rezultate'.

Cum am spus, suplimentele astea momentan nu prea se gasesc fara sa fie deja sub numele unui brand, deci fie iti trebuie contract cu fabricile din state care se ocupa de productia lor (ceea ce costa mult mai multi bani decat as putea strange in cateva luni pentru ca e vorba de cantitati mari din cate am inteles), fie trebuie sa incepi sa-l produci local.

#4
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,778
  • Înscris: 12.01.2018
50%din produsele de pe rafturile americane pot avea povestea ta

mergi la producator si zici ca-i duci marfa in europa.incarci un container de marfa il pui pe vapor si incepe distractia si stresul.
din poveste te fac milionar imediat

#5
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,501
  • Înscris: 16.03.2007
asa iti dai seama ca nu ai nimic. ideea ta e fix zero. ca sa te protejezi, asa cum zici, trebuie sa ai mai mult decat ideea.

#6
goldieczr

goldieczr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 08.07.2020

View Postlaffin, on 03 iulie 2021 - 05:45, said:

asa iti dai seama ca nu ai nimic. ideea ta e fix zero. ca sa te protejezi, asa cum zici, trebuie sa ai mai mult decat ideea.

Sunt constient ca nu am nimic inafara de idee. Tocmai asta e rostul topicului. Cum fac rost de ceva fara sa fie 'furata' ideea, chiar daca e ea buna sau rea?
Totul porneste de la o idee, dar n-am banii necesari pt o afacere construita pe baza acestei idei pentru ca e vorba de sume mari. Cum prezint ideea unui potential investitor astfel incat sa inteleaga despre ce e vorba dar sa nu fie suficiente detalii incat sa o faca pe cont propriu?
Am citit acum ceva timp un lucru, o afacere e compusa din ideea inmultita cu executia. Daca ideea e brilianta dar executia e 0, nu iese nimic. Pe partea opusa, daca ideea e de rahat dar executia extrem de buna, tot spre nimic se duce. In cazul meu am ideea, fie buna sau rea, dar am nevoie de cineva care poate aduce executia, executie care nu poate exista fara sumele alea de bani pe care nu le am.

#7
Argv

Argv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,496
  • Înscris: 25.10.2007
Depinde de sume. Despre ce sume vorbim?
Una e 10k eur si alta 1 milion eur

Edited by Argv, 03 July 2021 - 06:36.


#8
vali

vali

    forumist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,888
  • Înscris: 03.12.2001
ideile sunt mișto, dar nu valorează nimic.
ai nevoie de capital, ca să poți merge la producător să-i spui că îi cumperi marfă de X milioane cu condiția să fii singurul distribuitor pe România pe o perioadă Y. și nu ai cum sa faci asta că nu ai bani. capitalismul e un pic diferit de poveștile de succes de prin reviste. crezi în ideea ta? vinde tot ce ai și pune-o în practică? crezi în ea, dar nu vrei să riști nimic? nasol.

#9
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,723
  • Înscris: 08.10.2004
stii cum se numesc oamenii cu multe idei  si atat ? hai sa nu zic eu ca te superi...
ca sa pui pe picioare un business si nu mica invarteala in spatele blocului ai nevoie de munca nu de idei. ca poti sa faci si termopane, si sa ai success, si nu e nici o afacere de nisa. o idee doar ajuta sala recuperarea investitiei mai repede decat in mod normal, presupunand ca restul merge cum trebuie si reusesti sa pastrezi nisa aia pentru o perioada cat mai mare. avand in vedere ca e vorba de import bun, nisa aia se acopera in luna urmatoare daca produsul se vinde. nu e cine stie ce idee...

vad o gramada pe aici care viseaza la imbogatiri rapide fara nici un efort, caz rar intalnit  si si mai rar terminat cu bine. invatati sa faceti ceva, orice, la nivel de profesionist, si nu o sa aveti probleme cu banii.. oricum banii sunt doar necesari in viata, dar nu si suficienti pentru a trai bine...

#10
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006

View Postgoldieczr, on 03 iulie 2021 - 02:31, said:

...........daca nu dai suficiente detalii, nu ai cum sa inchei un contract cu NDA (non disclosure agreement), pentru ca nimeni nu se baga fara sa stie toate detaliile....
n-ai inteles ce-i ala NDA Posted Image. fix asta e scopul lui: dai detalii dupa ce e semnat, nu inainte. ce rost are sa mai semnezi un NDA daca afli dinainte "toate detaliile"?
evident ca trebuie intocmit bine, astfel incat cel care-l semneaza sa nu-si asume altceva in afara protejarii ideii tale. dar sunt avocati care se pricep destul de bine la intocmit contracte.


View Postgoldieczr, on 03 iulie 2021 - 04:10, said:

Vrei sa-mi spui ca daca te duci la un investitor, ii descrii ideea ta si el crede ca va avea succes, n-ar prefera s-o faca pe cont propriu, cu banii, resursele si cunostiintele lui....
da, cam asta vrea sa-ti spuna. investitorii nu au o gramada mare de resurse "on hold", asteptand sa apara o idee si sa le puna la munca. deseori investesc nu neaparat in idee, cat si in potentialul celui care prezinta idea.

View Postgoldieczr, on 03 iulie 2021 - 04:10, said:

decat sa-ti dea tie bani pt un profit mult mai mic decat ce i-ar fi iesit lui pe cont propriu?
aici e o problema mare a "antreprenorilor" romani Posted Image. majoritatea isi imagineaza ca investitorii baga banii, apoi si-i recupereaza si dispar in neant, iar "omul cu ideea" devina brusc patron si ramane cu afacerea.
cand ai o astfel de idee, care necesita capital destul de mult (pe care nu-l ai), trebuie sa fii pregatit sa renunti inclusiv la controlul asupra afacerii. e mult mai bine sa ai 20-30% dintr-o afacere de succes  decat sa ai 100% dintr-o idee. chestia asta iti raspunde si la intrebarea de mai devreme: investitorii ar prefera sa mearga mai departe cu tine pentru ca e mai profitabil sa dea doar banii si sa detina mare parte din afacere (comparativ cu gasirea unui angajat care sa se ocupe de toata afacerea).

tu-ti imaginezi ca o sa devii un soi de partener al investitorului, sau ca o sa fie cam ca la un credit (returnezi banii si ramai cu bunul cumparat). dar de fapt in situatia ta (cand capitalul necesar pt inceperea afacerii e destul de ridicat), tu mergi la investitor sa-i propui sa te treaca si pe tine in carnetelul cu "resursele si cunostiintele lui".

Edited by _Smiley_, 03 July 2021 - 08:36.


#11
goldieczr

goldieczr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 08.07.2020

View Postsmoke, on 03 iulie 2021 - 08:25, said:

stii cum se numesc oamenii cu multe idei  si atat ? hai sa nu zic eu ca te superi...
ca sa pui pe picioare un business si nu mica invarteala in spatele blocului ai nevoie de munca nu de idei. ca poti sa faci si termopane, si sa ai success, si nu e nici o afacere de nisa. o idee doar ajuta sala recuperarea investitiei mai repede decat in mod normal, presupunand ca restul merge cum trebuie si reusesti sa pastrezi nisa aia pentru o perioada cat mai mare. avand in vedere ca e vorba de import bun, nisa aia se acopera in luna urmatoare daca produsul se vinde. nu e cine stie ce idee...

vad o gramada pe aici care viseaza la imbogatiri rapide fara nici un efort, caz rar intalnit  si si mai rar terminat cu bine. invatati sa faceti ceva, orice, la nivel de profesionist, si nu o sa aveti probleme cu banii.. oricum banii sunt doar necesari in viata, dar nu si suficienti pentru a trai bine...

Nu stiu unde au aparut probleme in transmiterea mesajului dar repet: N-am zis nicaieri ca eu vin cu ideea si vreau ca altii sa vina cu banii si munca. N-am spus nici ca ma astept sa incep o afacere si in 3 luni sa-mi iau Ferrari. Sunt suficient de constient ca o afacere necesita munca, dar degeaba bag eu 18 ore de munca pe zi daca n-am capitalul necesar. Tipul asta de afacere e absolut 0 fara investitia mare initiala. In domeniul asta trebuie sa incepi in forta din prima, stock suficient de produse si marketing agresiv. In primul rand e nevoie de substanta respectiva, pe care nu poti sa te duci la producator si sa-i zici "da-mi nene si mie o sticla de 2l sa incerc o afacere si daca iese mai vorbim noi", nu sta nimeni sa se incurce in asa ceva, dupa aia ai sticlutele si ambalajul care, din nou, nu-ti face nimeni 20 sticlute sa incerci si tu ceva, trebuie comanda mare, insa pe sticlutele la comanda trebuie sa ai graficile brand-ului care inseamna sa lucrezi cu o agentie de design, lucru care te costa cateva mii de euro daca vrei ceva calitativ, ca la urma sa vina campania de marketing care o sa te coste mii bune. Eu nu-mi permit sa dau zeci de mii de euro pe asa ceva.

View Post_Smiley_, on 03 iulie 2021 - 08:35, said:

n-ai inteles ce-i ala NDA Posted Image. fix asta e scopul lui: dai detalii dupa ce e semnat, nu inainte. ce rost are sa mai semnezi un NDA daca afli dinainte "toate detaliile"?
evident ca trebuie intocmit bine, astfel incat cel care-l semneaza sa nu-si asume altceva in afara protejarii ideii tale. dar sunt avocati care se pricep destul de bine la intocmit contracte.

Chiar pare ca nu mi-am dat seama ca nu dai detaliile inainte de semnarea contractului? M-am referit ca un contract are mai multe parti. Eu ofer detaliile ideii mele in schimbul a altceva din partea investitorului, insa cum are investitorul incredere sa includa acel beneficiu in contract daca nici nu stie despre ce e vorba?

View Post_Smiley_, on 03 iulie 2021 - 08:35, said:

da, cam asta vrea sa-ti spuna. investitorii nu au o gramada mare de resurse "on hold", asteptand sa apara o idee si sa le puna la munca. deseori investesc nu neaparat in idee, cat si in potentialul celui care prezinta idea.

Stiu destule exemple, unele chiar si intamplate prin intermediul emisiunilor tip shark tank (imperiul leilor la noi) in care idei nepatentate au fost furate. Nu trebuie sa ai resurse "on hold" pt a fura o idee. Eu, cu ideea si 0 bani, vin si-ti prezint tie, investitor cu sute de mii / milioane, ideea mea. Tu, ca investitor, preferi sa-mi dai mie 50 mii sa pornesc afacerea, cand ai putea sa-mi spui nu si cu aia 50 mii sa pui pe altcineva mai apropiat sa o faca? Atat timp cat ideea e neprotejata poate oricine sa o fure. La baza, ideea e simpla, investitorul nu trebuie decat sa vorbeasca cu producatorul solutiei, sa faca un pachet de design branding cu packaging inclus, sa fabrice sticlutele si ambalajele si dupa sa se ocupe de partea legala a firmei si marketingul, lucruri pe care sunt 100% ca un afacerist le poate face rapid - ai deja experienta cu firmele de design din afacerile anterioare, la fel si cu marketing-ul, legalizarea, etc.. De ce sa te scarpini la urechea stanga cu mana dreapta, lucrand cu mine, cand o poti face direct tu?

View Post_Smiley_, on 03 iulie 2021 - 08:35, said:

aici e o problema mare a "antreprenorilor" romani Posted Image. majoritatea isi imagineaza ca investitorii baga banii, apoi si-i recupereaza si dispar in neant, iar "omul cu ideea" devina brusc patron si ramane cu afacerea.
cand ai o astfel de idee, care necesita capital destul de mult (pe care nu-l ai), trebuie sa fii pregatit sa renunti inclusiv la controlul asupra afacerii. e mult mai bine sa ai 20-30% dintr-o afacere de succes  decat sa ai 100% dintr-o idee. chestia asta iti raspunde si la intrebarea de mai devreme: investitorii ar prefera sa mearga mai departe cu tine pentru ca e mai profitabil sa dea doar banii si sa detina mare parte din afacere (comparativ cu gasirea unui angajat care sa se ocupe de toata afacerea).

tu-ti imaginezi ca o sa devii un soi de partener al investitorului, sau ca o sa fie cam ca la un credit (returnezi banii si ramai cu bunul cumparat). dar de fapt in situatia ta (cand capitalul necesar pt inceperea afacerii e destul de ridicat), tu mergi la investitor sa-i propui sa te treaca si pe tine in carnetelul cu "resursele si cunostiintele lui".

Sunt constient, nu stiu de ce totul este inteles fix pe dos. N-am zis ca investitorul doar isi recupereaza banii si ma lasa cu afacerea, nu traim in vise. Stiu ca nici afacerea nu va fi 100% a mea, ci mai mult voi fi un angajat / manager si shareholder. Dar in acelasi timp, unui investitor i-ar fi mult mai usor sa ia ideea si sa o transmita unui cunoscut, apropiat, partener decat sa se incurce si sa-si riste banii pe un necunoscut. Eu cel putin asa o vad. Ma gandesc ce-as face eu daca as fi afacerist? Om cu afaceri si bani, automat am si cunostiinte si conexiuni. Imi vine unul cu o idee, il refuz si ma duc la partenerii mei care au deja experienta si cu care pot face o afacere mult mai pusa la punct decat un necunoscut. Mi se pare logic.

View PostArgv, on 03 iulie 2021 - 06:35, said:

Depinde de sume. Despre ce sume vorbim?
Una e 10k eur si alta 1 milion eur

Momentan nu stiu exact, suma depinde si de planul de bataie - daca cumperi solutia de la un producator sau decizi sa o produci local. In nici un caz nu e vorba de 1mil euro dar de cateva zeci de mii sigur. Marja de profit depinde si ea foarte mult de investitie. Sa luam ca exemplu sticlutele de care vorbeam mai devreme. Poti sa cumperi 1.000 la 50 bani bucata, sau 10.000 la 20 bani / buc. Mai multi bani, mai mult risc, dar si daca merge, e mai mult profit. Chiar daca diferenta de 30 bani nu se simte, la 10.000 sticlute inseamna 3.000lei profit. Aceeasi chestie se aplica si la solutie, daca o cumperi de la alt producator, si la ambalare, transport. Aici intervine nevoia unei pareri a cuiva cu experienta si research facut ca sa determini pe ce cale o iei, chestii care din nou costa bani.

#12
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,144
  • Înscris: 15.05.2008
eu zic ca visezi
nu are cum sa fie asa,un produs de succes afara,vine unu si vrea sa fabrice si el,pai platesti pt reteta produsului si nu vb de cateva mii
daca are asa mare succes acel produs,de ce sa vand reteta sau sa o impartesc?

#13
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006

View Postgoldieczr, on 03 iulie 2021 - 08:57, said:

Chiar pare ca nu mi-am dat seama ca nu dai detaliile inainte de semnarea contractului? M-am referit ca un contract are mai multe parti. Eu ofer detaliile ideii mele in schimbul a altceva din partea investitorului, insa cum are investitorul incredere sa includa acel beneficiu in contract daca nici nu stie despre ce e vorba?
ai auzit de clauze "non-compete"? se intalnesc destul de des in astfel de situatii (trebuie mentionata explicit in NDA). practic investitorul isi asuma ca nu va folosi informatiile aflate de la tine pt a-ti face concurenta (asta incluzand si deschiderea unei afaceri cu acelasi profil).

View Postgoldieczr, on 03 iulie 2021 - 08:57, said:

Stiu destule exemple, unele chiar si intamplate prin intermediul emisiunilor tip shark tank (imperiul leilor la noi) in care idei nepatentate au fost furate.
sunt 2 motive pentru care se intampla asa ceva:
1. cel cu ideea are asteptari nerealiste (vrea sa cedeze foarte putin din firma, si astfel devine profitabil pt investitor sa incerce sa execute ideea singur)
2. aportul adus de cel cu ideea este foarte mic (sau mult supraevaluat in negociere)

View Postgoldieczr, on 03 iulie 2021 - 08:57, said:

....In domeniul asta trebuie sa incepi in forta din prima, stock suficient de produse si marketing agresiv......In nici un caz nu e vorba de 1mil euro dar de cateva zeci de mii sigur.....
n-o sa-ti placa treaba asta, dar impresia mea e ca tu nu prea o sa aduci altceva in afacere in afara de idee.
vorbesti de o fabrica care sa produca ceva in domeniul alimentar, dar iti inchipui ca e nevoie doar de "cateva zeci de mii" :). cred ca 6-12 luni o sa dureze doar obtinerea autorizatiilor pt producere si comercializare, timp in care o sa dai "cateva zeci de mii" doar pe salarii (asta presupunand ca ai noroc sau ai deja oameni pregatiti in domeniu; acele "resurse" pe care s-ar putea sa le aiba investitorul).

#14
goldieczr

goldieczr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 08.07.2020

View Post_Smiley_, on 03 iulie 2021 - 09:19, said:

n-o sa-ti placa treaba asta, dar impresia mea e ca tu nu prea o sa aduci altceva in afacere in afara de idee.
vorbesti de o fabrica care sa produca ceva in domeniul alimentar, dar iti inchipui ca e nevoie doar de "cateva zeci de mii" Posted Image. cred ca 6-12 luni o sa dureze doar obtinerea autorizatiilor pt producere si comercializare, timp in care o sa dai "cateva zeci de mii" doar pe salarii (asta presupunand ca ai noroc sau ai deja oameni pregatiti in domeniu; acele "resurse" pe care s-ar putea sa le aiba investitorul).

Initial in nici un caz nu e vorba de fabrica proprie ci de cumpararea solutiei de la producator.
De ce crezi ca n-as aduce nimic altceva?

#15
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,144
  • Înscris: 15.05.2008
ce marja de adaos ai putea avea la acest produs,unde te incadrezi cu pretul fata de altele,in europa este disponibil produsul?

#16
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016

View Postgoldieczr, on 03 iulie 2021 - 04:10, said:

,

Problema cu suplimentele astea este ca momentan nu se gasesc atat de usor incat doar sa cumperi cateva si sa incerci sa le vinzi in Romania. Este ceva relativ nou aparut pe piata (un produs cu efect instant pentru boostarea temporara a performantei, similar cu pliculetele cu ammonia folosite de bodybuilderi,,

Deci il importi din China cea mai poluata tara de pe suprafata pamantului.Asta ca sa-ti dai seama de calitatea produsului.Sau pe tine te intereseaza banul nu sanatatea clientilor.

#17
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,604
  • Înscris: 12.06.2010
Semnezi NDA dupa ce faci rost de bani de avocati. Te duci frumusel la producator si iei franciza sau distributia pe Europa de Est. Aduci mostrele in tara, convingi investitorul. Faci fabrica in Vietnam din prima. Din profit cumperi bitcoins cand sunt mai sighinasi asa. Gata, esti milionar! Te inscrii la Arena Leilor si vanezi ideile altora.
Te asteptam cu alta idee!

Edited by lucianburjuiul, 03 July 2021 - 09:28.


#18
crursu

crursu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,253
  • Înscris: 05.12.2010
Aici nici măcar ideea nu există.Sunt milioane de produse care teoretic se pot vinde in diferite țări, nu este așa simplu, un produs (sau o marcă)  poate să aibă succes într-o țară și în altă țară nu. Doar că tu știi despre un produs minune nu reprezintă nimic.
Ai testat tu produsul ? Sau din auzite și YouTube.
Sau făcut teste serioase pentru acel produs, este omologat pentru CE, etc

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate