Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...

[UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri
 Microsoft Defender

cartela Internet Europa

Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...
 Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...
 Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!

"Spionul" nostru cel de t...
 

Accelerare download in ubuntu (ubuntu 20.04)

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#19
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
driverele intel sunt incluse default, orice laptop care e full intel merge out of the box fara niciun driver. Pentru linuxisti cel mai simplu sa te asiguri ca nu ai probleme e sa iei un laptop care e full pe platforma intel de la cpu la wifi si nu mai trebuie sa faci nimic. Cand instalezi el deja selecteaza tot ce ii trebuie. Din pacate cu amd nu e asa simplu.

#20
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,734
  • Înscris: 29.02.2004
n-am zis ca nu merge am zis ca poate poate
nu strica sa incerce
n-are ce pierde

alea ce ti-am zis eu nu vin out of the box

#21
tar1901

tar1901

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 558
  • Înscris: 15.05.2018
Din cate am citit nu prea am vazut multe informatii care sa ma ajute sa inteleg problema si sincer nu cred ca-i ceva legat de browser sau download-manager.

Cum te conectezi la internet? Daca ai un router cum e legat calculatorul la rotuer, LAN sau Wifi? Daca ai WIFI vezi ce viteza are in comparatie cu windows si ce protocol foloseste. WIFI ar trebui sa aiba cam 72Mb/s daca ai un router mai "standard" si LAN are 100,300,1000Mb/s in functie cat de bun e router-ul si ce rata de transfer ai de la firma ta de net.  Vezi eventual pe net pentru WIFI/LAN care-l ai daca nu trebuie sa mai adaugi ceva setare la modul ca sa mearga la "full-speed", sau eventual sa dai disable la ceva.

Ai putea sa stergi network-connection din Network Manager-ul de la Ubuntu si sa faci din nou conexiunea cu valorile default.

#22
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View Postodastramosilor, on 05 iulie 2021 - 21:46, said:

n-am zis ca nu merge am zis ca poate poate
nu strica sa incerce
n-are ce pierde

Timp. Pierde timp, cea mai importanta resursa. In loc sa se bucure de viata pe Windoze, care merge brici, conform propriilor afirmatii, pierde timp frecandu-se cu "pakete" si "instalari" pe linux. :first:

#23
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,734
  • Înscris: 29.02.2004
windowsul nu poate merge mai bine ca linuxul ca sistem de operare
ca poti rula softuri care nu le ai pe linux, e partea a doua.

#24
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
Nu ma deranjaza, folosesc linux de mai bine de 10 ani incontinuu, si de 30 ani sporadic, am avut si red hat, susee (mai multe), mint, Ubuntu (mai multe),

Referitor la conexiune testul de viteza cu ping da aceeasi valoare la linux si la windows, oricum este limitata find Eoc, dar prind 70 Mb/s down si peste 80 Mb/s up.

Diferentele apar in legatura cu hardware-ul nu cu sistemul de operare, I7 cu 8GB si GPU 1GB GTX 550 merge impecabil cu linux, nu am nici un repros, doar ca haleste 50w, intel atom haleste 5w.

Posibil ca firm ware-ul de intel sa ajute putin, ma rog in limita procesorului, nu ma astept la minuni, nici windws nu merge mai grozav fara driverele cu care a venit respectiva jucarie.

https://www.chuwi.co...i-HeroBook-Pro.

In caz ma poate indruma cineva pentru drivere de linux pentru asta multumesc anticipat.

Edited by stdalionutpwr, 06 July 2021 - 17:31.


#25
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,734
  • Înscris: 29.02.2004
ai verificat daca ai instalat intel-microcode si intel-firmware din synaptic, asa cum am mai spus?

Edited by odastramosilor, 06 July 2021 - 22:20.


#26
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
I-am dat si im-i raspunde ca este in repozitoriu ultima versiune de intel microcode.

Am instalat asta si mi-a zis ca este indicat sa dezinstalez alte doua pachete, le-am dezinstalat si nu mi-a dat nici o eroare, merge cu noua configuratie.

In legatuta cu firmware-intel i-mi da o sumedenie in pentru grafica, pentru sunet, etc, nu stiu cum sa procedez cu astea.

Edited by stdalionutpwr, 07 July 2021 - 12:51.


#27
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
Cateodata  merge netul mizerabil, sub 10 Mb/s asa ca orice as face orice sistem as fololosi, orice hardware, trebuie sa astept.

#28
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,734
  • Înscris: 29.02.2004

View Poststdalionutpwr, on 07 iulie 2021 - 12:50, said:

I-am dat si im-i raspunde ca este in repozitoriu ultima versiune de intel microcode.

Am instalat asta si mi-a zis ca este indicat sa dezinstalez alte doua pachete, le-am dezinstalat si nu mi-a dat nici o eroare, merge cu noua configuratie.

In legatuta cu firmware-intel i-mi da o sumedenie in pentru grafica, pentru sunet, etc, nu stiu cum sa procedez cu astea.
pai pt sunet n-o sa te ajute in problema ta dar nici nu vad ce ar putea dauna. Cum crezi. In rest baga ce ar fi pe grafica si inrudite... N-are cu ce intra in conflict. Mai principal era microcode, ala e posibil sa mai aiba ceva.

ai vazut vreo diferenta?

eventual poti incerca sa bagi si varianta de kernel liquorix, eu pe asta si sunt acum.

$ uname -a
Linux mx1 4.8.0-2.1-liquorix-amd64 #1 ZEN SMP PREEMPT liquorix 4.8-2mx150+2 (2016-10-22) x86_64 GNU/Linux


astea asa in ideea ca poti imbunatati situatia pe sistemul actual.
cum zicea si colegul mai sus, in mod norm al tre sa rulezi chestii care dau cat mai putin in procesor, inclusiv o interfata care sa-l solicite la minim
gnome sau kde sunt mai fitoase, dar probabil presupune reinstalare, sau bagi alt desktop cu totul, din synaptic, pe sistemul actual...

#29
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
E mai bine, e destul de bine sa nu mai incerc altceva, multumesc.

#30
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
Au facut un update si nu mai merge, merge foarte rau.  si alte lucruri nu mai merg, s-au adunat gramada.

Un linux care sa merga cu hero book cu intel atom altceva decat Ubuntu sau inrudite, minim drivere de wireless, si sunet, sa pot naviga.

#31
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,734
  • Înscris: 29.02.2004
https://www.slax.org/

#32
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,734
  • Înscris: 29.02.2004
https://archcraft.io/
asta e nou si consuma putin
poate ti-o fi de folos ca pe atomul ala...

#33
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
multumesc

#34
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
slax-ul e mai mult pentru rulare de pe stick, nu e prea utila. Poti incerca PCLinuxOS care e foarte bun si e derivat din mandriva. Oricum laptopul ala atomic e o porcarie, nu merita sa dai banii pe el. E ieftin dar mult prea slab ca sa faci ceva cu el.
Cele mai eficiente distributii sunt cele care se compileaza local, gentoo si Arch. Problema e la decodarea video care functioneaza in windows si probabil ca nu in linux desi ar trebui pentru ca driverul video pentru placa video respectiva e in kernel din cate stiu. E posibil sa nu ai instalat suportul pentru h265 si vp9
https://geekstermina...ec-ubuntu/1900/

#35
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,734
  • Înscris: 29.02.2004
mx xfce a zis cineva ca merge decent, dar fluxbox sau openbox merg f bine
deci bunsen labs sau ceva de genu :)

#36
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,416
  • Înscris: 08.04.2020
Pe asta n-am gpu propriuzis, practic decodarea se face de catre cpu de aia merge asa lent, nu folosesc la redare 4k caci stiu ca nu poate, n-are gpu, am incercat cu unul cu gpu gtx650/2gb si a functionat cu ubuntu  20.04, are driver pentru el si codec, merge si accelerarea grafica in mozilla, dar asta n-are.

Nu stiu cum functioneaza linuxul pe AMD ryzen, ala are un gpu integrat destul de tare, dar nu stiu daca este driver pentru el in linux, vrau un sistem micropower, nu ma bag la gpu separat de procesor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate