Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Motorul se supraincalzeste?

avarie usoara

Rotoare, statoare și alte ge...
 Achizitie logan nou (ce cutie, ce...

La multi ani @micutu82!

Olivia Newton-John va ramane prin...

Refuz comanda rapida ?!
 Certion - proiecte la mare ș...

Pe Windows 10 am dat o scanare a ...

Nedumerire Bticino Living Now Sma...

personal cloud? Cum si ce?
 Efect advers brahiterapie

Recomandare laptop gaming

One plus 9 Pro sau Realme GT2 Pro

Cum scap de buruieni ?
 

urmarire pc dupa IP chiar daca am inchise Anydesk,Teamviewer?

- - - - -
  • Please log in to reply
90 replies to this topic

#19
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,639
  • Înscris: 17.01.2012
acu', dacă ai comis-o, speră și tu că-ți va fi trecută cu vederea o greșeală...
data care vine folosește propriile resurse să te dai pe net...

acu dooj'd-ani înțelegeam că n-aveai (net, computer...), dar AZI? :o de ce-ai folosi echipamentul firmei?

#20
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,964
  • Înscris: 15.06.2004
Chiar si cu "echipamentul personal", daca il foloseste in reteaua de la munca, adminul tot poate vedea ce site-uri web viziteaza :D

#21
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,503
  • Înscris: 18.09.2008

View Posteiffel, on 02 iulie 2021 - 11:11, said:

Chiar si cu "echipamentul personal", daca il foloseste in reteaua de la munca, adminul tot poate vedea ce site-uri web viziteaza Posted Image

Sunt routere banale care fac log-uri. Nici un e greu de setat asa ceva, atat timp cat esti in reteaua firmei wi-fi/cablu.

#22
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,964
  • Înscris: 15.06.2004
Pai tocmai, asta ziceam - nu e nevoie sa instaleze nimic pe PC - vede traficul.

#23
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,459
  • Înscris: 19.11.2010
Incep sa cred ca degeaba lucrezi ca administrator ca, daca in alta locatie(oras) ai un sef superior care iti poate vedea orice trafic faci avand IP-ul meu
mai bine lucrez ca inginer (non it) de acasa si po intra in paralel de pe calculatorul personal

credeam ca e si un browser de navigare care sa nu i-ti arate traficul

View Postdanvlas, on 02 iulie 2021 - 08:01, said:

Daca e in AD si sunt aplicate politici de monitorizare si securitate, nu le poti ocoli, decat daca esti sysadmin
si cum faci aceasta daca esti sysadmin?

View Posteiffel, on 02 iulie 2021 - 09:06, said:

Asta poate vedea un admin si fara sa aiba nimic pe PC-ul tau - doar vede ce IP-uri acceseaza calculatorul tau prin retea.
Ba ar putea chiar mai multe... Depinde de configuratia retelei si modul de management implementat.
si cum pot sa fac ca sa nu mai vada ce IP=uri acceseaza calculatorul meu prin retea?

View Postgushpi, on 02 iulie 2021 - 11:02, said:

data care vine folosește propriile resurse să te dai pe net...
acu dooj'd-ani înțelegeam că n-aveai (net, computer...), dar AZI? Posted Image de ce-ai folosi echipamentul firmei?
pai lucrez de la birou de la ei, daca folosesc wirelessul lor are ceva?
resursele mele ar fi doar telefonul si netul mobil acolo,

View Posteiffel, on 02 iulie 2021 - 11:11, said:

Chiar si cu "echipamentul personal", daca il foloseste in reteaua de la munca, adminul tot poate vedea ce site-uri web viziteaza Posted Image
deci mai bine ma conectez prin Netul Mobil, decat sa intru prin Wirelessul lor nu?

View Posteiffel, on 02 iulie 2021 - 14:18, said:

Pai tocmai, asta ziceam - nu e nevoie sa instaleze nimic pe PC - vede traficul.
Daca Seful e din alt oras poate vedea Traficul daca e din alta Locatie? ca pe locatia mea eu am user de admin
Ca daca poate vedea Traficul si din alt oras din organizatie, inseamna ca doar de pe TELEFONUL cu Datele mobile mai pot intra sa mu vada Traficul?

Edited by July02, 02 July 2021 - 20:24.


#24
coniac

coniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 17.12.2019
Tu de firewall ai auzit ?
Asigura-te ca e  pornit

#25
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,459
  • Înscris: 19.11.2010

View Postconiac, on 02 iulie 2021 - 20:25, said:

Tu de firewall ai auzit ?Asigura-te ca e  pornitl
adica daca firewall-ul este pornit nu poate vedea traficul daca e in alta locatie(oras) a organizatiei?

Edited by July02, 02 July 2021 - 20:46.


#26
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,907
  • Înscris: 24.11.2002
Nu conteaza unde e localizat seful sau cel care se poate uita ce pagini accesezi atat timp cat folosesti reteaua lor.
Daca folosesti netul de pe telefonul tau cu hotspot e posibil sa nu mai functioneze aplicatiile necesare muncii.
Chestiile de munca le faci pe laptopul de munca cu internetul de munca, chestille de tigara/relaxare le faci pe telefonul personal pe internetul mobil.
L.E.:Chiar daca ai firewallul pornit si folosesti infrastructura lor de internet, se pot vedea/salva adresele accesate.

Edited by vestale, 02 July 2021 - 21:07.


#27
genius

genius

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,493
  • Înscris: 23.11.2004

View PostJuly02, on 01 iulie 2021 - 22:06, said:

dar la Repornice PC - i-ar trebui din nou Codul Anydesk furnizat de mine ca sa poata vedea PC-ul meu nu?
Tu ai impresia că dacă vrea să te urmărească , folosește ceva ce tu vezi ?

#28
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,459
  • Înscris: 19.11.2010

View Postvestale, on 02 iulie 2021 - 21:06, said:

Nu conteaza unde e localizat seful sau cel care se poate uita ce pagini accesezi atat timp cat folosesti reteaua lor.
pai cum sa nu conteze unde e localizat?

#29
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,907
  • Înscris: 24.11.2002
Pentru ca pe routerul sau serverul din reteaua lor se poate conecta "remote"/de la distanta prin internet. Si poate vedea acolo ca IP-ul laptopului tau a cerul de la acel router sa ii aduca pagina "forum.sofpedia.com", totul poate fi inregistrat. Asa cum de la distanta, prin telefon, pot vedea cate grade Celsius am in casa si pot da drumu la centrala si altele.
Posibilitati exista, ca le foloseste sau nu, e altceva. Dar merita riscul?

Edited by vestale, 02 July 2021 - 21:18.


#30
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,459
  • Înscris: 19.11.2010

View Postvestale, on 02 iulie 2021 - 21:14, said:

pai nu a zis colegul ca daca e Firewall-ul pornit nu poate?

View PostJuly02, on 02 iulie 2021 - 21:22, said:

Si poate vedea acolo ca IP-ul laptopului tau a cerul de la acel router sa ii aduca pagina "forum.sofpedia.com", totul poate fi inregistrat
cum mai exact?

#31
paul_bh

paul_bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 05.03.2006
foarte simplu, gandeste-ta ca nu trebuie sa fie sysadmin sa vada ce site-uri accesezi, este google, facebook si altii care iti acceseaza anumite fisiere generate de browsere ca sa-ti dea reclama tintita. Acum in legatura cu softurile remote sau drepturile din AD in Windows degeaba ti-am explica ca tot nu ai acces sa faci asa ceva.

#32
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,459
  • Înscris: 19.11.2010
adica daca stiu IP-ul cuiva ai pot vizualiza tot traficul?
cum fac asta?

View Postpaul_bh, on 02 iulie 2021 - 21:31, said:

tot nu ai acces sa faci asa ceva
am acces ca am drepturi de admin pe locatia mea ( dar ti-am zis shegul e admin dar e in alta locatie localizat )

Edited by July02, 02 July 2021 - 21:42.


#33
paul_bh

paul_bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 05.03.2006
Degeaba ai drepturi de admin la statia ta ca in retea, in AD sau in VPN nu ai. Inchipuie-ti ca furnizorul tau de internet administreaza toata reteaua si poate vedea ce accesezi, si tu chiar daca ai drepturi de administrare in calculatorul tau nu ai drept de acces la multe in reteaua furnizorului tau de internet.

#34
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,459
  • Înscris: 19.11.2010

View Postpaul_bh, on 02 iulie 2021 - 21:42, said:

ai drepturi de administrare in calculatorul tau nu ai drept de acces la multe in reteaua furnizorului tau de internet
am drepturi de admin pe toata reteaua din locatia mea

#35
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,907
  • Înscris: 24.11.2002

View PostJuly02, on 02 iulie 2021 - 21:24, said:

pai nu a zis colegul ca daca e Firewall-ul pornit nu poate?


cum mai exact?
El s-a referit la aplicatiile care ruleaza pe al tau laptop/pc si accesul acelor aplicatii "de spionat" spre internet poate fi oprit de firewall. Dar daca iti blochezi Chrome-ul atunci nici internetul nu o sa functioneze.

Cum poate afla administratorul de retea ce site-uri accesezi? Activea functia de logare pe routerului prin care iesi spre internet, cum toate cererile spre internet facute de laptopul tau trec prin acel router mai departe spre internet se salveaza, iar cand ajung raspunsul dinspre "forum.softpedia.com" routerul stie sa trimita laptopului tau si salveaza ca la ora x minutul y ti-a trimis datele de pe aceea pagina. Routerul poate fi configurat si accesat si din reteaua locala, dar si dinspre internet. Iar logurile pot fi vazute/accesate si din exterior, daca a fost configurat corespunzator.

Ai drepturi de admin si pe routerul care iti da internet in locatia ta?

Edited by vestale, 02 July 2021 - 22:00.


#36
July02

July02

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,459
  • Înscris: 19.11.2010
Ca sa mai pot naviga si eu ar trebui sa vin cu calculatorul de acasa :))
credeam ca e vreun Browser care sa nu arate traficul....

View Postvestale, on 02 iulie 2021 - 22:00, said:

Routerul poate fi configurat si accesat si din reteaua locala, dar si dinspre internet. Iar logurile pot fi vazute/accesate si din exterior, daca a fost configurat corespunzator.
nu cred ca e setat la modul asta dar nu sti nicodata
oriucm suspect e ca seful(care e in alta locatie) a intrat pe laptopul meu la IP-ul meu ca zicea el sa vada reteaua Posted Image)
abureala....., de ce ai trebuia IP-ul meu?( si calc asta are IP fix nu e dinacela de se schimba )

View Postvestale, on 02 iulie 2021 - 22:00, said:

Ai drepturi de admin si pe routerul care iti da internet in locatia ta?/quote]Ai drepturi de admin si pe routerul care iti da internet in locatia ta?
nu stiu deocamdata abia am ajuns la ei firma medie,dar as avea o oprtunitate sa ajung si inginer non-it in pipera la o multinationala(dar nu stau in Buc) nu stiu care o fi mai bine
stiu ca aia din afara tarii cica intra pe echipamente , o sa ma uit in timp daca am si acces acolo posibil sa nu(dar am user si parola de admin)

Edited by July02, 02 July 2021 - 22:21.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate