Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Ce boală sau tulburare e asta?

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#37
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,985
  • Înscris: 04.09.2018
Daca are o problema psihologica sau psihiatrica, nu rezolva fara medic sau psiholog.

#38
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,809
  • Înscris: 09.12.2012
Ai anxietate sociala / fobie sociala, cam la fel sunt si eu, desi acum parca e ceva mai binisor, ai nevoie de ceva tratamente intradevar, Coaxil te-ar ajuta destul de binisor, si nu e genul care sa de-a dependenta si sa creeze si alte probleme.
Evita anti-depresivele, in mod normal asta ti se baga pe gat la prima vizita la vreun psihiatru, ca asa "stiu ei" ,  benzodiazepinele la fel, daca le iei odata la 7 zile si nu mai mult de 3-4 ori pe luna , ar fi ceva de luat in considerare, sunt utile cand vine vorba de o nunta, interviu .. etc dar nu e ceva ce se ia zilnic, administrarea zilnica de benzodiazepine creeaza dependenta .

Alcoolul , la o petrecere sau o intalnire, face minuni cand vine vorba de anxietatea sociala, din nou, nu te lasa dus de val si te apuca sa bei prea des, ca la fel ca si in cazul benzodiazepinelor, ajungi la dependenta.

Poti incerca si sa mergi la un psiholog , sa stai cu el / ea de vorba, sa ii spui problemele tale, si impreuna sa lucrati, sa te inveti sa fi mai pasiv cand esti printre oameni, ca tu ai impresia ca toti s-ar uita la tine sau ar avea ceva cu tine, dar in realitate  fiecare isi vede de treaba lui, gen sunt obositi ,pusi si ei pe ganduri, plictisiti... etc, probabil le mai atragi si tu putin atentia daca devi putin agitat din cauza anxietati, dar multi isi vad de treaba lor si in acest caz :)

#39
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,985
  • Înscris: 04.09.2018
Nu e nevoie sa evite antidepresivele, alea-s f bune si anxiolitice chiar si daca nu are depresie, nu generalizam, la unii merg bine,  la altii nu, depinde de om.
Daca medicul ii da, sa ia, si vedem cum merge dupa o luna.
Benzo e corect, dau dependenta si nu e bine, se ia maxim un 3-4 saptamani, nu mai mult.

Este Spitomin care merge f bine pe anxietate si e doar anxiolitic f bun, nu prea il dau medicii, dar ar trebui sa-l dea, isi face efectul in cam 3 saptamani de luat zilnic, si nu da dependenta ca benzo.
Cu asta ar trebui sa inceapa medicii, nu direct cu SSRI-uri antidepresive.

Am zis sa se duca la medic intai, ca ala isi da seama daca e nev de trat sau de psiholog, ca daca se duce la psiholog, e tare posibil ca ala sa nu il trimita la medic daca e nev de trat, ca nu isi da seama ca e nevoie de trat, si nu e bine.

#40
elevpopa

elevpopa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 561
  • Înscris: 03.10.2019
@Diana, coaxil se poate gasi la orice farmacie sau e nevoie de reteta?
@Minetto, nu pot testa medicamente pe sistemul incercare si eroare.

#41
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,985
  • Înscris: 04.09.2018
coaxil se poate gasi la orice farmacie cu reteta, nu iei asa aiurea fara recomandarea medicului. Dar mai rar dau medicii coaxil.
Nu testezi tu personal, medicul face asta. El recomanda un tratament, daca nu merge in cam o luna, il va schimba, asa se face la general de obicei. Insa in general deja din prima incercare o ia, sau cel mult din a doua, asta daca recomanda trat, daca nu, va recomanda psihoterapie.

Edited by MinettoMatoi, 02 July 2021 - 22:37.


#42
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,546
  • Înscris: 10.01.2012
Câteva grame de niacină /zi s-au dovedit eficiente în depresie, anxietate, chiar și schizofrenie.
Eu de ex de la prima capsulă de 250 mg am simțit un profund efect antidepresiv.
În plus, mi-a dat o senzație de încredere în sine, deodată știam că sunt pe drumul cel bun. Iată:

Quote

Vitamina B3 este cunoscută pentru creșterea vigilenței, limpezirii minții, concentrării, memoriei, dispoziției și energiei îmbunătățite.
Este un puternic antioxidant și neutralizator al radicalilor liberi,
Partea a doua că abia după o lună am aflat că trebuia să încep cu doze scăzute, fiindcă altfel ia foc fața, se înroșește.
Sau că trebuie asociată cu vitamina C și funcție de statusul metilării, un complex B, fiindcă are metil donori.
Ghinioniștii iau complex B cu acid folic, însă de fapt trebuie din cel cu metilfolat.

Nu le afli pe toate din prima, dar cine este curios, poate rezolva probleme complicate de sănătate prin metode banale, ieftine, și mai ales fără efecte secundare.
Altfel după colț sunt tot felul de pill-junkies și spălați pe creier, care cu mare drag vor să atragă alți oameni în telenovela medicamentelor.

Edited by NelsonMandela, 03 July 2021 - 01:02.


#43
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,809
  • Înscris: 09.12.2012

 elevpopa, on 02 iulie 2021 - 22:12, said:

@Diana, coaxil se poate gasi la orice farmacie sau e nevoie de reteta?

Trebuie sa ai reteta pentru Coaxil (tianeptina sodica), deci o vizita la un doctor bun , care sa te si asculte , si cum am spus evita anti-depresivele, care nu numai ca nu prea functioneaza, sunt destul de "intrusive" si renuntarea la ele e horror, la fel si cu benzodiazepinele care daca le iei zilnic ai cam incurcat-o mai incolo.

Uitat-te pe internet ( eMAG), Phenibut HCL , pastile , poti lua odata la 7 zile 1 gram sau 1.5 grame, maxim 2 grame , si cu asta trebuie avut grija ca daca iei zilnic apare dependenta, dar daca iei cum ti-am spus, odata la 7 zile o sa fie ok, e un anxiolitic destul de bun, si il iei fara reteta, efectele de calmare dureaza pana la +24 h, fiindca actioneaza asupra receptorilor GABA B la fel cum o face si Gabapentin si Lyrica. (astea fiind pe reteta)
Mai poti incerca sa iei si niste Taurine, si asta m-a ajutat destul de bine, nu da dependenta, doza uzuala este de 1 gram sau pana la 3 grame pe zi, Taurine stimuleaza receptori GABA A.
Orice medicament / supliment ce actioneaza asupra receptorilor GABA are efect anxiolitic (scade anxietatea), insa benzodiazepinele si alcoolul actioneaza in mod direct asupra receptorilor GABA A si asta pe termen lung aduce numai probleme, in unele cazuri destul de grave, nu te juca cu asa ceva, e ok daca respecti ce ti-am spus ,  mai ales in privinta Phenibutului, iar Taurine, poti lua zilnic timp de 4-6 saptamani dupa ia o pauza de minim o luna, ca daca iei in continui isi cam pierde din efectul anxiolitc.

Tine minte, la ce ai tu, deh, si eu la fel, nu e necesar sa ne indopam cu anti-depresvie si tot felul de medicamente de alea "grele" prescrise relativ foarte usor de domni Psihiatrii, este important sa te documentez despre anxietatea sociala si rolul receptorilor GABA cand vine vorba de anxietate Posted Image.

Eu si acum sunt pe Coaxil, l-am inceput in Mai 2015, cand renuntasem la Xanax (benzodiazepina), renuntarea la Xanax a fost horror si abia am reusit sa scap de el, insa cand vine vorba de Coaxil, l-am luat si 3 ani la rand si cand am zis sa renunt, ca sa fac o pauza, nu m-am lovit de simptome de sevraj sau sa ma simt mai rau, e un medicament cu un efect opioid destul de subtil, te face mai vorbaret, mai vesel, mereu in toane bune, iti creste rezistenta la stress, si cum am zis, abia daca ai  efecte adverse, probabil la primele doze o sa te speri putin Posted Image) dar trece dupa o zi sau doua, si renuntarea la el e foarte usora, si da, se ia si pe termen lung, efectele anxiolitice se pastreaza chiar si 3 ani.

Doza la Coaxil este de 3x pe zi, la ora 08 00 sau 09 00 , dupa la ora 13 30, si seara pe la ora 18 30.

Multa sanatate !

Edited by DianaXO, 03 July 2021 - 05:24.


#44
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Puneti accentul pe ce fel de persoane aveti in jurul vostru, este foarte important. Si de obicei persoanele tolerante au cel mai mult de suferit, ptr ca nu pot spune nu, le este greu sa ii indeparteze pe cei care  le induc stari negative sau isi descarca frustrarile sau ambitiile nerealizate (atentie mai ales la acestia ca au si ego si nu prea se simt vinovati) pe ei.

#45
BucsaMobilul

BucsaMobilul

    Bucșeanul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,839
  • Înscris: 02.11.2016

 elevpopa, on 01 iulie 2021 - 16:01, said:

Cam de pe la 10 ani a inceput totul. Cand eram in clasa la ore, simteam parca o rusine sa raspund la intrebarile profesorului. Chiar si acum, la 24 de ani, simt un soi de rusine sa intru in anumite magazine si sa cumpar ceva.
Ma inhib in prezenta anumitor persoane. Imi este jena sa intreb pe cineva pe strada cum pot ajunge la o anumita adresa. Intr-un grup imi este rusine sa imi scot mancarea si sa mananc alaturi de alti oameni. Devin inhibat  timid, cand trebuie sa bat la uși, sa ma prezint, sa depun un cv, sa discut cu un angajator. Cand ma intalnesc pe strada cu anumiti vecini, imi este jena ori rusine sa ii privesc si sa ii salut. De multe ori folosesc alt drum doar ca sa nu dau ochii cu ei. Daca sunt intr-un autobuz sau tren, imi este rusine sa ma  asez langa cineva, asa ca prefer sa stau in picioare.  Imi este rusine sa sun pe cineva cu care nu prea am avut multa treaba. Chiar si cand sunt sunat, daca este cineva langa mine, parca ma inhib cumva si nu imi mai vine sa raspund la telefon.  Daca sunt la o nunta, imi e rusine sa dansez, asa ca stau tot timpul pe scaun.

Cum se numeste in termeni medicali aceasta tulburare psihica?

Mă încadrez și eu în cam tot ce ai zis, blestemată fie generația noastră 🙂

#46
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,985
  • Înscris: 04.09.2018
Nu e vorba de generatie, e vorba de voi doi ca aveti o problema, ca multi altii nu-s ca voi in acelasi mediu si generatie.

#47
BucsaMobilul

BucsaMobilul

    Bucșeanul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,839
  • Înscris: 02.11.2016

 MinettoMatoi, on 04 iulie 2021 - 15:42, said:

Nu e vorba de generatie, e vorba de voi doi ca aveti o problema, ca multi altii nu-s ca voi in acelasi mediu si generatie.

Evident, exageram, dar e groasa oricum (pentru mine si el) Posted Image

#48
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,985
  • Înscris: 04.09.2018
Nu exagerezi deloc, sunt probleme si trebuie rezolvate, multi sunt ca voi cu probleme de genul.

#49
BucsaMobilul

BucsaMobilul

    Bucșeanul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,839
  • Înscris: 02.11.2016

 MinettoMatoi, on 07 iulie 2021 - 18:51, said:

Nu exagerezi deloc, sunt probleme si trebuie rezolvate, multi sunt ca voi cu probleme de genul.

Încă nu am curaj să mă duc la un psihiatru

#50
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,985
  • Înscris: 04.09.2018
De ce nu ai curaj ? Dar ai curaj sa te distrugi eventual de tot ?! Ca, cu cat stai cu atat risti agravarea si cronicizarea, vrei asta ? Si chiar daca nu se agraveaza, iti place sa stai in starea asta ?
Uite la mine si nu glumesc, nu am stiut ce am, a tot avansat depresia, si dupa ani de zile m-am dus la medic, si am ramas netratabil, daca ma duceam la timp, eram alt om, dar eu nu am stiut, tu sti.

Nu te spanzura, nu te bate psihiatru, nu esti la examen la bac, la facultate sa ai frica, deci nu vad de ce nu ai curaj sa te duci.
Ce poate sa fie "domnul doctor am asa, asa asa, va rog ajutati-ma, ce parere aveti ? Ce se poate face ca sa-mi revin", atat.
Asa ca depinde de tine totul, sa nu zici "domne, n-am stiut".

De ex sunt depresivi care nu s-au dus din timp si cand s-au dus era mai rau si au trebuit sa ia trat toata viata din pacate, stiindu-se ca, cu fiecare episod depresiv, durata trat se lungeste. Dar aia macar n-au stat 18 ani ca mine netratati.

Edited by MinettoMatoi, 11 July 2021 - 14:11.


#51
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,809
  • Înscris: 09.12.2012

 BucsaMobilul, on 09 iulie 2021 - 18:12, said:

Încă nu am curaj să mă duc la un psihiatru

Iti poti incerca norocul pe la unele farmaci , si cere Coaxil, uneori iti da si fara reteta, daca reusesti,  i-al de trei ori pe zi , si vezi daca te ajuta, nu e invaziv si  nici nu iti face rau , gen sa creeze dependenta sau sevraje, eu mai folosesc in doze mici uneori si Doreta, ce contine 37.5 mg Tramadol, foarte efectiv impotriva depresiei si anxietati la fel, mai ales "cuplat " cu Coaxil.

#52
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Nici macar psihologii nu pun diagnostice asa din povestirile tale. Se fac niste teste, din care rezulta caracteristicile personalitatii tale si eventuale probleme, daca exista.

Medicamentele nu se iau dupa ureche, ca leacurile babesti. Daca i-au facut bine cuiva, sa le iei si tu, daca ai simptome asemanatoare.... Q

#53
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,985
  • Înscris: 04.09.2018
Pai da, medicamentele nu inseamna ca merg la toti, trebe incercat insa dat de medic. Insa poate sa ii mearga coaxilul, nu zic nu.

#54
pro-civilizatie

pro-civilizatie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,012
  • Înscris: 19.02.2011
Mie mi-a spus o prietena,studenta la psihiatrie ,că sunt psihopat
Eu i-am spus că nu. Ea zice că ea știe mai bine.
Anul trecut un chirurg, cunoștință, mi-a spus .. tu ești psihopat că mine. Eu m-am făcut că nu am auzit.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate