Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cutie de viteze manuala schimbata

Sofer pe ambulanta

Cum lipesc o lustra pe beton? Cum...

Achiziție boxa portabila sau...
 Pareri despre DS 923+? Procesor R...

Samsung Galaxy S10 probleme DNS

Extravalerianic și tiroidita...

Trigliceride ușor scazute - ...
 Problema internet DIGI - zte zxhn...

Suport umbrele 80 - 100 cm

Eroare calculator - Releu bujii O...

Plane (2023)
 Nesimtire si/sau incompetenta?

Physical: 100 (2023)

Este Kaufland și Carefour in...

The Three-Body Problem
 

Incarcarcator acer predator helios 300 nu porneste cu 300vdc

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 08.04.2020
Asta este singurul incarcator de laptop care il am care nu porneste cu dc, restul toate merg si cu dc si cu ac, pe sistemul solar sunt mai castigat cu dc, un bruiaj si o pierdere de energie in minus.

In rest toate electronicele functioneaza cu dc doar asta nu porneste, inca nu sunt lamurit care este cauza, nu stiu daca ar porni cu  tensiune mai mica poate 120v.

#2
cutzu_rexi

cutzu_rexi

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 764
  • Înscris: 28.09.2017
Incarcatorul este un transformator ac-dc.
Normal ca nu merge daca ii dai dc.
Dc poti sa dai direct la laptop,fara nici un incarcator

#3
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,335
  • Înscris: 01.10.2005
Și de unde iei acei 300Vdc?
De ce nu folosești tensiunea de 230Vca din rețea?
Toate încărcătoarele ptr. laptop au la intrare schema de mai jos. Deci toate pot funcționa și la 300Vdc
Demontează-l pe al tău și fă-i niște poze.

Attached Files



#4
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,710
  • Înscris: 05.12.2005
Nu e obligatoriu...  depinde cum e făcut circuitul de start, de obicei vine o rezistenţă de pe unul din firele AC. Ar fi o mică posibilitate ca adaptorul să pornească inversând polaritatea la intrare.
Modelele serioase au supraveghere pe circuitul PFC şi dacă DC-ul nu trece de 350V convertorul principal nu porneşte. Iat PFC-ul nu porneşte fără sincronizare AC.
Cel mai simplu e cu gunoaiele chinezeşti care nu au mai nicio protecţie, nici măcar PFC nu au, e normal să pornească de la orice sursă de tensiune.

Edited by mihaicozac, 30 June 2021 - 18:25.


#5
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 08.04.2020
Pai atunci trebuie pistonat pe la designeri cu mailuri, sa ia in considerare si un mod de functionare cu dc, daca tot au controller pe PFC este rezolvabil.

Ac-ul asta e o mare mizerie cu asta o sa ne punem capul, sunt acum 40 grade la umbra si creste, in cativa ani vom fi morti. n-au nici o scrupula ard in continuare fara limita si pierderea e groasa.

cu PFC ul asta au mutat pierderea de pe fire pe radiatorul acelui convertor care oficiaza PFC, ironia sortii este ca acel radiator este la fel de mare ca al convertorului principal, halal economie.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate