![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Pasaport
Last Updated: Jun 24 2021 23:33, Started by
Munst
, Jun 23 2021 07:33
·
0

Posted 23 June 2021 - 07:33

Buna, am o intrebare la dvs. Daca este posibil ca un pasaport sa fie facut si in alt judet fata de domiciliu, deoarece sunt in criza de timp si aici unde sunt dureaza foarte mult.
|
Posted 23 June 2021 - 07:41

Se poate oriunde in tara. Dar trebuie sa va programati online (daca stiti unde este mai liber).
|
Posted 23 June 2021 - 07:44

Se poate oriunde in tara. Dar trebuie sa va programati online (daca stiti unde este mai liber). Da, multumesc, programarea am facut-o acum de dimineata. Inca o intrebare daca stiti, pe net am citit ca 15 zile lucratoare, doar ca mai era un punct in care scria exact asa: "In prezent, pasapoartele electronice simple, se pot elibera si in 5 zile". Deci pana la urma cum este? Edited by Munst, 23 June 2021 - 07:45. |
Posted 23 June 2021 - 07:46

Da este posibil (de asta pe vremuri era plin la pasapoarte in Arad :-)
Iti faci programare online, platesti taxa si mergi cu actele solicitate (te uiti exact ce iti trebuie tot online)
Inca o intrebare daca stiti, pe net am citit ca 15 zile lucratoare, doar ca mai era un punct in care scria exact asa: "In prezent, pasapoartele electronice simple, se pot elibera si in 5 zile". Deci pana la urma cum este? |
Posted 23 June 2021 - 07:50

Maine se duce sotul meu sa depuna actele, o sa va spun cand trebuie sa se duca dupa el. Dar sigur ca depinde de fiecare zona, cat este de aglomerat.
|
Posted 23 June 2021 - 07:50

Daca exista un minor intre noi, iar un parinte nu se poate deplasa pana acolo, doar unu, care sunt demersurile? Trebuie ceva de la notar?
Edited by Munst, 23 June 2021 - 07:51. |
Posted 23 June 2021 - 08:03

Termenul maxim este de 15 zile. De obicei se trimite prin posta si ajunge cam in 7-10 zile.
Daca alegi cu ridicare direct in locul unde l-ai facut, vei fi indrumat sa-l ridici la o anumita data, insa si acolo de obicei ajunge mai repede. Edited by 2Unlimited, 23 June 2021 - 08:04. |
Posted 23 June 2021 - 09:23

Teoretic se elibereaza in 14 zile.
Practic, eu am avut pe 10 depus si pe 16 era gata ps. pasaportul lui @December, ala pe care l-o stricat, o fo gata intr-o zi. Insa acum au inceput sa vina italienii in RO si probabil s-a mai aglomerat treaba. Edited by Lex404, 23 June 2021 - 09:24. |
|
Posted 23 June 2021 - 11:13

In Bucuresti termenul este de 5 zile lucratoare sau 7 calendaristice, cu ridicare personala.
Nu cred ca se mai trimit prin posta. @Munst, doar minorul are nevoie de pasaport? Daca da, atunci parintele care merge la pasapoarte trebuie sa aiba in plus fata de documetele standard, si unul urmatoarele documente: -Procură specială prin care un părinte împuternicește celălalt părinte sau declaraţia privind acordul celuilalt părinte, în original, ori duplicat de pe actul original pentru procura specială şi declaraţia celuilalt părinte, autentificate şi eliberate începând cu data de 1 ianuarie 2013. -Procură specială, pentru cererile formulate de persoana împuternicită, în original, sau duplicat de pe actul original pentru procurile speciale autentificate şi eliberate începând cu data de 1 ianuarie 2013. -Hotărârea judecătorească de încredinţare a minorului, rămasă definitivă şi irevocabilă, ori hotărârea judecătorească în temeiul căreia părintele exercită singur autoritatea părintească, rămasă definitivă şi irevocabilă sau rămasă definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013, ori ordonanţa preşedinţială care cuprinde în mod expres faptul că părintele/reprezentantul legal în favoarea căruia s-a dispus exercitarea autorităţii părinteşti are dreptul de a solicita eliberarea paşaportului. -Hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013 ori ordonanţă preşedinţială, prin care instanţa a suplinit acordul celuilalt părinte pentru eliberarea paşaportului. -Actul de desemnare a reprezentantului legal, numai pentru cererile formulate de acesta, în cazul minorilor care la data punerii sub interdicţie nu se află sub ocrotirea părinţilor. -Act de deces al părintelui, pentru cererile formulate de părintele supravieţuitor ori pentru cele formulate de persoana împuternicită de acesta, în original. |
Posted 23 June 2021 - 21:20

Am o intrebare, daca eu nu doresc un pasaport simplu electronic , ci doar unu simplu temorar, se poate?
|
Posted 24 June 2021 - 08:12

Revin cu info: acte depuse azi la Ploiesti, pasaportul e gata pe 1 iulie. Deci peste o saptamana..
|
Posted 24 June 2021 - 10:51

|
Posted 24 June 2021 - 23:33

Vezi ca s-au schimbat regulile de azi. Am văzut pe grupul consular (dar nu am citit prea mult).
Intra pe MAE sa verifici. Din ce am văzut din primul paragraf te salvează testul. NVM, trebuia sa postez pe alt topic ![]() Edited by Lex404, 25 June 2021 - 07:03. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users