![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Intrare în Polonia
Last Updated: Jul 02 2021 19:21, Started by
dorin_2k
, Jun 22 2021 13:00
·
0

Posted 22 June 2021 - 13:00

Pe site-ul mae e scris așa
Persoanele care se deplasează în Polonia, pe cale rutieră, feroviară sau navală (cu mijloace de transport individuale sau publice), prin trecerea frontierei interne a UE (adică din/prin Cehia, Slovacia, Lituania, Germania), și NU au domiciliul sau reședința permanentă în Polonia, pot intra pe teritoriul Poloniei doar dacă dețin un rezultat negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (de tip RT-PCR sau antigen), efectuat înainte de trecerea frontierei poloneze (rezultatul testului, prezentat în limba polonă sau în limba engleză trebuie să se încadreze într-un interval de 48 de ore calculat de la momentul recepționării rezultatului testului); https://www.mae.ro/t...conditions/3735 Trebuie sa trimit copilul minor într-un proiect cu școală. Îi fac sau nu test covid? Cei din Polonia susțin că nu trebuie, că oricum nu se ia în considerare testele de la noi. Ei vor merge rutier Romania, Ungaria, Cehia, Polonia. La intrarea in Polonia se face vama cu verificare documente și teste Covid? Pe site mae scrie că până pe 25 iunie sunt aceste reguli. Cum aflu ce va fi de pe 26 iunie? Copilul va trece vama poloneză in noaptea 25-26 iunie. E minor și nevaccinat Covid. |
Posted 22 June 2021 - 13:14

De principiu nu mai exista vama dupa ce ai trecut in Ungaria - e spatiul Shengen. Vezi doar un panou ca ai trecin alt stat si atat.
Doar la aeroporturi mai sunt controale, dar nu vamale ci de documente. Pot exista ceva controale neanuntate - echipe mobile care sa opreasca si sa verifica documente. De ce nu intrebi direct la ambasada lor ? Desi... e posibil sa verifice de test la frontiera cu Ungaria... |
Posted 22 June 2021 - 13:22

Traseul cred că va fi Ro, Ungaria, Slovacia, Polonia.
Fara Cehia. Ei vor fi tranzit până pe teritoriul Poloniei. Fara oprire. Prima cazare in Polonia. La frontiera cu Ungaria? Cine sa verifice la ieșire? Românii sau ungurii? |
Posted 22 June 2021 - 14:10

De obicei si unii si altii verifica documentele. Intai se asigura ai nostri si pe urma vin ai lor.
Stiu drumul - am fost de 3 ori anii trecuti pe el. Nu stiu cum e acum in conditiile de pandemie. O sa fie cam naspa fara oprire insa - eu faceam escala la Budapesta. |
Posted 22 June 2021 - 14:16

Au cazare prima data la Debica la 750 km
Și apoi inca 750 km a doua zi până la destinație. La ieșirea din Ro nu trebuie test Covid. In Ungaria doar tranzit, fara oprire deci nu trebuie test Covid Singura necunoscuta ar fi intrarea în Polonia. |
Posted 22 June 2021 - 14:23

Trebuie test
Din 26 Iunie se vor ridica anumite restrictii dar asta cu test PCR intrare ramane valabila deocamdata |
Posted 22 June 2021 - 14:25

E patiu Schengen. Nu e nimeni în vama acolo. Cui arata testul?
|
Posted 22 June 2021 - 14:34

Cine ti-a zis prostia asta ?
Bine atunci - data tot nu e nimeni, trimite-l fara test |
Posted 22 June 2021 - 15:04

De principiu nu mai exista vama dupa ce ai trecut in Ungaria - e spatiul Shengen. Vezi doar un panou ca ai trecin alt stat Chiar eu am fost rutier până în Germania. Doar la Petea a fost control. Până i Portugalia; la fel. Doar la Petea control |
Posted 22 June 2021 - 15:14

Dorine - la granitele Poloniei cu Cehia si Slovacia controlau aia si pasarile de pe cer din cauza nenorocitului asta de virus.
Acum, s-au mai ridicat din restrictii dar prapaditul ala de test inca face diferenta. De aia il si cer (nu numai ei) Pana la urma, cum am mai spus - fa ce vrei Trimite-l fara test |
|
Posted 22 June 2021 - 15:17

Eu m am întors din Polonia în 14 15 februarie. Era făcută "vama" - era o dubă de frontieră cu niste semne de circulație, dar am trecut că prin brânză. Poate mai oprește aleator, mai ales daca vede mașina mare. Deci este făcută vama!
|
Posted 22 June 2021 - 15:35

Poate te ajuta site-ul Guvernului Polonez.
PS: pe site-ul mae scrie: " IMPORTANT: Persoanele care au fost plasate în carantină pot efectua un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (de tip RT-PCR sau antigen) în Polonia, în termen de 48 de ore de la momentul intrării pe teritoriul Poloniei, iar dacă rezultatul testului este negativ vor fi scutite de obligaţia de carantină. Persoanele care sosesc din India, Africa de Sud şi Brazilia nu pot ieşi din carantină pe baza rezultatului negativ al unui test SARS-CoV-2 (de tip RT-PCR sau antigen), decât după trecerea a 7 zile de la intrarea pe teritoriul Poloniei. Sunt exceptate de la obligaţia intrării în carantină, precum și de la cea a prezentării unui rezultat negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, următoarele categorii de persoane care se deplasează în Polonia, indiferent dacă statul de provenienţă se află sau nu în spațiul Schengen: persoanele care au fost vaccinate pentru COVID-19, cu un vaccin autorizat în UE (prin administrarea ambelor doze), persoanele care deţin un document care să ateste că au fost plasate în carantină, izolate la domiciliu sau spitalizate în urma confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele şase luni anterioare datei trecerii frontierei Republicii Polone, elevii şi studenţii care susţin examene finale în Polonia, anumite grupuri profesionale (şoferi profesionişti, marinari, personal aerian, personal feroviar, militari, corp diplomatic, persoane care efectuează deplasări în cadrul anumitor activităţi profesionale); detalii pot fi consultate aici." |
Posted 22 June 2021 - 15:48

Dorine - la granitele Poloniei cu Cehia si Slovacia controlau aia si pasarile ![]() Glumești?
Era făcută "vama" - era o dubă de frontieră cu niste semne de circulație, dar am trecut că prin brânză. Poate mai oprește aleator, mai ales daca vede mașina mare. Au vorbit cu cei din Polonia. Au zis că nu trebuie nimic.
PS: pe site-ul mae scrie: " IMPORTANT: ." Vor intra in Polonia rutier, deci Nika vama că pe aeroport |
Posted 22 June 2021 - 15:54

De la galben in jos scrie ca nu e necesar. Dumnezeu mai stie. Am vazut ca unele informatii se schimba cu cateva zile inainte, altele cu cateva ore sau chiar in ziua respectiva.
|
Posted 22 June 2021 - 16:46

|
Posted 22 June 2021 - 17:09

intrebarea cheie pe care vad ca nu o pune nimeni. ce varsta are minorul?
|
Posted 22 June 2021 - 17:21

Nu cred că e importanta vârsta. 15.
Ar conta la ceva? Am sunat și la poliția de frontieră. Ei nu solicita test Covid la ieșirea sau intrarea în Ro Doar DSP poate cere așa ceva. Informații reale despre intrarea rutiera in Polonia....mai nimic. Doar pe mae.ro și doar până pe 25 iunie. Pe 26 când ajunge copilul.... nimic clar. |
Posted 22 June 2021 - 17:21

in cazul unui control, copii pana in 12 ani sunt scutiti de a prezenta un test PCR sau Antigen negativ...
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users