Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...

[UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri
 Microsoft Defender

cartela Internet Europa

Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...
 Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...
 Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!

"Spionul" nostru cel de t...
 

Am fibra de la RCS si doresc sa schimb routerul lor la altceva

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
code99

code99

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 21.07.2015
Salut

Ca prima chestie, nu sunt mare expert in acest domeniu.

Am fibra gigabit de la RCS, merge struna dar doar pe un port. Routerul lor are doar un singur port gigabit unde este conectat pc-ul meu. Merge foarte bine, descarc la 80-100 mega. Pe langa fibra am si TV digital care tot prin router vine

Problema apare la restul de dispozitive conectate. Am 3 televizoare smart conectate la wireless si 2 pc-uri cu fir. In afara de pcul meu, restul merg foarte prost. La tv-uri nu e mare problema dar la al doilea pc obtin niste viteze de download foarte joase. Face urat si youtube uneori si asta cu toate tv-urile oprite.

As vrea sa schimb routerul lor dar nu cred ca este posibil din ce am vazut.

Ce pot face in acesc caz? As dori ca celalalt pc si posibil tv-urile sa fie conectate la acelasi port gigabit

#2
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,702
  • Înscris: 17.01.2008
Foarte simplu, iti cumperi propriul router, pe care il configurezi cum vrei pe partea ta, iar ca date de conectare la WAN folosesti ce ai de la RDS. SI cand ai routerul pregatit, vorbesti cu cei de la RDS sa treaca routerul lor in modul bridge pentru partea de internet. Iesirea din router-ul RDS, care mergea la calculatorul tau o legila portul WAN al router-ului tau.

#3
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,532
  • Înscris: 17.04.2006
Cumperi un router si il pui dupa ONTul Digi.

#4
code99

code99

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 21.07.2015
Multam, asta am sa fac.

#5
JustXXL

JustXXL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,333
  • Înscris: 04.03.2020
Poate te-ar ajuta router-ul Gigabit WiFi 6 de la RCS-RDS.
"Netul tău era rapid, dar de acum ai hiper-viteză.
Cel mai nou router cu cea mai bună acoperire.
Doar la DIGI, cu doar 3 lei/lună"
https://www.digi.ro/...r-gigabit-wifi6
Userii care il au deja poate ne zic cum merge cu mai multe device-uri conectate.

#6
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,702
  • Înscris: 17.01.2008
Pentru TV-uri si alte dispozitive este bine ca sa fie conectate pe cablu, iar wifi sa fie disponibil pentru telefoane , tablete, laptop-uri, etc....
Mai ai ca varianta, daca estimezi ca o sa ai multe dispozitive legate pe LAN, sa cumperi un switch gigabit, pe care il conectezi la actualul router, mai poti lua si un acces point cu intrare pe cablu si wifi pentru

#7
r_ionescu

r_ionescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 07.07.2010

 Sef-chenko, on 21 iunie 2021 - 20:20, said:

Cumperi un router si il pui dupa ONTul Digi.
Inutil.
Un switch este suficient!

Dacă televizoarele nu se pot conecta decât prin Wi-Fi, în plus față de switch, mai ai nevoie de un AP.

#8
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,532
  • Înscris: 17.04.2006
De ce spui ca este inutil?
Folosesc acest router (luat la un pret decent acum 3 ani) in combinatia descrisa  de el si nu am intampinat probleme: https://www.emag.ro/...2/pd/DKQH5YBBM/

#9
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,427
  • Înscris: 01.10.2005

 danutzu_1069, on 21 iunie 2021 - 20:42, said:

cumperi un switch gigabit, pe care il conectezi la actualul router
Acest switch gigabit îl pot conecta între ONT și router-ul meu?

#10
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006

 danutzu_1069, on 21 iunie 2021 - 20:42, said:

Pentru TV-uri si alte dispozitive este bine ca sa fie conectate pe cablu, iar wifi sa fie disponibil pentru telefoane , tablete, laptop-uri, etc....
Mai ai ca varianta, daca estimezi ca o sa ai multe dispozitive legate pe LAN, sa cumperi un switch gigabit, pe care il conectezi la actualul router, mai poti lua si un acces point cu intrare pe cablu si wifi pentru

TV-ul meu sacadeaza daca redau un 4K prin cablu, pe cand prin 5Ghz merge blana.
Am facut si un test, lan merge max 80 mbps, prin wifi ajunge pe la 120-135 mb/s

#11
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,037
  • Înscris: 08.08.2002
Daca ai abonamentul de 1000mbps stai cuminte ca-ti schimba gratuit RDS-ul ONT-ul (candva ...in curand) cu un Huawei cu Wifi6 pentru care vor fi disponibile candva si AP-uri tot Huawei tot Wifi6 probabil de inchirat la sume modice.
Pentru cine nu are pretentii deosebite va fi o solutie foarte buna si foarte ieftina de a avea acoperire in tot spatiu locativ si pe langa la viteze foarte mari pe 5Ghz.
Daca e graba inchiriaza cu 3 lei/luna TP-Link-ul AX10 si stai cu el pana ajung cu schimbarea ONT-urilor si la tine.

Edited by MD, 21 June 2021 - 22:37.


#12
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006

 gumball3000, on 21 iunie 2021 - 22:20, said:



TV-ul meu sacadeaza daca redau un 4K prin cablu, pe cand prin 5Ghz merge blana.
Am facut si un test, lan merge max 80 mbps, prin wifi ajunge pe la 120-135 mb/s
Pt ca niciun TV nu prea vine cu placa de 10/100/1000. Doar 10/100. Iar in cazul asta, 5Ghz wifi e mai performant.

Edited by ogo, 21 June 2021 - 22:50.


#13
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,755
  • Înscris: 30.07.2006

 Mircel, on 21 iunie 2021 - 21:21, said:

Acest switch gigabit îl pot conecta între ONT și router-ul meu?

La ce-ar mai folosi sa pui si un switch intre ele?

#14
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,427
  • Înscris: 01.10.2005
Îmi este mai comodă distribuirea de pe holul de la intrare (acolo unde se află acum ONT-ul) a Internet-ului în camere, prin cablu.
Merge?

#15
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
Da.
LE
cu router-ul folosit ca AP.

Daca ONT-ul e in bridge, atunci pui switch-ul dupa router nu inaintea lui.

Edited by ogo, 22 June 2021 - 07:57.


#16
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,702
  • Înscris: 17.01.2008

 gumball3000, on 21 iunie 2021 - 22:20, said:

TV-ul meu sacadeaza daca redau un 4K prin cablu, pe cand prin 5Ghz merge blana.
Am facut si un test, lan merge max 80 mbps, prin wifi ajunge pe la 120-135 mb/s
Schimba cablul, pune CAT6E, eu merg pe LAN reda 4K fara probleme.

@Mircel, ONT cum este configurat, in mod bridge si conectarea o faci din routerul tau?
Daca da, nu merge intre...
Daca nu, si DHCP-ul il ai in ONT, atunci merge.... dar router-ul tau nu mai are rost....
Deci, este prima varianta...

Edited by danutzu_1069, 22 June 2021 - 07:56.


#17
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,427
  • Înscris: 01.10.2005

 danutzu_1069, on 22 iunie 2021 - 07:56, said:

@Mircel, ONT cum este configurat, in mod bridge si conectarea o faci din routerul tau?
Da, așa e! Din ONT (în bridge) merg cu un cablu la router în sufragerie. Din router mă întorc prin hol la celelalte camere.
De aceea voiam switch pe hol între ONT și router.

Quote

... dar router-ul tau nu mai are rost.
Routerul are și WiFi ptr. tablete și telefoane. Deci nu pot renunța la el.
P.S.
Scuză-mă @Code 99 că ți-am poluat subiectul.

Edited by Mircel, 22 June 2021 - 08:24.


#18
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,702
  • Înscris: 17.01.2008
^ muti routerul intr-un loc mai convenabil si pui si un switch langa el.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate