![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Amenda neplatita Italia
Last Updated: Nov 06 2022 11:39, Started by
matuzalem
, Jun 15 2021 17:08
·
4

Posted 15 June 2021 - 17:08

Buna ziua,
In anul 2018 am fost in vacanta in Italia (Puglia) cu o masina inchiriata si am primit doua amenzi, una de parcare si una pentru depasirea limitei de viteza. Amenda de parcare am platit-o in aceeasi zi la Primarie, pentru ca am gasit procesul verbal lasat pe parbriz, insa despre cea de viteza am aflat dupa 3-4 luni, fiind instiintat de firma de inchirieri, care mi-a si tras de pe card aprox. 50 de euro ca taxa administrativa, conform contractului. In e-mail mi-au spus ca au trimis la politie datele mele si ca politia imi va trimite acasa procesul verbal. Pana astazi nu am primit nimic acasa si nici pe portalul ANAF nu figurez cu vreo amenda neachitata. Cum ar trebui sa procedez? In caz ca ma voi deplasa din nou in Italia ce probleme as putea avea? |
Posted 15 June 2021 - 17:16

E posibil ca acea amenda sa fi fost achitata deja de firma de inchirieri.
|
Posted 15 June 2021 - 17:27

Daca figurezi in Italia cu amenzi le vei plati majorate zdravan cind te vor opri acolo.
|
Posted 15 June 2021 - 17:28

Eu stiu amenzi care au venit din Italia dupa 2-3 ani, deci, relax, o sa vina ea
![]() Edited by utopium, 15 June 2021 - 17:29. |
Posted 15 June 2021 - 17:37

pasilla, on 15 iunie 2021 - 17:16, said:
E posibil ca acea amenda sa fi fost achitata deja de firma de inchirieri. Ar fi bine, dar nu cred din moment ce mi-au specificat ca suma retinuta este taxa administrativa de instiintare, conform contractului. Alta suma nu mi-au mai tras de pe card ca sa pot deduce ca ar fi in contul amenzii. utopium, on 15 iunie 2021 - 17:28, said:
Eu stiu amenzi care au venit din Italia dupa 2-3 ani, deci, relax, o sa vina ea ![]() As fi platit-o, numai ca nu mi-au trimis procesul verbal. Problema este ca intre timp mi-am schimbat domiciliul (si in acte) si nu mai pot verifica la vechea adresa daca a sosit ceva prin posta. Si chiar planuisem o iesire in Italia in vara asta, dar parca acum nu m-as mai incumeta. Edited by matuzalem, 15 June 2021 - 17:31. |
Posted 15 June 2021 - 17:48

Posted 15 June 2021 - 18:17

La italieni e o birocratie si mai mare decat in Romania si in plus primariile au descoperit ca e un business bun cu amenzile. Ceva similar mi s-a intampat si mie acum vreo 10 ani eu locuind insa peste ocean. Dupa o vreme m-am trezit ca mi-au trimis scrisori cu o amenda de cateva sute de euro si chiar o scrisoare recomandata pe care n-am acceptat-o. In final n-am platit nimic si nici n-am fost cautat de vreo firma de recuperari. De prescris se prescrie destul de greu (parca 5 ani, dar poti cauta pe google). N-am mai fost in Italia de atunci, dar nu mi-as face griji la cata birocratie e la ei. Nu cred ca vei avea nicio problema, ca astia nu sunt americani, dar daca esti ingrijorat pune pe altcineva sa inchirieze si sa conduca pentru tine. Nu cred ca o sa mai beneficiezi de nicio reducere si pana nu-ti apare la ANAF n-as platii nimic. Poate ai noroc si din doua birocratii se alege praful de amenda.
Oricum mare atentie in Italia la viteza (au camere foto automate) si la accesul in centrul oraselor istorice (de ex Florenta) unde accesul se face pe baza de permis special pe care numai turistii nu-l au. |
Posted 15 June 2021 - 18:22

utopium, on 15 iunie 2021 - 17:48, said:
Pai nu vad care ar fi problema ... ce se poate intampla daca te duci? Sincer, nu as vrea sa platesc vreo 2-300 de euro cu tot cu penalizari pentru o amenda despre care habar nu am cat este si in ce cont as fi putut sa o platesc la timp. Si in niciun caz cu carabinierii dupa mine ![]() |
Posted 15 June 2021 - 18:25

Daca tu crezi ca 50 de euro din 2018 a ajuns doar la 200-300 euro cu majorari pentru neplata,esti optimist.....
|
Posted 15 June 2021 - 18:58

matuzalem, on 15 iunie 2021 - 17:08, said:
Buna ziua, In anul 2018 am fost in vacanta in Italia (Puglia) cu o masina inchiriata si am primit doua amenzi, una de parcare si una pentru depasirea limitei de viteza. Amenda de parcare am platit-o in aceeasi zi la Primarie, pentru ca am gasit procesul verbal lasat pe parbriz, insa despre cea de viteza am aflat dupa 3-4 luni, fiind instiintat de firma de inchirieri, care mi-a si tras de pe card aprox. 50 de euro ca taxa administrativa, conform contractului. In e-mail mi-au spus ca au trimis la politie datele mele si ca politia imi va trimite acasa procesul verbal. Pana astazi nu am primit nimic acasa si nici pe portalul ANAF nu figurez cu vreo amenda neachitata. Cum ar trebui sa procedez? In caz ca ma voi deplasa din nou in Italia ce probleme as putea avea? |
Posted 15 June 2021 - 19:40

matuzalem, on 15 iunie 2021 - 18:22, said: Sincer, nu as vrea sa platesc vreo 2-300 de euro cu tot cu penalizari pentru o amenda despre care habar nu am cat este si in ce cont as fi putut sa o platesc la timp. După 3 ani... Dumnezeu cu mila și cu biciul! |
|
Posted 15 June 2021 - 20:07

Eu in iulie 2019 după un concediu in Italia, am prins un radar pe autostrada pe o porțiune in lucru.
Amenda am primit la poștă în luna septembrie 2019. |
Posted 15 June 2021 - 21:17

Am gasit un ghid foarte bun referitor la amenzile de circulatie in Italia, poate fi folositor si altora:
https://www.italianv...ht-your-ticket/ |
Posted 15 June 2021 - 21:26

Nu stiu cum e in Italia daca ai amenda neplatita, dar in Germania te cam ia de pe aeroport..ma indoiesc insa ca asa e si in Italia.
|
Posted 16 June 2021 - 07:44

O fi fost o "păcăleala" a firmei de închirieri pt cei 50€?
Cam mult 50€ pt o taxa administrativă. Pt un singur mail au luat 50€? Buna afacere. |
Posted 16 June 2021 - 09:43

dorin_2k, on 16 iunie 2021 - 07:44, said:
O fi fost o "păcăleala" a firmei de închirieri pt cei 50€? Cam mult 50€ pt o taxa administrativă. Pt un singur mail au luat 50€? Buna afacere. Nu e păcăleală, este clauză în contract Quote The authority that issued the fine (it may be the Municipal Police, the Traffic Police, the Carabinieri etc.) sends the fine to Locauto as owner of the vehicle. Locauto don't pay the fine on behalf of the customer, therefore we send the driver's data to the authority that issued the fine. After that, the authority forward the fine to the driver address. For this notification service a penalty of €48.80 is charged to the customer. |
Posted 16 June 2021 - 09:55

Nu contest acea clauza in contract.
Dar ți-au trimis și PV din Italia? Că doar pe baza unui mail să îți tragă 50€? Daca blocați cardul pt plati? Cum mai trăgeau ei banii? |
|
Posted 16 June 2021 - 10:06

Nu mi-au trimis PV, ei au furnizat datele mele poliției care urma să îmi trimită PV cu amenda și m-au informat despre existența amenzii, fără să-mi spună și suma. Pentru „serviciul” ăsta m-au taxat.
Le-am scris acum să îmi trimită o copie. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users