Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Star wars, care e ordinea?

Upgrade stocare! Pot clona SS...

Oferta de locuinte a scazut in Ro...

amortizoare pentru alt model
 Ulei ungere lant /ulei amestec Hu...

Vreau sa incep sa joc tenis de camp

titanic 1:200 libertatea

Upgrade ram Asus Rog Zephyrus G16...
 Terminator End of war 2023

Senzor de prezența/mișc...

Filmare camera video sau smartphone

Rog confirmare/infirmare solutie ...
 Cablu fan controller - placa de b...

Un sfat, va rog, ce senzori sa fo...

Rezerva succesorala, donatie scut...

Prima History

Liceu frecventa redusa

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

robertino123100

robertino123100

New Member

• Grup: Junior Members
Salutare, numele meu este Robert.  Scriu pe acest forum pentru ca nu mai stiu unde as putea gasi ajutor sau informatii. Am terminat scoala profesionala in 2005.
Va duc putin inapoi in timp si vreau sa va spun cateva despre mine. As vrea sa stiu daca mai exista speranta pentru cei "batrani" ca mine sa spunem asa.
As vrea sa ma inscriu la un liceu fara frecventa sau cu frecventa redusa dar habar nu am cum merge treaba acum.
Si poate va intrebati , de ce acum ? Dupa atata timp? Ei bine , ca si copil am suferit de o problema de care nici eu nu stiam si pe vremea "mea" sa spun asa , nu se stia de problema asta , care se numeste ADHD. Fiind lent la invatatura si cu problemele de concentrare/atentie , scoala generala a fost praf , am ramas repetent de 2 ori , aproape de 3 ori. Cu greu am reusit sa termin o scoala profesionala care nu ma satisfacut deloc.
A trecut mult timp de cand am terminat scoala si am reflectat asupra acestui lucru si mi-am spus ca nu doresc ca esecurile din trecut sa imi incetoseze viitorul.
De accea va intreb pe voi :
- Cum se intra acum la liceu , daca nu ai examen de capacitate sau mai nou evaluarea nationala ( nu am fost la astea )
-Daca se poate , trebuie sa dau si eu un examen de capacitate sau evaluare nationala ?

Vreau sa avansez si sa am un loc de munca mai bine platit , un viitor mai bun , desi inca si acum din cauza ADHD am probleme mari de concentrare/atentie.

O zi frumoasa ! Posted Image

AlexEn

AlexEn

Spoiled brat

• Grup: Moderators
Din pacate nu am sfaturi la obiect dar vreau sa te felicit pentru atitudine.  Unele simptome ale acestui sindrom se pot tine sub control cu medicatie.
Teoretic ar trebui sa aiba inspectoratul scolar raspunsurile. In ce oras esti?

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

• Grup: Senior Members
Daca ai 3 ani de profesionala terminați te înscrii în clasa 11 frecventa redusă. Și faci clasa 11, 12 și 13.
Însă sunt puține licee ce au frecventa redusa.

MembruAnonim

MembruAnonim

MembruAnonim

• Grup: Banned
Cauta la tine in oras un liceu de seral sau frecventa redusa,cum am vazut ca au aparut unele,cu cursuri doar in week-end.
Poate ai noroc si exista la tine in oras.
Apoi suna la acel liceu si vezi ce conditii trebuie sa indeplinesti.In cazul meu a fost destul adeverinta de 8 clase,in 2009.

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

sloimi, on 14 iunie 2021 - 20:13, said:

,cum am vazut ca au aparut unele,cu cursuri doar in week-end.
Cursuri doar in weekend? Nu cred că există așa ceva în România.
Poate vreun liceu "la privat" să aibă așa ceva. Că la cele de stat nu vin profesorii moka in weekend.

MembruAnonim

MembruAnonim

MembruAnonim

• Grup: Banned
A dat putine amanunte despre situatia lui,posibil sa isi poata plati cursurile si atunci le poate face la privat.
Raspunsurile depind de multi factori,sotie,copii,salariu...

https://www.google.c...=UTF-8&oe=UTF-8

Attached Files

Edited by sloimi, 14 June 2021 - 21:10.

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

Doar privat (cum am scris mai sus)
Însă 2600 lei/an....
Attached File  Screenshot_2021-06-14-22-13-51-958_com.android.chrome.jpg   94.61K   23 downloads

MariusEXxTREME

MariusEXxTREME

Member

• Grup: Members
Te poti inscrie la seral, la liceu fara examen, este considerata ca si o continuare a studiilor

Adrian2oo2

Adrian2oo2

Junior Member

• Grup: Junior Members
Licee FR exista si in Bucuresti! De stat si gratuit!!!!! Nu va dati banii pe la licee private precum CRONOS sau mai nu stiu ce dughene!!!!
Colegiul Tehnic Grivita are Seral specializarea tehnician CAD
Liceul George Calinescu FR - Filologie toate clasele XI-XIII
sau Liceul Decebal de la Salajan care are Stiinte Sociale XI-XIII FR
La stat nu platesti nimic, nu se da admitere!!! Ai aceleasi drepturi ca la zi, adica poti da BAC-ul!!!
Succes!!!

Nicodeea

Nicodeea

New Member

• Grup: Candidate Members
Bună, situata mea e destul de complicată, sper sa găsesc o îndrumare un sfat aici. Din lipsuri și greutăți părinții m-au dat la o școală profesionala speciala, pentru copii cu nevoi speciale fără sa am nevoie, eu fiind capabila și perfect sănătosa pentru a invata la o școală normala,ei nu s-au gândit cum mi-ar afecta această decizie viitorul ci s-au gândit ca mai au o gura de hrănit în minus, școală oferind internat, masa, rechizite tot gratuit. Acum, am fost data din clasa a 5a si am urmat și terminat clasa a 11a până ce banca ne-a luat casa și nu mai aveam unde sa vin în vacante eram pe drumuri. Am hotărât sa plec la munca imediat după ce am împlinit 18 ani sa ma pot întreține sa nu stau pe unde apuc. Acum am 24 de ani, 2 copii mici 2 ani și celalalt 6 luni, avem ce ne trebuie fiind cu soțul de la 18 ani ne-am făcut casă, am avut și serviciu acum stau cu copii, dar ma gândesc în viitorul apropiat sa încerc sa mai fac ceva pentru studiile mele dacă se poate. Sper să mă poată îndruma cineva, vreau sa urmez o școală normala sa dau examen de capacitate ceva sa pot intra și sa termin un liceu normal sa pot da bacu sa ma simt normala. Chiar dacă v-a trebui sa urmez din nou toate clasele doar sa pot face ceva sa am o meserie decenta și educație suficientă sa le pot insufla copiilor valori, sa le dau un exemplu bun, sa nu lase școala s-o să-mi spună ca s-o eu am făcut la fel. Scuze pentru roman.orice sfat e binevenit. Va mulțumesc anticipat.

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

Vara se da admitere la seral/fara frecventa. Ia legatura cu inspectoratul scolar din apropierea ta si te vor indruma mai exact.

wather

wather

Senior Member

Fiindca tot se discuta pe aici de diferite situatii personale si inscrierea/terminarea unui liceu
As dori si eu solutie/indrumare pentru nepoata mea , care se afla in situatia urmatoare :

Acum 4 ani , ea nu a putut sa isi termine liceul si sa dea bacul , fiindca a trebuit sa plece afara/in strainatate din motive personale
Mai avea 2 saptamani pana sa termine clasa a 12-a si sa dea bacul
De vreo 2 ani sa intors inapoi in tara si as dori sa o inscriu la un liceu la care in examenul de bac nu are inclusa matematica
Pe vremea mea se numea liceu teoretic , acum nu stiu daca se mai numesc asa
As dori sa stiu urmatoarele :

1 - Care sunt acele licee din Bucuresti , unde matematica nu este proba de bac
2 - Nefiind din Bucuresti , va veni in Bucuresti si se va angaja , deci trebuie un liceu care are seral sau fara frecventa/frecventa redusa si de stat
3 - Exista posibilitatea de a repeta doar un an ( adica doar clasa a 12-a ) sau obligatoriu treapta a doua

Multumesc anticipat de raspunsuri/sfaturi

persona695

persona695

Senior Member

Trebuie să-și verifice situația la fostul liceu. Dacă zici că mai avea două săptămâni și termina este posibil sa o fi trecut clasa, se mai practica în orășelele mici din provincie.

DarthBane

DarthBane

Senior Member

Pentru inceput, i ai foaia matricolă de la liceul pe care l a abandonat.

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

Seralul are 13 clase.
Daca in foaia matricola are 11 absolvite la zi, va face 12 și 13 la seral.
Fara foaia matricola de la liceul une a fost, nu se poate înscrie nicăieri.

bezdek

bezdek

Member

• Grup: Members
Ptr Bucuresti,dacă începe din clasa a IX-a

Attached Files

Edited by bezdek, 03 June 2022 - 08:26.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate