Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id
 

Instalažii SOLARE, Panouri plane, Tuburi vidate

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
8468 replies to this topic

#739
Dani Mois

Dani Mois

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 889
  • Înscris: 11.02.2007

 scheleton, on May 21 2008, 22:59, said:

Iti cam place sa mistifici adevarul. Sau te faci ca nu cunosti cum stau lucrurile.

HP produce in China; tu vrei sa spui ca a inventat mancatorul ala de orez un PC sau o plasma dupa mintea lui si acum vine HP si isi pune sitcker-ul pe el? Hai sa fim seriosi. Chinezii n-au inventat nimic, nici macar o solnita, nici macar un cui. Ei sunt doar cei mai mari copiatori si cei mai mari profitori.
Exact cum le umbla renumele: 1,2 miliarde de faker-i.

Hai sa-ti dau o veste care pe tine si pe prietenii tai mancatori de orez ...

Off topic:

inainte de a ataca o tara ca si China, sa stii ca SUA ii recunosc oficial ca fiind a doua mare putere mondiala, doar la noi exista zvonuri si rautati despre ei.
Ca sa te lamuresti, intra pe Google Earth, apropie-te de orice orasel chinezesc, deschide 3-4 fotografii, si compara-le cu Bucurestiul. Vei vedea ce mici si insignifianti suntem noi romanii. Si ce inseamna o tara cu adevarat dezvoltata.

La ei reforma s-a facut bine, nu ca la noi, statul a dat chinezilor fabricile (un fel de MEBO, care la noi s-a aplicat pe scara restransa), si totul a reusit impecabil, au atras peste 98% din investitorii straini (Europa de Est doar restul de nici 2 % ), si au devenit prima superputere mondiala (SUA care oficial e inca pe primul loc se confrunta cu o reala criza economica...) in doar 20 de ani.

Toata campania anti-chineza din mass-media romana prinde la cei creduli... nu vor trebui sa mearga acolo 22.000.000 romani (cam cat un singur city chinezesc), se vor lamuri ei incet. Vor fi imagini de la JO, etc.

90% din ce cumparam de la supermarket (marfuri industriale) sunt facute acolo, inclusiv marile brand-uri, care in cel mai bun caz lipesc in UE autocolantul cu brand si eticheta "Made in UE", produse tot in China. Restul de 10% sunt doar cu componente chinezesti.

Inca o data scuze pentru off-topic...

 cipaul, on May 21 2008, 08:31, said:

Care e diferenta de pret intre panourile plane si cele cu tuburi pe mp?

Diferenta de pret e mare: cele plane le poti lua gratis din Germania de la second hand...

Problema se pune asa:
La o instalatie completa de incalzire, care te costa 5.000-7.000 euro, ponderea panourilor solare din pret e de sub 20%. Economia de energie facuta cu cele plane e de 2-3 ori mai mica decat cu cele cu tuburi vidate.

In conditiile in care panourile plane ar fi absolut gratuite, tot nu ar fi rentabil sa le folosesti.

In loc de 900 euro pt un panou vidat, ai investi probabil 600 euro pt unul plan. La un sistem de incalzire profesional, inclusiv centrala, in loc de 7.000 euro, ai investi doar 6400. (Sau ar trebui 5 panouri plane care sa faca cat 2 vidate). La o economie de nici 10% la pret, ai reduce economia de combustibil de la 40% la 15 %. In loc sa amortizezi invetitia TOTALA in 5 ani, ai face-o in 12 ani. (cifrele sunt aproximative, informative, nu calcule exacte).

Plastic vorbind, e ca si cum ai pune roti de Trabant la un Mercedes, din motive de economie de pret. Ai reduce pretul cu foarte putin, comparativ cu pierderea eficientei.

Apoi: ieri am prins a treia grindina cu gheata din anul asta. Tuburile rezista la ea fara probleme, cele plane poate nu.

Daca un tub se sparge, sistemul functioneaza mai departe. La fel si restul de 9 sau 19 tuburi din "panou", pana cand inlocuiesti NUMAI tubul spart. Daca se sparge panoul plan... iei altul.

#740
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 marihuana, on May 22 2008, 07:21, said:

...Mi-au dat lacrimile...Sint si chinezii locuitori ai acestei planete...Mois unde a vazut fabrica aia, daca se poate cumpara de la ei si in ce conditii,...Dar romanii ce au inventat? Au facut o masina la Pitesti,..Chinezii au reconstruit tara aia in 20 de ani...Mai bine ai cumpara un bilet si te-ai duce acolo sa te convingi ca Mois are dreptate ?!
Cand n-ai argumente, incepi sa scrii banalitati plictisitoare.

Ai simtit nevoia sa-i faci si pe romani de cacao, desi nu era necesar, ca s-a lamurit lumea intreaga de "calitatile" noastre. Dealtfel tu esti romanul tipic (pe care americanii il numesc wise guy).

Succes in calatoria cu Mois, bine ca ai mai prins bilet !

 Dani Mois, on May 22 2008, 08:47, said:

..a ataca o tara ca si China, sa stii ca SUA ii recunosc oficial ca fiind a doua mare putere mondiala, doar la noi exista zvonuri si rautati despre ei...Vei vedea ce mici si insignifianti suntem noi romanii...La ei reforma s-a facut bine...un fel de MEBO..au devenit prima superputere mondiala ...campania anti-chineza din mass-media romana...Vor fi imagini de la JO, etc...90% din ce cumparam de la supermarket (marfuri industriale) sunt facute acolo..
Cand n-ai argumente, incepi sa scrii banalitati plictisitoare.

Sunt si acum imagini din China: din Tibet si Sichuan. Impresionant.

 Dani Mois, on May 22 2008, 08:47, said:

..90% din ce cumparam de la supermarket (marfuri industriale) sunt facute acolo...
Calitatea produselor chinezesti o constatam toti in fiecare zi. Uite si o constatare oficiala din partea chinezilor: Bad Quality. China has established a blacklist of companies that have violated rules on the quality of exports, the Ministry of Commerce said Saturday amid growing global concern about the safety of China-made goods.

Doar 400 de firme oprite.. cam putin. Pe celelalte cine le opreste?

#741
marihuana

marihuana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 08.12.2007
Lasa-i Moise in pace pe astia care mai cred in Mosh Craciun.

Intrebare: daca nemtzii vind panourile place second hand (care daca nu-s defecte din cauza intemperiilor, sint ca si noi) ce isi pun in loc? Din astea cu tuburi sau cum?...

#742
Dani Mois

Dani Mois

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 889
  • Înscris: 11.02.2007

 scheleton, on May 22 2008, 08:17, said:

Sunt si acum imagini din China: din Tibet si Sichuan. Impresionant.


Calitatea produselor chinezesti o constatam toti in fiecare zi. Uite si o constatare oficiala din partea chinezilor:
Doar 400 de firme oprite.. cam putin. Pe celelalte cine le opreste?

Pai da, au si ei zone sarace, la 6.000 m inaltime... nimic de contestat. Acolo nu poti ajunge decat cu elicopterul si daca nu esti antrenat, nu poti respira. Acolo traiesc vreo 3 milioane de chinezi din cei 1.300.000.000, adica sub 0.5 % din total. La noi, cat la suta traiesc in ghetto-uri? Ieri aud la stiri ca 24.000 tineri din buc se drogheaza in mod curent... adica 1%.

Presa poate arata Guilesti-ul sau Ferentari-ul, cu ghetourile de acolo, spunand ca asta e Bucuresti-ul.

Sau catunele din vf muntelui de la noi, fara apa curenta, fara curent, si sa spuna ca asta e Romania. Si nu 0,5 % din romani stau acolo, ci mult mai multi. Chestie de a promova imaginea dorita, nu realitatea curenta.

Calitatea produselor chinezesti IMPORTATE DE ROMANI lasa de dorit, dar e vorba de 1% din total. In China sunt 3 milioane de firme, din care 400 au fost prinse pana acum, si mai sunt cateva zeci de mii, tot unu la suta din total... care exporta mai ales in Romania produsele lor...

Tu chiar nu vezi ca noi IMPORTAM DIN GERMANIA produse chinezesti? E aici o politica comerciala: hulim China si produsul chinezesc, cumparam "BRAND"-uri nemtesti produse tot in China, dar la pret de 5 ori mai mare, doar pentru ca fabrica germana are in China un om, UN SINGUR OM, care face controlul calitativ sever si nu se lasa corupt.

Asta e afacerea secolului in Occident: sa cumperi produse extrem de ieftine din China, si sa le revinzi Est-europenilor ca fiind Made in Germany sau Designed in Japan.

Nu e vinovat muncitorul chinez care le produce la COMANDA, ci GANDITORUL german/american, care finanteaza productia si importul lor. Chinezul doar executa, contra cost, la pret redus, ORDINELE clientilor.

Iar daca romanul se prinde de figura si incepe importul DIRECT din China, apare in presa ca produsele chinezesti nu sunt bune, sunt falsuri, iar romanu merge sa cumpere brand-uri (exact acelasi produs, cu alta eticheta) de la hypermarket, la pret de 2-3-4-10 ori mai mare.

#743
marihuana

marihuana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 08.12.2007

 Dani Mois, on May 23 2008, 08:58, said:

Asta e afacerea secolului in Occident: sa cumperi produse extrem de ieftine din China, si sa le revinzi Est-europenilor ca fiind Made in Germany sau Designed in Japan.

Si ce e rau in asta? Lasa-l sa plescaie mentol si sa aiba tzoale de firma, vorba parazitzilor.
La made in USA te-ai gindit?

#744
Dani Mois

Dani Mois

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 889
  • Înscris: 11.02.2007

 marihuana, on May 22 2008, 22:43, said:

Lasa-i Moise in pace pe astia care mai cred in Mosh Craciun.

Intrebare: daca nemtzii vind panourile place second hand (care daca nu-s defecte din cauza intemperiilor, sint ca si noi) ce isi pun in loc? Din astea cu tuburi sau cum?...

Fie renunta din cauza eficientei reduse, de 10%-15%, cand isi renoveaza casa sau acoperisul, si considera ca nu merita sa mai plateasca demontare/montare la preturile mari de acolo ale manoperei, fie isi pun tuburi cu eficienta tripla, 30-50%, mai ales daca si-au facut si piscina intre timp si au nevoie de mai multa energie solara.

Asa cum renunta la masinile de 5 ani pentru ca ar fi vechi, tot asa renunta incet incet si la panourile plane. mai els ca primesc si subventii.

#745
marihuana

marihuana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 08.12.2007

 Dani Mois, on May 23 2008, 09:04, said:

tot asa renunta incet incet si la panourile plane. mai els ca primesc si subventii.
O data vede nashul chestia la fina.
Asa e si cu subventziile, nu iti poti schimba cind vrei tu panurile.

#746
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005

Quote

fie isi pun tuburi cu eficienta tripla, 30-50%, mai ales daca si-au facut si piscina intre timp si au nevoie de mai multa energie solara.
Hmm, tu crezi ca se gasesc multi fraieri sa-si incalzeasca piscina cu panouri cu tuburi? Pentru piscine sunt panouri speciale - plate, fara geam sau izolatie, foarte mari, din plastic negru si mult mai ieftine. Si la acel un grad cu cat ridica temperatura piscinei intr-o zi au eficienta de peste 80%.
Cand temperatura aerului e mai mare decat a apei din piscina eficienta sare de 100%, ghici din ce cauza?

Edited by blimpyway, 23 May 2008 - 08:17.


#747
marihuana

marihuana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 08.12.2007

 blimpyway, on May 23 2008, 09:15, said:

Cand temperatura aerului e mai mare decat a apei din piscina eficienta sare de 100%, ghici din ce cauza?
Eu nu vreau sa ghicesc. Poti sa imi explici? E ok si pe privat.

#748
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 Dani Mois, on May 23 2008, 08:58, said:

...Calitatea produselor chinezesti IMPORTATE DE ROMANI lasa de dorit...noi IMPORTAM DIN GERMANIA produse chinezesti? ....Iar daca romanul se prinde de figura...
Esti indoctrinat bine, man! Am inteles ca ai un interes comercial in relatia asta cu China si mananci o paine (chifla) de pe urma ei, dar insistenta ta dovedeste ca interesele tale depasesc domeniul comercial..

Nu stiu ce nu  pricepi, cand vezi o fabrica in germania? Uita-te pe forum mai in urma, ca e un link cu prezentarea fabricii din Germania a lui Tinox. Daca faci putin efort, gasesti si celelalte fabrici, ce-i asa greu de priceput si acceptat? Sau mai bine da o fuga pana acolo si vezi cum stau lucrurile la fata locului.
Bati toata ziua drumul in patria comersantilor din en-gros-ul europa, poate n-ar strica sa o iei odata in directie inversa.
(N-o sa vezi produs care nu e facut in germania si totusi sa scrie pe el made in germany -n-o sa gasesti ! Decat daca pune unul cu moralitatea ta un astfel de sticker aici in Ro...)

Cred ca pt. tine nici fabrica germana de la Bochum a lui Nokia nu exista si muncitorii aia au iesit de nebuni in strada.. "Nu, dom'le, tel. nokia se fac toate (100%) in Sichuan, am fost eu la fabrica acolo, l-am bagat pe director in sedinta si pana la urma mi-a marturisit.."

Ref. la calitate: ti-am demonstrat ce parere are restul lumii despre produsele chinezesti -special nu am pomenit nimic de piata Ro.

Principala ta problema nu e ca vrei cu disperare sa faci 2 firfirici, ci ca te crezi smecher, smart, etc. Te-ai prins tu de figura si de atunci s-a schimbat lumea..?! Bleah !

P.S. Tu si celalalt wise guy tot evitati sa-mi enumerati lunga lista de inventii pe care le-au facut chinezii, impresionantele patente pe care le detin, etc. Doar nu vreti sa ramana lumea cu impresia asta complet falsa ca sunt niste nenorociti de copiatori, imitatori.. Mai baga-l odata in sedinta pe ala din Sichuan, ca sa-ti dea lista cu cercetarile lor "stiintifice" actuale

Edited by scheleton, 23 May 2008 - 09:01.


#749
marihuana

marihuana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 08.12.2007

 scheleton, on May 23 2008, 09:45, said:

P.S. Tu si celalalt wise guy...
Pe mama ta s-o faci uaiz gai.
Eu merg in China de 10 ani, am vazut dezastrul de la Eschede din 1998 in direct, in drum spre Hk. Numai sa latri te pricepi.

#750
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 marihuana, on May 23 2008, 10:06, said:

... uaiz gai....
Cata argumentatie, ce putere de convingere...Ok, esti doar gai.

#751
marihuana

marihuana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 08.12.2007

 scheleton, on May 23 2008, 10:10, said:

Cata argumentatie, ce putere de convingere...Ok, esti doar gai.
Discutam despre sisteme solare. Spune, daca ai ceva de spus, cum faci ca sistemele alea ieftine, cu circulatie libera, pe casa, sa nu inghete iarna. Stii sau nu? Ori trebuie sa le inventeze nemtzii si sa le copie chinezii?

#752
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 marihuana, on May 23 2008, 10:17, said:

...cum faci ca sistemele alea ieftine, cu circulatie libera, pe casa, sa nu inghete iarna...
In primul rand ma bucur ca ti-ai revizuit (putin) atitudinea si nu mai faci pe cocosul in spatele anonimatului de pe net.

Despre instalatiile solare cu circulatie gravitationala:
1) sunt doar relativ ieftine..
2) iarna oricum ingheata daca nu le golesti. La o imbinare, la un racord ..si tot ingheata. Te las acum pe tine sa explici cum s-au prins romanii de figura si le-au facut sa mearga tot anul

P.S. Nu e musai sa le montezi pe casa. Poti sa le pui si in curte..

#753
marihuana

marihuana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 08.12.2007

 scheleton, on May 23 2008, 10:25, said:

In primul rand ma bucur ca ti-ai revizuit (putin) atitudinea si nu mai faci pe cocosul in spatele anonimatului de pe net.

>>>Unora chiar nu are rost sa le raspund.

Despre instalatiile solare cu circulatie gravitationala:
1) sunt doar relativ ieftine..

2) iarna oricum ingheata daca nu le golesti. La o imbinare, la un racord ..si tot ingheata. Te las acum pe tine sa explici cum s-au prins romanii de figura si le-au facut sa mearga tot anul

>>>romannii sint destepti? nu-i asa? Ce de-a informatii, m-ai sufocat.

P.S. Nu e musai sa le montezi pe casa. Poti sa le pui si in curte..

>>>si le faci un generator gravitational. m-am prins. romanii sint iar destepti.


#754
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005

 marihuana, on May 23 2008, 08:23, said:

Eu nu vreau sa ghicesc. Poti sa imi explici? E ok si pe privat.

E vorba de  panourile   ieftine de plastic pt. piscina,  fara izolatie si fara geam. De ex. cand apa e mai rece cu 5 grade decat aerul (asta se poate intampla in zilele cu variatie de 10 grade si bazinul isi mentine o temperatura constanta intre extreme)

Daca panoul e  mai rece decat aerul (e racit de apa)  nu mai pierde deloc caldura, nici prin radiatie nici prin conductie sau convectie, deci pe langa caldura captata de la soare primeste caldura si de la aer.
Astfel e posibil ca in zilele calduroase piscina sa primeasca mau multe calorii decat cele primite prin radiatie solara. Cazul nu e chiar extrem, se intampla in zilele insorite de primavara, cand apa se incalzeste mai incet decat vremea.
"secretul" e proasta izolatie  :thumbup:

------

Legat de panouri cu apa chioara care nu ingheata iarna - vedeti link-ul ce l-am dat mai devreme - panouri MTD (modified trickle down)
Apa nu este circulata decat cand e  soarele suficient de puternic ca sa incalzeasca panoul.

Panourile sunt foarte simple - o foaie de burete negru intre doua folii de plastic, apa se scurge prin burete. Nu este (si nici nu are nevoie) sa fie etans, apa se prelinge prin burete unde se incalzeste, apoi e colectata jos intr-un jgheab si deversata in rezervorul de apa calda.. Daca ingheata (desi nu prea are cum)  nu-i bai, ca foliile alea nu-s nici inchise etans nici lipite intre ele.  

Sunt si alte variatii pe principiul asta, mai toate nici nu folosesc computer ci o pompa de aer sau de apa alimentata de un mic panou fotovoltaic care mentine nivelul ridicat in panou. Cand dispare soarele sau e prea slab, pompa se opreste si apa se scurge automat  din panou.

Edited by blimpyway, 23 May 2008 - 19:27.


#755
Dani Mois

Dani Mois

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 889
  • Înscris: 11.02.2007

 blimpyway, on May 23 2008, 08:15, said:

Hmm, tu crezi ca se gasesc multi fraieri sa-si incalzeasca piscina cu panouri cu tuburi? Pentru piscine sunt panouri speciale - plate, fara geam sau izolatie, foarte mari, din plastic negru si mult mai ieftine.

Rolul piscinei e adesea sa PREIA SURPLUSUL DE CALDURA VARA, daca instalatia e supradimensionata ca numar de tuburi. O instalatie care economiseste 40-60% din consumul de gaz, de exemplu, va trebuie sa aiba 3-4-5-6 panouri cu tuburi vidate, si vara va genera un surplus de caldura, care trebuie orientat undeva. Spre piscina, de exemplu.

Daca piscina e foarte mare, incalzirea ei va fi nesemnificativa, 1-2-3 grade, dar surplusul de caldura va fi consumat. Altfel, trebuie sa dai drumul la ceva apa calda la canal, sau sa faci o baie (sau doua-trei bai la cada) in fiecare zi doar pentru a consuma apa calda.

Edited by Dani Mois, 25 May 2008 - 07:02.


#756
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
Acuma inteleg de unde pretul asta asa mare, livrezi panourile cu piscina cu tot. Daca-i musai sa incalzesti apa din piscina cand e canicula mare asta e... mai bine decat sa tai lemne, nu?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate