Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Mai merita sa lucrezi in Anglia, dupa Brexit?

- - - - -
  • Please log in to reply
192 replies to this topic

#145
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Posibil sa ai dreptate în ambele cazuri, n3vasta-mea e specialist probabil top 10 in UK pe domeniul ei dar eu sunt doar inginer constructor, d-astea găsești la drumul mare. Posibil sa fie din cauza că toți sunt luați la hinkley point iar în zona mea n-am mai rămas nimeni. O companie din Londra cu proiect in Bristol care avea nevoie de inginer senior mă voia din octombrie anul trecut iar în august anul asta tot mă contactau că nu găsiseră.
Nu sunt combinații. Nevasta-mea are 3 clienți legitimi și angajați. E companie.
Depinde de situație, daca aplici la joburi sau ești contactat, cine are avantajul.
Probabil că depinde de domeniu.

#146
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,197
  • Înscris: 08.12.2006
Corect, depinde de situatie si de domeniu. In breasla mea, tot inginerie, nu e chiar asa mare bataie pe oameni incat angajatorul sa faca compromisuri de genul, e un domeniu unde se trece mai departe la urmatorul candidat.
Cazuri cum le descrii tu, sunt ferm convins ca exista dar sunt destul de rare.

#147
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,532
  • Înscris: 10.05.2007
Pai trebuie sa te adaptezi la cerințele țării. Unde e foame de oameni acolo trebuie sa te specializezi.
Uite eu mă gândesc foarte serios sa fac niste cursuri in renewables, pe nuclear și wind. Se cer oameni pe criza asta energetică și-o să se construiască zeci de ani de-acum încolo.
Când eram în DE m-am înscris pe niște site-uri de job-uri, n-am auzit mai nimic de la ei timp de 8 ani si-acum primesc cate 2-3 oferte de job in fiecare zi de la project manageri până la ingineri de șantier sau proiectanți. Clar se știe cauza.
Adică trebuie sa mai pleci urechea și la ce se cere pe piata și acolo crede-ma dacă ești bun nu prea au ce sa negocieze cu tine.

#148
carturarulobosit

carturarulobosit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,393
  • Înscris: 07.05.2018
De-ar fi asa simplu. Ca sa ajungi cat de cat bun intr-un domeniu, ai nevoie de ani. Piata muncii e in continua schimbare si e posibil sa nu mai fie nevoie de tine cand te-ai specializat

#149
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,197
  • Înscris: 08.12.2006
De la a te contacta o agentie pe un anumit domeniu pana la a fi angajat sau a porni un proces de recrutare cu o companie in domeniu…e cale extrem de lunga.
Agentiile ce activeaza si pe internet ca mediu de recrutare, multe dintre ele habar nu au cu ce se manaca domeniul si daca respectivul candidat e potrivit sau nu. Te au gasit la rubrica respectiva, ei o iau de buna , trimit mesaje in masa. Asta nu insemana ca esti si cautat in adevaratul sens.

Vorba colegului de mai sus, ca sa fii bun intr o meserie si intr adevar sa fii valoros si sa fie bataie pe tine, iti trebuiesc ani de profesie. Ca ai facut niste cursuri si le ai uitat printr un sertar…si hop, dintr o data ai primit un mail de la o ametita de agentie care spera sa agate si ea ceva….asta nu are nicio relevanta….drumul pana la angajare e lung lung.

Edited by cuculea, 24 November 2022 - 16:00.


#150
raducanu969

raducanu969

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 30.06.2023
Salut

Anul viitor, dorim sa plecam din Romania si optam pentru Canada, UK sau o tara nordica.
Eu doresc sa ma axez pe partea Electrica ( electrician PRAM sau chiar si instalatii mai usoare ), sotia pe (  Asisten Generalist  ) si pentru copil ( care stie foarte bine Engleza ) pe un Liceu la care sa nu intampine probleme ca este strain.
Aveti idee, daca ca si Familie, exista oportunitatea de a Obtine mai usor actele de sedere / munca in UK?
Aveti idee daca prezentam o anumita suma de bani ( care sa asigure statul Englez ) ca nu venim acolo pentru Ajutor Social sau numai stiu ce, ne faciliteaza obtinerea actelor?
Multumesc anticipat.

#151
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002
Trebuie sa gasesti un angajator care sa va faca actele necesare. In rest bagaje si avion.

#152
raducanu969

raducanu969

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 30.06.2023
pt catean - nu vreau sa plec cu contract din Romania ( am prieteni care au avut probleme dar si vazut pe diferite grupuri ca nu sunt tocmia OK ) ci sa mergem acolo si de acolo sa facem toate demersurile. Vreau sa stiu Daca exista vreun program care Faciliteaza integrarea mai rapida si usoara a familiilor, mentionez ca " stiu ca avem nevoie de a face dovada ca avem bani din ce trai, pana ne gasim de munca ). Am prieteni in Anglia dar nu vreau sa mai merg pe mana lor ( asa cum am mers in Germania ) si vrem sa ne Interesam dinainte.
De aceea as dori Informatii Generale de la cei care sunt cu Familii acolo si care au Trecut prin pasii de Integrare ( dar cei care au fost de la bun inceput cu familia )

#153
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,348
  • Înscris: 22.10.2007
exista un program pt cei care au deja membri de familie in uk (family visa), cine nu are si vrea sa vina e mai complicat si e nevoie de contract de la un angajator ce poate sponsoriza:
https://www.gov.uk/c...than_six_months

din cate stiu singura metoda pt a primi viza fara contract e sa fii investitor si sa te incadrezi la astea:

at least £50,000 to invest
a business idea that’s different from anything else on the market
your idea assessed by an ‘endorsing body’

#154
diabolik213

diabolik213

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 858
  • Înscris: 25.09.2011
post-Brexit nu mai poti sa vii dpdv legal fara un job offer. Poti sa vii ca visitator dar nu ai voie sa iti cauti de munca.

Ca sa aplici de visa ai nevoie de un job offer de la un angajator din UK care o sa te sponsorizeze sa vii aici.

https://www.gov.uk/skilled-worker-visa

Daca iti place sa traiesti periculos, vino aici si cautati un job de aici poti avea parte de probleme. Legea e lege. Inca o problema la varianta dubioasa asta este ca nu o sa te bage nici o banca in seama sau vreun landlord pt inchiriere. Ai putea sa totusi sa stai la un cunoscut.

#155
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002

View Postraducanu969, on 07 august 2023 - 07:28, said:

pt catean - nu vreau sa plec cu contract din Romania

E singura varianta post-Brexit.

#156
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,197
  • Înscris: 08.12.2006
@raducanu969….Uk a revenit la cercul vicios care se intampla pe vremuri cu deschiderea conturilor bancare, ca asa le place engelzilor, sa fie mai pe dos.

La ce ma refer….pentru a te angaja, 99% din angajatorii din Uk te intreaba daca ai pre-settle sau settle status , daca nu il ai, nu au cum sa te angajeze deoarece e un risc pentru ei in a nu te putea tine la locul de munca, e primul lucru care te intreba la interfiu…ai dreptul de a lucra in uk? Ca sa ai statutul de pre sau full settle, trebuie sa fii fost rezident 5 ani in Uk, adica sa dovedesti ca ai platit taxe in Uk. Destul de complicat acum sa poti convinge un angajator sa te ia fara acest statut.
Cum spunea si Catean, si nu spunea rau, si parerea mea e sa nu te risti sa vii in uk fara a avea un contract deja , risti sa vii si sa te lovesti la nesfarsit de refuzul angajatorilor de a te angaja din acest motiv, ca nu ai statutul de pre sau full settle . Se mai poate pacali la delivery, dar presupun ca nu o sa vrei sa faci delivery in uk , odata ce ai o calificare pe electric, sau ce ai tu. Nu ma refer la delivery Amazon , ci delivery mancare.

Pe vremuri, un astfel de cerc vicios era cu deschiderea conturilor bancare, nicio banca nu iti facea cont daca nu prezentai o adresa sau factura pe numele tau, dar nunputeai sa inchiriezi o casa sau sa contractezi un serviciu fara un cont bancar. Noroc ca au aparut comturi gen revolut sau monese care au fost mai permisivi.

View Postdiabolik213, on 07 august 2023 - 09:55, said:

post-Brexit nu mai poti sa vii dpdv legal fara un job offer. Poti sa vii ca visitator dar nu ai voie sa iti cauti de munca.
Mai sunt cazuri care au venit ca vizitatori si s-au angajat ca livratori de mancare, binaneteles ne-legal . Cred ca aramas singurul job , daca pot sa il numesc job, care inca mai poate sa fie luat fara settle. Personal, mi se pare cel mai josnic job care il poti face .

View Postraducanu969, on 07 august 2023 - 07:28, said:

pt catean - nu vreau sa plec cu contract din Romania ( am prieteni care au avut probleme dar si vazut pe diferite grupuri ca nu sunt tocmia OK ) ci sa mergem acolo si de acolo sa facem toate demersurile.
Gresit…total gresit, daca vrei sa asculti un sfat spre binele tau…nu face asa ceva. Uk nu mai e ce era odata, s-au schimbat foarte multe.

Daca vrei sa asculti…daca nu…poti face ce vrei .

Edited by cuculea, 08 August 2023 - 12:12.


#157
raducanu969

raducanu969

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 30.06.2023
Salut si multumesc tuturor pentru sfaturi, pe care le analizez in parte. Nu vreau sa vin fara a fi sigur ca totul nu este ok, mai mult, decizia de a ne muta trebuie facuta de asa natura incat, odata ce ne-am mutat toti, sa nu fie nici un fel de probleme. Cat despre gasirea unui loc de munca, am cativa prieteni care ma pot ajuta cu Angajarea in cadrul firmelor unde lucreaza, mai ales ca domeniul de activitate este ca si Electrician, JOB care se cauta foarte mult.
Oricum, orice sfat este bine venit, DACA CINEVA imi poate spune, Integrarea Copilul in sistemul de invatamant englez este sau nu usor, anul viitor temrina clasa a 8 - a, si stie foarte bine a Vorbi dar si Scrie Engleza dar si Germana?

#158
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002

View Postraducanu969, on 08 august 2023 - 12:40, said:

Salut si multumesc tuturor pentru sfaturi, pe care le analizez in parte. Nu vreau sa vin fara a fi sigur ca totul nu este ok, mai mult, decizia de a ne muta trebuie facuta de asa natura incat, odata ce ne-am mutat toti, sa nu fie nici un fel de probleme. Cat despre gasirea unui loc de munca, am cativa prieteni care ma pot ajuta cu Angajarea in cadrul firmelor unde lucreaza, mai ales ca domeniul de activitate este ca si Electrician, JOB care se cauta foarte mult.
Oricum, orice sfat este bine venit, DACA CINEVA imi poate spune, Integrarea Copilul in sistemul de invatamant englez este sau nu usor, anul viitor temrina clasa a 8 - a, si stie foarte bine a Vorbi dar si Scrie Engleza dar si Germana?

Pai si sunt de acord prietenii sa iti dea salariu minim 27000 pe an si sa plateasca pentru viza ta? Ai grija ca mi se pare ca nici ei nu au habar de noile conditii dupa Brexit daca iti vorbesc asa relaxat despre venirea ta aici.

Cu integrarea copilului nu e mare filosofie, anul scolar incepe in Septembrie, tu ar fi bine sa fi prezent in UK prin Martie, sa iti inchiriezi apartament legal si sa aplici la scolile din catchment area. Usor nu e, trebuie cont bancar si job pentru chirie legala, inregistrare la medic de familie si scoala.

Edited by Catean, 08 August 2023 - 15:33.


#159
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,197
  • Înscris: 08.12.2006
Vad ca omul se bazeaza foarte mult pe prieteni si pe pilele prietenilor….uk nu e Romania, nu prea merge…lasa ca cunosc eu un prieten care are el niste pile…nu merge asa in uk.
Eu nu prea vad cu ce te pot ajuta prietenii aia ai tai cu privire la angajare. Una e sa iti puna o vorba buna , alta e sponsorizatul vizei…deci…concret, cu ce te vor ajuta? Repet, in uk nu e ca in Romania…lasa ca am o pila, mai ales cand vine vorba de chestii legale. Nimeni nu se complica cu nimic ca doar te cunoaste.

Dar in fine, e decizia ta, daca tu te bazezi pe prieteni si preferi sa iti cari familionul aici bazandu-te pe ce spun prietenii…e steict treaba ta. Sper din tot sufletul sa nu ai surprize.

Si inca ceva…in uk, fara bani…esti mort, totul costa, orice se rezuma la bani si nu te ajuta nici mama prietenilor cand vine vorba de bani.

Si da, dupa cate spunea si Catan, pe tru scoala copilului in Septembrie, e mult prea tarziu acum. Nu ti-l mai primeste nimeni acum

P.s…..ca electrician , sa profesezi, din cate stiu, iti trebuiesc niste cursuri si calificari fscute aici . Pune si asta la socotelala.

Edited by cuculea, 08 August 2023 - 16:09.


#160
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,348
  • Înscris: 22.10.2007
Ca electrician ai nevoie de calificare city and guilds 17th, daca n-a iesit una mai recenta, nu e greu de luat daca esti de meserie dar tot necesita niste timp, fara ea nu cred ca se risca nimeni sa te lase “pe teren”.

#161
raducanu969

raducanu969

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 30.06.2023

View Postcuculea, on 08 august 2023 - 16:08, said:

Vad ca omul se bazeaza foarte mult pe prieteni si pe pilele prietenilor….uk nu e Romania, nu prea merge…lasa ca cunosc eu un prieten care are el niste pile…nu merge asa in uk.
Eu nu prea vad cu ce te pot ajuta prietenii aia ai tai cu privire la angajare. Una e sa iti puna o vorba buna , alta e sponsorizatul vizei…deci…concret, cu ce te vor ajuta? Repet, in uk nu e ca in Romania…lasa ca am o pila, mai ales cand vine vorba de chestii legale. Nimeni nu se complica cu nimic ca doar te cunoaste.

Dar in fine, e decizia ta, daca tu te bazezi pe prieteni si preferi sa iti cari familionul aici bazandu-te pe ce spun prietenii…e steict treaba ta. Sper din tot sufletul sa nu ai surprize.

Si inca ceva…in uk, fara bani…esti mort, totul costa, orice se rezuma la bani si nu te ajuta nici mama prietenilor cand vine vorba de bani.

Si da, dupa cate spunea si Catan, pe tru scoala copilului in Septembrie, e mult prea tarziu acum. Nu ti-l mai primeste nimeni acum

P.s…..ca electrician , sa profesezi, din cate stiu, iti trebuiesc niste cursuri si calificari fscute aici . Pune si asta la socotelala.


Salut. Nu am zis ca ma bazez, de aceea si intreb. Daca ma bazam, Numai intrebam :)
Deci, numai intelege gresit ci, citeste mai in detaliu.

ps. am zis ca, ma POT ajuta, nu ca ma ajuta!!! Este diferenta, dar in fine, lasam asa

View Post_-livio-_, on 08 august 2023 - 16:33, said:

Ca electrician ai nevoie de calificare city and guilds 17th, daca n-a iesit una mai recenta, nu e greu de luat daca esti de meserie dar tot necesita niste timp, fara ea nu cred ca se risca nimeni sa te lase “pe teren”.

Salut

Uite, esti unul din putinele persoane care spune ceva despre ce sunt Interesat si in acest fel, iti multumesc.

ps. stiu ca trebuiesc anumite cursuri pentru Recunoastere / Echivalare Calificare, de aceea intreb, mai multe. Noi, vrem ca la anul sa plecam, iar pana atunci, studiem Foarte Bine ce trebuie de facut, Nu pot spune ca o ducem rau in Romania, dar la cum decurg lucrurile in Romania, viitorul nu suna bine pentru Copii si, de ce nu, la cat de ambitiosi suntem, sigur putem reusi oriunde, Numai ambitie / vointa / seriozitate

#162
diabolik213

diabolik213

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 858
  • Înscris: 25.09.2011
Trebuie sa iti intrebi prietenii daca pot intreba la munca la ei daca firma (sau firmele) ofera sponsorship.
Pe langa asta, nu e o idee prea buna sa plecati impreuna. Incercati sa aplicati amandoi (fiecare pe domeniul lui) si vedeti care prinde ceva primul (legal, ok?). Se muta X acolo cateva luni si abia dupa vine si sotul/sotia cu copii.

Edited by diabolik213, 09 August 2023 - 13:14.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate