Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior
 ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...
 

Dispar paradisurile fiscale? cel mai probabil ca da

* * * - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
327 replies to this topic

#199
takillya

takillya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,119
  • Înscris: 03.12.2005

 Epdm, on 10 octombrie 2021 - 15:48, said:

Putem sa avem o tara ca afara cu condita sa facem ce facea “afara” pana inurma cu vreo 25-30 de ani,

cool, deci esti de accord sa marim taxele si sa fie cum era  in urma cu vreo 25-30 de ani

https://www.epi.org/...conomic-growth/

Edited by takillya, 11 October 2021 - 11:01.


#200
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 Epdm, on 09 octombrie 2021 - 07:17, said:

Taxele alea sunt platite de utilizatorii sau cumaratorul final, dar aia care se  bucurea gudura nu au cum sa stie treburile astea.
nu vad alt motiv pentru care cineva sa se bucure gudure la azul acestor stiri decat daca este in una din urmaorarele categorii: bugetari, idioti utili, asistati social. Nciun om normal care munceste pentru banii de care dispune nu iubeste taxele.

Nimeni nu iubeste taxele .... nici eu .

Insa sunt un rau inevitabil.
Inevitabil daca vrei sa depasesti stadiul de pascut capre si dat cu sapa . Simin lume sunt zone lagri in care asta e niovelul -capra si sapa!!!!
Sunt zone in care canci impozite... dar nici Draci nu vrea in ele!
De exemplu Somalia , fosta italiana . Canci stat, canci impozite, canci taxildari, canci cam tit. Capre, sape si AKM uri  + AG 7 - v ezi  https://en.wikipedia...Hawk_Down_(film)
O zona islamista asa de "placuta" incat pana si Al Qaeda o ocolea cu mare grija!!!!

Sau Zair .. in unii ani . Canci civilizatie , canci taxe si imposte si fisc ... da libertarienii  nnu s-au mutat in corpore .

Adica rau e cu taxe  da' e mai rau fara impozite !!!

Ca impoztu e in toate cele ce sunt si cele ce maine vor rade la soare .... Mamam mama ce performate au Bill gates sau avea repauzatu Steve Jobs !!!!  Ce inteogenta , ce forta creatoare ce ...
Bun erau baieti desteoti INSA primulo calculatir electronic - ENIAC - a fost facut pe banii US Navy! uSrmatorele modele tot pe banii Pentagonului .. adica a lu Uncle Sam - statu ala jegos si talhar!!! Tit talhartu ala jegos a p-latit ptr cipuri care si in 1970 costaiu de te cacai pe tine de mirarare.. Numa US Army si NASA isi permiteua luxul nebunesc de a utiliza asa ceva ... si doar ptr scule cu adevaat speciale ....
Adica cele 2 genii s-au folist de ce au gasit pe piata.. A da. Internetu - "cazut" in doemniul civil ca tit Pentagonul .. care cauta un sistem de comunicatie in stare sa raman fuinctional si duoa distrugerea a cca 70% din  retea .. Cazut in domeniul civil ptr ca Pentagonu a preferat sa cumpere RITA ( Réseau intégré des transmissions automatiques) .... {nu cred ca sistemu francez era multa mai performant .. insa SUA isi permiteau sa cumpere RITA. Ptr 2 motive - sa dea bine in NATO- vedeti ca nu impunem sa buy american si .... ca RITA fiind doar  mmilitar  .. lasau civilii sa dezvolte o a 2a retea utilizabila ..)

Sau da ... cica excursii in cosmos (ete nma cosmos!) cu Bezos si Munsk. Ete na! Pai prima racheta mai "utila" fu dezvoltata de III  Reich .. sa nui zic cat a cheltuut Uncle Sam ca sa trmita oameni "sus si afara" .

dica de la un anume nivel in sus fara STAT nu se poate. Si STATU inseamna impozit !!!!
Adica ca cam as a- cei mai bigati, care castiga cel mai usor banu se cam sustrageau de la cheltuielile grupului ...
Nu-mi ziceti ca nu ar avea nevoie de cestii dezvolattae pe banii grupului, societatii. Na o cestie simpla .. Cica toru e virtaual Dai un telefon si unu de la Glovo vine si iti aduce piza sau nu stiu ce.... Dar se deplaseaza pe strazi asflatate , nu de Clovo , nu de nu'sh cine ci de primarie . Si nu este largat de "comuniatri" ca primaria plateste hingheri samd .
Asa este si cu astia cu paradisurile fiscale . Profita da vor prea mult !~!!

Si cica sa nuu ii disciminezi!
ba da pe ei pe mama si neamu lor!!! (in ### sa=i ####!)

Na alta :

Quote


Ministrul Finanțelor, anunț surpriză la Ora de Profit.ro: Să gândim un plafon până la care percepem contribuția de sănătate. Incorect ca cineva cu salariu mare să plătească 10%, iar altul cu salariu mic o sumă mult mai mică, dar cu aceleași servicii.

"Aș vrea să discutăm la pachet, pentru că aceste două măsuri - eliminarea excepțiilor și scăderea treptată a taxării muncii - sunt două măsuri care nu pot să se întâmple decât la pachet. Există un principiu pe care noi ne-am dorit să îl vedem și în România - taxe mai mici pentru toată lumea, dar care să fie plătite de toată lumea. În momentul de față există o problemă generată de o oarecare discriminare pentru anumite sectoare care sunt exceptate de la plata impozitului sau a contribuțiilor și toate celelalte sectoare, care plătesc impozite și contribuții. Mă refer la salariați"

Citește mai mult la: https://www.profit.r...rvicii-20422812

"Este incorect ca cineva care câștigă un salariu mare să plătească 10% din acel salariu, iar cel care câștigă un salariu mic să plătească o contribuție mult mai mică, ei beneficiind practic de aceleași servicii atunci când ajung la spital. Atunci, ar trebui să gândim un plafon până la care să percepem contribuția de sănătate, pentru că ea nu funcționează ca acea contribuție la pensii, când tu acumulezi, contribui și vei primi înapoi, atunci când ajung la pensie, o sumă de bani”, a anunțat Vîlceanu .

https://evz.ro/bomba...a-sanatate.html

In primul rand umbal cu fofarlica. Asigurari Sociale de Sanatate taxeaza cu 10% din venit. Indioferent de marimea venitului ..... Este drept ca 10% din salru minimn inseamna 230 lei insa la un salriu de .. sa zicem 10.000 sunt 1000.. Da stiu ...da poa domn ministru nu le are cu lucru cu procentele , mai stii?

Ca este cam .... disciminatoiriu ? Pai sa zicem solidaritate .. Ca per motiv de solidaritate  cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în țară și în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv ... desi unele victime nu au aapicat sa contribuie la CAS ...

Si mai rau as zice ca ar fi cazul sa se diferntieze impozitul pe venit in functioe de "omprotanta sociala" a domniului in care se realizeaza profitul .... Ca nu este tit aia profitul speluncii cu dans l;a bara sau jocuri de noroc si profitul rezultat din , sa zi cem , extractia petrolului ...

#201
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,620
  • Înscris: 15.01.2017

 takillya, on 11 octombrie 2021 - 11:00, said:

cool, deci esti de accord sa marim taxele si sa fie cum era  in urma cu vreo 25-30 de ani

https://www.epi.org/...conomic-growth/
Din tot ce se intampla si cum se intampla jn vest, mai ales ma refer la americani, tu ai ales sa-mi dai ca exemplu fix taxele… da, as fi de acord cu taxele alea daca ar veni la pachet cu restul. Ma tem ca nu le-ar conveni putorilor.

#202
Tonic Water

Tonic Water

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,350
  • Înscris: 09.07.2005

 avenirv, on 05 iunie 2021 - 17:37, said:

Banii ăștia platiti de corporatii se vor regăsi cumva in prețurile produselor lor ?
Da, o sa cumperi windowsu ala piratat mai ieftin.

#203
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Romania(alaturi de toate statele membre UE) se pregateste sa transpuna in legislatia interna cota minima de impozitare a multinationalelor.

Impozitarea multinaţionalelor cu cel puţin 15% intră în linie dreaptă – analiză EY România

#204
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 Alecsandru010, on 19 ianuarie 2022 - 17:48, said:

Romania(alaturi de toate statele membre UE) se pregateste sa transpuna in legislatia interna cota minima de impozitare a multinationalelor.

Impozitarea multinaţionalelor cu cel puţin 15% intră în linie dreaptă – analiză EY România

Ai ai ai...faci si asa ceva, cind ai niste atuuri, chestii cu care-i convingi ca merita sa ramina, chiar daca se ridica impozitul....
Sint gata autostrazile alea???

#205
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
Nu doar că nu dispar paradisurile fiscale, fac parte integrantă din UE:
https://www.g4media....i-europene.html

#206
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,620
  • Înscris: 15.01.2017
Ce a facut intel acolo facem toti la nivelul nostru ca sa dam in cap concurentei, chiar si concurenta o face. Se numeste piata libere si…..  concurenta. Nu vad ce ar fi in neregula sa oferi reduceri clientilor ca sa cumpere mai mult de la tine.  Astia sunt nebuni de legat.

#207
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
Depinde, dacă pervertește concurența și atinge cumpărătorul nu e kosher.
Poate eu am chef de un Dell cu AMD, fie nu găsesc pentru că fac exclusiv cu Intel, fie costă "prea mult" pentru că de fapt ăla este prețul CPU real, fără discounturi false.
Poate chiar, ținând cont de reputația Intel, prețul final NU este mai mic, din contră, dar marja producătorului este mai mare fix datorită discountului oferit.
Și cum toate corporațiile practică într-o veselie "optimizarea fiscală" este complet irelevant că ăla face profit mai mare, oricum nu plătește aproape nimic.

Dap, știu, și mie mi se pare bizar să iau apărarea UE! :D

Edited by garett, 27 January 2022 - 12:34.


#208
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,888
  • Înscris: 21.04.2011

 garett, on 27 ianuarie 2022 - 09:12, said:

Nu doar că nu dispar paradisurile fiscale, fac parte integrantă din UE:
https://www.g4media....i-europene.html
Și care e paradisul fiscal din știrea asta? Care tara din UE?

Edited by catalina1, 27 January 2022 - 12:47.


#209
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

 catalina1, on 27 ianuarie 2022 - 12:47, said:

Și care e paradisul fiscal din știrea asta? Care tara din UE?
Pseudotara numita Luxemburg?

Quote


Curtea Generală din Luxemburg, a doua cea mai înaltă din Europa

Why is this a thing?

Edited by shefu_de_combinat, 27 January 2022 - 13:10.


#210
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
Plus Irlanda, Olanda, parcă și prin Andorra se înghesuiau unii...

 shefu_de_combinat, on 27 ianuarie 2022 - 13:09, said:

Why is this a thing?
Bcoz money!
Apropo de timbrul poștal cu pretenții de țară, e un serial nemțesc despre sistemul bancar, am un lapsus acum, toate băncile "europene" din top 10 au sediul acolo.

#211
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,888
  • Înscris: 21.04.2011

 shefu_de_combinat, on 27 ianuarie 2022 - 13:09, said:


Pseudotara numita Luxemburg?

Why is this a thing?
Aia e instituție a UE, nu a statului Luxemburg.

Edited by catalina1, 27 January 2022 - 13:13.


#212
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
CJUE, rahatul ăla cu moț care se vrea a fi peste legislația națională.

#213
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,888
  • Înscris: 21.04.2011
Ok, deci nu a fost decizia Luxemburg, decizia asta nu transforma Luxemburg într-un paradis fiscal.

#214
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
Lady, tu nu erai în domeniul economic??
Trebuie să-ți explicăm noi?
https://www.investop...d-tax-haven.asp
"Economists estimate that 80% of profits shifted from EU countries wind up in tax havens located in the EU, namely Luxembourg, Ireland and the Netherlands."

Edited by garett, 27 January 2022 - 13:25.


#215
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Olanda are taxe foarte mari,  printre cele mai mari din Europa.

Însă în ceea ce privește companiile și firmele care desfășoară activitatea în afara teritoriului olandez,  legile sunt diferite.
Au făcut asta pentru a atrage traficul de mărfuri pe la ei.   Portul Rotterdam, de exemplu,  câștigă enorm din afaceri aflate în conexiune cu importurile.
Mult mai mult decât din taxele pentru manipulare și operațiuni portuare.   Afacerea ”mare”  înseamnă depozitare și - atenție - fiscalizare.

Ce înseamnă  ”fiscalizare”?

În UE funcționează un regim vamal comun.   Pe oriunde introduci mărfuri în UE,  plătești aceleași taxe vamale,  nu diferă.
De exemplu,  dacă o firmă din România vrea să importe kiwi,  va plăti acceași taxă vamală oriunde pe teritoriul UE.   
În Olanda se practică următorul sistem. O firmă importă o marfă din Asia pe numele unei companii olandeze la care este acționar.   Achită taxele vamale și o depozitează într-un centru logistic olandez.
De acolo poate duce această marfă oriunde în UE fără a mai plăti nimic,  în regim de tranzacție intracomunitară.    Emițătorul facturii va fi acea firmă olandeză.

Există și posibilitatea ca marfă să nu ajungă deloc în depozitul din Rotterdam,  de exemplu.   Vine din Asia,  este vămuită la Valencia (intrarea în UE)  pe numele acestei companii olandeze.
Apoi  marfa va pleca în UE cu factură de la firma olandeză,  fără TVA,  ca tranzacție intracomunitară.

În cazul unei companii care tranzitează o marfă în Olanda avem un impozit,  pentru aceeași companie care face operațiuni comerciale  în afara Olandei  impozitele sunt aproape zero.  
Evidențele pentru afacerile unei companii olandeze care activează doar în afara Olandei sunt simplificate,  cu mult sub ceea ce ar trebui să facă dacă ar face afaceri în țara de înregistrare.

Asta înseamnă ”fiscalizare”.
Adică mărfurilor li se asociază un regim fiscal anume.

În România nu există această posibilitare.
Dacă eu,  să zicem,   cumpăr o marfă din Asia și vreau să o distribuie în UE,   atunci pentru orice profit se va plăti impozit pe profit,  indiferent dacă marfa ajunge în România sau nu.
Dacă fac la fel ca olandezii,  iau marfă, o descarc la Valencia,  apoi o trimit în UE,   va trebui să mențin contabilitate în România,  chiar dacă am filială acolo,  în Spania,  plătind impozit pe profit în România.   În felul acesta olandezii au un avantaj net față de români.   Firmele lor își permit să facă ceea ce altele cu sediul prin alte țări nu pot.

Altex,  MediaGalaxy,  de exemplu,  sunt firme sub patronajul unui holding olandez care făcea exact ceea ce am scris mai sus.  Din 2007, imediat după intrarea în UE.
Acționari erau patronul firmelor românești și soția lui.  Acum văd că este închisă din 2019.
Bomenveld B.V.
Schiphol Boulevard 231 toren B 5et, Schiphol, 1118BH

Dar nu doar lipsa taxelor este avantul major.
Despre altceva este vorba, mult mai interesant.
Iată ce:

Firma olandeză cumpără o marfă pe care nu o revinde în Olanda.   Este doar tranzit.  
Factura mărfurilor cu care pleacă acea marfă spre cumpărători  poate fi scrisă după bunul plac al celui care o emite.
Adică,  dacă cumpăr un televizor cu 100USD din Asia,  îl pot revinde cu 300Euro către firmă românească sau bulgară.   Iar aceasta va pune adaos comercial de 10 Euro.   Dacă acest adaos acoperă doar costurile de vânzare,  asta este,  ghinion,  zero profit = zero impozit pe profit.

Dacă Altex ar importa prin portul Constanța,   același televizor ar costa tot 100USD,  dar la intrarea în România va trebui achitată taxa vamală și TVA.
Apoi,  dacă se vinde cu 310 Euro (fără TVA),  rezultă un profit de circa 230 Euro la care trebuie plătit impozit pe profit de circa 40 Euro.  
Rezultă clar de ce este mult mai avantajos de folosit pentru importuri o firmă olandeză în loc să fie folosită una românească.


Teoretic,  o companie olandeză (sau luxemburgheză...) nu este una offshore,  dar,  prin felul în care poate fi folosită legal,  este cam același drac.

Edited by tomaso, 28 January 2022 - 17:10.


#216
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,888
  • Înscris: 21.04.2011

 garett, on 27 ianuarie 2022 - 13:24, said:

Lady, tu nu erai în domeniul economic??
Trebuie să-ți explicăm noi?
https://www.investop...d-tax-haven.asp
"Economists estimate that 80% of profits shifted from EU countries wind up in tax havens located in the EU, namely Luxembourg, Ireland and the Netherlands."
Doar ca tu ai prezentat știrea ca și cum era relevant ca acea instituție e în Luxemburg.

Anyway, bravo tarilor care profita de prostia altor tari.

Edited by catalina1, 28 January 2022 - 19:09.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate