Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani
 Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964
 Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...
 Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 

Justitia bazata pe emotie (colectiva)

* * - - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
30 replies to this topic

#1
cutzu_rexi

cutzu_rexi

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 764
  • Înscris: 28.09.2017
Statele unite dadeau impresia ca au justitie model pentru alte tari retrograde la acest capitol precum Romania,dar dupa ultimii ani de youtube mie nu prea mi se pare in regula ceva la ei.
Cred ca ati auzit si voi de cazul in care dupa o altercatie in trafic a fost impuscat un copil prin tabla masinii si acum se cauta ucigasul.
E si normal asta dar modul in care se cauta este cam acelasi mod in care se vanau "vrajitoare" in evul mediu.
Deci vorbim de o crima fara premeditare cu circumstante atenuante.
Au disparut toate crimele cu premeditare si a urcat asta in topul prioritatii? Deloc.Dar e o crima asa mai exotica, ca nu vezi asa ceva in fiecare zi si mai e si un copil implicat => turma e revoltata.
Apoi mai este acel copil de 14 ani  care a injughiat o colega de scoala de peste 100 de ori.
Au anuntat ca copilul se va judeca ca si adult. Serios? Pentru ce mai exista atunci alte incadrari pentru < 18 ani daca in functie de emotiile turmei schimbam regulile jocului ?
Mai e si arhicunoscutul caz Floyd,ultra-mediatizat in care politaiul a fost gasit vinovat pe buna dreptate zic eu, insa problema este ca alti politisti care au comis fapte similare sau chiar mai grave nu au fost deranjati ba inca lucreaza, deci si in acest caz s-a impartit justitie in baza emotiilor turmei.
Voua vi se pare in regula ca justitia sa oscileze in functie de revolta populara? Parca trebuia sa fie oarba.
Nu stiu ce sa zic dar am citit povesti de prin istorie care demonstreaza ca s-au comis unele atrocitati nasoale atunci cand se impartea justitie la discretia multimii

#2
costaan

costaan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,683
  • Înscris: 04.01.2005
Plan simplu
Suntem prea mulți. Greu de controlat.
Dam la sensibil....turma se calmeaza sau enervează functie de nevoi.

#3
Bamyhun

Bamyhun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 318
  • Înscris: 10.04.2021
In sua nu exista justitie DELOC! E un sistem super-imbecil si super-abuziv bazat pe opinii subiective, fara dovezi obiective si verificabile, jurii pot da orice verdicte vor fara nicio justificare - indiferent daca exista dovezi sau nu si indiferent de ce zic dovezile - si nu pot fi trasi la raspundere in niciun fel oricat de gresite sunt deciziile lor. Nici judecatorii nu-s mai presus, niste analfabeti care n-au treaba cu notiunea de justitie! Sistemul legislativ e o absurditate uriasa, exista un numar absurd de mare de legi, multe dintre ele ambigue, flagrant abuzive, interpretabile si rasinterpretabile!

Justitia nu are cum sa fie bazata pe emotie, ci doar pe probe obiective si verificabile si pe logica!

#4
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,622
  • Înscris: 07.02.2003
E un sistem chiar fain atunci cand chiar functioneaza iar folosirea jurilor elimina orice abureala si incurajeaza gandirea.

Edited by andreic, 29 May 2021 - 22:29.


#5
foreverbanned

foreverbanned

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,965
  • Înscris: 06.05.2020
La ce plăcere de compătimire a infractorilor, mai ales a hoților avem noi românii (însă nu doar noi),nu e de mirare că nu sunt închiși nici după zeci de fapte.
Exemple: la mine, un anume Marian a furat sute, poate mii de găini doar de aici. Nu a făcut nici măcar o singură zi de arest pentru aceste fapte, însă acum e la răcoare pentru o cu totul altă faptă: conducere fără permis. Noroc de domnii care au venit din sursă externă în 2016, altfel ar fi fost liber și acum. Dacă ar fi fost condamnat la a N faptă de furt, când sustrăgea 5 găini,  ce ar fi spus cei din jur: ia uite pentru ce l-au condamnat 3 ani, iar Năstase care a furat o țară a făcut unul singur. "A furat de foame" e o altă replică cu care sunt compătimiți tâlharii și hoții.
Mă refer clar la compătimirea făcută de către populație, popor, oameni de rând.
Idem tembelii care încalcă zilnic reguli de circulație referitoare la viteză, prioritate sau depășire: când îl amendează, e mielușel care nu a făcut nimic periculos.
Violatorii sunt altă categorie compătimită: "a meritat, e o curvă". De acord, poate e (cu toate că majoritatea violurilor sunt comise asupra femeilor fără apărare, bolnave psihic, neajutorate), dar chiar dacă ar fi, a fost fără voia e, deci e viol.
În astfel de situații se dau pedepse minuscule sau cu suspendare.
Asta se consideră că e justiție aplicată din emoție sau doar prostie și neglijență?
Însă când judecătorul crește într-o astfel de lume, ajunge să aplice faptele cu ceea ce a crescut, ascultat și văzut.
Dacă legea s-ar aplica la fix pentru orice faptă, indiferent de gravitate, cei care comit s-ar gândi de două ori înainte să facă așa ceva.

Edited by foreverbanned, 29 May 2021 - 22:33.


#6
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,053
  • Înscris: 30.11.2017
Pai sa fie judecat ca adult da-l drecu daca a injunghiat pe altul de 100 de ori de l a omorat.
Sa-l condamne drecu si pe hotu de gaini la vreo 4 ani ca nu se astampara, eu ii dadeam 12 ani. Pericol public da-l drecu, sa stai noaptea treaz sa pazesti gaina cartofu masina casetofonu.

In tarile sarace se considera ca daca a furat doar gaini nu e grav, ca politicienii fura mai mult, ba e grav. Insa scuza asta e ptr ca majoritatea aici de pe meleaguri au gena infractiunii si vor sa nu pateasca nimic.

Edited by cipri2bau, 29 May 2021 - 22:46.


#7
foreverbanned

foreverbanned

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,965
  • Înscris: 06.05.2020
Se considera așa din cauza părerii populației că doar faptele "mari" sunt cele care trebuie pedepsite.
Ca o paranteză, hoții ăștia de găini fură cel mai mult de la cei care au 5 sau 10 toate găinile (nu că furtul de la persoane care au mai mult are scuză).
Pășunatul animalelor pe terenurile cultivate ale agricultorilor e o altă formă de furt, pe care de asemenea, lumea o consideră faptă "mică".
Cineva și-a dus oile pe cultura de mazăre de vreo 3 hectare a cuiva, însă fapta nu s-a judecat întrucât s-a invocat faptul că prejudiciul este mult prea mic pentru despăgubire, asta după ce nu a scos mai nimic din recolta aia.
Altcineva a prins un cioban cu oile pe grâul verde, iar ciobanul i-a dat cu bâta.
Respectivul a vrut să îl calce cu mașina, dar s-a abținut teribil de mult.
În nici unul dintre cazuri făptașul nu a plătit pentru infracțiunile comise, nici măcar plata despăgubirilor de câteva sute lei.

Și nu e vorba doar de găini sau alte animale: când eram în liceu, în curțile blocurilor unde stăteam în chirie intrau ciorrdeles și cotrobăiau după diverse și lăsau totul împrăștiat.
Unuia i-am aruncat uncartof în spate când stătea aplecat deasupra unei lăzi de lemn.
Aș fi vrut să îi dau o pungă cu apă, dar nu aș fi avut timp fiindcă ăștia se mișcă extraordinar de repede.

#8
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostBamyhun, on 29 mai 2021 - 22:08, said:

In sua nu exista justitie DELOC!
Nu mai bine ne povestesti cum e in Rusia cu  justitia ?

#9
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,053
  • Înscris: 30.11.2017
Foreverbanned, tu vorbesti de rasa aia, stim, ca deaia terenurile raman necultivate si deaia satele devin triburi babuinice.
Nu se face in Ro ptr ca e aiurea tot, se vrea distrugerea prin orice mijloace, dar in Sua daca ala iti fura gaini baga oile in mazare iei pusca si-l impusti ptr ca e pe proprietatea ta si ai dreptul asta. Sau pui gard electric in interior si acolo nare ce cauta strainul. Probabil si in Rusia ii impusca politia sau le rupe o mana un picior si ii impiedica apoi sa mai fure si mor natural de foame.

Edited by cipri2bau, 29 May 2021 - 23:26.


#10
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
Nu stiu la ce concluzie au ajuns altii, dar, eu vad ca se joaca NUMAI cartea victimizarii. Toti sunt victime...negrii au fost sclavi acum cateva sute de ani, discriminati, asta inseamna ca sunt si acum. Cuvantul nigger (the n word - parca zici ca suntem in Harry Potter, Cel-al-carui-nume-nu-trebuie-pronuntat aka Voldemort) albii nu au voie sa-l foloseasca, negrii, nu doar ca-l folosesc in viata de zi cu zi si in muzica chiar, dar, in multe situatii se ascud dupa acest cuvant, il folosesc ca pe o provocare, pentru ca turma le va da dreptate, ca victima e rasista.

Si daca e rasista ce ? Asta inseamna ca ignoram argumentul ?

Evreii sunt asi la asa ceva...aici nu vorbim de rasism, ci de anti-semitism...un cuvant doar pentru ei. Musulmanii aplica acelasi model, islamafobie...

Sa nu mai spun ca negrii din SUA, au miscari nu daor cu prostia lor de BLM, ci si cu Malcolm X, tipul asta voia o separare totala a raselor. Si chestia asta, cu albii, negrii, parca zici ca suntem toti o apa si un pamant, acelasi material genetic. Albii se impart si ei in mai multe rase, la fel si negrii. Asa ca, termenul folosit, este incorect, doar pentru a promova ideea ca albii sunt privilegiati.

Americanii sunt impartit pe culori (ceea ce spun ei rasa), europenii pe nationalitati si orientul mijlociu pe religii Posted Image)

Edited by jimi91, 29 May 2021 - 23:32.


#11
foreverbanned

foreverbanned

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,965
  • Înscris: 06.05.2020
Despre etnia aia am scris doar la partea cu furtul din curțile blocurilor, fac ei mult mai mult de atât.
Restul faptelor, hoțul de păsări, ciobanul, celălalt care a dus animalele sunt băștinași 100%.
Deocamdată, în zona mea ciorrdeles nu își fac treaba, au omologi de etnie majoritară care le fac treaba.
Nu poti pune gard electric la mulți kilometri de sat și nici pe sole de multe hectare.
Furtul porumbului toamna e o altă mare problemă prin părțile astea și nu fură un sac, fură căruțe pline. Unii oameni au găsit și mai mult de jumătate din sola de porumb culeasă.
Dacă proprietarul îl prinde și bate pe infractor, lumea zice: "ia uite săracul, pentru câteva kilograme de porumb ce să pățească".
Aruncarea gunoaielor e o altă contravenție pentru care aruncătorii nu sunt sancționați, tot de dragul compasiunii; cu toate că mașina de salubritate le ia gunoiul de la poartă,pe marginea drumului și pe câmp sunt multe locuri acoperite de celofane, saci, pet-uri, geamuri sparte, aparate electrice și multe altele. Și plătesc obligatoriu gunoiul, fiindcă se achita la primărie odată cu impozitul. Bine că în Dobrogea nu sunt râuri, altfel ar fi fost barate de gunoaie.

#12
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,053
  • Înscris: 30.11.2017
Solutie?
Parasiti mediul rural, lasatii in mizerie acolo. Asta se si intampla de fapt. Pacat ca nu vin corporatiile straine si marii latifundiari sa cumpere tot ca inainte de 45 si sa-i bage sclavi acolo. Si paza inarmata. Sa traga de caroaie si de seceris toata ziua ptr 10lei si o ciorba.

Edited by cipri2bau, 30 May 2021 - 01:18.


#13
foreverbanned

foreverbanned

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,965
  • Înscris: 06.05.2020
Corporatii straine sunt in zona si mari detinatori de teren arabil, dar nu sclavagesc pe nimeni, din [ne]fericire.
De la noi, personal nu au furat gaini, animale, fiare, lemne sau alimente.
Porumbul l-am gasit cules, insa "doar" cateva randuri. In urma cu 12 ani, mamai-mea l-a prins pe un crescator cu oile pe lucerna, dar fiind ianuarie sau februarie nu au facut mari pagube si i-a dat o bucata de branza pentru a uita. Poate fi compatimit si el fiindca terenul e la marginea satului, chiar unde se termina casele si cum sa mearga el om batran cu oile atata drum pana la islaz ?

Cretinul ala care a omorat japoneza luata de la aeroport e tot un nelegiut compatimit de populatie pentru furturi, batai, spargeri de locuinte, [l.e.] plus violuri.
Nu a fost inchis nici o zi pentru vreuna din faptele astea.
Acum este pentru omor, care ar fi putut fi prevenit daca justitia l-ar fi pedepsit la timp.

In cazul asta ce ar zice compatimitorii: "ce a facut asa mare paguba cateva furcoaie de grau? Si asa detinatorul are destul pamant".

Daca si pe asta l-ar compatimi cineva, atunci chiar merita locul I mondial la prostie.

Edited by foreverbanned, 30 May 2021 - 01:43.


#14
costaan

costaan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,683
  • Înscris: 04.01.2005
La câte citesc pe-aici.... viața nu mai are sens.... câinii traiesc boierește.


#15
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,049
  • Înscris: 02.03.2003

View Postcutzu_rexi, on 29 mai 2021 - 21:47, said:

E si normal asta dar modul in care se cauta este cam acelasi mod in care se vanau "vrajitoare" in evul mediu.

Quote

Voua vi se pare in regula ca justitia sa oscileze in functie de revolta populara? Parca trebuia sa fie oarba.
Nu stiu ce sa zic dar am citit povesti de prin istorie care demonstreaza ca s-au comis unele atrocitati nasoale atunci cand se impartea justitie la discretia multimii

Este un sistem de justitie interactiv, participativ, in care populatia simte ca ea singura isi face dreptate.
Ce poate fi mai frumos decat multumirea maselor ?

Mai trebuie adaugata si telejustitia, prin intermediul retelelor de socializare. Fiecare internaut are dreptul de a vota pedepsele.

#16
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012

View Postcutzu_rexi, on 29 mai 2021 - 21:47, said:


Voua vi se pare in regula ca justitia sa oscileze in functie de revolta populara? Parca trebuia sa fie oarba.

Da. Legea penală urmărește să înlăture pericolul social. Obiectul Dreptului Penal e fapta care prezintă pericol social.

Or, pentru identificarea pericolului la adresa societății cea mai în măsură e însăși societatea.Dacă societatea nu reacționează nicium la o faptă stabilită anterior ca pericol social, o tratează cu amuzament sau chiar ia apărarea  făptuitorului, e cazul și timpul ca acea faptă să fie dezincriminată.
S-a întâmplat cu recent cu infracțiunile de adulter, dar și de seducție sau prostituție. Homosexualitatea n-o pun pentru că activiștii de extremă dreaptă vor spune că „străinii l-au forțat pe legiuitor” și n-ar fi chiar departe de adevăr.
Infracțiunea de hărțuire la locul de muncă nu era de conceput într-o societate profund militarizată în care 99% dintre cetățenii români treceau prin experiența armatei obligatorii. După ce a dispărut obișnuința raporturilor de muncă abuzive, societatea nu a avut nimic de obiectat când  fapta șefului de a urla la angajați și de a da ordine a devenit pasibilă de închisoare până la 3 luni sau amendă penală.
Când e un scndal public e clar că societatea e puternic afectată, cel puțin o parte a ei.

#17
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,568
  • Înscris: 13.06.2004
Societatea trebuie să combată unele chestii greşite. Dar e o problemă: uneori, anumiţi factori de interes induc teroare populaţiei, manipulând-o şi făcând-o să accepte aberaţii. Nu doar un anumit spectru politic face asta.
Cât despre S.U.A., nu cred că sistemul de justiţie e neapărat problema la ei, cât unele legi şi societatea per ansamblu. Au legi dure, dar infracţiunea la fel de mare cât în unele ţări mai slab dezvoltate.

#18
iulian_k

iulian_k

    Bau Bau, Sexomarxist, Sacerdot al Sfintei Conventii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,773
  • Înscris: 07.01.2012
Greșită în raport cu ce adevăr abstract ?
O parte a societății poate considera aberație ceea ce o altă parte a societății poate considera de maximă importanță.

Acum pentru câteva săptămâni problema principală a societății românești erau prinții străini care vin să împuște urși la noi, iar pntru o altă parte, mai mică, că le sunt mâncate animalele de urși și și le este pusă viața în pericol. În măsura în care partea iubitoare de urși își permite să suporte costurile se poateajunge la o soluție de compromis în care păgubiții de atacurile urșilor sunt despăgubiți și le este suportată relocare în locuri unde să nu mai reprezinte tentații gastronomice pt ursuleți și s-ar naște o nouă problemă socială a secuilor care nu vor să fie deportați de români sub pretextul protejării faunei silvice.

Edited by iulian_k, 31 May 2021 - 19:12.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate