Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Orange, Deutsche Telekom, Telefónica, Telia Company și Vodafone vor lansa sistemul de evaluare Eco Rating

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,796
  • Înscris: 06.11.2018

Orange, Deutsche Telekom, Telefónica, Telia Company și Vodafone vor lansa sistemul de evaluare Eco Rating


Orange, Deutsche Telekom, Telefónica, Telia Company și Vodafone, operatori de top ai industriei europene de telecomunicații, pregătesc lansarea primei scheme de clasificare a telefoanelor mobile care să permită stabilirea gradului lor de sustenabilitate. Denumit Eco Rating, sistemul de evaluare va ierarhiza telefoanele mobile în funcție de factori precum durabilitatea, eficiența climatică, posibilitatea de reparare/înlocuire a pieselor, eficiența resurselor sau posibilitatea de reciclare a acestora.

Scopul Eco Rating este acela de a ajuta atât consumatorii, cât și producătorii, ori operatorii de telefonie mobilă să identifice soluțiile cele mai  eficiente, capabile să reducă impactul utilizării telefoanelor mobile asupra mediului înconjurător. Pentru început, evaluarea Eco Rating va fi aplicată pentru 12 brand-uri de telefoane inteligente, care aparțin unor producători precum Samsung Electronics, Xiaomi, OPPO, Huawei sau Motorola.

Metodologia de calcul Eco Rating

După o evaluare detaliată, fiecărui telefon i se va acorda un scor global de evaluare Eco, pentru a semnaliza performanța de mediu a dispozitivului pe parcursul întregului său ciclu de viață. Folosind informațiile furnizate de producătorii de telefoane mobile, Eco Rating aplică o metodologie de evaluare, în mod egal și obiectiv, culminând cu un singur scor pentru fiecare dispozitiv.

"În plus, eticheta Eco Rating va evidenția cinci aspecte cheie ale sustenabilității dispozitivelor mobile, anume:

Durabilitate - cât de robust este dispozitivul, durata de viață a bateriei și perioada de garanție a dispozitivului și a componentelor sale.

Reparabilitate - ușurința cu care dispozitivul poate fi reparat, dar și procesul de proiectare a telefonului mobil, respectiv activități de asistență care ar putea crește durata de viață utilă a produsului, prin îmbunătățirea potențialului său de reparabilitate, reutilizare și actualizare. Cu cât scorul este mai mare, cu atât dispozitivul poate avea o durată de viață mai mare.

Reciclabilitate – măsura în care pot fi recuperate componentele dispozitivului, informațiile furnizate pentru a permite acest lucru și cât de bine pot fi reciclate materialele.

Eficiență climatică - emisiile de gaze cu efect de seră pe care dispozitivul le emite pe parcursul întregului său ciclu de viață. Cu cât scorul este mai bun aici, cu atât este mai mic impactul climatic.

Eficiența resurselor – se referă la impactul cauzat de cantitatea de materii prime rare folosite în manufacturarea dispozitivului (cum ar fi aurul, pentru fabricarea componentelor electronice) asupra epuizării resurselor naturale", explică Orange România printr-un comunicat pentru presă.

Metodologia Eco Rating se bazează pe cunoștințele din industrie și cele mai bune practici colectate prin inițiative anterioare de etichetare a impactului asupra mediului. Initiativa beneficiază de suport tehnic și supraveghere din partea IHOBE (agenție publică specializată în Dezvoltare Economică, Durabilitate și Mediu), cu participarea furnizorilor de dispozitive, utilizând cele mai noi standarde și orientări de la Uniunea Europeană, ITU-T, ETSI și ISO.

Începând din acest an, performanța de mediu a dispozitivelor evaluate cu ajutorul Eco Rating va fi marcată și la raft, prin utilizarea unei etichete dedicate, în România dar și alte 24 de țări europene. Mai multe informații despre inițiativa Eco Rating și modul în care este calculată eficiența unui dispozitiv pe www.ecoratingdevices.com.
Sursa: https://www.hdsateli...telefonica.html

#2
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Si noi ce trebuie să facem?

#3
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,898
  • Înscris: 14.11.2004
Cam acelasi lucru cand ne luam un televizor sau monitor nou, sa dezlipim alte porcarii de pe produs. In rest tot ce vrei cumperi, ei sper sa prinda la ecologisti aceasta clasificare.

Edited by connectorxp, 28 May 2021 - 19:44.


#4
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,942
  • Înscris: 15.04.2019
Un alt rahat cu perje... Cam cate telefoane polueaza cat un TV Led de 160 cm? Sau cat un Audi pe motorina la mana a treia?

#5
SethNY

SethNY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,888
  • Înscris: 31.01.2006
Hipstereala, astia se plictisesc; dupa ce incurajeaza consumerismul acum ne protejeaza de cei rai. VDF salveaza padurile in RO, Orange urmareste masinile de gunoi cu 5Gul, acum gasca asta cica se duce la chinezi in fabrici sa vada cum fac telefoanele, cum le aduc in containere si daca miros a substante chimice.

Eco Rating evaluates the environmental impact of the entire process of production, transportation, use and disposal of mobile phones.
  • Helps customers to make informed and more sustainable choices
  • Encourages suppliers to reduce the environmental impact of their devices
  • Aligns the industry in improving transparency and reducing its environmental footprint


#6
pelikanu

pelikanu

    tread carefully

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.08.2005
Cel mai important aspect cred ca este:

"Reparabilitate - ușurința cu care dispozitivul poate fi reparat, dar și procesul de proiectare a telefonului mobil, respectiv activități de asistență care ar putea crește durata de viață utilă a produsului, prin îmbunătățirea potențialului său de reparabilitate, reutilizare și actualizare. Cu cât scorul este mai mare, cu atât dispozitivul poate avea o durată de viață mai mare."

Edited by AlexEn, 29 May 2021 - 20:50.
Eliminare mesaj peiorativ


#7
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,867
  • Înscris: 28.11.2006
Asta cu reparabilitatea ar fi o treaba, dar restul sunt BS-uri. Eu nu sunt genul care sa schimbe telefonul la 6 luni, dar dupa 2-3 ani ma plictisesc de el si-mi vine sa-l sparg intentionat, doar ca sa am scuze sa-mi cumpar altul :P Cat despre gaselnitele eco, ce-am zis mai sus.

#8
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,183
  • Înscris: 26.06.2009

View PostIceCoolExtreme, on 28 mai 2021 - 19:15, said:

Scopul Eco Rating este acela de a ajuta atât consumatorii, cât și producătorii, ori operatorii de telefonie mobilă să identifice soluțiile cele mai  eficiente, capabile să reducă impactul utilizării telefoanelor mobile asupra mediului înconjurător.


Mizeria asta de minciuna o servesc mai nou toti operatorii (stimulati de gaselnita Apple): au facut cutiile mai mici, au disparut incarcatoarele din cutie => am protejat mediul. Cand de fapt Apple si-a redus doar pentru ea "ineficienta" asupra mediului, dar faptul ca milioane de clienti sunt nevoiti sa isi cumpere incarcatoare noi (care ce sa vezi? vin in alte cutii care adunate dau o poluare mult mai mare decat economia facuta prin reducerea cutiilor de telefoane Apple).

Sa faca bine producatorii de telefoane sa nu mai blocheze service-ul telefoanelor care nu mai au garantie (prin tot felul de tertipuri la limita legii) si atunci sa vezi cum se vor repara multe i7 sau mai vechi care se pot utiliza chiar foarte bine inca si in anii viitori.

#9
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,438
  • Înscris: 15.07.2008
Ecospanac! o gramada  de telefoane Smart"fane" au acumulatori NEdetasabili. Acestea ar trebui scoase din uz toate. Sa puna Eco Rating pe telefoanele Nokia 3310 din anul 2000 ca alea functioneaza si in ziua de azi si se mai gasesc si acumulatori. Eu de la operatorii de telefonie am  cumparat ultimul telefon  in urma cu 11 ani. De ce? au vandut doar telefoane pocnitori, telefoane contorsioniste etc

#10
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,907
  • Înscris: 18.12.2007
Incercati sa postati fara sa ii jigniti pe ceilalti ale caror gusturi in materie de dispozitive mobile nu seamana cu ale voastre.
Mersi de intelegere.

#11
Inginerul_

Inginerul_

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,946
  • Înscris: 18.02.2018

View PostSethNY, on 28 mai 2021 - 19:49, said:

Orange urmareste masinile de gunoi cu 5Gul
Evident. Ce, vrei sa le urmareasca cu 2G-ul? Ce ar mai vinde operatorii atunci?

View Poststlk, on 29 mai 2021 - 01:02, said:

Ecospanac! o gramada  de telefoane Smart"fane" au acumulatori NEdetasabili. Acestea ar trebui scoase din uz toate. Sa puna Eco Rating pe telefoanele Nokia 3310 din anul 2000 ca alea functioneaza si in ziua de azi si se mai gasesc si acumulatori.
Exact. Foarte bine spus.
Asta e perversitatea marketingului actual, vrea sa faca sa treaca negrul drept alb pur si virgin.

#12
oddy

oddy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 728
  • Înscris: 08.09.2006
Abureli de vrăjit copiii mici și fraierii, firmele astea se dau in barci, trâmbițând ca sunt ECO, blânde cu mediul, când de fapt ai interesează numai buzunarul propriu, goana după profituri exorbitante, Mai bine ar face sa promoveze repararea electronicelor, nu aruncarea lor la tomberon după 1-2 ani de folosire.
5G este o tehnologie energofaga, necesita un număr cu 2 ordine de mărime mai mare de celule radio, care vor trebui alimentate cu energie electrica, deci Per total un consum mai mare, care by the way tot din cărbune se face preponderent in Asia , implicit in China.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate