Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...
 [UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa
 Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.
 Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 

Lipsă canale digitale Digi

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
ammazon

ammazon

    Active Member from Bucharest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,554
  • Înscris: 08.10.2007
Vă salut!

După foarte mulți ani de așteptare, RDS-ul a ajuns cu fibra și la mine la țară și am reușit să scap de Telekom.
Am făcut imediat abonament pentru internet și tv. Internetul este cel de 1Giga și funcționează ireproșabil. Acum pot accesa și eu liniștit sistemele de supraveghere video pe care le am acolo.
Problema intervine la canalele tv. În camera în care am instalat echipamentul, recepționez toate canalele digitale. Am folosit un splitter și am tras un cablu și în altă cameră. Surpriză, în cealaltă cameră ajunge doar semnal analogic.
Am inversat televizoarele între ele pentru a exclude o eventuală problemă la ele dar degeaba, în prima cameră ambele recepționează canalele digitale iar în cealaltă doar semnal analogic.
Care să fie problema? Calitatea splitterului? Calitatea cablului și conectorilor?

Vă mulțumesc anticipat!

#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,903
  • Înscris: 07.02.2003
Splitter prost, cu simpla sarma. Nu e obligatoriu sa nu fie si ceva la vreo mufare/cablu. Trebuie verificate pe rand.

Edited by andreic, 27 May 2021 - 21:18.


#3
ammazon

ammazon

    Active Member from Bucharest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,554
  • Înscris: 08.10.2007
O să caut un alt splitter de calitate mai bună.
Coincidența mare este că l-am auzit pe un prieten că se plângea de același lucru. Nu am dat importanță la vremea respectivă pentru că în cealaltă cameră încă funcționa Telekomul.
Surpriza a venit după ce contractul cu Telekom a încetat și am tras cablu acolo. :)

#4
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,581
  • Înscris: 01.12.2001
Din spliter pleacă spre ambele TV? Daca schimbi doar ieșirile între ele și doar pe un TV ai digital, cablul si/sau mufa nu-s ok spre camera 2.
Pune cablul spre camera 2 direct, fara spliter. Folosește un conector mufa F.

#5
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,913
  • Înscris: 26.02.2010
Sa nu fie problema la TV, sa nu detecteze semnalul. Din spliter, nu are cum sa fie semnalul diferit. Ori funcționează ambele tv, ori nu.

#6
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Dacă citești ce a scris colegul este evident ca e ori splitter ori cablul ori mufa ...

#7
Swerige

Swerige

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 09.01.2010
Splitter, cablu, mufe de calitate slabă.

#8
ammazon

ammazon

    Active Member from Bucharest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,554
  • Înscris: 08.10.2007
Splitterul e cu trei ieșiri și e montat de către cei de la RDS.
Din acest motiv nu-l prea bănuiesc să fie el de vină.
Cablul l-am măsurat și nu este în scurt.

Edited by ammazon, 27 May 2021 - 22:24.


#9
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,913
  • Înscris: 26.02.2010
Mufa finala, spliter ul nu are cum sa fie stricat.

#10
ammazon

ammazon

    Active Member from Bucharest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,554
  • Înscris: 08.10.2007

 aris86, on 27 mai 2021 - 22:23, said:

Mufa finala, spliter ul nu are cum sa fie stricat.

Fix pe aia o bănuiesc cel mai mult.
Am văzut unele aurite, o să cumpăr una și când merg acum în weekend o s-o schimb.
Aș lua una de genul acesta, cu conector tip F. Sunt mai bune față de cele clasice?

Edited by ammazon, 27 May 2021 - 22:29.


#11
sags

sags

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,065
  • Înscris: 24.04.2013
Sau cumva cablul spre camera 2 e mult mai lung? Ca si aceasta poate duce la atenuare excesiva a semnalului, mai ales daca nu e cablu de calitate la care poate se adauga si ceva probleme la mufare.

In plus, daca nu ai nevoie de 3 iesiri la splitter inlocuieste-l cu unul cu doar 2 iesiri. Cu cat mai multe iesiri, cu atat atenuarea pe splitter este mai mare. Iar la unul cu 3 din ce imi aduc aminte atenuarea nu e egala pe toate iesirile - vezi daca problema nu e cumva pe cablu legat la una din iesirile cu atenuare mai mare, pune cablul cel mai lung pe iesirea cu atenuarea mai mica.

#12
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Acum, nici dracu nu stie ce numestitu spliter. Poate e derivator, semnalul nu e identic pe toate iesirile. Ai u  desen pe spliter, vezi ce scrie, ce atenuari are fiecare iesire. Schimba iesirile intre ele.

#13
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,913
  • Înscris: 26.02.2010

 ammazon, on 27 mai 2021 - 22:26, said:



Fix pe aia o bănuiesc cel mai mult.
Am văzut unele aurite, o să cumpăr una și când merg acum în weekend o s-o schimb.
Aș lua una de genul acesta, cu conector tip F. Sunt mai bune față de cele clasice?

Este ok mufa, pe puterea semnalului o sa ai undeva la 92% și calitate semnal la fel, față de cele clasice la care ai semnal 100% și calitate 97-98%.

#14
CostyNn96

CostyNn96

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,544
  • Înscris: 18.04.2018
OFFTOPIC-Am si eu o intrebare pt a  nu mai deschide un topic nou....
M-a rugat un prieten sa il ajut intr-o problema, recent acesta si-a bagat cablu tv de la digi prin fibra optica, treaba sta in felul urmator, pana in prezent acesta a avut un singur tv conectat, acum urmand sa mai conecteze inca un tv m-a rugat daca pot sa il ajut sa faca acest lucru pentru ca  el nu se pricepe...In casa are un router fiberhome in care intra cablul de fibra optica, iar  din router iese un cablu coaxial de cca 2m mufat pt a intra in televizor, am dedus de aici ca pentru a monta inca un televizor trebuie sa inlocuiesti acel cablu cu altul nemufat, cablul nou ce va fi pus va iesi din router si va intra intr-un splitter IN  cu 2 iesiri OUT, din acele 2 iesiri primul cablu care a fost conectat initial va intra in una din iesirile OUT urmand sa fie conectat la tv-ul initial, pentru a monta al 2-lea televizor voi pleca cu un cablu din a 2-a iesire pana in camera unde este montat noul tv, distanta este de 15-20M.
E corect sau mai trebuie facut si altceva?Multumesc

Edited by CostyNn96, 28 May 2021 - 01:31.


#15
stoshiba

stoshiba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,874
  • Înscris: 22.02.2014
Fii atent  ce cablu cumperi,RG6 este destul de bun.

#16
Bvdan2016

Bvdan2016

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,922
  • Înscris: 16.11.2016
Și eu am un tv hd sony din 2006 care nu are canale digitale de la digi  și nu e vina celor de la digi, e din cauza televizorului care nu are banda destula și asta este ori ii pun un decodor ori schimb tv-ul .

Edited by Bvdan2016, 28 May 2021 - 09:29.


#17
sags

sags

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,065
  • Înscris: 24.04.2013

View Postammazon, on 27 mai 2021 - 22:26, said:

… Aș lua una de genul acesta, cu conector tip F. …
Daca e pentru conectat la televizor, nu vad de ce sa te complici cu mufa F + adaptorul acela. Ideea la mufele F este ca elimina niste contacte, dar asa tu ai chiar mai multe decat e nevoie. Aici de exemplu ai o mufa dintr-o bucata <https://www.dipolnet...tall__E3001.htm> si aici mufa F (pentru conectare la splitter) buna ca una cu compresie dar pe care o poti instala fara sa ai clestele de compresie <https://www.dipolnet...sie__E80410.htm>. Splitter-ul da, sa fie din cele cu mufe F, nu mufe tip ‘TV’, ca face contact mai bun.

Edited by sags, 28 May 2021 - 09:31.


#18
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,190
  • Înscris: 14.10.2008
Eu am 8 televizoare, amplificator dupa ONT, splittere in cascada, analogicul se vede destul de puricos dar digitalul merge perfect, exceptand unele canale HD mai putin importante. Nu pot sta pe purecii analogici ci pe HD-ul digitalului. Amplificatorul e dat la maxim. Oricum analogic pe TV HD sau 4 K este bataie de joc pentru televizor.

Am televizoare Samsung, mai ales cele facute si pentru receptie satelit gestioneaza foarte bine pe DVB-C un semnal mai slab.

Edited by Neaceasca85, 28 May 2021 - 09:36.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate