Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Strictura uretrala, uretroplastie

- - - - -
  • Please log in to reply
74 replies to this topic

#19
teodor31

teodor31

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 13.06.2021
Capella, as putea zice ca stiu aproximativ prin ce treci, am o problema similara, insa in uretra peniana nu bulbara. Ca idee cred ca intr-adevar solutia care ar rezolva problema ar fi uretroplastia, insa ce nu am vazut deloc mai sus mentionat e ca si dilatarea ar trebui sa fie o solutie temporara - probabil ar tine cat ziceai ca te tinea uretrotomia - eu de exemplu inca ma hotarasc cand/unde sa fac uretroplastia si fac dilatari - adica stau cu sonda timp de 7-10 zile(schimb o data sau 2 ori in timpul asta ca sa ajung pana la 24ch) si apoi 2-3 luni lucrurile merg destul de bine - asa ca poate ar merita sa intrebi de asta in localitatea ta, nu e nevoie de uretrotomie ca sa ai 2-3 luni de liniste. Si capul sus, ca nu e o problema chiar atat de grava - chiar daca inteleg bine ce simti si anxietatea e o parte importanta in ecuatie. As zice ca daca reusesti sa faci dilatari pana cand te hotarasti cu uretroplastia ar trebui sa poti sta linistit o perioada(probabil un mic dezavantaj e ca se iau antibiotice si o perioada dupa sonda canalul e inflamat o perioada de cateva zile - pana la 2 saptamani - e bine sa intrebi oricum medicul urolog daca nu cumva iti poate face asta rau in situatia ta).
Sanatate multa!

#20
Capella

Capella

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 19.05.2021
Pentru teodor31, Multumesc de comentariu. Nu ma intelege gresit, dar daca aveam strictura peniana o taiam de atunci... Eu m-a gandit sa tai uretra bulbara si sa o deschid direct, intre picioare, ca fetele. Iar restul sa pastrez asa, ca sa fie la inventar...Sau sa tai tot. In final, e mai importanta viata decat alte lucruri...Problema e ca nu prea am gasit niciun doctor dispus sa faca asta, pentru ca nu e in protocoalele medicale. Sigur, asta inseamna sa traiesc cu pampers toata viata, dar macar traiesc. Stricturile de uretra distrug, in timp, rinichii si ajungi la dializa. Cat priveste dilatatiile...am citit despre ele si sunt considerate alaturi de uretrotomii metode depasite si standardul de aur este uretroplastia. Ai perfecta dreptate cand spui ca nu se justifica o uretrotomie pentru cateva luni de liniste. Dar, din cate am citit, in egala masura si uretrotomia distruge uretra si dilatatiile. Am stat destul de putin cu sonda, dar am facut infectii urate, iau de aproape 10 luni antibiotice, care mi-au distrus digestia si am ajuns suspect de cancer de colon. Diagnosticul de cancer nu a fost confirmat. Organismul suporta el cat suporta antibioticele si antiinflamatoarele, dar nu la infinit. Am avut un verisor care a stat doi ani de zile sondat cu  sonda Foley; Acum a scapat...definitiv. Din acest motiv si eu caut o uretroplastie si nu altceva. Nici uretroplastia nu e perfecta, dar macar ofera o sansa, o iluzie, nu stiu...

Si eu iti doresc sanatate multa!

#21
teodor31

teodor31

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 13.06.2021
Of, imi pare rau. Sper sa gasesti atunci solutia cat mai repede, dar din cate am inteles toata lumea il recomanda pe dr. Valentin Voinescu din Bucuresti pt uretroplastie - asa ca acolo as zice ca se merge la sigur. Si eu iau in calcul, numai inca nu m-am hotarat.
Sanatate inca o data si tine-ne la curent cu evolutia.

#22
Capella

Capella

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 19.05.2021
Astazi, am iesit din spital, dupa operatie. Medicul nu a considerat oportun sa imi face uretroplastie, considerand mai utila o noua interventie UOI si una TUR-COL. Fiind in balon vezical, in imposibilitate de a urina, am acceptat solutiile propuse. Acum sunt programat, pentru urmatoarele trei luni la dilatatii. Se pare, ca oricat ma straduiesc sa depasesc masurile acestea de tratament, raman sa ma invart intr-un cerc vicios. Macar, am facut o intelegere cu medicul, pe care sper sa o respecte. Fac tot ce imi propune el, dar cand se epuizeaza aceste solutii, e de acord sa imi faca si uretroplatie. Probabil, peste cinci-sase luni. Daca ma intrebati de ce am acceptat acest compromis, raspunsul e simplu: blocajul urinar cronic care mi-a perturbat grav viata si deciziile, dar si faptul ca medicul care m-a operat mi-a facut cadou operatia, procedurile de dilatatie si daca va fi cazul operatia de uretrotomie. In privinta rezultatelor imediate asupra interventiei chirurgicale facute UOI si TUR-COL, as spune ca e prea devreme sa ma pronunt corect. Sincer, in momentul de fata, interventia nu pare sa fi salvat semnificativ simptomatologia pentru care m-am internat. Dar, operatia e proaspata si sper ca rezultatele sa fie, cat mai curand, pozitive. Voi continua sa va tin la curent cu interventiile legate de aceasta boala cronica si invalidanta: strictura de uretra.

#23
teodor31

teodor31

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 13.06.2021
Deci daca ai facut si TUR-COL, inseamna ca problema era si de la colul vezicii? oare asta a aparut dupa strictura sau era intr-un anumit grad dinainte?

Sanatate multa si recuperare rapida!

#24
Capella

Capella

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 19.05.2021
Pentru Theodore, Medicul crede ca problema la col, a aparut in urma unei interventii, la alt spital, I-TUP. Dincolo de a cauta vinovatul, cred eu, e destul de logic ca strictura de uretra, cu blocajul pe care il produce, sa aiba efecte negative in toate segmentele superioare, ducand chiar la blocajul si distrugerea rinichilor. Acum, sincer, desi situatia nu este decat usor ameliorata, am un moral mai bun. Am incredere in medicul la care abia m-am operat si m-a si grevat de un efort finaciar, pe care nu as fi stiut cat l-as fi putut sustine pe termen lung. Sigur, ca nu ma duc cu mana goala, dar omul e om si medic bun.

Sa ai o viata frumoasa, teodor31, si iti multumesc pentru sustinere!

#25
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,790
  • Înscris: 16.01.2017
Prof. Coman mai consulta si la Brasov. Iti recomand sa-i faci o vizita si sa-i ceri parerea. E "the best" in RO. Ca sa nu mergi de mai multe ori, iti recomand sa ai la tine o scrisoare medicala din care sa rezulte situatia actuala si sa-ti faci undeva o uretrografie, la o clinica privata, contra-cost, pe care ti-o dau aia s-o ai acasa.
E foarte important doctorul cu care discuti.
Coman o sa-ti explice precis ce-i si cu uretroplastia si de ce nu se inghesuie medicii sa ti-o faca. Pe linga faptul ca e o treaba complicata, risti doua stricturi la capetele zonei unde e inlocuita uretra, in timp, cu complicatiile aferente.
Faci cum vrei, dar parerea celui mai bun specialist in domeniu n-ar fi de neglijat.

#26
Capella

Capella

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 19.05.2021
Pentru Ramuran; nu vreau sa ma intelegi gresit, nu am nimic impotriva medicului Coman si nici a sfatului tau. Dimpotriva, iti multumesc pentru efortul de a lasa un comentariu si de a ma indruma intr-un fel sau altul. Cat priveste uretroplastia, e logic sa existe riscul de strictura pe capetele anastomozate. Ma gandeam, totusi, ca daca se taie suficient de departe de zona sensibila, zona stricturabila, riscul de recidiva al stricturii ar fi mai mic. In cautarile mele pe net, e drept, nu prea am gasit informatii despre riscul acestei duble stricturari.

Dincolo de aceste aspecte, eu m-am gandit la o solutie care pare barbara si idioata, dar cand am intrebat medicul stia de ea. (Am fost putin dezamagit, ma gandeam ca e inventie proprie). Oricum medicul meu, nici aceasta solutie nu vrea sa o aplice, desi nu imi spune argumente concrete. Ideea e simpla. Vezica, uretra bulbara, uretra peniana...Tai uretra bulbara imediat inainte de strictura si o legi de un canal modelat din material local de anus, sau ma rog zona respectiva. In felul acesta, ai sansa sa urinezi, fara sa te mai blochezi, fara sa bantui toata viata la urologi. Desigur ai pierdut functia sexuala si senzatia de invalid va fi destul de apasatoare. Eu sunt de acord cu aceasta solutie; asta nu insemna ca nu imi plac fetele... Medicul meu a zis ca o lasam ca ultima solutie...

Ramuran esti un om bun. Iti multumesc pentru sfaturi. In momentul de fata, am o saptamana de la operatie (si urinez foarte greu). Inseamna ca solutiile pe care le-au gasit medicii mei nu au fost cele mai bune. Se pare, insa ca lupta nu este intre pacient si medic, ci intre medic si o boala care nu are solutii...

Starea mea e destul de degradata ca sa imi mai permit mult timp experimente. Medicii iti ofera aceste experimente si le considera tratamente. Eu, personal, sunt pentru sinceritate.

Numai bine!

#27
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,790
  • Înscris: 16.01.2017

View PostCapella, on 23 iunie 2021 - 22:59, said:

... am o saptamana de la operatie (si urinez foarte greu)...
Asta e ceva inadmisibil. Dupa interventia pe uretra ar trebui sa ai montata o sonda prin care sa urinezi fara probleme, CH 16 de obicei. Sonda aia are rolul de a calibra uretra dupa interventie si asigura vindecarea portiunii agresate fara efectele datorate extinderii si contractiei uretrei in timpul urinarilor. Dupa 2 saptamani se recomanda schimbarea cu alta CH 18-20, in functie de natura interventiei.

Problema apare pentru ca tesutul din care e facuta uretra e unul cu caracteristici speciale, elastic. Dupa traumatisme si interventii chirurgicale, zona afectata e inlocuita cu tesut rigid, caracteristic cicatricilor. La fiecare urinare apar micro leziuni, care ulterior sa vindeca. Dar fiind tot din tesut rigid, acesta se acumuleaza si in timp reface strictura. Pe motivul asta interventiile se fac dupa anumite protocoale aplicate net mai bine de catre "cunoscatori", respectiv medici cu multa experienta.

In problema asta, daca nu ajungi la un "profesionist" o sa ai probleme tot mai mari. In RO sunt foarte putini medici pe care te-ai putea baza in problema asta.

Daca nu vrei sa mergi la Prof. Coman, poti sa ceri o consultatie la Prof. Dr. Acad. IOANEL SINESCU, la Bucuresti. Competenta medicului in problema care intereseaza e esentiala.
Tine minte pentru viitor: Coman e "the best" in probema care te intereseaza.

#28
Capella

Capella

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 19.05.2021
Multumesc Ramuran, pentru toate informatiile furnizate.

Dupa operatie am avut montata sonda CH 18, care a fost pastrata 48 de ore. Asta se intampla in Bucuresti. La spital la Sibiu, sonda a fost pastrata sapte zile. De la tine aflu alte perioade de sondare. Eu, nu sunt medic, doar un pacient care isi doreste o viata normala. Am citit pe internet, de pilda, ca pastrarea pe o perioada mai lunga, 90 zile  a sondei, nu are efecte benefice mai mari decat pastrarea sondei sapte zile. Medicul meu a scos-o dupa 48 de ore. Posibil, ca scoli diferite de urologie sa aiba protocoale diferite, sau, ma rog, sa experimenteze dupa propriul chef pe pacienti.

Explicatia cu cicatrizarea uretrei este foarte corecta si cred ca va fi de folos tuturor celor care citesc acest forum.

Asa cum ti-am mai spus, eu sunt doar un pacient. Un pacient modest financiar. E adevarat,  medicii la care m-ai trimis tu sunt doua somitati in materie de urologie. Nu am ajuns la ei din cauza unor succesiuni de conjuncturi, dar si din motive financiare. In urma solicitarii mele de ajutor pe acest forum, am primit pe email mai multe oferte si telefoane de la medici urologi. Mi-a fost greu sa refuz pe cineva in favoarea altcuiva. Mai ales ca sunt convins de buna intentie a fiecaruia. Am luat o hotarare, buna sau rea, presat de starea mea de sanatate, starea mea financiara, capacitatea mea de discernamant- deteriorata in aceasta perioada, situatia din famile...si tot asa...

In momentul de fata, nu prea am de ales. Intr-un fel sau altul, urmez ceea ce hotaraste un medic pentru mine. Asa a fost si la Targu Mures, si la Sibiu, si la Bucuresti, si nu numai...Cu rezultate proaste peste tot. Poate pare greu de crezut, atunci cand te situezi pe o pozitie de forta, dar omul fara potenta financiara nu prea isi poate impune punctul de vedere. Problemele urologice au atras si alte probleme colaterale. Pandemia mi-a oprit toate intrarile financiare. Eu traiesc acum din amintiri. Si cu cat medici mai multi experimenteaza mai mult pe mine, amintirile devin tot mai subtiri...Cand nu o sa mai am deloc amintiri, probabil ca imi va fi greu sa montez chiar si o sonda, de operatii nici vorba. Cu bune si cu rele am gasit un medic care mi-a intins o mana de ajutor. Nu stiu daca solutiile propuse de el sunt cele mai bune (as spune ca nu, nu prea, dupa rezultate), dar ca om gestul sau de a ma ajuta il voi aprecia toata viata.

Sigur, timpul va decide ce si cum. Cat voi putea posta pe acest forum, voi incerca sa va tin la curent cu evolutia mea ca pacient cu strictura de uretra, medicii si spitalele abordate, tratamente, operatii, esecuri, si, sper eu si reusite.

Poate,nu pare asa, dar starea mea generala este foarte deteriorata. As face orice in putere ca sa imi revin, m-as duce la orice medic, si pe Luna daca asta ar rezolva problema, si daca as avea bani sa ajung acolo. Din pacate, atata pot, atata am noroc, asa arata jocul destinului pentru mine. Privind din afara, cineva poate sa spuna ca iau decizii gresite. Si, poate, are dreptate. Dar, in momentul de fata, asa cum arata viata mea, aceste decizii sunt cumulul a tot ce pot eu mai mult in acest moment, sub presiunea tuturor conjuncturilor si conditionarilor.

Eu iti doresc o viata in care toate deciziile sa-ti apartina si sa ti se implineasca in bine!

#29
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,790
  • Înscris: 16.01.2017
Cred ca n-ai inteles esentialul. Lucrurile trebuie incepute cu o expertiza cat mai buna daca te astepti la rezultate pozitive. Nu trebuie sa te tratezi la Sinescu sau la Coman, de ex., dar merita sa le cunosti parerea. Stricturile uretrale sunt considerate cea mai veche si mai dificila de tratat problema din urologie.

Uite, iti dau un exemplu. Un prieten dintr-un oras mare (deci cu asistenta medicala de calitate) a fost internat de mai multe ori in regim de urgenta pentru colici renale (dureri foarte mari datorate pietrelor la rinichi). A fost consultat de mai multi urologi din orasul respectiv si Bucuresti. S-a evidentiat prezenta unei pietre mari la unul din rinichi, de vreo 3 cm in diametru. Toti cei care l-au consultat au stabilit ca trebuie operat de urgenta ca sa-i scoata piatra. A fost si planificata data operatiei.

I-am rezolvat un consult de urgenta la Prof. Coman, ca opinie alternativa ca sa fie convins ca asa sta treaba.
Din start, i-a aratat lui Coman o imagine culeasa dintr-o ecografie in care se vedea piatra. In cateva secunde Coman i-a spus ca da, piatra e acolo, e mare, dar in locul in care a crescut nu poate genera durerile acuzate! L-a trimis sa-si faca un RMN si a revenit a doua zi. RMN-ul a evidentiat o problema de disc pe coloana vertebrala care producea din cand in cand durerea profunda acuzata. Deci nici vorba de colici renale! Analizele de urina au evidentiat o compozitie chimica a pietrei care sugereaza ca piatra poate fi dizolvata de o medicatie specifica. In cateva luni a scapat de piatra prin dizolvare in urma tratamentului prescris. Ceilalti urologi il "taiau" ca sa-i scoata piatra... As putea sa-ti dau mai multe exemple dar n-are rost. Ai prins ideea?

Parerea mea e ca daca ti-a scos sonda dupa 48 de ore, interventia e compromisa. As putea sa-ti explic si de ce, dar n-are rost. Te-ai ales doar cu un traumatism suplimentar.

Edited by Ramuran, 25 June 2021 - 01:36.


#30
teodor31

teodor31

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 13.06.2021
Intervin si eu putin in discutie, legat de subiectul cu partea financiara. As zice sa nu o vezi ca pe ceva care te blocheaza total in rezolvarea problemei. Pe multi dintre medicii astia buni ii gasesti si la spitale de stat si daca nu stai bine financiar sunt destul de sigur ca nu le pasa de partea aia si te-ar ajuta. Un exemplu: dr Bogdan Petrut din Cluj, probabil unul din cei mai buni chirurgi urologi din tara - il gasesti la stat la spitalul de oncologie si la cum l-am vazut eu sunt aproape sigur ca nu-i pasa de bani. Probabil sunt exemple de genul si din alte orase si merita sa incerci. Nu mai e ca pe vremuri in spitalele de stat cu bani la tot pasul. Tin pumnii sa rezolvi si sa fii bine si pe cat se poate pana atunci, optimist!

#31
Capella

Capella

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 19.05.2021
Pentru Ramuran, Ai perfecta dreptate cand spui ca e nevoie de un inceput bun si, desigur, si de alte opinii medicale.

Acum, trebuie sa ma intelegi ca inceputul nu l-am ales eu; In urma unei operatii L5-S1, cand m-am trezit din anestezie, nu am mai putut urina. M-au plimbat prin clinicile din Targu -Mures si am fost operat in regim de urgenta, fara sa am eu de ales.

Ulterior da, am putut alege...oarecum. Sotia are un prieten de familie, medic urolog cu o reputatie impecabila. M-am operat la el si luicrurile au decurs bine o perioada indelungata. Apoi. m-am operat tot la el si lucrurile nu au mai mers bine...

Stiu ca mi-ai facut o oferta de internare pe o cale mai scurta la Cluj. Iti multumesc pentru ea. Atunci, am luat o alta hotarare. Poate ca a fost o decizie gresita, dar acum trebuie sa merg mai departe cu aceasta decizie.

Desigur, am inteles ideea, unui inceput bun si parerile unor medici cu experienta. Nimeni nu isi doreste un inceput rau si un medic incompetent. La mine in oras, este inflatie de urologi slabi. Din acest motiv am si cautat solutii mai viabile pentru mine. Deocamdata, se pare ca nu am facut cele mai bune alegeri. Sper sa le fac in viitor. Evident ca in aceste zile, doar in caz de blocaj acut mai merg sa ma operez. Am nevoie de o mica perioada de revenire.

Nu stiu ce va fi maine. Asa cum am mai spus, sunt pulbere cu moralul si starea generala este profund compromisa.

Iti doresc o viata minunata!

#32
Capella

Capella

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 19.05.2021
Pentru  teodor31: Iti multumesc pentru sugestia medicului  Bogdan Petrut. Exact de acest lucru au nevoie pacientii. De un medic bun, de un telefon, de o directie. Incurajarea ta e binevenita.

De altminteri, asa cum mi s-a intamplat si mie, am intalnit un medic care, financiar, nu a avut pretentii, nu a conditionat actul medical de o anumita suma de bani.

Eu, personal, nu sunt Dumnezeu. Nu stiu care e medic e bun si care nu, nu am o ierarhie a medicilor urologi din tara, de la nota zece, pana la cei exmatriculati. Nu pot sa judec actul medical, decat prin prisma a ceea ce se intampla cu evolutia starii mele de sanatate. Sigur, cauti pe net si gasesti diferite pareri despre diferiti medici. Ii eviti pe cei care par compromisi, plictisiti sau inaccesibili...dintre cei ramasi alegi unul-doi ca nu poti sa ii alegi pe toti.

Iti multumesc pentru incurajare.

Multumesc tuturor celor care mi-au lasat comentariu, pentru generozitatea de a-si rupe din timpul lor si a indruma intr-un fel sau altul.

In final, aceste discutii reusesc sa calauzeasca putin pe cei care ajung pe aici, sa evite din greselile facute de cei care s-au confruntat deja cu problemele.

Toate cele bune teodor31!

#33
Capella

Capella

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 19.05.2021
Am promis ca revin cu informatii noi, pe parcursul derularii evenimentelor.

Bilant la 40 de zile de la operatia UOI si TUR-COL:

1. Mictiuni frecvente dupa o ora, maxim o ora jumatate
2. Dureri suportabile pe uretra peniana permanente, foarte violente cand se declanseaza micitiunea si cand se termina.
3. Ca parte pozitiva, mentionez ca am senzatia ca pot sa declansez actul micitunii si nu e ca inainte de operatie o chestie...confuza.
4. Nu stiu in ce masura vezica se goleste  complet, pentru ca senzatia imperioasa de mictiune la intervale atat de mici ma face sa cred ca volumul rezidual de urina e semnificativ.
5. Jetul de urina este modest, dar este mai adunat, nu se mai imparte in doua sau mai multe.
6. Mictiune se termina cu cateva picaturi, ceea ce e bine, imediat dupa operatie asteptam si 15 minute sa se termine picaturile.
7 Senzatia de mictiune este foarte puternica si nu poate fi amanata decat foarte putin. Nu ma pot deplasa decat pentru perioade de maxim o ora si treizeci de minute.

Medicul e plecat in concediu si nu am reusit sa merg la control dupa operatie. Cum se intoarce la lucru, merg la consultatie, asa cum m-a chemat.

Una peste alta, cu exceptia mictionarilor foarte dese, care, evident, imi distrug integral noaptea, situatia as spune ca este multumitoare, pe termen scurt. Lucrurile nu sunt "asezate" in bine, dar se poate trai asa. S-ar putea trai asa, dar senzatia mea este ca grosimea si intensitatea jetului de urina se reduc treptat.

Saptamana viitoare sper sa se intoarca medicul din concediu  si va voi spune ce hotarari a luat.

Va multumesc tuturor celor care ati vizitat/comentat la acest post.

#34
Capella

Capella

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 19.05.2021
Au trecut aproape cinci luni de la operatie. Ma gandesc ca poate mai exista persoane interesate de efectele operatiei tip UOI si TUR-COL:

Mictiunile au devenit mai rare ceea ce e bine.

Perioada de mictiune a devenit mai lunga, ceea ce e rau.

Dureri aproape permanente in bazin si inghinale, ceea ce nu e bine.

Jetul de urina este slab si parca tot mai subtire, ceea ce e rau de tot.

Au disparut durerile groaznice din timpul ejacularii.

Moralul meu e mai ridicat, fata de inainte de operatie, dar un vant negru imi sufla inca in ceafa.

Sincer, se poate trai asa. Medicul m-a chemat la consultatie, dar evident ca acum cu pandemia, accesul in spital e aproape im posibil.

Numai sanatate va doresc!

#35
Capella

Capella

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 19.05.2021
La sase luni dupa interventiilor medicale tip UOI si TUR-COL:

1. Starea mea de sanatate (urologica) s-a agravat.
2. Problemele pentru care am deschis acest topic au revenit.
3. Retentie cronica de urina, dificultati enorme in incercarea de a mictiona.
4. Asa cum am gandit de la inceput, uretrotomiile nu mai au efecte pozitive in cazul meu.
5. Ramane ca singura solutie rezonabila, operatia de uretroplastie.
6. Restrictiile din spitale fac imposibil acest demers.

Daca acum o luna mentionam ca se poate trai cu problemele urologice pe care le aveam, in acest moment lucrurile au devenit tot mai dificile. Poate, totusi, mai citeste cineva acest topic, cineva care a facut operatie de reconstructie de uretra si ma poate indruma intr-un fel sau altul.

Multa sanatate va doresc!

#36
teodor31

teodor31

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 13.06.2021
Buna Capella,

Imi pare rau sa aud ca au aparut iar problemele dupa uretrotomie. Legat de uretroplastie sa stii ca nu e chiar asa de rau acum cu accesul in spitale. Poti incerca sa vorbesti cu dl doctor Valentin Voinescu din Bucuresti - [email protected](mie mi-a raspuns aici pe email si zicea ca si in conditiile de pandemie se poate face interventia) sau dl doctor Marcel Rad din Cluj(aici nu am detalii de contact decat de la clinica unde lucreaza [email protected]). Pana reusesti sa vorbesti mai poti incerca din cand in cand niste antiinflamatoare - Vimovo dimineata si seara, care ar trebui sa ajute pe moment.

Capul sus si iti tin pumnii sa rezolvi cu uretroplastia!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate